• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

bende çalışmıyorum
çalışmadığım için pişman olup sırf kayınvalidemin evime gelip gitmesini
azaltmak için öğretmenlik yapmaya karar verdim
kadro doluydu bu sene derken hamile kaldım
yani bence çalışmak şart değil
ama bu karşındaki erkeğin tutumuna bağlı snaa
bin bir minnetle kalkıp para veriyorsa
aldığın her inciğin cinciğin hesabını yapıyorsa sıkar
keşkeeeee!!!
dersin ama çok şükür çalışmadığıma ev hanımı
olduğuma pişman değilim
çünkü bende senin gibii
düşünenlerdenim çalışan bir bayanın evliliği yürütmesi çok çok zor
bunun ev temizliği yemeği kocaya ilgisi çok yorucu bence
ama çalışmak zorunda kalanlarda var öyle ise durum farklı tabi
tırnağını dişine takıp çalışıcaksın
yarının bize ne geiriceğini bilemeyis hiç birimiz...

size "kayınvalide" konusu hariç bazı yerlerde katılıyorum.
anlattığınız gibi kadınların çalışması evliliği zayıflatıyor.çalışan kadınlar kabul etse de etmese de bu bir gerçek.çalışan kadınlar kocalarının karşısında daha dik,daha dediğim dedik,daha inatçı oluyorlar.çünkü paralarına güveniyorlar.kısacası eğer bir şeyi yapmak ya da yapmamak istiyorlarsa kocalarının sözünü pek de dinlemiyorlar.bu sefer kocaları da sert çıkıyo tartışmalar başlıyo.kadın "ben istediğimi yaparım,sen bana karışamazsın,ailen de karışamaz ne de olsa param var ben kimseyi takmam" diyo.ve evlilik burada noktalanıyo.kadının kocasını evin reisi olarak görmemesi aslında kandine ve evliliğine zarar veriyo.ama farkında değil.yani şu bir gerçektir ki; "çalışan kadınlar da boşanma oranları çok yüksek çalışmayanlara göre".çalışmayan kadınlar "daha sabırlı,daha kanaatkar"oluyorlar.bu da evliliği daha uzun süre ayakta tutuyo.
yani benim gözlemlediğim çalışan kadın boşanmalarının geneli hep böyle.ha tabiki çalışıp ta evliliğini çok güzel yürütenler de vardır muhakkak ama boşananlar genelde böyle boşanıyo.

Son düzenleme:
benim çalışdığım zaman da oldu çalışmadığım da.şunu söyleyebilirim evlilikle iş hayatı gerçekten zor yürüyor.

çalıştığın zaman senin kadar eşinin de ev işlerine ortak olmasını bekliyorsun.eşin yapmayınca kızıyorsun kavga çıkıyor.:57:

işlerini yetiştiremiyorsun,bir yandan yapılmamış işler sana batıyor.:95:

cinsel hayatım evdeyken haftada 3-4 kezken üstelik ateşli bir şekilde.çalışırken haftada bir kez o da yorgun bir halde bitse de uyusak tarzında.:78:

sosyallik konusuna gelince evdeyken aile akraba ziyareti daha çok yapıyorum.daha çok misafir ağırlıyorum.çalışırken sosyal gibi görünsen de aslında sadece çoğunlukla sevmediğin insanların yüzünü çekmekten ibaret sosyalliğin.:50:

eşimle çok daha fazla zaman geçiriyorum,geziyorum.:29:

aileme iş stresini yansıtıyordum çalışmayınca bu sorun da yok.:38:

zaten çalışınca maaşın çoğunluğu kıyafetlere,saça başa gidiyor.ondan bundan geri kalmayayım diye habire alıyorsun.dışarda yiyorsun,çocuğun bakıcısı falan derken kadının maaşı kalmıyor zaten pek ortada.evde olunca masrafın pek olmuyor.:12:

bunların hepsini çocuksuz aileler için yazdım bir de çocuk varsa nasıl kıyılır ki yavruya.:emir_bebek:

çalışmanın tek bir iyi yanı o da kendini daha güvende hissetmek.ama bunun yerine de birikim yapılabilir.hacamalar kısılıp yatırım yapılabilir vs..

keşke erkekler daha anlayışlı olsalar kadınları ezmeseler ortada bırakmasalar da hiç bir kadın çalışmak zorunda kalmasa.
boşananların çoğu çalışan kadınlarmış.bence bunu sebebi kendilerini güvende hissetmeleri,ayaklarının üstünde olmaları falan değil.bu yukarda anlattığım küçük gibi duran ama aslında büyük sorunlar.

