• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

önceleri çalışan ve şimdi evde oturan bir bayan olarak diyorumki insanın ekonomik özgürlüğnün elinde olması çok güzel tabi bu evlendiğin insanlada alakalı ama benim şu anda evliliğim bitme noktasında ya ekonomik özgürlüğüm olmasaydı eşime bu derece rahat rest çekebilirmiydim, düzen konusuna gelince inan ben çalışırken daha düzenliydim ev hanımı oldum daha tembelleştim. Yani hem çalışıp hemde gayet düzenli ve titiz olan bir sürü bayan var insan istedikten sonra herşeyi başarabilir.

bır de soyle dusunuyorum,yıne yanlıs anlasılmasın lutfen hanı belkı gerı kafalı dıceksınız ama,benım abım evlenmeden once her aksam masada aılecek yemek yerdık 2-3 gunde bır evde baska bır yemek pıserdı esyalarının yerını bılırdı annem tlfnda sorsa annem nokta atısıyla anlatırdı neyı nerde :) yanı abım evde bellı bır duzene alısmıs bır ınsandı..ve evlendı..yengem calısıyordu ve cok fazla da evle alakası olan bırı degıldı,ogretmen oldugu ıcın abımden once eve gelıyordu yemegını yıyordu abım geldıgın de de bır tepsıde yemek koyuyordu abıme ve kendı yapmıyordu yemek annesı yapıyordu..ben hep ıcten ıce kızardım yaa bu cocuk bu duzene alısık degıl dıye en azından bekle kocan geldıgınde bırlıkte yıyın dıye..yanı sımdı abımın alıstıgı bı duzen vardı fakat bunu yengem saglayamıyor,benım dusunce tarzıma gore bıraz da olsa saglaması lazım..abım arıyor sortum nerde dıyor bılmem dıyor bence bılmesı lazım..yanı evlılıkte kadının hakım olması lazım bır cok seye dıye dusunuyorum..aynı sey sımdı erkek arkadasım ıcın de gecerlı bellı bır duzene alısık annesı sayesınde sımdı evlendıgımızde bende ona o duzenı saglamalıyım dıye dusunuyorum..yanlıs mı dusunuyorum bılmıyorum kı..ama bu duzen dedıgım gıbı en azından yemegı ben yapmalıyım sofra kurmalıyım esyalarının yerını bılmelıyım...cok mu sacma konustum acaba :)

isterse kocasını bekler istemese beklemez bunda kızacağın ne var :delphin:
ben kocamı beklemiyorum acıkırsam yiyorum çünkü bende çalışıyorum :1closedeyes:
gelirsede masada oturup eşlik ederim gamyoncuiremsu
karı koca birlikte çalıştıkları için neyin nerde olduğunu da her ikisi bilmeli :delphin:
herseyi kadın yapsın zaten olur mu öyle şey ya mirmirmirmir

Ben 11 yıllık evliyim,evliliğimin 7 yılı hiç çalışmadım eşim istemedi kızımı büyütmemi istedi.Daha sonra kızım okula başlayınca ben çalışmaya karar verdim,bunu eşimle paylaştım.Eşim çok sıcak bakmadı önceleri uzun bir süre iş aradım,eşim pes edip vazgeçeceğimi düşündü ben vazgeçmedim tabiki 4 yıldır çalışıyorum eşim mutlu,ben mutlu.Maddi özgürlük,özgüvenini arttırır bunu unutma.

isterse kocasını bekler istemese beklemez bunda kızacağın ne var :delphin:
ben kocamı beklemiyorum acıkırsam yiyorum çünkü bende çalışıyorum :1closedeyes:
gelirsede masada oturup eşlik ederim gamyoncuiremsu
karı koca birlikte çalıştıkları için neyin nerde olduğunu da her ikisi bilmeli :delphin:
herseyi kadın yapsın zaten olur mu öyle şey ya mirmirmirmir

o eslık etmıyordu ama elıne tepsıyı verıodu gıdıyordu o yuzden kızıyordum :)

canım şimdiden yapabilrimiyim edebilrimiyim diye

sakın kafana takma....b en neleri kafama taktım takdığımla kaldım herşey halloluyor

nişanlıyım yakın zamandada düğünüm olucak hayırlısıyla..

benşm evlenirken ki tek şartımdı biliyormusun çalışmama izin vermiyordu nişanlım

dedim tek şartım bu iyice düşün sonra isteyin benii

ama bak şuda bana çok ters .. eğer ben çalışmak istemiyorsam ve eşim çalışmam

için zorluyorsa ikidebir bana ilanlara bakıyorsa oda çok sinir bozucu

o çalışmamı istemesin ama izin versin makbulu bu cnm..

