Çalışmayan kadınlar

Çalıştığım halde çekiniyorum, eşim bir şey demiyor ama evin rızkını ruj çaput çorap boşa harcıyorum gibi geliyor.

Canım söyle düsün aylık patronundan nasıl para alıyorsan esindende öyle al cekinme ben cekinmiyorum kısmıyorum da mecbur kalmadıkca

yooo cekinmiyorum çünkü calistigim dönemde de maasimi eşime verirdim o giderleri ayarlardi ben rahat rahat istedigimi alirdim işi biraktim ayni düzen devam ediyor amaaa tek maas oldugumuz için tasarufflu davranmam gerekiyor o yuzden sadece gercekten ihtiyacimsa alirim ya da daha uygun fiyatli indirimli vs olani alirim. aile olmak demek herseyin bir olmasi demek para da dahil

ayy bu ay fazla mı oldu acaba gibi soru gelip geçmiyor değil. çünkü oturup hepsinin ayrıntılı hesabını veriyorum.Örneğin;
Saray giyim 25 tl. hmm yeri kadıköy ne zaman gittin sen oraya, ne aldın ki vs şeklinde...

Abartmadiginiz sürece bence ihtiyacınızı alın. Siz kiyamiyorsunuz ama o sigaraya kiyiyor

Ayrıca şu da var; bence bir kadın gerekçesi ne olursa olsun çalışmalı. Kısa süreli ara vermeler tabi ki olabilir, işsiz kalınabilir, çocuk doğurabilir vs vs.
Ama unutmayın işler her zaman istediğiniz gibi de gitmeyebilir. Ev işleri yapıyor olmanız sizi maalesef söz sahibi yapmıyor. Masaya yumruğunuzu vuramazsınız çalışmazsanız, iki iki dört. Zaten farkettiyseniz ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar daha çok eziliyor. Şimdi eşim bana asla öyle davranmaz vs vs diyenler olabilir zaten ben de diyorum ki işler ters gittiğinde söz söyleme hakkınız olmaz diyorum.
Bir de çalışmanı istemiyorum lafını anlamıyorum. Neden istemiyor acaba? Ekonomik özgürlüğünü kazanmanda ne gibi bi sakınca var? Piyasada çalışmanın zorlukları yüzünden mi? Eğer öyleyse bence çok da doğru değil, zorluk çekmemek adına sosyal yaşamdan uzak kalıyorsunuz. Bir düşünmenizi tavsiye ederim. Bu konuda çok teşvik etmeye çalışıyorum kadınları. Kusura bakmayın uzun oldu birazcık

Ben lise mezenuyum ve 35 yaşındayım ev hanımı yim .benim eşimde çalışmami istemedi çünkü maddi durumumuz orta gelirin üstünde çok şükür. Benim gibi durumda olanlar en fazla asgari ucret alır onun içinde çocuklarımdan uzak kaldığıma değmez eşimde bu şekilde düşündüğü için zaten çalışmami istemedi.hangi kadın unuversite mezunu olup evde otursunki .bence herkes aynı şartlarda bir degil diye düşünüyorum. Tabi durumum iyi olmasaydı bende düşünürdüm çalışmayı ama her kadın çalışacak diye bir kaide yok.

Niye çekineyim ki eşiniz istemiyormuş çalışmanızı sizin de ihtiyaçlarınız var ve o sizin eşiniz. Eskiden kadınlar zaten çalışmazdı ki bir kişinin maaşı yeterdi annelerimiz hep evdeydi babam da sen çalışmıyorsun kıs harcamanı demezdi yani öyle şey mi olur zaten bir erkek evini geçindirmek eşinin ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü ama tabii ki bu har vurup harman savrulacak anlamına gelmiyor. Kadının çalışması güzel ben çalışıyorum tabii ki daha rahat harcama yapıyorum aileme hediyeler alıyorum yardım ediyorum beğendiğim birşeyi aman şimdi kalsın diye almamazlık yapmıyorum ama hamile kalırsam ayrılacağım.