anlattığınız gibi kadınların çalışması evliliği zayıflatıyor.çalışan kadınlar kabul etse de etmese de bu bir gerçek.çalışan kadınlar kocalarının karşısında daha dik,daha dediğim dedik,daha inatçı oluyorlar.çünkü paralarına güveniyorlar.kısacası eğer bir şeyi yapmak ya da yapmamak istiyorlarsa kocalarının sözünü pek de dinlemiyorlar.bu sefer kocaları da sert çıkıyo tartışmalar başlıyo.kadın "ben istediğimi yaparım,sen bana karışamazsın,ailen de karışamaz ne de olsa param var ben kimseyi takmam" diyo.ve evlilik burada noktalanıyo.kadının kocasını evin reisi olarak görmemesi aslında kandine ve evliliğine zarar veriyo.ama farkında değil.yani şu bir gerçektir ki; "çalışan kadınlar da boşanma oranları çok yüksek çalışmayanlara göre".çalışmayan kadınlar "daha sabırlı,daha kanaatkar"oluyorlar.bu da evliliği daha uzun süre ayakta tutuyo.
yani benim gözlemlediğim çalışan kadın boşanmalarının geneli hep böyle.ha tabiki çalışıp ta evliliğini çok güzel yürütenler de vardır muhakkak ama boşananlar genelde böyle boşanıyo.

Eğer bir kadın param var diye kocasıyla daha güvenerek tartışıyorsa hatta nasılsa param var deip hemen çekip gidebiliyorsa zaten o ilişkide başından sorun var demektir. Aşk, sevgi yoktur o evlilikte..

Bir evde hiçbir zaman senin paran benim param diye birşey olamaz en azından sağlıklı evlilikelrde ama o evliliğin temeli zaten çürükse kadın para kazanmasını sadece bahane ediyordur. Ayrıca çalıoşmayan kadınlar daha sabırlı ve kanaatkar olutor demişsiniz de bu sizce doğru birşey mi? kocasının baız hareketlerini beğenmiyorsa, davranışlardan rahatsız oluyorsa, kocası sorumsuzsa ve kendisiyle ilgilenmiyorsa ama kadında sırf ne yaparım kendi başıma, işim yok maaşı yok diye buna katlanıyorsa bu sizce örnek bir evlilik mi bence hiçte değil. Bir evliliğin bir şekilde kadın zorunlu olduğu için ayakta olması sağlıklı bir evlilik olduğunu göstermez. Nasıl ki bir erkeğin karısına benim param demesi ve eve para getirdiği için karısını aşağılamayı kendine hak görmesi yanlışsa bayanın da bunu yapması yanlıştır ve kişilikle ilgili bir problem. Eğer dengeli insanlar bir evlilik lurduysa para felan o evliliği bitiremez. Kadın para kazanıyor diye erkeği evin reisi olarak görmüyor diye de birşey yok.

Boşanma davası açan kadınlardan %80’i çalışan kadın %20’si ise ev hanımı.
Bu çalışan kadınların eğitim düzeylerine ilişkin araştırmada ise şu sonuç elde edilmiştir: Bunların %60’ı üniversite mezunu %28’i lise mezunu %12’si ilkokul mezunu
eğitim düzeyi ile boşanma artışı paralellik gözteriyor.
Çalışan kadınların profesyonel alanda ve evinde iki farklı role sahip bulunması kendilerini ciddi anlamda zora sokuyor. Memurlar Vakfı'nın yayın organı Ufuk'ta yer alan araştırma dosyasında verilen bilgilere göre, Türkiye'deki çalışan bayanlar diğer bayanlara göre 6 kat daha fazla boşanıyor.
çalışma BOŞANMA EHLİYETİ olarak görülüyor.

tabiki bütün bunlar araştırmaların sonucu.çalışmanın boşanma ehliyeti olarak görülmesi çok yanlış.aile kurumuna zarar veriyor.
bir kadın eğer çalışıyorsa kocasına karşı dik durmak için değil yanında durmak için çalışmalıdır.

