• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

OFFPOFFF

çok özledim...
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
3.757
10
116
40
İzmir
merhabalar,
ben 2 sene once unıversıteden mezun oldum.grafık tasarım okudum..meslegım cok guzel aslında ama bı kac yerde calısmayı denesem de yapamadım..o calısma sevkı bende yok,hırslı bı ınsanda degılımdır..allaha sukur calısmamı gerektırecek bır durumumda yok maddı acıdan..aılem de cok fazla baskı kurmuyor ustumde bu konuda bende calısma olayını rafa kaldırdım yaklasık ıkı senedır..arada gaza gelıyorum ama yıne vazgecıyorum..annem kucuklugumden berı kendı ayaklarımın ustunde durmam gerektıgını,koca elıne bakmamam gerektıgı konusunda benı hep uyarırdı,nasıhat verırdı..kendısıde calısmadıgı ıcın zoruna gıdermıs babamın ona para bırakması vs..arkadaslarım arasında da konusurken arkadaslarımda hep aynı seyı soyluyor,bana para mı bırakıcak,onun parasıyla mı alısverıs yapıcam vs gıbı..bende e tabııkı para bırakıcak,tabııkıde onun parasıyla alısverıs yapıcam ortak bır hayatı paylasıyoruz sonucta bundan gocunmam dıyorum yanı benım mantıgım bu sekılde..alısverıs yapmayı herkes gıbı bende severım,erkek arkdasımla kısmetse evlenıcz,arada sorar sunu ne kadra aldın dıye solerım bende bazen aa pahalıymıs der mesela..aramızda da suanda asla para muhabbetı gecmez gun gelır ben oderım gun gelır o oder,para muhabbetı yapan bır cocuk degıl..arada,evlendıgımızde bu kadar para harcamıycaksın dı mı,der mesela bende yok cnm ayagımı yorganıma gore uzatırım mrk etme derım...
bır de ben evde olmayı,evde oturmayı vs sevıyorum..calısan bayanlar lutfen ustlerıne alınmasın bu sadece benım dusuncem..evlendık ve ben calısıyorum dıyelım ben ve kocam sbh ıse gıdıcez aksam gelıcez 7de 8de snr yemek yıcez vs saat olcak 9,ben uyumayı seven bırıyım,yatıcam saat 10 da..ne paylastık?2 saat..bı pazar gunlerımız olucak onda da yorgun oldugumuz ıcın evde gecırıcez..
bıraz da bu sebeple calısmayı dusunmuyorum..evlendıgımde evımın kadını olmak ıstıyorum..ama dedıgım gıbı onun parasıyla alısverıs yapmak,kuafore gıtmek vs bunlar sızlere batıyor mu mesela?calısmadıgınız ıcın pısmanlık duydugunuz zamanlar oluyor mu?veya aldıgınız bır seyın fıyatını soruyor mu mesela veya gucunuze gıdıyor mu bu durum?keske calıssaydım dedıgınız oluyor mu?

canım evli değilim ama bende evlendigimde büyük ihtimal evimin kadını olcam çalışmıycam.
ama neden batsınki birlikte hayatı geçireceginiz bi insan dogru bi insan seçimiyse bence batmaz..
kendi gelirine göre harcama yaparsan sorun olmaz.
nasılsa siz ona yemek yapıorsunuz oda çalışıp evine kadınına ilerde çocuguna bakıcak.
evlilik böle günler için degilmi zaten?

evet bende boyle dusunuyorum...ama arkadaslarım o kadar cok baskı yapıyor kı,safmısın sen kendı paranı kazan kendı paranı harca hesap verme vs gıbılerınden..bazen dogru gelıyor dedıklerı ama bazen de calısmak ve ev kadını olmak..ıkısını bır arada yapmak benım gıbı bır ınsan ıcın zor..ben cok usengec bı ınsanım cunku..ıkısını bır arada yurutemem gıbı gelıyor..

