Çalışmayan insanlarla aynı evde yaşamak

Şu an daha maliyetli olacak gibi görünse de ayrı eve çıkmak uzun vadede daha ekonomik olacak. O yüzsüzler çalışmazlar sizi de borca sokarlar en azindan uzak olun muhatap olmayın. Ya da ayrı eve çıkmıyorsanız kardeşinizden ve kızdan para isteyin. Kirayı onlar ödesin faturayı yemeği siz ödüyorsaniz. Kıza söyleyin en kötü anası babası göndersin.

Konuştum. Çözüm yok. Bir şeylerin olacağına, iyiye gideceğine inanıyor ama ben inanmıyorum. Benden sürekli para istenmesinden çok sıkıldım zaten yeterince destek oluyorum. Ben hesabını kitabını bilen biriyim. Bunlar yüzünden elimde para olsun istemiyorum. Ayırdığım para da ay sonuna kadar idare etmem için. Birikim için de biraz ayırıyorum.

Annem memleketine gidecek mesela, akrabamız yol parası gönderiyor benden para istiyor o parayı eve harcamış. Seve seve verdim hayır demedim ama artık bir sınırı var ya. Evdeki nüfus arttığından beri giderler de arttı. Belli bir süre idare edilir tabii ki, ettik de ama nereye kadar...

Ayrı eve çıkmaya mecburum belki o zaman çok maddi sıkıntı çekeceğim. Ne yapacağımı bilmiyorum sinirden bu saate kadar uyuyamadım. Kendime kızıyorum bundan sonra fazladan para vermeyeceğim. İyi niyetim suistimal ediliyor.
Babanızla yaşasanız nasıl olur?

Kardeşinizi alıp karşınıza konuşun. Sevgilisi ve kendisi ayrı eve çıksın

Babanızla yaşasanız nasıl olur?
Olmaz.
Kardeşinizi alıp karşınıza konuşun. Sevgilisi ve kendisi ayrı eve çıksın
Desem ne olacak paraları yok. Ben çıkacağım başka bir çözüm yolu gözükmüyor. Ayrı çıkarsam anneme destek olamayacağım. Artık kendileri düşünsün. Bana sormadılar bu kız artık bizimle yaşayacak ne düşünüyorsun diye?

Kız kaç aydır burada daha tek başına dışarı çıktığını görmedim. Çık şehri gez etrafı tanı.

İlerisi için olumlu şeyler düşünemiyorum yoksa idare ederdim.

Ben çalıştığım halde kendime güvenip büyük borca giremiyorum çok pahalı şeyler alamıyorum bunlar daha ellerinde olmayan parayı varmış gibi düşünüp borca giriyor. Borca gireceksen düzenli gelirin olması lazım. Buradan anladım zaten olmayacağını. Umarım ben yanılırım.

Bes'e girin limiti de ona gore ayarlarsiniz hem paraniz birikir hem devlet katkisi olur sartlarindan dolayi en az 5 sene sizde dokunmazsiniz paraniza evdekilerde sizden medet ummasin kardedi kardes yaratmis kesesini ayri yaratmis derler

Siz isteyken evi filan temizliyormu yemek yapiyormi yoksa kardesinizle aksama kadar yan gel yat osmanmi..ne rahat insanlar var yahu? Ben ablama gitmiyorum enistem hergun calisiyor beni gorurde rahat uzanamaz edemez gunah diye. Bu kiz ilerde cok basinizi agartir bu kadar rahatsa haberiniz olsun.kardesiniz iyi olir tabi niye olmasin anneyle ablayi calistiriyo aksama kadar evde at kosturuyolar.eve sakin katki saglamayin hatta biraz dusurun borcum cikti filan diyin. Bana kalsa ayri ev mantikli.

Konuştum. Çözüm yok. Bir şeylerin olacağına, iyiye gideceğine inanıyor ama ben inanmıyorum. Benden sürekli para istenmesinden çok sıkıldım zaten yeterince destek oluyorum. Ben hesabını kitabını bilen biriyim. Bunlar yüzünden elimde para olsun istemiyorum. Ayırdığım para da ay sonuna kadar idare etmem için. Birikim için de biraz ayırıyorum.

Annem memleketine gidecek mesela, akrabamız yol parası gönderiyor benden para istiyor o parayı eve harcamış. Seve seve verdim hayır demedim ama artık bir sınırı var ya. Evdeki nüfus arttığından beri giderler de arttı. Belli bir süre idare edilir tabii ki, ettik de ama nereye kadar...

Ayrı eve çıkmaya mecburum belki o zaman çok maddi sıkıntı çekeceğim. Ne yapacağımı bilmiyorum sinirden bu saate kadar uyuyamadım. Kendime kızıyorum bundan sonra fazladan para vermeyeceğim. İyi niyetim suistimal ediliyor.
Eee siz haketmissiniz anne sizden aliyor el kizina yediriyor. Bu hakaret size yeter valla. İyi olun enayi olmayin diye bir laf var. Bu pilav cok su goturur haberin olsun.sen ayri eve cikmaya bak. Annende az degil

Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Uzun zamandır bekledim, yapıcı olmaya çalıştım...

Annem babam evleri ayırdı biz annem ve kardeşimle yaşıyoruz. Kardeşim hiç çalışmadı geliri yok annem çalışıyor.

Kardeşimin kız arkadaşı da bizde yaşamaya başladı kendi ailesi uzak bir şehirde. Benim fikrimi soran olmadı tabii!

O da çalışmıyor üniversite bitirmiş. Kredi çekip kendi işini kuracakmış. Daha kredi onaylanmadan elektronik bir ürün aldılar fiyatı yüksek baya. Bu kadar pahalı şeyi keyfi aldılar. Bir akrabamızla bunu yarı yarıya ödeyecekler. Tamam bende sevindim alsınlar tabi ama gelirleri yok şuan, kredi onaylanmazsa ne olacak?

Bir rahatlık var sanki; kira, fatura, yemek derdi yok hep böyle mi gidecek? Evlenecek insanlara bakıyorum çalışıp birikim yapıyorlar, ufak tefek şeyler alıp hazırlık yapıyorlar.

Kardeşim biraz problemli, bu kız sayesinde daha iyiye gidiyor. Ama kızda da akıl yok. Çalışmayan adamla ne yapacaksın?

Kız üniversite okumuş buradan geçici bir iş bulabilir. Evde tembellik yapıyorlar.

Annem halinden memnun görünüyor.

Maddi olarak rahat insanlar değiliz. Kirada oturuyoruz.

Ben ayrı eve çıkmak istiyorum. İki tane yetişkin insanı besleyemem, bu zamana kadar bir şey demedim, yapıcı oldum. Benim de bir geleceğim var. Ayrı eve çıksam daha çok param gidecek biliyorum... Ne yapmalıyım sizce?
Kesinlikle ayrı ev

Normalde evli olsa anneniz istese ben kayınvalide yanında yaşamam asla diyebilecek birisidir ama gelip böyle bir asalaklıkla yaşayabiliyor. Sorumsuzlar. Siz kendinize araba, altın hatta biliyorsanız biraz borsa vs güzel bir birikim aracı bulun.

Back
X