Son düzenleme:
çalışan bir bayan olarak bu söylediklerine katılmıyorum( tabi biçok kişi dediğin gibi olabilir)eşimle eşit ücretler alıyoruz,bir gün bile benim de param var,istediğimi yaparım gibi bir laf etmedim,imada dahi bulunmadım.ne alacaksam eşime danışırım ,20 liraya bir kazak bile olsa,o da bana danışır..onun alacakları genelde pahalı şeyler olur,araba için lazım olanlar,ya da teknolojik ürünler..sorar alayım mı diye,hesabını kitabını yaptıysan al derim,sonuçta maddi ayarlamayı o yapıyor evde.yani çalışanların evliliği daha zayıf diye bir şey yok,ama zorluğu da çok tabiki.başka bir arkadaşın yazdığı gibi eşinden iş bekliyorsun,o çalışıyorsa ben de çalışıyorum diyorsun vs..ama bu konuda da görev erkeğe düşüyor,anlayışlı olmak zorunda.çok şükür şimdiye kadar bu konuda da pek sorun yaşamadık,biraz da açık sözlü olmak gerekiyor.biz kadınlar genelde hissettirmeye çalışıyoruz,erkekler de anlamıyor,sonra üzülüyoruz.ben bişey istediğimde 'hayatım çok yorgun değilsen şu salatayı yapar mısın?'diye açıkça söylüyorum ya da 'yorgunsun biliyorum ama inan ben de çok yoruldum,hadi bi yardım et çabucak bitirelim de beraber dinlenelim' diyorum.o da kazıklaşmadığı sürece beni kırmıyor ve sorun kalmıyor ortada:nazar:

o kadarla kalsa iyi hatta daha da ileri gidip "paran kadar konuş ya da mevkiin kadar konuş "da diyoruz , yatak odasına girerken kapıyı çalmadıysa kovulma riski bile var :9:
abartmayın canım o kadar çalışsak da sonuçta KADINIZ, her kadın gibi hislerimiz ve duygularımız var...biraz kendimize güvenimiz fazla diye kocalarımıza amirlik yapmıyoruz ya

neden müdürümüzün önünde boynumuz bükük oluyor anlamadım
çalışıyoruz hakkımızı alıyoruz beleşe para vermiyorlarki bize boynumuzu bükelim hanımefendi
ayrıca her evlilik hiç ayrılmayacağız diye başlar sonunu yanlızca allah bilir
2 arkadaşım var ikiside kocası tarafında aldatıldı biri boşanamıyor 2 çocuğu var
ailesi aaaa kızım koca bu aldatırda döverde severde hem sana ve 2 çocuğuna biz nasıl bakıcaz deyip kabul etmiyor kadında yıllarca ben çalışamam ne gereği var aldıysa bakıcak zihniyetinde olduğu için
hiçbir güvencesi yok boşayamıyor diğer arkadaşımında 2 çocuğu var ve arkasında kimsesi yok anne baba vefat etmiş abiler konuşmuyor ama çalışıp kendi ekmeğini kazandığı için boynunu bükmedi ve çatır çatır boşadı valla tek celsede nafaka bile istemedi tek başına aslanlar gibi bakıyor çocuklarına
hayat bu kimin başına ne geliceği hiiiç belli olmaz biz kadınlar tembeliz biraz hazır yemeyi seviyoruz
koca çalışsın biz harcayalım ama kazın ayağı öyle değil insan kendi ve çocuklarının geleceğini garantiye almalı bence...

Söylediklerinize tamamiyle katılıyorum. İnsanın gelecekte ne olacağı belli olmuyor. Bir bayan evlilikle işi bir arada yürütebiliyorsa iş saatleri uygunsa çalışmalı.Çok güzel örnekler vermişsiniz. Teşekkürler.
Ben bazı arkadaşların çalışan bayanlara sitemlerine anlam veremedim. Bu tercih meselesi ve iş olanakları çalışma şartları vs.

Üniversite okumalı mesleği olmalı.Aynı anda yemek yapmayı evi çekip çevirmeyi öğrenmeli.Bunları yaparken de hiç yardım almadan başaracak kadar pratik hale gelmeli.Ne yazık ki hayat çalışmayın evinizin huzurunu bozmayın diyenlerin ki gibi pembe yaşanmıyor.Eşiniz makul seviyede ihtiyaçlarınızı karşılıyor olabilir.Bir taraftan ev araba almak için kenara koyuyor olabilir.Sonsuza kadar yanınızda olacağı güvenini veriyor olabilir.Bu durumda evin huzurunu bozmayabilirsiniz.