BEN HİÇ ÇALIŞMADIM MESELA EŞİM CİMRİDİR.HERŞEYİN HESABINI SORARmafoldumbenKIYMETİM YOK YANİ ÇALIŞSAMDA OLMAZ GENE KIYMET BİLMEZ KAYINVALİDEMDE ÇALIŞTI YILLARCA HİÇBİ KIYMETİ YOK DAHA 1 KERE MAAŞINI ÇEKMEMİŞ.NE KADAR MAAŞI VAR BİLMEZ ÖYLE AİLEDE YETİŞTİĞİ İÇİN EŞİMDE MALESEF BÖYLE O YÜZDEN DEDİM NE KENDİMİ YIPRATICAM YORULDUĞUM YANIMA KAR OTURURUM EVDE.ZATEN Bİ TARTIŞMA SIRASINDA DEMİŞTİ ÇALIŞSAN BİLE SÖZ SAHİBİ OLMA HAKKIN YOK senağlama

canım ben evli olarak 2,5 yıl çalıştım
şimdi bebeğim dolayısıylada 2 yıldır evdeyim
hiç öyle kötü bir durum değil,dahada evde sıkılırsın ne yapacaksın bütün gün evdem
tabi hemen bebek yapmayı düşünmezsen,şöyle düşün
sende ev hanımlarıyla arkadaşlık edeceksin,dedikodu,yeme içme partileri,şişmanlarsın valla:))))
ama çalışırsan eline kendi paran geçecek,istediğin gibi harcarsın
şahsen ben evde boş otursam kendime güvenimde azalır
tabi bunlar benim düşüncelerim
çalışmayıda sevmiyorsan,evde olan,çalışmayan çok hanım var
sende onlara katılırsın
mutluluklar

ben istesem evde otururum ama sıkılırım evde ne kadar vakit geçer ki
ne kadar evde olsan o kadar iş çıkar başına
ayrıca sosyal güvencemi kocam mı verecek
bugün var olup yarın yok olacağını kim nerden bilebilir
o yüzden çalışmayı tercih edenlerdenim durumumuz iyi dahi olsa çalışırım
koca parası yemekten gocunduğum için değil hayat güvencem olsun diye gamyoncuiremsu

bu birazda aile yapısıyla ilgili bı şey dediğiniz gibi..erkek arkadaşımın anneside çalışmıyor sorun olmaz gibi geliyor ama bilemiyorum iste..öyle bı cocukta değil ama o kdr okudum bosuna mı okudum da diyorum bazen..suan beğendiğim bir şeyi almaya o kdr alıştım ki,hesabını bilen biri de değilim..bunları duzeltebilirmiyim bilmiyorum..

BEN HİÇ ÇALIŞMADIM MESELA EŞİM CİMRİDİR.HERŞEYİN HESABINI SORARmafoldumbenKIYMETİM YOK YANİ ÇALIŞSAMDA OLMAZ GENE KIYMET BİLMEZ KAYINVALİDEMDE ÇALIŞTI YILLARCA HİÇBİ KIYMETİ YOK DAHA 1 KERE MAAŞINI ÇEKMEMİŞ.NE KADAR MAAŞI VAR BİLMEZ ÖYLE AİLEDE YETİŞTİĞİ İÇİN EŞİMDE MALESEF BÖYLE O YÜZDEN DEDİM NE KENDİMİ YIPRATICAM YORULDUĞUM YANIMA KAR OTURURUM EVDE.ZATEN Bİ TARTIŞMA SIRASINDA DEMİŞTİ ÇALIŞSAN BİLE SÖZ SAHİBİ OLMA HAKKIN YOK senağlama

canım neler demişsin,ne demek söz sahibi olma hakkın yok
valla bilemiyorum,çok garip sana direkt söz sahibi olma hakkın yok nasıl demiş,

evde duruncada boş değiliz yani çoluk ,çocuk ev işleride cabası,,arkadaşın dediği gibi sosyal güvencede yok
ama bebekle çalışmak çok zor olur,,eşte yardımcı değilse
offf kadın olmak zor başta zaten

1 eylül 2008den beri evdeyim.muhtemelen 2010 şubat-marta kadarda evde olucam..
bazen çok sıkılıyorum çalışan bir insan olarak evde oturmaktan..çalışmak tekrar işime dönmek istiyorum..
ama ev hayatınında değişik rahatlıkları var..
çocuklu bir kadınsan hele zaten gecen gündüzün belli değil birde işhayatını nasıl kaldıracağım diye düşünüyorum açıkçası
ama ekonomik konuda Allah razı olsun eşimden.zaten çok harvurup harman savuran biri değilimdir.
ha her harcamamı eşimede söylemem.kendi gelirim birikimimde var ordan hallederim..
evdeyim diye haftada bir kadın alıyorum mesela eşim tek laf etse kafasını kırarım işe başlamam için en önemli etken olur..buda başka bir konu..

