ben de ev hanımıyım. 4sene okudum. yüksek yaptım... iş buldukça çalıştım. ama uzun zamandır iş bulamıyorum. mecburen evdeyim. çalışmak-çalışmamak tamamen kişiyle alakalı. bazı kadın evinde vakit geçirmeyi sever. bazı kadın çalışmayı tercih eder. çalıştığım dönemlerde fiziksel olarak ev işi yaptığım zamanlardan daha az yoruluyordum. ev hanımlığı fiziksel olarak kolay bir şey değil. çalışmadığın için her şey 4 4 lük olmalı. sen de öyle düşünüyorsun zaten. çalışan kadın bazen yemek yapmayabilir ama evdeysen sürekli temizlik, yemek yapıyorsun bir şekilde.
maddi konuda da tamamen senle ve eşinle alakalı. ben para isteyemem. utanırım. eşim de akıl etmezse otururm evde dışarı çıkamam. bazı erkekler akıl edemez eşinin ihtiyaçlrını. istemen gerekir. bazısı istesen de vermez cimridir. allah ıslah etsin böylelerini. bazı erkek kazandığını karısının eline sayar. aylık vereni biliyorum... sen eğer biraz alıngansan illa kalbin kırılır para konusunda. imkanın varsa kendi paranı kazan. ama biraz arsız olmak gerek. kendime de söylüorum. sonuçta eşin kazanıyorsa sana bakacak. görevi. para verecek. sen çalışıyorsan dahi senin evinin masrafını erkek ödemeli. kadın-erkek eşitliği bir sürü konuda geri kalırken para konusunda pek ileri nedense.
erkekler artık eşleri para kazansın istiyolar. ama onların da sözünden çıkmasınlar :)
Ben naçizane yeni evleneceklere bir tavsiye vermek isterim. Eşinizin evi geçindirecek durumu var sağlığı yerinde ise, en azından bi süre mahsus çalışmayın. size bakmaya alışsın. bazı erkek karısına bakması gerektiğinin farkında dğeil. etrafımda öyle kadınlar var ki hem dışarda hem evde çalışıyor. doğum yapar yapmaz işe koşuyor. olmazzz. he adamın gücü o kadardır. ona lafım yok. ama adamın parası da var bekliyo ki karısı da hem çalışsın hem evi halletsin.
tabi erkeklere yüklenmiyorum sadece. aşırı talepkar kadınlar da var. habire alışveriş yapan. kocası söylnese de arsızlaşmış para isteyen kadınlar da hoş değil.
bence erkek eli açık olmalı kadın tutumlu olmalı. cimrilik erkeğe yakışmaz. tutum da kadına yakışır.
benim ailemden durumum var. ömrüm boyunca çalışmasam ailemin herşeyi bana yeter. eşimin de geliri iyi. ama ben çocuğum da yokken çalışmak istiyorum. bulamıyorum. bugün canımız olan kocmız yarın anlaşmalıkta düşmanımız olabilir. ailede de yoksa her zaman çalışabilecek durumda olmalı kadınlar.
hayatım boyunca ailemden para istemedim. çalışsam da çalışmasam da kendileri veridler. ama evlenince kocam para bırakmıyor. insnaın ağrına gidiyor. alışmamış da istemeye. göz kalemim bitse ona söylememi onla gidip almamı bekliyor. ben de yapmıyorum. çalıştığım dönemden kenarda param var kendimi o şekilde ezdireceğime o paradan karşılıyorum. kocam ya gaza geleyim çalışayım diye yapıyor (ki iş bulamıyorum), ya ileri derece odun akıl edemior ya da para ile beni boyunduruğu altında tutmak. şunu almaya gidelim desem götürür ama niye benim cebimde nakitim olmasın. niye herşeyi kocama söyleyip aldırmak zorunda kalayım. iş bulsam hemen çalışırım.