• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmayan evli bayanlara bir sorum var

canım ben 3 snelik evliyim bekarkende hiç bir zaman çalışmayı düşünmedim çünkü maddi imkanlarım iyi olsun diye kendimi yıpratamazdım Allahıma şükürler şimdi önce hep beni düşünen bir dediğimi iki etmeyen maddiyatı hiç önemsemeyen bir eşim var Allah kulunun zannı üzeredir ben hep böyle bir evlilik düşünmüştüm ve düşündüğüm evliliği yaşıyorum eşime bazen çalışayımmı diyorum sen çiçeksin solarsın diyor şimdiden erkek arkadaşını alıştır..

Çalışa bir bayan olarak ev ev hanımı olan bayanları anlamıyorum bütün gün evde oturuyorsunuz. Evlendiğim zaman da çalışıcam yoksa içim rahat etmez. Kendi paranı kazanmak gibisi yoktur.

canım ben 3 snelik evliyim bekarkende hiç bir zaman çalışmayı düşünmedim çünkü maddi imkanlarım iyi olsun diye kendimi yıpratamazdım Allahıma şükürler şimdi önce hep beni düşünen bir dediğimi iki etmeyen maddiyatı hiç önemsemeyen bir eşim var Allah kulunun zannı üzeredir ben hep böyle bir evlilik düşünmüştüm ve düşündüğüm evliliği yaşıyorum eşime bazen çalışayımmı diyorum sen çiçeksin solarsın diyor şimdiden erkek arkadaşını alıştır..

pöfff gözlerim yaşardı yani.alt tarafı çalışma hayatından bahsediyoruz kötü yola düşmekten değil.tüm çalışan bayanlar solmuş birer çiçek o zaman.

Hıhhhh saçma çalışmayan bayanlar çiçek çalışanlar da çiçek ama solan cinsindenn Allah'ım yurdumun insanları ne komiksiniz.

arkadaşlar eşim benim yorulmamı istemiyor bana hep çiçek der zaten siz neden çalışan çalışmayan diye ayırdınız o beni üzgün yorgun görmek istemiyor siz neden üstünüze alındınız anlayamadım o benim evde bile yorulmamı istemez bunun çalışan bayanla çalışmayan bayanla ilgisi yok poşet bile taşıtmaz ben çalışan bayanlar çiçek ama soluyorlarmı yazdım nasıl böyle bir sonuç çıkardınız eşim çalışmamı istemiyor çünkü yorulmamı istemez..

Hıhhhh saçma çalışmayan bayanlar çiçek çalışanlar da çiçek ama solan cinsindenn Allah'ım yurdumun insanları ne komiksiniz.

arkadaşım kadınlar çiçek ama çalışanlar soluyormu yazdım ben nasıl algıladınız anlamadım eşim sadece yorulmamı istemez sen benim çiçeğimsinder asla yorulmanı istemem der eşimin benimle ilgili bir cümlesi bu yani genelleme yapmanız şaçma bu benimle ilgili yoksa çalışanlar soluyor ne demek ne şaçma senin yorulmanı istemem demek istiyor..

çalışmak istememek çok normal bence ama en azından dışarıdan sigorta ödemek veya özel bir sigorta yaptırmak en azından yaşlılığı düşünmek en doğrusu bence. bende çalışmadan yapamayanlardanım. 17 yaşından beri çalışıyorum. 30 yaşındayım. üniversite yıllarında dahi çalıştım. ne olursa olsun eşinle muhabbetini bile yapmak istemeyeceğin özel ihtiyaçların oluyor. ve gerçekten kendi paranı harcamak gibisi yok. üstelik grafik okumuşsun. evden freelance olarak bile çalışabilrisin.

e benim de evleneceğim insan yorulmamı istemez poşet taşıtmaz bulaşık yıkar benden daha iyi yemek yapar ben yüksekten korkuyorum diye cam bile siler ama hayır çalışmanı istemiyorum yorulursun demez.çünkü ben üniversiteyi kazanmak için 2 yılımı verdim okulumu bitirmek için 5 senemi verdim.asıl benim çalışmamı istemezse ben evde kocamın eline bakarsam solar giderim hayatımın 7 senesini boşuna yaşamış olurum.siz öyle bi genelleme yapmışsınız ki sanki çalışan kadınlar acınacak sürekli yorgun mutsuz insanlar.ve bu kadınların kocaları da onları sevmiyor yorulmalarına göz yumuyor ama sizin eşiniz sizi çoook sevdiği için çalışmanıza gönlü razı olmuyor.yani üniversite mezunu olsaydınız eşinizin çalışmanıza karşı çıkacağını hiç sanmam örneğin bir mühendis avukat falan olsaydınız eşiniz tam tersi çalışmanızı desteklerdi ama bir mesleğiniz yoksa ve eğitim durumunuz da iyi bir iş için yeterli değilse milletin ağız kokusunu çekeceğine evde otursun diyordur.bu da eğer maddi durumunuz kötü değilse çok da yanlış bir tutum değil ama tüm çalışan bayanlar için genelleme yapmak yanlış