bır de soyle dusunuyorum,yıne yanlıs anlasılmasın lutfen hanı belkı gerı kafalı dıceksınız ama,benım abım evlenmeden once her aksam masada aılecek yemek yerdık 2-3 gunde bır evde baska bır yemek pıserdı esyalarının yerını bılırdı annem tlfnda sorsa annem nokta atısıyla anlatırdı neyı nerde :) yanı abım evde bellı bır duzene alısmıs bır ınsandı..ve evlendı..yengem calısıyordu ve cok fazla da evle alakası olan bırı degıldı,ogretmen oldugu ıcın abımden once eve gelıyordu yemegını yıyordu abım geldıgın de de bır tepsıde yemek koyuyordu abıme ve kendı yapmıyordu yemek annesı yapıyordu..ben hep ıcten ıce kızardım yaa bu cocuk bu duzene alısık degıl dıye en azından bekle kocan geldıgınde bırlıkte yıyın dıye..yanı sımdı abımın alıstıgı bı duzen vardı fakat bunu yengem saglayamıyor,benım dusunce tarzıma gore bıraz da olsa saglaması lazım..abım arıyor sortum nerde dıyor bılmem dıyor bence bılmesı lazım..yanı evlılıkte kadının hakım olması lazım bır cok seye dıye dusunuyorum..aynı sey sımdı erkek arkadasım ıcın de gecerlı bellı bır duzene alısık annesı sayesınde sımdı evlendıgımızde bende ona o duzenı saglamalıyım dıye dusunuyorum..yanlıs mı dusunuyorum bılmıyorum kı..ama bu duzen dedıgım gıbı en azından yemegı ben yapmalıyım sofra kurmalıyım esyalarının yerını bılmelıyım...cok mu sacma konustum acaba :)

bu senin kocan olacak kişinin yapısıyla alakalı...
eğer sana aldığın her şeyin hesabını sormazsa seni bu konuda tedirgin etmezse rahat edersin....
sende tabi bütçenize göre harcama yapıcaksın.....ş
ama yok harcadığın kuruşu kuruşuna hesabını isterse çok canın yanar....

aslında üzücü çalışsan bile söz sahhibi değilsin demesi eşinin

annem derki evde oturan kadınlar daha değerli siz kendinizi boşuna yıpratıyorsunuz

erkek kısmı zaten nankör onuda ekler , ama benim için önemli olan nasıl mutlu

oluyorsam öyle yaşamak istiyorum
sen evde mutlu isen sorun yok canım:kahve:

1 eylül 2008den beri evdeyim.muhtemelen 2010 şubat-marta kadarda evde olucam..
bazen çok sıkılıyorum çalışan bir insan olarak evde oturmaktan..çalışmak tekrar işime dönmek istiyorum..
ama ev hayatınında değişik rahatlıkları var..
çocuklu bir kadınsan hele zaten gecen gündüzün belli değil birde işhayatını nasıl kaldıracağım diye düşünüyorum açıkçası
ama ekonomik konuda Allah razı olsun eşimden.zaten çok harvurup harman savuran biri değilimdir.
ha her harcamamı eşimede söylemem.kendi gelirim birikimimde var ordan hallederim..
evdeyim diye haftada bir kadın alıyorum mesela eşim tek laf etse kafasını kırarım işe başlamam için en önemli etken olur..buda başka bir konu..

tabıı onceden calısan bayanlar ıcın evde oturmak zordur..yengem de oyle sımdı bebek var dıye mecburen evde ama bunalıyor arada :)
bende bellı bır duzende buyudum annem ev hanımı olmasına ragmen haftada bır veya ıkı kadın gelırdı..bende evde otursam bıle temızlık yapamam mesela hıc sevmem utu temızlık :)

bence olaya öyle bakmaa....

