Çalışmayan kadınlar

Niye cekineceksin esin senden ütü evin temizliği yemek isterken cekiniyomu hayır ee sen neden cekineceksin ve kaç gün cekineceksin ömür boyumu?nasıl alistirirsan öyle gider sana onu söyleyim şimdi böyle ihtiyaclarindan kısarsan ilerde ee madem ihtiyacti önceden niye almıyodun der.. bende başlarda cekiniyodum hiç de gerek yokmuş her hafta cumartesi maaş gunumdur az da olsa belirli bi para verir kendi ihtiyaclarimi kendim çıkar alırım onun almasını beklemem böyle kendimi de daha mutlu hissediyorum... eşinle konuş haftalık belirli bi miktar butcenizi kasmayacak şekilde sana para ayırsın git al kendin aman Allah aşkına sen bı yerden kisarsan o baska bi yerden bişey bulur sen ihtiyaclarini almadiginla kalirsin bişey mi lazım atıyorum ruj canım rujum bitti almam lazım para bırak de şimdi demez 1yil sonra ruj dersen ne ruju der sana

ya yapmayın şunu kendinize
şu çalışıp çalışmama kararı "sizin" olmalı
"eşinizin" değil

Ben bir kadın çalışmamalı demedim. Üniversitede bile ailemin ihtiyacı olmadığı halde çalışmış birisiyim. Hala çalışıyorum. Çokta zevk alıyorum.
Konu sahibi arkadaş çalışmıyormuş, alışveriş yaparken çekiniyormuş. Konusu ile alakalı yorum yaptım.
Fikirlerinizi paylaşmanız çalışan kadınlarla ilgili hoş olmuş sosyal mesaj niteliğinde.
Sevgiler

Size karşı çıkmak için yazmamıştım havadan sosyal mesaj vermek de istemezdim ama içimde kalmış diğer çalışma konularından kusura bakmayın

Valla ben neye ihtiyacım varsa alıyorum çekinmiyorum ne çekincem mecbur eşler almaya..sonuçta şuan değil ama çalışırken ben de eve para getiriyordum, ve biz kadınların herşeye hakkı var çekinme.
Kadın olarak çok fazla ihtiyaçlarımız oluyo ağdası pedi kremi pamuğu saç boyası makyaj malzemesi vs her ay gidiyo bunlar,.ben eşimi alıp karşıma konuşmuştum bak bunlar benim ihtiyacım her ay alırım diye..
He arada ayakkabı begeniyorum mesela ya da bi kıyafet görüyorum eşime diyorum alsam mı çok hoşuma gitti filan al diyo

++++
++++

Kimseden para isteyemeyen her zaman kendi ayakları üzerinde duran biri olarak cekinirdim, evet. Zaten bir kadının çalışmamasını, ev hanımı olan kadının "e biz de evde bulaşık yıkıyoruz, ütü yapıyorız" şeklinde normalleştirmesini anlamıyorum.

Şartlar olmamıştır okuyamamıştır anlarım ancak isteğiyle okumayanı, okuyup Da mesleğini yapmayanı anlayamıyorum. Dolayısıyla bir insandan- eş de olsa- para istemek bana göre değil.

Elimde mesleğim var iki üniversite bitirdim ama cocuklarimi kendim yetiştirmek için çalışmıyorum. Neden dogurdugum çocuğu bakıcı egitsin yetistirsin şükür maddi durumumuz çok iyi olmasa da gecinebiliyoruz. Eşimin kazandığı ile istediğim çoğu ihtiyacımı alabiliyorum. Evet cocuklarim okul çağına gelene kadar da çalışmayı düşünmüyorum nedenini anlamadığıniz için söyleme gereğinde bulundum. ilk çocuğumu da ben buyuttum İlk konuşması ilk yürümesi ilk emeklemesi hepsini yasadim zaman mekan kısıtlaması olmadan doyasıya emzirdim kucukten verilen ahlak terbiye kurallarini vermeye calistim bunu da öyle buyutmek istiyorum Rabbim nasip ederse ama yarin bir gün yetmez de çalışmam gerekirse de çocuğumu bırakıp mecbur çalışırdım ama asla isteyerek olmazdı.

Neden? çekinmeli miyiz? Çekinmiyorum ne ihtiyacım varsa alıyorum, bazen ihtiyacım olmadan çok beğendiğim birşey olduğunda da alıyorum. Alma demiyor, demez, dememeli...

Memurluk olana kadar çalışma diyorsa, memurluk olana kadar mırın kırın etmeden ne almak istiyorsan alacak...

Sen de evde çalışıp çocuk bakıyorsundur. Dolayısıyla ortak paranız için niye çekinesin

Ne mutlu size.

