- 21 Ağustos 2015
- 1.130
- 832
- 53
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
Alışveris yaparken çekiniyo musunuz? Mutfak alisverisi degil bahsettigim giyim makyaj gibi şeyler... Ben kendimi ihtiyaclar dışında kısıyorum keyfim icin yaptığım hiçbir harcama yok. Esimin esirgediginden değil cekiniyorum. Onunda aylik baya bi sigarası var. ve eşim memurluk olana kadar çalışmamı istemiyo...
Ben bir kadın çalışmamalı demedim. Üniversitede bile ailemin ihtiyacı olmadığı halde çalışmış birisiyim. Hala çalışıyorum. Çokta zevk alıyorum.Evde harcanan emeği küçümsemiyorum ama ev kadınlığıyla çalışma tıpa tıp aynı değil. Adam işyerinde çalışıyor geç gitse hata yapsa savsaklasa canı istediğinde gitmese patrondan fırça yer işten atılır mesela. ev kadını ise standardı değişim değeri olmayan emek. Bunu şu yüzden söylüyorum kadınlar ama biz de evde çalışıyoruz diye meslek hayatından uzak durmayı meşrulaştırıyor. Para kimin hesabına yatıyorsa son tahlilde onundur ölüm var kalım var ayrılık var. Bütün kadınlar para getiren işlerde çalışmalı
Size karşı çıkmak için yazmamıştım havadan sosyal mesaj vermek de istemezdim ama içimde kalmış diğer çalışma konularından kusura bakmayınBen bir kadın çalışmamalı demedim. Üniversitede bile ailemin ihtiyacı olmadığı halde çalışmış birisiyim. Hala çalışıyorum. Çokta zevk alıyorum.
Konu sahibi arkadaş çalışmıyormuş, alışveriş yaparken çekiniyormuş. Konusu ile alakalı yorum yaptım.
Fikirlerinizi paylaşmanız çalışan kadınlarla ilgili hoş olmuş sosyal mesaj niteliğinde.
Sevgiler
Size karşı çıkmak için yazmamıştım havadan sosyal mesaj vermek de istemezdim ama içimde kalmış diğer çalışma konularından kusura bakmayın
Evde harcanan emeği küçümsemiyorum ama ev kadınlığıyla çalışma tıpa tıp aynı değil. Adam işyerinde çalışıyor geç gitse hata yapsa savsaklasa canı istediğinde gitmese patrondan fırça yer işten atılır mesela. ev kadını ise standardı değişim değeri olmayan emek. Bunu şu yüzden söylüyorum kadınlar ama biz de evde çalışıyoruz diye meslek hayatından uzak durmayı meşrulaştırıyor. Para kimin hesabına yatıyorsa son tahlilde onundur ölüm var kalım var ayrılık var. Bütün kadınlar para getiren işlerde çalışmalı
Bu konuda çok haklısın. Bende çalışmıyorum ama önceden calisiyordum ve evde yapilan işle dışarda yapilan işi denk tutmamak lazim. Ayrica ev isi dedigin nedir yani. Cocuklu olmadigimdan midir nedir hergun 8 saat temizlik bilmem ne başında durmuyorum ben mesela gayette yan gelip yatiliyor.
Elimde mesleğim var iki üniversite bitirdim ama cocuklarimi kendim yetiştirmek için çalışmıyorum. Neden dogurdugum çocuğu bakıcı egitsin yetistirsin şükür maddi durumumuz çok iyi olmasa da gecinebiliyoruz. Eşimin kazandığı ile istediğim çoğu ihtiyacımı alabiliyorum. Evet cocuklarim okul çağına gelene kadar da çalışmayı düşünmüyorum nedenini anlamadığıniz için söyleme gereğinde bulundum. ilk çocuğumu da ben buyuttum İlk konuşması ilk yürümesi ilk emeklemesi hepsini yasadim zaman mekan kısıtlaması olmadan doyasıya emzirdim kucukten verilen ahlak terbiye kurallarini vermeye calistim bunu da öyle buyutmek istiyorum Rabbim nasip ederse ama yarin bir gün yetmez de çalışmam gerekirse de çocuğumu bırakıp mecbur çalışırdım ama asla isteyerek olmazdı.Kimseden para isteyemeyen her zaman kendi ayakları üzerinde duran biri olarak cekinirdim, evet. Zaten bir kadının çalışmamasını, ev hanımı olan kadının "e biz de evde bulaşık yıkıyoruz, ütü yapıyorız" şeklinde normalleştirmesini anlamıyorum.
Şartlar olmamıştır okuyamamıştır anlarım ancak isteğiyle okumayanı, okuyup Da mesleğini yapmayanı anlayamıyorum. Dolayısıyla bir insandan- eş de olsa- para istemek bana göre değil.
Elimde mesleğim var iki üniversite bitirdim ama cocuklarimi kendim yetiştirmek için çalışmıyorum. Neden dogurdugum çocuğu bakıcı egitsin yetistirsin şükür maddi durumumuz çok iyi olmasa da gecinebiliyoruz. Eşimin kazandığı ile istediğim çoğu ihtiyacımı alabiliyorum. Evet cocuklarim okul çağına gelene kadar da çalışmayı düşünmüyorum nedenini anlamadığıniz için söyleme gereğinde bulundum. ilk çocuğumu da ben buyuttum İlk konuşması ilk yürümesi ilk emeklemesi hepsini yasadim zaman mekan kısıtlaması olmadan doyasıya emzirdim kucukten verilen ahlak terbiye kurallarini vermeye calistim bunu da öyle buyutmek istiyorum Rabbim nasip ederse ama yarin bir gün yetmez de çalışmam gerekirse de çocuğumu bırakıp mecbur çalışırdım ama asla isteyerek olmazdı.
Şimdi biz de aynı durumdayız. Memurluk olsun tamam kıvamında. Onun dışında Çalışmamı istemedi bende iyi bir iş bulamadığımız için kabul ettim. Karışmıyor paranın hesabını sormuyor ama parayı nereye harcadın diye yanlış bir ses tonuyla sorsa içime oturuyor. Bir ekmek parası verme bana açlıktan ölüyüm yeterli senin paramı harcamıyım diyorum içimden. Senin paranın benim param mevzusu başladıysa ben de paramı kazanırım hiç canını sıkma diye gidiyorum konuya tabi önce üzülüyor sonra anlatmaya çalışıyor ben oyüzden mi sordum merak ettim sadece aşkım vs yani aslında zaten hassas olduğum için biraz fazla alınıyorum sanırım.Alışveris yaparken çekiniyo musunuz? Mutfak alisverisi degil bahsettigim giyim makyaj gibi şeyler... Ben kendimi ihtiyaclar dışında kısıyorum keyfim icin yaptığım hiçbir harcama yok. Esimin esirgediginden değil cekiniyorum. Onunda aylik baya bi sigarası var. ve eşim memurluk olana kadar çalışmamı istemiyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?