- 26 Mayıs 2016
- 1.617
- 2.378
- 83
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
Canım söyle düsün aylık patronundan nasıl para alıyorsan esindende öyle al cekinme ben cekinmiyorum kısmıyorum da mecbur kalmadıkcaAlışveris yaparken çekiniyo musunuz? Mutfak alisverisi degil bahsettigim giyim makyaj gibi şeyler... Ben kendimi ihtiyaclar dışında kısıyorum keyfim icin yaptığım hiçbir harcama yok. Esimin esirgediginden değil cekiniyorum. Onunda aylik baya bi sigarası var. ve eşim memurluk olana kadar çalışmamı istemiyo...
yooo cekinmiyorum çünkü calistigim dönemde de maasimi eşime verirdim o giderleri ayarlardi ben rahat rahat istedigimi alirdim işi biraktim ayni düzen devam ediyor amaaa tek maas oldugumuz için tasarufflu davranmam gerekiyor o yuzden sadece gercekten ihtiyacimsa alirim ya da daha uygun fiyatli indirimli vs olani alirim. aile olmak demek herseyin bir olmasi demek para da dahilAlışveris yaparken çekiniyo musunuz? Mutfak alisverisi degil bahsettigim giyim makyaj gibi şeyler... Ben kendimi ihtiyaclar dışında kısıyorum keyfim icin yaptığım hiçbir harcama yok. Esimin esirgediginden değil cekiniyorum. Onunda aylik baya bi sigarası var. ve eşim memurluk olana kadar çalışmamı istemiyo...
Bence de çok zevkli. Ben de eşimin kredi kartını aşırıp onla alışveriş yapmayı çok seviyorumBen kendi Kazancım olduğu halde eşimi tırtıklamak bilhassa daha çok hoşuma gidiyor
Abartmadiginiz sürece bence ihtiyacınızı alın. Siz kiyamiyorsunuz ama o sigaraya kiyiyor.ben ev hanımı yim ..Eşim paran varmı dediğinde isterse bin lira olsun yok derim.ama o her zaman bende olduğunu bilir yinede verir.bende çok alamadım çünkü eşim alis verdi pek sevmez maddiyattı icin değil bende netten yapıyorum çocuklarınkini genelde mesela
Ben lise mezenuyum ve 35 yaşındayım ev hanımı yim .benim eşimde çalışmami istemedi çünkü maddi durumumuz orta gelirin üstünde çok şükür. Benim gibi durumda olanlar en fazla asgari ucret alır onun içinde çocuklarımdan uzak kaldığıma değmez eşimde bu şekilde düşündüğü için zaten çalışmami istemedi.hangi kadın unuversite mezunu olup evde otursunki .bence herkes aynı şartlarda bir degil diye düşünüyorum. Tabi durumum iyi olmasaydı bende düşünürdüm çalışmayı ama her kadın çalışacak diye bir kaide yok.Ayrıca şu da var; bence bir kadın gerekçesi ne olursa olsun çalışmalı. Kısa süreli ara vermeler tabi ki olabilir, işsiz kalınabilir, çocuk doğurabilir vs vs.
Ama unutmayın işler her zaman istediğiniz gibi de gitmeyebilir. Ev işleri yapıyor olmanız sizi maalesef söz sahibi yapmıyor. Masaya yumruğunuzu vuramazsınız çalışmazsanız, iki iki dört. Zaten farkettiyseniz ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar daha çok eziliyor. Şimdi eşim bana asla öyle davranmaz vs vs diyenler olabilir zaten ben de diyorum ki işler ters gittiğinde söz söyleme hakkınız olmaz diyorum.