Ben evlendiğimden beri çalışmıyor olsaydım
-eşya borcumuzu ödeyemezdik.Ki orta halli şeyler aldım hep.
-Düzgün bir evde oturamazdık.Tuvaleti dışarda gece kondu tipi bir eve razı olacaksın derdi eşim.Benden bukadar derdi.Kaloriferli makul bir evde büyütüyorum ben çocuğumu.
-Hatta kayınvalidemlerle oturup,onların keyiflerince para harcayıp ömür boyu ne ev ne araba hayali kuramazdık.
-Üniversite mezunu bir gelin olarak kayınvalidemin sepet gibi koluna takıp o gün senin bu gün benim gezdirdiği,ben şöyle iyi kaynanayım ben böyle iyi kaynanayım benim paşa oğlum şöyle benim paşa oğlum böyle gibi basit muhabbetlere tahammül etmek zorunda olurdum.
-Eşimin ailesinden gelen ahlaki gevşekliği karşısında hem gelecek korkusuyla hem de çaresizlikle yaşardım.
-Eşimin işlerinin kötü gittiği dönemlerde (4 yıllık evliyiz ve bu 4-5 ayda bir oluyor) elimizde kuruş olmazdı.
-Eşime de artık çok küçük işlerde yardım istiyorum.Sıkılıyor zor geliyor ona ev işleri.

Ne yazıkki her insan her erkek aynı olmuyor.Sizin ne kadar iyi özellikleriniz olursa olsun daha iyileri var dışarda mantığıyla bakabiliyorlar dünyaya.Eşlerinizle sorununuzun olmamasına maddi açıdan sıkıntı yaşamamanıza çok sevindim.Bilin ki herkes aynı güvenli mutlu ortamda yaşamıyor.

Ben 10 yıllık evliyim.Evliliğimin ilk 5 yılını çalışarak geçirdim ilk bebeğim bakıcıyla büyüdü.Daha sonra çalıştığım yerde olan sorunlar nedeniyle işten ayrıldım.1,5 sene sonra 2.bebeğim oldu.Ama seninde dediğin gibi eşimden para istemek,aldığım şeylerin hesabını vermek,hatta ona doğum gününde hediye aldığımda boşuna masraf yapmasaydın nasılsa parası benden çıkıyoya gelen sözler işitmek çooook zoruma gitti.Günlerce ağladım o para vermedikçe istemedim ama gördüm ki o hatasını anlamak şöyle dursun daha da saçmalamaya başladı.Bunun böyle sonu olmayacağının ve evliliğimize de etki etmeye başladığını anlamamla taktik değiştirmeye karar verdim.Bir gün gene böyle bir muhabbet geçince yeter artık sen dışarıda çalışıyorsan bende evde hiç durmuyorum,daha fazla tepemi attırma inan çocukları düşünmem onları kreşe veririm tabiki servisle beraber eve temizliğe bir kadın,ütüye bir kadın alırım yemeğide hep dışarıdan yeriz bende işe giderim.Eğer bu kadar işi yaptırmaya maaşın yeterse inan bu dediklerimi yaparım bundan sonra ihtiyaçlarımı kendime ait olan visadan harcayacağım sende ay başında ödeyeceksin nihayetinde gelirini giderini bilen biriyim ödeyemeyeceğin borçlar yapmam dedim ve gerçekten çok işe yaradı bir daha böyle bir sorun oluşmadı.haaa birde artık ona hediye almıyorum.Çünkü benim maaşım yok :)))) Bu dertten de kurtuldum. Maalesef insanlar sessiz kaldıkça tepesine çöküyorlar .Konuşmak en güzeliiii.Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
çok şükür kızlar ben okudukça halime şükrettim ben çalışmıyorum ve bu sorunlarıda yaşamıyorum saolsun eşim hiçbir zaman parayı mesele etmedi şimdiye kadar aldığım hiç bişeyi niye aldın demedi ne beğendiysem almaya çalıştı. para isteme meselesine gelince hiç öyle sorunlarım olmadı para bende durur genelde o yüzden çok rahatım Allah ondan bin kere razı olsun başımdan eksik etmesin.
ve arkadaşlar benim ablam çalışıyo ve bu sorunları çok yaşıyo sürekli kavga var öğretmen olduğu için yaz tatilleri evde ve diyoki bizim en mutlu olduğumuz zaman tatil diyo çünkü evde kızıyla vakit geçiriyo temizlik yapıyo yemek yapıyo eşini karşılıyo akşamları birlikte vakit geçiriyolar iş stresi yok ama çalıştığı günler eve gidip yemek yapamıyo akşam boyunca ya temizlik yada ertesi gün okula götürmesi gereken işle uğraşıyo ve hep kavgalılar yani çalışan bayanların eve vakit ayırması çok zor eşine ve çocuklarına da öyle ablamın kızına annem bakıyo buna rağmen hafta sonu ablamla vakit geçirince kızı ayrılmamak için ne bahaneler üretiyo seninle çok mutluyum hiç gitme diyo bide bakıcı baksa ne olur bilemiyorum o yüzden kızlar ben çalışmak konusunda biraz olumsuzum ve oğlumuda kimseye bırakmaya kıyamam Allah mecbur etmesin mecbur kalınca insan tabi çalışır ama ihtiyaç olmadıkça düşünmüyorum...

