Çalışmayan kadınlar

bütçeme göre çekinmeden alışverişimi yaparım zaten kendim de bir takım işler yapıyorum makyaj malzemeleri satıyorum ve iç çamaşarı onların bana gelişleri uygun oluyor hem satıyorum karımdan kazanıyorum onun dışında kuaför ve kıyafet alırken özelliklede çanta hastasıyım dikkat ediyorm yine tabiki.

Bence çekinmemelisin. Çalışmana izin vermiyorsa, nereden paran olacak. Karşılamak zorunda ihtiyaçlarını. Sigara da aylık hesaplanınca dünyanın parası tutuyor. Eşim iki pakete yakın içiyor. Dünyanın parası, çok acıyorum.

Bence çekinmemelisin. Çalışmana izin vermiyorsa, nereden paran olacak. Karşılamak zorunda ihtiyaçlarını. Sigara da aylık hesaplanınca dünyanın parası tutuyor. Eşim iki pakete yakın içiyor. Dünyanın parası, çok acıyorum.

Ben evlendiğimden beri çalışmıyorum ama eşimin maaş kartı hep bendedir. Gerekli gördüğüm şeyleri alırım gereksiz bir şey almamaya çalışırım, ama bu çekindiğimden değil israf olmasın diye. Eşimin kendi naaşı olmasına rağmen birşey alacağı zaman ep bana sorar veya beraber alırız. Yani bir oda dolusu kıyafetim olacağına kenarda param olsun daha iyi.

salla gitsin ya istemiyormuş çalışmanızı o zaman harcayın gitsin eğer çalışmak istiyorsanız. ben olsam öyle yapardım, çalışmamı istemeyen adama sürekli masraf çıkarıp çıkarıp bana bir laf ettiğinde de "gördüğün gibi tek maaşla geçinemiyoruz, yetmiyor" derdim. tutumlu ol bilmem ne derse de kavga ederdim sen çalışmamı istemiyorsun diye ben neden kendimi kasmak zorunda kalayım, bana bunu yapmaya hakkın yok falan deyip ağzından burnundan getirirdim.

Konu sahibi çalışmak istiyorsan çalış memurluk artık çok zor bu devirde.
Ömür boyu memur olmayı bekleyemezsin değil mi ?
Ayrıca çalışıyorum ama calismadigim dönem de cekinmezdim o benim hayat arkadaşım çünkü.
Giyim kozmetik de bir ihtiyaçtır çekinmeyin bence.

Calismak istiyorsaniz ikna edip calisin. Memurluk niye bu kadar onemsenen bir sey anlamiyorum. Bazi mesleklerde farkli olabilir de cogunda terfi imkani yok maas dusuk yol yok yemek yok. Yani tabii farkli memurluklar olabilir bilmedigim ama cevremdekiler hep boyle.

Ben saglik sorunu veya issiz kalma durumu olmazsa mutlaka calismaya devam ederim... emekli bile olsam...
Birinden para almak bana gore degil. Kendi parami kazanmak varken...

Kocanın iki kaşığı varsa birini kıracaksın, lafını bu forumdan duymuştum.
Burada kimsenin koca parası harcamaya çekindiğini sanmıyorum bu sebepten..

2 sene boyunca ucretsız ızne ayrıldıgımda ınanılmaz cekınmıstım tahatsız hıssetmıstım kendını esım kredı kartını bana vermesıne ragmen cekındım hep

Neden çekineyim ki cnm adı üstünde o benim eşim. O eve geldiğinde senin yaptığın yemekleri yemekte senin ütülediğin kıyafetleri giymekte çekiniyor mu? Madem çalışmanı istemiyor memurluk olana kadar sende çekinmiceksin. Bence at o duygunu. Alışveriş çılgını ol demiyorum ama kısmana da gerek yok bence özellikle çekinme duygusuyla.

Eşinizin çalışıp kazandığı para eşinizin parası değil. İkinizin parası. O eşine bakıp evi geçindirebilmek için çalışıyor.