arkadaşlar eşim benim yorulmamı istemiyor bana hep çiçek der zaten siz neden çalışan çalışmayan diye ayırdınız o beni üzgün yorgun görmek istemiyor siz neden üstünüze alındınız anlayamadım o benim evde bile yorulmamı istemez bunun çalışan bayanla çalışmayan bayanla ilgisi yok poşet bile taşıtmaz ben çalışan bayanlar çiçek ama soluyorlarmı yazdım nasıl böyle bir sonuç çıkardınız eşim çalışmamı istemiyor çünkü yorulmamı istemez..

sizinki de iyiymiş gerçekten şanslısınız, evde çalışma,
işte çalışma, ohh ne güzel hayat. allah mutluluğunuzu daim etsin.

çalışma karşıtı olanlara soruyorum, peki eşiniz olmasa, yani allah korusun tabi de, yalnız kalsanız ne yapacaksınız?

çalışan bayanlara bişey demiyorum ama
ben evde olmaktan çok mutluyum....
ha insan istiyor tabiki kendine ait sosyal hakların olsun
her ay cebine sana ait bi maaş girsin....
ama evde kuzucuğumla vakit geçirmek kadar mutlu edemez beni bunlar....

e benim de evleneceğim insan yorulmamı istemez poşet taşıtmaz bulaşık yıkar benden daha iyi yemek yapar ben yüksekten korkuyorum diye cam bile siler ama hayır çalışmanı istemiyorum yorulursun demez.çünkü ben üniversiteyi kazanmak için 2 yılımı verdim okulumu bitirmek için 5 senemi verdim.asıl benim çalışmamı istemezse ben evde kocamın eline bakarsam solar giderim hayatımın 7 senesini boşuna yaşamış olurum.siz öyle bi genelleme yapmışsınız ki sanki çalışan kadınlar acınacak sürekli yorgun mutsuz insanlar.ve bu kadınların kocaları da onları sevmiyor yorulmalarına göz yumuyor ama sizin eşiniz sizi çoook sevdiği için çalışmanıza gönlü razı olmuyor.yani üniversite mezunu olsaydınız eşinizin çalışmanıza karşı çıkacağını hiç sanmam örneğin bir mühendis avukat falan olsaydınız eşiniz tam tersi çalışmanızı desteklerdi ama bir mesleğiniz yoksa ve eğitim durumunuz da iyi bir iş için yeterli değilse milletin ağız kokusunu çekeceğine evde otursun diyordur.bu da eğer maddi durumunuz kötü değilse çok da yanlış bir tutum değil ama tüm çalışan bayanlar için genelleme yapmak yanlış

arkadaşım sen benim ne mezunu olduğumu ne yapabileceğimi nerden biliyorsun anlayamadım ben edebiyat öğretmenliği öğrencisiyim ayrıca bir sürü haber spikerliği dersleri aldım diksyon dersleri verebilirim gayet güzel bir iş ama eşim yinede istemez ayrıca çalışmak çok güzel bir şey ben asla genelleme yapmadım isteyenler çalışır istemeyenler çalışmaz bunu tartışcak değilim bana göre değil ben yorulurum arkadaşa bunu demek istedim söyledikleriniz hiç birini düşünmedim bile ne demek çalışanlar mutsuz asla böyle bir şey demedim dememde herkes mutlu olduğu şekilde yaşıyor diye düşünüyorum ben kendi yaşadığımı arkadaşa anlattım çalışan kadınların yorgun yada mutsuz olduğunu içeren bir cümle kurmadım zaten..

Yapılan yorumlardan benim çıkardığım sonuç şu ki, çalışan kadınlar her ne kadar inkar etseler de, çalışmayan kadınlara karşı üstünlük taslama, tepeden bakma olayına girdikleri kaçınılmaz bir gerçek... Çalışmayan kadınlar da bunu bildikleri için sürekli bir savunma halinde oluyorlar, bir şekilde karşı atağa geçiyorlar. Bence bu konu sadece kadının hayattan ne beklediğiyle ve sahip olduğu yaşam standartlarıyla alakalı. Eğer ki ben çalışmak istemiyorum, evime, eşime ve çocuğuma daha fazla vakit ayırmak istiyorum, ev hayatıyla iş hayatını bir arada yürütemiyorum, bunu yapmaya çalışırken mutsuz oluyorum diyorsa, maddi imkanları elverdiği ölçüde evinde oturmalıdır. Ama ben evde oturduğum zaman mutsuz oluyorum, canım sıkılıyor, evde oturmak bana göre değil diyorsa o zaman muhakkak çalışmalıdır. Çalışıp çalışmama konusunu bir gurur meselesi, bir sosyal statü savaşına dönüştürmek çok anlamsız bana göre.