Şimdi biz de aynı durumdayız. Memurluk olsun tamam kıvamında. Onun dışında Çalışmamı istemedi bende iyi bir iş bulamadığımız için kabul ettim. Karışmıyor paranın hesabını sormuyor ama parayı nereye harcadın diye yanlış bir ses tonuyla sorsa içime oturuyor. Bir ekmek parası verme bana açlıktan ölüyüm yeterli senin paramı harcamıyım diyorum içimden. Senin paranın benim param mevzusu başladıysa ben de paramı kazanırım hiç canını sıkma diye gidiyorum konuya tabi önce üzülüyor sonra anlatmaya çalışıyor ben oyüzden mi sordum merak ettim sadece aşkım vs yani aslında zaten hassas olduğum için biraz fazla alınıyorum sanırım.

ben bi donem ozelde calisirken esim istemiyodu.bi kac parca bisey alsam.sen cok para harciyosun derdi.ben halbuki destek icin calisiyodum daha rahat edelim diye.yok efendim benim param yetmiyomuymus falan filan beni cok bunaltirdi.bana illa memur ol der.bende ciktim isten senmisin bana boyle diyen calisirken almadigim ne varsa simdi hic dusunmeden aliyorum.ve tabiki abartmiyorum soyle ki gidip mesela bi bluz 50 tlyse indirim bekliyorum 30a aliyorum gibi.evimin esyasini aliyorum ufak tefek.ama aliyorum sonucta kisitlama yapmiyorum kuaforume gidiyorum vs.simdi bana bu sefer niye x yerde calismiyosun neden x yere basvuru yapmiyosun diyo.bende ders caliscam memur olcam ozelde calisamam diyorum :) yok sen yeteri kadar ders calismiyosun ders calis diye baski yapiyo :)
yani cekinme.kocanin parasi sonucta catir catir ye.sen yemezsen yiyecek birini bulurlar yoksa Allah gostermesin

Çalışmanıza engel bir durum yoktur, eşiniz de çalışmanız konusunda destekçidir ama siz tamamen kendi isteğinizle evde oturuyorsunuzdur o zaman çekinilebilir. Ama hayır çalışma diyorsa bir zahmet her şeyini karşılasın hiç de çekinmezdim.

esimin gorevi geregi 2 yil evvel istifa edip yurt disina geldim. ilk aylarda yanimda getirdigim birikmisimi kullandim. param bitince de isteyemedim, esim de hic akil edip sormadi. bir gun aksam evde yemek olamayinca neden yapmadigimi sordu; ben de yapmadim degil de yapamadim diye yanitladim. cunku param kalmamisti.

o gunu takip eden surecte banka hesabim acildi, esim kendince her zaman icinde para bulundurdu. ev alisverislerini oradan yapar oldum. ekstra bir yere gidecegim zaman ayrica para yatirir hesabima yahut kredi kartini verir.

tabii ki bunlar zamanla rayina oturan seyler. takinti haline getirmemek gerekir isteyebilmeyi, yahut somurmemek gerekir parayi kullanmayi.

Cekinmiyorum, koca parasi yemekte güzel oluyomus diyip sakalasiyorum o da gülüyor.
Zaten kendi istememis calismamanizi bisey de dememeli. Siz de cekinmeyin.

Çalışmıyorum, hiç de çekinmiyorum ama eşim parayı elime vermemek için, hesabıma yatırıyor parayı, bitince yine istiyorum. Belki siz de böyle bir yöntem geliştirebilirsiniz.

Ya da o kontrol ediyor, azalmışsa ekliyor ama ortalama olarak aylık harcamam belli.o sınırlar içinde kalmaya dikkat ediyorum. Parayı çok elinde tutabilen biri değilim. O da çok varlıklı bir aileden gelip fakir oğlanla evlendiğim için :) Bu yüzden, bundan sonra harcamalarıma dikkat edip, kenara her ay bir çeyrek koymaya karar verdim.

Bunun haricinde kendimi kötü hissetmek için hiçbir neden göremiyorum. Ben daha çok düşünüyorum evimizin düzenini, eksiğini gediğini, yapmamız gerekenleri. Makyaj kozmetik giyim aşırıya kaçmadığı müddetçe kişisel olarak mutlu olmak için ihtiyaçlarımız. Biz mutlu olacağız ki, aile de mutlu olsun. Kendini aileye adayıp kişisel mutluluğunu geri plana atmak hiç mantıklı değil. Yaşanmamış bir hayat kalır geriye yalnızca. Bunlar heves heves yapılan şeyler, bu yaşlarımızda güzel, 60 ından sonra zengin olsak da, kullanabileceğimiz şeyler değil. Kendini de şımartmak da iyi geliyor insana. Ayrıca harcamayınca erkeğin gözünde daha değerli olunmuyor ama süslü ve şık ve biraz da bencil olunca daha kıymetli oluyorsun

Evliliğimizde 4 sene eşim çalışmadı bazı sorunlar sebebiyle, ben çalıştım bir dönem. mutfağımızı, faturamızı ödedim.bir kere ona lafını etmedim bu durumun.o zaman da maaşımı aldığım gibi eşime verirdim, erkeklik gururu incinmesin diye. Gerekli şeyleri de ondan istedim. Erkeğin maddi olarak üstün olması fikriyle filan alakası yoktu bunun. evime bile bakamıyorum hissini yaşamasını istemedim.

Eşler arasında gurur yapmaya gerek yok hiç, ama eşim haricinde bir tek kimseden hayrına bir şey istemem genel olarak, ailem de dahil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…