• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

para yönünden asla..para aldım zoruma gidiyor gibi durumlar hiç yaşamadım ama evde bi süre sonra sıkılıyorsun canım.özellikle üniversiteyi bitirip,evlenip evde oturmak bi süre sonra sıkıyor.. dene bakarsın sıkılırsan çalışırsın ama para konusu kişiden kişiye değişir benim annem çalışan kadın ben üni bitirip ev kadını oldum, para alıyorum kocamdan sadece sıkılıosun okadar yani..sevgilin anlayışlıysa sorun olmaz..

ben de ev hanımıyım. 4sene okudum. yüksek yaptım... iş buldukça çalıştım. ama uzun zamandır iş bulamıyorum. mecburen evdeyim. çalışmak-çalışmamak tamamen kişiyle alakalı. bazı kadın evinde vakit geçirmeyi sever. bazı kadın çalışmayı tercih eder. çalıştığım dönemlerde fiziksel olarak ev işi yaptığım zamanlardan daha az yoruluyordum. ev hanımlığı fiziksel olarak kolay bir şey değil. çalışmadığın için her şey 4 4 lük olmalı. sen de öyle düşünüyorsun zaten. çalışan kadın bazen yemek yapmayabilir ama evdeysen sürekli temizlik, yemek yapıyorsun bir şekilde.

maddi konuda da tamamen senle ve eşinle alakalı. ben para isteyemem. utanırım. eşim de akıl etmezse otururm evde dışarı çıkamam. bazı erkekler akıl edemez eşinin ihtiyaçlrını. istemen gerekir. bazısı istesen de vermez cimridir. allah ıslah etsin böylelerini. bazı erkek kazandığını karısının eline sayar. aylık vereni biliyorum... sen eğer biraz alıngansan illa kalbin kırılır para konusunda. imkanın varsa kendi paranı kazan. ama biraz arsız olmak gerek. kendime de söylüorum. sonuçta eşin kazanıyorsa sana bakacak. görevi. para verecek. sen çalışıyorsan dahi senin evinin masrafını erkek ödemeli. kadın-erkek eşitliği bir sürü konuda geri kalırken para konusunda pek ileri nedense.

erkekler artık eşleri para kazansın istiyolar. ama onların da sözünden çıkmasınlar :)

Ben naçizane yeni evleneceklere bir tavsiye vermek isterim. Eşinizin evi geçindirecek durumu var sağlığı yerinde ise, en azından bi süre mahsus çalışmayın. size bakmaya alışsın. bazı erkek karısına bakması gerektiğinin farkında dğeil. etrafımda öyle kadınlar var ki hem dışarda hem evde çalışıyor. doğum yapar yapmaz işe koşuyor. olmazzz. he adamın gücü o kadardır. ona lafım yok. ama adamın parası da var bekliyo ki karısı da hem çalışsın hem evi halletsin.

tabi erkeklere yüklenmiyorum sadece. aşırı talepkar kadınlar da var. habire alışveriş yapan. kocası söylnese de arsızlaşmış para isteyen kadınlar da hoş değil.

bence erkek eli açık olmalı kadın tutumlu olmalı. cimrilik erkeğe yakışmaz. tutum da kadına yakışır.

benim ailemden durumum var. ömrüm boyunca çalışmasam ailemin herşeyi bana yeter. eşimin de geliri iyi. ama ben çocuğum da yokken çalışmak istiyorum. bulamıyorum. bugün canımız olan kocmız yarın anlaşmalıkta düşmanımız olabilir. ailede de yoksa her zaman çalışabilecek durumda olmalı kadınlar.

hayatım boyunca ailemden para istemedim. çalışsam da çalışmasam da kendileri veridler. ama evlenince kocam para bırakmıyor. insnaın ağrına gidiyor. alışmamış da istemeye. göz kalemim bitse ona söylememi onla gidip almamı bekliyor. ben de yapmıyorum. çalıştığım dönemden kenarda param var kendimi o şekilde ezdireceğime o paradan karşılıyorum. kocam ya gaza geleyim çalışayım diye yapıyor (ki iş bulamıyorum), ya ileri derece odun akıl edemior ya da para ile beni boyunduruğu altında tutmak. şunu almaya gidelim desem götürür ama niye benim cebimde nakitim olmasın. niye herşeyi kocama söyleyip aldırmak zorunda kalayım. iş bulsam hemen çalışırım.