1.cisi hayatta kimsenin başına ne geleceğini kimse bilemez herşey insanlar için

yarın öbürgün allah korusun eşin seni aldatır,ayrılmak ister başkasıyla olmak ister yada sen

artık eşini istemezsen ayrılmak istersen ozaman hayata sıfırdan başlamak kolay olmayacaktır..

kaçırdığın, zaman aşımına uğrattığın fırsatların olacaktır...

2.cisi ise belki eşinin ilerde allah korusun işleri iyi gitmeyecek allah korusun çalışamayacak durma gelicek
nebilim herhangi bir hastalık olucak ve bir müddet çalışamayacak
ozaman ona destek olmak istemezmisin.

tabiki insna kocasından para almaktan gocunmaz ama hem ona destek olmak
hemde ikinizin yaşam kaleitesini yüksek tutmak vede kendini garantiye
almak zorundasın ..

bence ailen seni bunun için okuttu...

bak fırsatın varken çalış.. ilerde pişman olursun erinme..

bir başlarsan çorap söküğü gibi gerisi gelir unutma

herşey bizim için ve ailen seni bunun için okuttu ..

umarım örneklerimi kötü algılamazsın sevgiler

aslında üzücü çalışsan bile söz sahhibi değilsin demesi eşinin

annem derki evde oturan kadınlar daha değerli siz kendinizi boşuna yıpratıyorsunuz

erkek kısmı zaten nankör onuda ekler , ama benim için önemli olan nasıl mutlu

oluyorsam öyle yaşamak istiyorum
sen evde mutlu isen sorun yok canım:kahve:

evde mutluyum walla hıc sıkılmıyorum butun gun evde oturuyorum..dedıgım gıbı erkek arkadasımda suan oyle davranıslar ıcınde degıl..ama bu onun parasını harcamadıgım ıcın mı yoksa gercekten yapısı bu mu onu bılemıyorum..cok arada alısverıse cıktıgımız zaman bır sey aldıgımda pahalıymıs alma gerek yok bence der benı vazgecırmeye calısır..ben para da bırıktıremezdım sımdı bana para bıktırmeyı de ogrettı..of bılemıyorum

canım benim sen zaten çalışmasanda sonuçta mesleğini eline almışsın..şimdi maddi sorunun yok sanırım çalışmak istememen gayet normal evde olmayı seviyorum diyorsun evlendiğindede istediğin gibi çalışmazsın baktın olmadı yapamıyorsun koca eline bakmak ağır gelmeye başladı .uygun bir iş bulup çalışırsın o zaman...bende ev hanımıyım eşimin parasını harcıyorum.hiçte gücüme gitmiyor.her istediğini istediğin zaman alamayabilirsin..ayağını yorganına göre uzatmak zorunda kalabilirsin ama sonucta para aldığın kişide hayatı paylaştığın eşin...o senden ütülü ve temiz bir gömlek isterken utanacak mı ?o çalışıp para kazanırken sende evde o işlerle meşgul olacaksın ...bence

bence olaya öyle bakmaa....

1.cisi hayatta kimsenin başına ne geleceğini kimse bilemez herşey insanlar için

yarın öbürgün allah korusun eşin seni aldatır,ayrılmak ister başkasıyla olmak ister yada sen

artık eşini istemezsen ayrılmak istersen ozaman hayata sıfırdan başlamak kolay olmayacaktır..

kaçırdığın, zaman aşımına uğrattığın fırsatların olacaktır...

2.cisi ise belki eşinin ilerde allah korusun işleri iyi gitmeyecek allah korusun çalışamayacak durma gelicek
nebilim herhangi bir hastalık olucak ve bir müddet çalışamayacak
ozaman ona destek olmak istemezmisin.

tabiki insna kocasından para almaktan gocunmaz ama hem ona destek olmak
hemde ikinizin yaşam kaleitesini yüksek tutmak vede kendini garantiye
almak zorundasın ..

bence ailen seni bunun için okuttu...

bak fırsatın varken çalış.. ilerde pişman olursun erinme..

bir başlarsan çorap söküğü gibi gerisi gelir unutma

herşey bizim için ve ailen seni bunun için okuttu ..

umarım örneklerimi kötü algılamazsın sevgiler

o kadar dogru kı dedıklerınız...yrn ne olacagını kımse bılemez cok haklısınız..bunları da dusunuyorum ama hem calısmak hem ev kadını olmak...o kdr zor bır seymıs gbı gelıyor kı...

Back
X