çalışıyorum .Ofisimi açacağım dönemde işten ayrıldım sadece2 ay kadar evde oturdum ve o demein sadece ilk haftası koca bir temizlik yaptım bir daha da yapamadım. resmen psikolojim bozulmuştu evde oturmaktan artık eşimde diyordu işe başlasanda keyfin yerine gelse bende rahatlasam :61: gerçekten de öyleydi ben karşındaki mutsuzsa sende muhakkak iyi hissedemiyorsun.

2ay geçti ben işe başladım ve hergün akşam yemeğim yapıyorum ertesi güne falan yemek hazırladığımda olmuyor öyle :) eşim 7,30dan önce eve gelemediğinden istediğim yemeği hazırlayabiliyorum e tabi biraz hızda kazandık pratik yemek hazinem baya gelişti. hiç bir zaman eşim mesaiye kalsa dahi tek başıma yemiyorum eşimi bekler beraber otururuz sofraya... hiç bir zaman ay bugün çok yoruldum çok fenayım diye mızmızlanmadım ben gerçekten çalışmayı seviyorum. eğer öyle olmasaydı zaten ofisi açmışım eleman almışım daha neyine sabahın köründe kalkıp işe gidiyor akşam 6,30dan öncew ofisten çıkmıyorum :D bu gerçekten iş aşkı . ünv.de zamanıda yazları hep çalıştım ben uzun zamandır zaten kendi paramı kazanıyordum. eğer kazanmasam eşimden para almak zoruma gitmezdi ama daha rahat harcayamazdım. aman çabuk bitmesin para diyerek.

çalışmak gerçekten güzel ama tabi insanın içinde olması lazım...
hayatımda evliliğimde çalıştığım için ekstra zorluklarla karşılaşmadım. eşimle iletişimim benim için en önemli şey onuda zaten biz her akşam sofrada yapıyoruz. tv karşısında yapıyoruz. eşim sabahın 7sinde işe gitmek için kalktığında ben horul horul uyumuyorum bende kalkıyorum beraber kalkıyor beraber hazırlanıyor beraber evden çıkıyoruz. bu bile bana göre bir destektir.tek başına kalksa belki daha zor ayılacaktır ama bende alktığım için onunla konuşurken ayılmasını ve ayılmamı sağlıyor.

ayy bençok seviyorum onu evliliğimi biz böyle çok güzel bir bütün oluşturduk aynı yolda el ele aynı anda adım atıyoruz :69:

Ben evlendiğimden beri çalışmıyor olsaydım
-eşya borcumuzu ödeyemezdik.Ki orta halli şeyler aldım hep.
-Düzgün bir evde oturamazdık.Tuvaleti dışarda gece kondu tipi bir eve razı olacaksın derdi eşim.Benden bukadar derdi.Kaloriferli makul bir evde büyütüyorum ben çocuğumu.
-Hatta kayınvalidemlerle oturup,onların keyiflerince para harcayıp ömür boyu ne ev ne araba hayali kuramazdık.
-Üniversite mezunu bir gelin olarak kayınvalidemin sepet gibi koluna takıp o gün senin bu gün benim gezdirdiği,ben şöyle iyi kaynanayım ben böyle iyi kaynanayım benim paşa oğlum şöyle benim paşa oğlum böyle gibi basit muhabbetlere tahammül etmek zorunda olurdum.
-Eşimin ailesinden gelen ahlaki gevşekliği karşısında hem gelecek korkusuyla hem de çaresizlikle yaşardım.
-Eşimin işlerinin kötü gittiği dönemlerde (4 yıllık evliyiz ve bu 4-5 ayda bir oluyor) elimizde kuruş olmazdı.
-Eşime de artık çok küçük işlerde yardım istiyorum.Sıkılıyor zor geliyor ona ev işleri.