ben de ev hanımıyım. 4sene okudum. yüksek yaptım... iş buldukça çalıştım. ama uzun zamandır iş bulamıyorum. mecburen evdeyim. çalışmak-çalışmamak tamamen kişiyle alakalı. bazı kadın evinde vakit geçirmeyi sever. bazı kadın çalışmayı tercih eder. çalıştığım dönemlerde fiziksel olarak ev işi yaptığım zamanlardan daha az yoruluyordum. ev hanımlığı fiziksel olarak kolay bir şey değil. çalışmadığın için her şey 4 4 lük olmalı. sen de öyle düşünüyorsun zaten. çalışan kadın bazen yemek yapmayabilir ama evdeysen sürekli temizlik, yemek yapıyorsun bir şekilde.

maddi konuda da tamamen senle ve eşinle alakalı. ben para isteyemem. utanırım. eşim de akıl etmezse otururm evde dışarı çıkamam. bazı erkekler akıl edemez eşinin ihtiyaçlrını. istemen gerekir. bazısı istesen de vermez cimridir. allah ıslah etsin böylelerini. bazı erkek kazandığını karısının eline sayar. aylık vereni biliyorum... sen eğer biraz alıngansan illa kalbin kırılır para konusunda. imkanın varsa kendi paranı kazan. ama biraz arsız olmak gerek. kendime de söylüorum. sonuçta eşin kazanıyorsa sana bakacak. görevi. para verecek. sen çalışıyorsan dahi senin evinin masrafını erkek ödemeli. kadın-erkek eşitliği bir sürü konuda geri kalırken para konusunda pek ileri nedense.

erkekler artık eşleri para kazansın istiyolar. ama onların da sözünden çıkmasınlar :)

Ben naçizane yeni evleneceklere bir tavsiye vermek isterim. Eşinizin evi geçindirecek durumu var sağlığı yerinde ise, en azından bi süre mahsus çalışmayın. size bakmaya alışsın. bazı erkek karısına bakması gerektiğinin farkında dğeil. etrafımda öyle kadınlar var ki hem dışarda hem evde çalışıyor. doğum yapar yapmaz işe koşuyor. olmazzz. he adamın gücü o kadardır. ona lafım yok. ama adamın parası da var bekliyo ki karısı da hem çalışsın hem evi halletsin.

tabi erkeklere yüklenmiyorum sadece. aşırı talepkar kadınlar da var. habire alışveriş yapan. kocası söylnese de arsızlaşmış para isteyen kadınlar da hoş değil.

bence erkek eli açık olmalı kadın tutumlu olmalı. cimrilik erkeğe yakışmaz. tutum da kadına yakışır.

benim ailemden durumum var. ömrüm boyunca çalışmasam ailemin herşeyi bana yeter. eşimin de geliri iyi. ama ben çocuğum da yokken çalışmak istiyorum. bulamıyorum. bugün canımız olan kocmız yarın anlaşmalıkta düşmanımız olabilir. ailede de yoksa her zaman çalışabilecek durumda olmalı kadınlar.

hayatım boyunca ailemden para istemedim. çalışsam da çalışmasam da kendileri veridler. ama evlenince kocam para bırakmıyor. insnaın ağrına gidiyor. alışmamış da istemeye. göz kalemim bitse ona söylememi onla gidip almamı bekliyor. ben de yapmıyorum. çalıştığım dönemden kenarda param var kendimi o şekilde ezdireceğime o paradan karşılıyorum. kocam ya gaza geleyim çalışayım diye yapıyor (ki iş bulamıyorum), ya ileri derece odun akıl edemior ya da para ile beni boyunduruğu altında tutmak. şunu almaya gidelim desem götürür ama niye benim cebimde nakitim olmasın. niye herşeyi kocama söyleyip aldırmak zorunda kalayım. iş bulsam hemen çalışırım.