Çalışan kadın özgürdür ya da çalışmayan kadın özgürdür şeklinde kesin bir yargıya varmak çok yanlış. Kadın eğer bu konuda kendi hür iradesiyle karar verebiliyorsa, ancak o zaman özgür kadındır... Ben açıkçası çalışan kadının özgüveni daha yüksek olur düşüncesine de katılmıyorum. Özgüven sahibi olmayı sadece para kazanmakla sınırlandırmak ne kadar doğru olur ki? Çalışmayan kadın da pekala özgüveni yüksek olabilir, bu tamamen kişinin kendisine verdiği değerle alakalı. Kadın sadece para kazandığı zaman sözünü dinletebileceğini düşünüyorsa, bence kendiyle dürüstçe yüzleşmesi gerekir. Çalışma ve çalışmama durumunu evliliğinde yaşayıp, çalıştığı zaman daha fazla söz sahibi olmaya başlayan kadınlarsa, yanlış anlamasınlar ama zaten yanlış bir evlilik yapmışlar demektir bana göre...

Bunun haricinde eğer eşinin maaşı tek başına bir evi geçindirmeye yetmiyorsa, o kadının MESLEĞİ OLDUĞU HALDE evde oturması bana göre bencilliktir, mutlaka eşine yardımcı olması gerekir diye düşünüyorum. Ama bu durumda da kadın çalışma kararını mecburiyetten almış oluyor tabi. İşin özü, kadın çalışmaya ya da çalışmamaya kendi karar verebiliyorsa özgürdür ve mutludur, aksi halde özgürlük de mutluluk da yalnızca hayal olur...

Kadınlar neden erkeklerle kendi aralarında bu kadar fark görüyor ben anlamıyorum..ilk olarak;madem çalışmayacaksın ne diye 4 sene okuyup dirsek çürütüyorsunuz o sıralarda boşuna hem aileye hem kendinize eziyet..ikinci olarak bir bayanın çalışması bazen erkekten çok daha önemli bir hal alabiliyor.kimse kimsenin başında baki değildir..ben neden evde oturup da kocam getirsin diye bekleyeyim?ben de çalışayım ki ikimizin aldığı ekmeği yerken tat alabileyim..o ne kadar didinmek durumundaysa ben de aynı şekilde didinmeliyim,madem evlilik ortak bi hayatı belirtiyor iki taraf da nazlanmadan bunu yerine getirebilmelidir!
Özgüven konusuna gelince,bi genelleme yapmak istemiyorum ama çalışan kadınlarla çalışmayan kadınlar arasında bence farklar mevcuttur!her birey kendine güvenmelidir.bunun erkeği kadını cinsiyeti olmaz!kendine güvenirsem karşındaki de sana güvenir..bu da ne yazık ki sosyalleşmekten para kazanmanın bu parayı sevdiklerinle paylaşarak öğrenmekten geçiyor.Baş kaldırma ters davranma vs..bunların çalışan kadın olmaakla hiçbir ilgisi yok,tamamen kadınları haala sindirmeye yönelik uygulanan politikalar..merhamet vicdan insanın içinde olacak içinden gelecek,ister çalış ister çalışma bir insanın içinde asi davranmak ters olmak varsa evde bile otursa yapar..:55:
bu arada kimseye cevap olarak yazmadım sadece düşüncelerim..:6:

arkadaşlar lütfen burada neler okuduk çalışıp parasını kocasına veren arkadaşlar var..özgüven le ne ilgisi, var...maddi durumu iyi olan eşi ile problem yaşamayan her kadın diğerlerine göre daha rahattır çalışsada çalışmasada..

özellikle çocuklu ev hanımları çok youluyorlar evde didinmek ne kelime saçlarını süpürge ediyorlar resmen...ben hamileyken eşim yardım etmek zorunda kalmıştı..sürekli ev işleride gerçekten zormuş diyip durdu

çalışan bayanlara bişey demiyorum ama
ben evde olmaktan çok mutluyum....
ha insan istiyor tabiki kendine ait sosyal hakların olsun
her ay cebine sana ait bi maaş girsin....
ama evde kuzucuğumla vakit geçirmek kadar mutlu edemez beni bunlar....

Ooooy oy ne şanslı bebi bende böyle düşünüyorum ama:1:Çalışan annelerin bebişlerine hep acıdım:Annelerini çok özlüyolar.Ve evde olmakdan bende mutluyum.:71:

Back
X