Ne yazıkki her insan her erkek aynı olmuyor.Sizin ne kadar iyi özellikleriniz olursa olsun daha iyileri var dışarda mantığıyla bakabiliyorlar dünyaya.Eşlerinizle sorununuzun olmamasına maddi açıdan sıkıntı yaşamamanıza çok sevindim.Bilin ki herkes aynı güvenli mutlu ortamda yaşamıyor.

kesinlikle katılıyorum...bir de her konuda eşitlikten dem vurulurken geçim derdinin erkeğe yüklenmesini de çok anlamsız buluyorum.
hayatta her şey dört dörtlük olabilir ama ne zaman ne olacağı hiç belli olmaz.
kuzenimin mesela,çok güzel bir hayatı vardı,2 evi,arabası,eşinin de makul bir maaşı.2 çocuğu vardı,3. ye hamileyken beklenmedik bir şekilde gencecik eşini kaybetti.tamam kimseye muhtaç değil ama kendi ayakları üstünde durmayı bilmediğinden,hep eşinden aldıklarıyla yaşadığından kendine güveni eksik...çok zor şeyler yaşadı,hala da yaşıyor.ya eşinin maddi durumu yerinde olmasaydı?bir kadın her zaman donanımlı olmalı,başımıza ne geleceğini bilemeyiz.

ha bir de geçen teyze kızının yanına gittik bayramda (teyzemlerin yanına daha doğrusu)
teyze kızı bana "çalışmalısın,bak ben şunu başardım,şuraya geldim,çocuğunu da at bakıcıya yeter ki çalışmış ol" tarzında bir konuşma yaptı.hem kariyer,hem çocuk,hem harika bir ev kadını rolünü çok iyi oynadı .iç yüzünü bilmesem inanır belki de imrenirdim ona.ama biliyorum eşinden dayak yiyor ve her nedense (sanırım etraf ne der baskısıyla boşanamıyor).ee neye yaradı çalışmak?tabi o benim bunları bildiğimi bilmiyor.

zaten geçen tvde yayınlanmıştı eşinden çok para kazanan kadınlar dayak yiyor diye.

Selam kızlar ,
ben bekarım ama şu an ölesine konuştuğum biri var (anlamı yok)bana ben eşimin çalışmaısnı istemem felan annem babamla beraber oturcaz kardeşim evlenene kadra (kardeşi daha 17 yaşındA)
Ben karşı çıktım tabi.
ama bence her kadın çalışmalı erkeğin eline bakmamalı.

ben uzun süre başkasının yanında çalıştım gecem gündüzüm belli değildi şehir dışında duruşma varsa oraya da gidiyordum gece otobüse gidip 6-7 saat yol yapıp sabah duruşmaya girip öğlen otobüsüyle dönüyordum mesela ya da işler yoğun olunca gece 12-1 de çıktığımda oluyordu

o dönemde evlendim temziliğe her hafta kadın aldım yemeği de arada eşimle yaptık arada dışarıda yedik eşim bana kalan ufak tefek işlere her zaman yardım etti hiç gocunduğunu görmedim

sonra 3 yıllık evliyken kendi ofisimi açtım açana kadar 3 ay evde oturdum o kadar yoğun tempodan sonra epey rahatlamıştım ama bu sefer de evde sıkılmaya başladım eşimin de işleri genelde yoğundur eve geç gelir haftanın yedi günü çalışır bazı dönemler yalnız kalıyorum diye eşime sarmaya başladım neyse o dönem geçti eşim zaten ne zaman bitecek ofisin işleri artık başlasan da bana sarmasan diyip duruyordu kendi iim olunca çok rahattım cumartesi zaten çalışmadım akşam erken çıktım ama gene evdeki işbölümü eskisi gibi devam etti