Erkekler hanımlara bakmakla yükümlü olduklarını bilmiyorlar.Erkekler eşine çocuklarına bakmakla yükümlüdürler.Hiçbir şekilde kadından minnet bekleyemezler.Ama her zaman olduğu gibi kadınlarımız çok zor durumdalar.Maalesef kadınlarımız kullanılıyorlar :( Erkekler illa ki çalışan kadın arıyorlar.Ee çalışamayanlar ne yapacak bekar mı kalsınlar?

Şu an çalışmamak evimde vakit geçirmek için nelerimi vermezdim.2 haftalık evliyim daha evime doyamadım ve evimin düzenini kuramıyorum.Cumartesi eve geldim gidip hemen temizliğer başladım.Gece yarısı işim bitti.Ertesi gün misafirim vardı.Sabah erken kalkıp hazırlık yaptım ve dün tüm gün yine ayaktaydım bende çalışmayı sevmeyenlerdenim ama diğer taraftan parada tatlı geliyor.

benim annem de çalıştı, benim annem hep çalışan anneydi ve ben annemi özlediğimi vs hatırlamıyorum. ben de şuan çalışıyorum ve çalışmaktaki mantığım bu: okudum, mesleğim var neden çalışmayayım ki? ev işlerine gerekecek kadar vakit ayrıyorum arkadaşlarım da çalışıyor yani evde dursam kiminle oturup sohbet edeceğim? ben çalışmayı seviyorum çünkü o da eşim kadar, ailem kadar hayatımın bir parçası. ben işimi, iş arkadaşlarımı, işimin bana kattıklarını çook seviyorum. o kadar çok geliştim ki işimle beraber. aldığım para da cabası:)) ben çalışmayan kadın tanımıyorum çevremde ve evde otursam ki bazen rapor veya izin alıyorum misal tembelikten evde miskin miskin oturuyorum zaten vaktın var sonra yaparsın diyorum.

herkesin tercihi farklıdır ama lütfen yok kocam bana kıyamaz, yok bebekler annesini özler vs öyle birşey yok. herşeyin artısı eksisi var.

Boş yere mi okudum diye birşey yok
Okumak; ufkunu genişletmek,eğitilmek, elinde bir diploması olmak demek..

İlla 4 sene okudum diye 40 sene çalışmak zorunda değilim.
Boşyere okuduğumu düşünmüyorum, oğlumun eğitimli bir annesi var!

Bir kadın için ilk önce çocuğu gelmelidir,öncelikli görevi budur.
"boşyere mi okudum" yerine "boşyere mi doğurdum" diyebilirsiniz mesela; doğurduysanız annelik yapacaksınız kusura bakmayın. O çocuğun en azından ilk 2 yıl annesine ihtiyacı var. Bunu bütün uzmanlar söylüyor. Ondan sonra çalışır mısınız ne yaparsınız ona kendi ruh halinize göre karar verirsiniz.

Bir erkek de madem evlenmiş,baba olmuş; ailesini ele güne muhtaç etmeden yaşatmak için çabalamalıdır. Onun görevi de budur.

Keşke herkes görevini yapsa..

Annemde ablam ve bana eğitimimiz için tavsiye verirken sürekli " Sadece sosyal hayatta var olmak, bakış açınızı genişletmek, iyi bir model olmak için okuyun. Asla benim Sizden maddi bir getiri beklentim yok. Sizden, mesleğinizden maddi bir beklentisi olacak beyleri de hayatınıza almayın" derdi.
Üniversite eğitimi almak başka bir şeydir.
Para kazanmak bambaşka bir şeydir benim gözümde de bu sebeple.

Belki bu yüzden hiç bir zaman işe giderken " alacağım para" benim için motivasyon kaynağı olmadı.
Sosyal ortamından, garip çıkar ilişkilerinden memnun olmadığım işlerden tak diye ayrıldım.

Konu çocuğa gelince benim içinde orada akan sular duruyor...
Onun annesine dokunarak, gözlerinin içine bakarak emme, kendini güvende hissetme hakkını 5-6 aylıkken kimse elinden almamalı.
Sağmak, biberonla anne sütünü alması aynı şey değil bence.

Ama bazen şartlar çok ağır veya mecburiyetler var. Erkenden işe dönüp çalışan bayanları da anlıyorum.
Allah kimseyi mecbur etmesin diyorum.

Son düzenleme:
Back
X