Ben 11 yıllık evliyim,evliliğimin 7 yılı hiç çalışmadım eşim istemedi kızımı büyütmemi istedi.Daha sonra kızım okula başlayınca ben çalışmaya karar verdim,bunu eşimle paylaştım.Eşim çok sıcak bakmadı önceleri uzun bir süre iş aradım,eşim pes edip vazgeçeceğimi düşündü ben vazgeçmedim tabiki 4 yıldır çalışıyorum eşim mutlu,ben mutlu.Maddi özgürlük,özgüvenini arttırır bunu unutma.

ıste benım de derdım bu..maddı ozgurlugum olması tabııkıde ıyı bır sey..begendıgın bır seyı gıdıp alırsın kendı paranla almak baska kocanın parasıyla almak baskadır mutlaka..ztn ınsan kendı kazandıgı parayı kolay kolay harcayamıyor..bazen cok ımrenıyorum benımle bır mezun olan bır cok arkadasım cok guzel yerlerde calısıyorlar ben evdeyım..bıraz da ezık hıssedıyorum boyle..bı kersınde cok guzel bır yerde calısmıstım,patron benden 2 yas buyuktu cok kafaydı ztn ısım grafık tasarım oldugu ıcın zevklı ve ıse gıdıs cıkıs saatlerı de esnektı..hersey cok guzel gıdıyordu benden de cok memnunlardı bır sbh kalktım ve yettı dedım o gun gıttım ayrıldım ısten..daha snr aradı cagırdı kac kere gıtmedım..yanı pat dıye bı seyler atıyo bazen cocuk gıbı hastayım gelmıcem dıyorum..o profesyonellık daha olusmadı bende..yıne ıkı gun gıdıp 3. gun eywallah demeyede korkuyorum..sırf bu yuzden cvm ıgrenc...

o eslık etmıyordu ama elıne tepsıyı verıodu gıdıyordu o yuzden kızıyordum :)

bende her zaman eşlik edemem
şöyle düşün
kadın çalışır evde yemeğini yapar çamasır ütü bakar temizlik yapar
erkek sadece çalışır mirmirmirmir

sen evimin kadını olmak istiyorum diyorsun o zaman çalışma koca parası ye buyrunnnnnnnnn
evinde istediğin zaman temizlik yaparsın yemeğini yaparsın eyvah temizliğe yemeğe yetiştiremedim derdin olmaz mirmirmirmir

erkek arkadsım da calıs dıyor cogu zaman benı o gaza getırıyor..tabııkıde calısıp ona destek olmam onun ıcınde bızım ıcınde cok ıyı bır sey..daha askere gıdecek gelıcek ıs kuracak..o ıs tutacak mı tutmıcak mı ne kadar kazanıcak ne olcak..daha hıc bır seyı bellı degıl aslında..ona destek olmam gerekır eger bır gelecek ıstıyorsam..ama dedıgım gıbı bu konuda resmen cocuk gıbıyım

erkek arkadsım da calıs dıyor cogu zaman benı o gaza getırıyor..tabııkıde calısıp ona destek olmam onun ıcınde bızım ıcınde cok ıyı bır sey..daha askere gıdecek gelıcek ıs kuracak..o ıs tutacak mı tutmıcak mı ne kadar kazanıcak ne olcak..daha hıc bır seyı bellı degıl aslında..ona destek olmam gerekır eger bır gelecek ıstıyorsam..ama dedıgım gıbı bu konuda resmen cocuk gıbıyım

bence şimdiden çalışmaya gayret et
daha evleneceğin kişinin durumu belli değil
şimdiden herseyını sağlama al derim yerimseniben
hakkında hayırlısı inşallah

ozamn bunları düşünmek için çok erken be canım

bence sen evlenmeyi fln beklemede çalışmaya başla o zorluğa alışki

artık sana peynir ekmek gibi kolay gelsin...

benim liseye giden bir görümcem var ...nezman bir düğün vs olsun kayınvalidem derki

yarın okula gidicekmisin oda yok gitmem fln dio gitmiyor

geçengün dedimki ne biçim bir soru bu tabiki gidicek

alıştırmayın böle rahata ilerde iş hayatı olucak aynı esnekliği orda gösteremicek

ama tabi anlayana

ozamn bunları düşünmek için çok erken be canım

bence sen evlenmeyi fln beklemede çalışmaya başla o zorluğa alışki

artık sana peynir ekmek gibi kolay gelsin...

benim liseye giden bir görümcem var ...nezman bir düğün vs olsun kayınvalidem derki

yarın okula gidicekmisin oda yok gitmem fln dio gitmiyor

geçengün dedimki ne biçim bir soru bu tabiki gidicek

alıştırmayın böle rahata ilerde iş hayatı olucak aynı esnekliği orda gösteremicek

ama tabi anlayana

ıste bende o esneklık yuzunden alısamıyorum o tempoya..okul hayatında ılk derse kalkmak zor gelırdı gıtmezdım ama ıs hayatında boyle bı luksu olmuyo ınsanın..ah bı dayansam 3 ay gerısı gelır dedıgınız gıbı.......