Çekinmiyorum. Çalışmamı istemeyen o ,bu durumda sonucuna katlanacak

Merhabalar, gelir durumunuzun iyi olması tabi ki bir gerekçe. Ama bahsettiğim konu tamamen farklı. Bir kadının çalışıyor olması onu özgürleştirir. Diğer türlü dünyanız evden çocuktan ve alışverişten ibaret olur. Kamusal alandan uzaklaştırılmış olursunuz. Sosyalliğiniz sınırlıdır. Örneğin size evime gelen temizlikçiden örnek vereyim. Bana diyor ki iki yıldır temizliğe gidiyorum, eşim önceden bana sormazdı birşey alırken beni çalışmıyorum diye aşağılamazdı ama fırsatını bulunca hazır para yemek kolay filan gibi laflar ederdi,şimdi kendi paramı kazanalı faturaları ben ödüyorum, çocuğun ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, şimdi artık fikrimi alıyor bana hazır para yiyen kadın gözüyle bakmıyor diyor.
Yani mevzu kazandığınız meblağdan çok karar alma mekanizmasına dahil olabilmeniz. Tabi ki kimi kadın gerekli şartları oluşturamıyor, bu yüzden çalışamıyor, veya korkuyor, veya üç kuruşa çalışmak zor geliyor. Hepsi bir gerekçe katılıyorum. Ama diyorum ki bence her kadın özgür olmak için bir gün aşağılanmamak için, dayak yediğinde kapıyı vurup çıkabilmek için çalışmalı.

Ben de calismiyorum. Bebekten once kendime bazen birseyler alirdim. Smdi bebek oldu ve artik her masrafi ona yapayim istiyorum,kendimi ikinci hatta ucuncu plana attim. Esim de oyle.. borcumuz cok,keyfi bi masrafimiz yok..
Ben calisana kadar da sanirim sıkısik olucaz :/

Bu arada muhendislik mezunuyum. Is aradm bulamadim. Evlendim,evlendikten sonra bulurum calisirim dedm. Ozel sektor cok zorladi ,devlet kpssye gir gir olamadi.. bebegim oldu. Smdi de sanirim 2 yil ozele hic bakmam. Devlet isi olmazsa calismam gene diye dusunuyorum...

Çocuk olunca bir tarafınız koltuk yüzü görmüyor.

Dediginiz gibi herkesin şartları bir değil eşimin bana söz söylemeye bu konuda zaten hakkı yok çünkü o istedi çalışmami ve cok sukur her erkek insanı çalışmadığı için asalamiyor.örn benim eşim ve hicbiri zaman hiçbir konuda kısıtlamadi.her erkek çalışmayan hor görecek diye birşey yok. Lafım size değil ama bazıları çalışmayan bayanları hor görüyor bence tamamen yanlış bir tutum bu herkesin kendi görüşü. Zaten ihtiyacı olup çalışmayan bayanları bende anlıyorum.

Aynen kiymet bilinmiyo boyle dusununce.. dusunmeden harcayacaksn en iyisi. Ben mesela kendimi saldim bebekti lohusalikti ,sezeryan acilariydi vs vs.. bi baktim iyice bakimsizlasmisim. 1 2 aydir kendimi toparlamaya karsr verdim. Firsatim oldukca harcamaya calisiyorum. Gerci bebekle de pek bi yere gidilmiyo,gidilse de saatlerce gezilmiyo falan ama..kendine bak suslu puslu ol ama yemek yapma dolap tam takir kuru bakir olsun,erkeklere boylesi yarar bence. Smdi sorsan ne alaka derler ama.. bence oyle..

Ben zaten sizin üzerinizden konuşmadım, genel bir şey söyledim. Sizin eşinizin sizi aşağılamıyor oluşu genel durumu değiştirmiyor.

Ya bize saçını boyama ben doğal seviyorum derler, dışarıda pilatin sarı saçlı kadını şöyle bir süzerler. Ya da kızılları. Sonra ben saçlarımı boyatmak istiyorum diye diretirsin, kızıl güzeldir derler. Hepsi aynı amaaan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…