Benim için fuzuli harcama ihtiyacım olmadığı halde markalısından bir ruj daha almaktır mesela. Ama o renk aldığım ilk rujum makyaj masamda durmalı. Beni mutlu eden bazı şeyleri alabilmeliyim. Pembe bir tepsiye ihtiyacım yoksa bile göz koyduysam, eşimin de imkanı varsa o renk tepsiyi alabilmeliyim.

Eşime sadece bize yeterli para olup olmadığını sorarım. Elimde 100 lira varsa onu harcayıp harcamayacağıma o şekilde karar veririm. Bazen biriktiririm bazen çok beğendiğim bir şey olursa içinden alabilirim. Zaten çok harcayan biri değilim sizde değilsiniz sanırım. Çekinmeyin. Sizin eviniz, sizin bedeniniz, sizin bakımınız. Hepsi sizin için. Sizin iyi hissetmenizi sağlayan kadınlık ihtiyaçları.

Saçımızı süpürge ediyoruz yine de çoğu zaman kıymeti bilinmez. Donlarına kadar soyup harcasak kredi kartlarını sıfırlayan gamsız popi kadınlar gibi olsak hakkımız bana göre.. Ama evlatlarımızın rızkını düşünüyoruz tabi.

Eşim 4 yıl okudu 3 yıl ven çalıştım birde babası para gönderdi. O çekinmedi neden çekinsin üzülürdüm. Ki ben herşeyin en güzelini ona almak isterim. Şua. O çalışıyor ben bıraktım işi. Yani dükkan var ve beraber gidiyoruz. Ben çekinmiyorum ki zaten asla fuzüli harcama yapmam. Alırken kendimdede kazansam oda okazansa yüz kere düşünürüm. Gerçektrm lazımmı gereklimi diye. Şöyle düşünürsen rahatlarsın Allah senin nasibini veriyor emin ol onun parasında senin nasibini Allah ona veriyor. Yani o evde ikinizinde nasibi var. Eğer bir mal sahibi olursanız bu ev veya arabada seninde kısmetin nasibin vardır. Asla onun değil sadece. Ve herzaman doğru olan aslında hiç birşeyin bizim olmadığı.
Bir anda siz çalışabilir ve o işten çıkabilir,o çekinse üzülmezmisiniz. Yada evlilikte senin paran benim param olmaz. Eşin bunu hissettiriyorsa o ayrı

Ben evde yemek temizlik ve çocuğuma bakıyorum bu yüzden çalışmıyorum ama sonuçta bunlar da bir iş o nasıl gidip is yapıp bizim için çalışıyorsa bende evde iş yapıyorum ve o paranın gayette ikimizin olduğunu düşünüyorum hiçte çekinmiyorum tabiki bütcemize göre harcıyorum ama cekinilcek birsey görmüyorum ben.

Hesabımı iyi yaparım. Sıkışmayacağimiz şekilde alişverişimi yaparım . Sende yapmalısın.

++++
++++

Hayır çekinmem. Evin butce hesabı bende zaten. Nereye ne gidiyor, ne lazim, ne harcaniyor bilirim. Kendime istedigim alisverisi yaparim kiyafet, kozmetik.

Neden çekiniyorsunuz. Eşiniz dışarıda sizde evde çalışıyorsunuz.
Evde harcanan emeği küçümsemiyorum ama ev kadınlığıyla çalışma tıpa tıp aynı değil. Adam işyerinde çalışıyor geç gitse hata yapsa savsaklasa canı istediğinde gitmese patrondan fırça yer işten atılır mesela. ev kadını ise standardı değişim değeri olmayan emek. Bunu şu yüzden söylüyorum kadınlar ama biz de evde çalışıyoruz diye meslek hayatından uzak durmayı meşrulaştırıyor. Para kimin hesabına yatıyorsa son tahlilde onundur ölüm var kalım var ayrılık var. Bütün kadınlar para getiren işlerde çalışmalı

Bu konuda çok haklısın. Bende çalışmıyorum ama önceden calisiyordum ve evde yapilan işle dışarda yapilan işi denk tutmamak lazim. Ayrica ev isi dedigin nedir yani. Cocuklu olmadigimdan midir nedir hergun 8 saat temizlik bilmem ne başında durmuyorum ben mesela gayette yan gelip yatiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…