Canım bende grafikerim ve bir bayan grafiker olarak mesleğin zorluğunu biliyorum. Evli bir kadın için zor gerçekten gerçi çalıştığın şirkete göre değişebilir durum ama grafikerlikte çalışma saatleri esnek olabiliyo bazı durumlarda:bbo: Yarına yetişmesi gereken bir baskı yapılması gereken iş varsa o akşam çalışıp yetiştirmen gerekebiliyor malesef. Ama çalıştığın yerde böyle bir problem yoksa saati belliyse ve evlendiğindede işin evine yakın çalışma saatin uygunsa neden çalışmayasınki? tabii eşinin tavrıda öenmli bu konuda:delphin: Çalışan bir bayan evde oturan bir bayan gibi olamaz eşler arası destek burda ön plana çıkar:umursamaz:
Bende nişanlıyım evlenicem canım bende düşündüm ve evlendiğim zaman çalışmaya karar verdim=) nedenleri;
1. Bu güne kadar çalıştığım için olabilir evde canım sıkılır yapamam ben çalışmam şartsositososito
2. Mesleğimi seviyorum ve kendimi çalıştıkca geliştiriyorum evde oturup bunca emeği köreltmek istemiyorum
3. İnsanın kendi parasını kazanması kadar güzel bişey olamaz bu hazzıda seviyorumopuyorumnanaktan
4. Bu devirde tek maaşla geçinilmiyo benimde elimde bir mesleğim varken neden bende evime katkıda bulunmayayımkiyerimseniben Fazla para göz çıkarmazlaelaelaelaelae

hem zaten çoluk çocuk olunca mecbur çalışamıcaksın bir süre :CüvCüv:

Yinede karar senin canım artılarını eksileri tart hangi tercihde kendini daha mutlu hissedeceksen onu seç:hulya:

Öncelikle evliliklerde onun parası,senin paran
lafının geçmesi çok çirkin...siz olaya maddi açıdan bakıyorsunuz sanırım...
ben kızıma hamileyken işimden istifa etmiştim,
ve kızım 3 yaşına gelene kadar çalışmadım,ev hanımıydım,
maddi açıdan hiç komplekse girmedim,çünkü bizi biz olarak kabul etmiştik eşimde,ben de...
dolayısıyla eşimden para istememe fırsat vermeden,eşim kendi bırakırdı zaten,
ayrıca istemek de rahatsız etmezdi beni...eşimden alıyorum,yabancıdan değil ki,
diğer taraftan kızım 3 yaşına gelince tekrar işe girdim ve kızım 12 yaşını bitirmek üzere ve ben hala çalışıyorum...
keşke çalışmasaydım dediğin anlar olmuştur, o da
kızım hastalandığı zaman,
onun dışında hep şükrettim iyi ki çalışıyorum ve iyi ki işim var....
sevgiler...

Canım bende grafikerim ve bir bayan grafiker olarak mesleğin zorluğunu biliyorum. Evli bir kadın için zor gerçekten gerçi çalıştığın şirkete göre değişebilir durum ama grafikerlikte çalışma saatleri esnek olabiliyo bazı durumlarda:bbo: Yarına yetişmesi gereken bir baskı yapılması gereken iş varsa o akşam çalışıp yetiştirmen gerekebiliyor malesef. Ama çalıştığın yerde böyle bir problem yoksa saati belliyse ve evlendiğindede işin evine yakın çalışma saatin uygunsa neden çalışmayasınki? tabii eşinin tavrıda öenmli bu konuda:delphin: Çalışan bir bayan evde oturan bir bayan gibi olamaz eşler arası destek burda ön plana çıkar:umursamaz:
Bende nişanlıyım evlenicem canım bende düşündüm ve evlendiğim zaman çalışmaya karar verdim=) nedenleri;
1. Bu güne kadar çalıştığım için olabilir evde canım sıkılır yapamam ben çalışmam şartsositososito
2. Mesleğimi seviyorum ve kendimi çalıştıkca geliştiriyorum evde oturup bunca emeği köreltmek istemiyorum
3. İnsanın kendi parasını kazanması kadar güzel bişey olamaz bu hazzıda seviyorumopuyorumnanaktan
4. Bu devirde tek maaşla geçinilmiyo benimde elimde bir mesleğim varken neden bende evime katkıda bulunmayayımkiyerimseniben Fazla para göz çıkarmazlaelaelaelaelae

hem zaten çoluk çocuk olunca mecbur çalışamıcaksın bir süre :CüvCüv:

Yinede karar senin canım artılarını eksileri tart hangi tercihde kendini daha mutlu hissedeceksen onu seç:hulya:

evet meslegımız cok zevklı aslında ama dedıgınız gıbı zor da aynı zamanda..calısırken eve gelınce bıle bılgısayar basına gecıyordum kafamçokkarıştı gına gelmıstı bılgısayardan :)
saydıklarınız o kadar dogru kıııııııııı :) sanslısınız ıstanbulda bu ıs cok daha ıyı yapılıyor ızmır de maalesef...
sayenızde yıne gaza geldım yaa :) walla supersınız bı yerden baslamak lazım daha gec kalmadan...

calıs bence ..

ev kadınlıgı nankor ,ve hıc bır faydası yok ,köreltir adamı dıye düşünüyorum.

daha gencecıksın ,ne yapacaksın Alllah askına evde..

ınsanın kendı parasını harcamak gıbı var mı Allasen..

çalıs ayaklarının ustunde dımdık dur..

Son düzenleme:
Öncelikle evliliklerde onun parası,senin paran
lafının geçmesi çok çirkin...siz olaya maddi açıdan bakıyorsunuz sanırım...
ben kızıma hamileyken işimden istifa etmiştim,
ve kızım 3 yaşına gelene kadar çalışmadım,ev hanımıydım,
maddi açıdan hiç komplekse girmedim,çünkü bizi biz olarak kabul etmiştik eşimde,ben de...
dolayısıyla eşimden para istememe fırsat vermeden,eşim kendi bırakırdı zaten,
ayrıca istemek de rahatsız etmezdi beni...eşimden alıyorum,yabancıdan değil ki,
diğer taraftan kızım 3 yaşına gelince tekrar işe girdim ve kızım 12 yaşını bitirmek üzere ve ben hala çalışıyorum...
keşke çalışmasaydım dediğin anlar olmuştur, o da
kızım hastalandığı zaman,
onun dışında hep şükrettim iyi ki çalışıyorum ve iyi ki işim var....
sevgiler...

hyr ben degıl cevrem oyle bakıyor..bende gocunmam esımden para ıstemeye..sonucta ortak bır hayatı paylasıyoruz..ben evde ev ısı yapıyor olucam kı onun camasırlarını yıkıycam o yuzden para ıstemeye utanmam..suan da bıle yerı gelıyor cebımde param kalmıyor erkek arkımdan ıstıyorum bulunsun dıye..para muhabbetını hıc sevmem gelemem oyle seylere zaten...

calıs bence ..

ev kadınlıgı nankor ,ve hıc bır faydası yok ,köreltir adamı dıye düşünüyorum.

daha gencecıksın ,ne yapacaksın Alllah askına evde..

ınsanın kendı parasını harcamak gıbı var mı Allasen..

çalıs ayaklarının ustunde dımdık dur..

su ıkı senede bıle unuttum bır cok seyı..sımdı bır ıse baslasam bıle stajyer olarak baslamak ısterım..oyle olunca da ıslerıne gelıyor somuruyolar somuruyolar snr bıttı senınle ısımız dıyorlar..bes kurus para vermeden calıstırıyolar adamı,kullanıyorlar...

Çalışın arkadaşım,
bu kadar yıl okuyup,dirsek çürüttüğünüz için çalışın...
çok güzel bir mesleğiniz var,yollarda gördüğümüz
billboardlarda sizin emeklerinizi görmek ne kadar gurur verir insana...
kendi pparanızı istediğiniz gibi harcama imkanı,
ailenizin evladımızda okudu,mesleğini eline aldı diyerek gururlanması,
bilmiyorum ama siz çalışmayı sevmiyorum demişsiniz,
onun için ben ne dersem diyeyim,size hoş gelmeyecektir..
hakkınızda hayırlısı olsun bakalım..
sevgiler...

bende şuan koca parası yiyenlerdenim,harcarken rahatsız oluyormusun diye sorarsanız ,hiç alakası yok derim,babamın parasını nasıl kullanıyorsam eşimin parasınıda öyle kullanıyorum....bu konuda hiç bir rahatsızlığım yok yani....
ama yinede bir kadın kendi parasını kazanmalı,yinede isterse kocasının parasını harcamalı...kaydirigubbakcemile3...şaka bir yana eşine doğru dürüst para bırakmayan erkeklerde var,bunuda hesaba katarak bence kazanmalı....hem kendi parası insanın daha bir farklı olur bence...

Back
X