şimdi ofisimi kapatıp işlerimi tasviye ediyorum sağlığım da çok yerinde değil ve evdeyim şu an artık kadını iki haftada bir alıyorum ama arada evi süpürcem dediğimde eşim yapma öyle saçma işler ben yaparım diyordu ve gerçekten akşam geldiğinde yapıyordu ben de hep çok yorgundum zaten ses etmiyordum şimdi ondan gizli yapıyorum eve gelince kızıyor niye uğraştın bırak kalsın diye ya da yemek yapmak canım istemezse yapmıyorum akşam kahvaltı ediyoruz

bu arada şu anda elbette ondan para istemem gerekiyor ama o beni hiç istemek zorunda bırakmaz istediğimi almaya çalışır ya da ben alırsam da iyi yapmışsın alcan tabi der

niye bunları yazdım size hem yoğun hem rahat çalıştığım, hem sağlıklı ve ev hanımı olduğum hem de sağlıksız ve ev hanımı olduğum dört dönemden örnek verdim eşim tavrını hiç değiştirmedi

kusura bakmayın ama o hem çalışan hem çalışmayan kadınalar hakkında bahsedilen acayip evlilikler istisna olmaslı artık hangi devirdeyiz Allah aşkına hayat her zaman müşterek erkekler de kadınlar da belirli saygı çerçevesinde davranmalı hayatı ona göre paylaşmalı

ayrıca bir kadının işler sarpa sardığında evliliği istediği gibi olmadığında boşanabilmesinin neresi kötü olarak görülüyor pnu da anlamıyorum kocan sana hakaret ederse şiddet gösterirse aldatırsa elbette boşanacaksın o şekilde süren şeye evlilik oluşmuş kuruma da aile denebilir mi çalışmayan kadın sorun olsa da boşanmıyor tabi çünkü çaresiz çekiyor da çekiyor çocuğunun önünde dayak yiyor hakarete uğruyor yetiştirdiği çocuk da sonra erkekse eşini dövmeyi kendinde hak görüyor

ben öyle araştırmalar üzerinde değil 7 yıldır avukatlık yapan ve boşanma davalarıyla uğraşan her sos-ekonomik konumdaki kadınla ilgilenmiş insan olarak konuşuyorum çalışmayan ama sabreden evliliğini bozmak istemeyen kadınlardan biri 26 yıl sonra boşanmaya geldi bana verem olmuştu artık dayanamadığından sürekli dışarıda onla bunla karısını sürekli dövüyor ve verem karısını hastanede bırakıp sevgilisine gidiyor Türk filmi değil malesef nasıl bir örnek aile değil mi bak ne güzel boşanmadan yaşamışlar bu arada sonra cesaretini kaybetti param pulum yok boşanamam dedi kocasının dayağına ihanetine geri döndü çok sağlıklı aile ne güzel çalışmadığı için ailesi çatırdamamış değil mi

malesef araştırmalar sadece sayılardan faydalanıyor gerçek hikayeler yansımıyor bu arada keşke çalıştığı için boşanan aileyi umursamayan kadınların neden boşandığına dair istatistikleri de yayınlasalardı keyfi mi yoksa koca dayağı ihanetinden mi

ben kendim su an calismiyorum bi bebegim var ..ama calisan bi aile vede ortamda yasadim...ben calismaya asla karsi degilm,ama zorluklari var bunu yillarca annemsayesinde gördüm..bi arkadasin dedigi gibi, eger erkek anlayissiz olunca hersey cok zorlasiyo...benim babam allahtan iyi idi bu knuda...anneme cok yardimci olur hala..ikiside calisiyo cünkü...mutfak babama aittir.-))o halleder orayi,bulasikvs... öbür odalari annem toparlar,babamda yemegede yardmci olur...bazen evi bile süpürür,tozuda babam alir evde...yani böyle is paylasimlari var bizimkilerin..annemde büyük temizligi haftasonlari kendisi yapar....eger bende calissam,esimden bu denli yardim beklerdim...erkek esine yardimci olmazsa,sorun cikiyo maalesef..(babamdan biliyorum...baslarda yapmazdi..annem hepsine yetismeye calisirdi kadincagiz..basaramazdi tabiki...al sana sonra kavga.gürültü,..ama sonradan o da degisti,yardimci olmaya basladi allahtan..)

bende calismiyan ev hanimiyim esim calisiyor ama oyle sorunum yok esimden para istememe gerek yok tersine ben veriyorum banka kartini bana birakiyor evde olan sensin evin ne ihtiyaci varsa bilende sensin ben karismiyorum diyor bende evimin ihtiyaclarini aliyorum kira vs... geri kalaninida koseye atiyorum kotu gunler icin esim bana kirli ciki der:52::52:

Back
X