Bir de çalışmanı istemiyorum lafını anlamıyorum. Neden istemiyor acaba? Ekonomik özgürlüğünü kazanmanda ne gibi bi sakınca var? Piyasada çalışmanın zorlukları yüzünden mi? Eğer öyleyse bence çok da doğru değil, zorluk çekmemek adına sosyal yaşamdan uzak kalıyorsunuz. Bir düşünmenizi tavsiye ederim. Bu konuda çok teşvik etmeye çalışıyorum kadınları. Kusura bakmayın uzun oldu birazcık
Merhabalar, gelir durumunuzun iyi olması tabi ki bir gerekçe. Ama bahsettiğim konu tamamen farklı. Bir kadının çalışıyor olması onu özgürleştirir. Diğer türlü dünyanız evden çocuktan ve alışverişten ibaret olur. Kamusal alandan uzaklaştırılmış olursunuz. Sosyalliğiniz sınırlıdır. Örneğin size evime gelen temizlikçiden örnek vereyim. Bana diyor ki iki yıldır temizliğe gidiyorum, eşim önceden bana sormazdı birşey alırken beni çalışmıyorum diye aşağılamazdı ama fırsatını bulunca hazır para yemek kolay filan gibi laflar ederdi,şimdi kendi paramı kazanalı faturaları ben ödüyorum, çocuğun ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, şimdi artık fikrimi alıyor bana hazır para yiyen kadın gözüyle bakmıyor diyor.Ben lise mezenuyum ve 35 yaşındayım ev hanımı yim .benim eşimde çalışmami istemedi çünkü maddi durumumuz orta gelirin üstünde çok şükür. Benim gibi durumda olanlar en fazla asgari ucret alır onun içinde çocuklarımdan uzak kaldığıma değmez eşimde bu şekilde düşündüğü için zaten çalışmami istemedi.hangi kadın unuversite mezunu olup evde otursunki .bence herkes aynı şartlarda bir degil diye düşünüyorum. Tabi durumum iyi olmasaydı bende düşünürdüm çalışmayı ama her kadın çalışacak diye bir kaide yok.
Çocuk olunca bir tarafınız koltuk yüzü görmüyor.Bu konuda çok haklısın. Bende çalışmıyorum ama önceden calisiyordum ve evde yapilan işle dışarda yapilan işi denk tutmamak lazim. Ayrica ev isi dedigin nedir yani. Cocuklu olmadigimdan midir nedir hergun 8 saat temizlik bilmem ne başında durmuyorum ben mesela gayette yan gelip yatiliyor.
Dediginiz gibi herkesin şartları bir değil eşimin bana söz söylemeye bu konuda zaten hakkı yok çünkü o istedi çalışmami ve cok sukur her erkek insanı çalışmadığı için asalamiyor.örn benim eşim ve hicbiri zaman hiçbir konuda kısıtlamadi.her erkek çalışmayan hor görecek diye birşey yok. Lafım size değil ama bazıları çalışmayan bayanları hor görüyor bence tamamen yanlış bir tutum bu herkesin kendi görüşü. Zaten ihtiyacı olup çalışmayan bayanları bende anlıyorum.Merhabalar, gelir durumunuzun iyi olması tabi ki bir gerekçe. Ama bahsettiğim konu tamamen farklı. Bir kadının çalışıyor olması onu özgürleştirir. Diğer türlü dünyanız evden çocuktan ve alışverişten ibaret olur. Kamusal alandan uzaklaştırılmış olursunuz. Sosyalliğiniz sınırlıdır. Örneğin size evime gelen temizlikçiden örnek vereyim. Bana diyor ki iki yıldır temizliğe gidiyorum, eşim önceden bana sormazdı birşey alırken beni çalışmıyorum diye aşağılamazdı ama fırsatını bulunca hazır para yemek kolay filan gibi laflar ederdi,şimdi kendi paramı kazanalı faturaları ben ödüyorum, çocuğun ihtiyaçlarını ben karşılıyorum, şimdi artık fikrimi alıyor bana hazır para yiyen kadın gözüyle bakmıyor diyor.
Yani mevzu kazandığınız meblağdan çok karar alma mekanizmasına dahil olabilmeniz. Tabi ki kimi kadın gerekli şartları oluşturamıyor, bu yüzden çalışamıyor, veya korkuyor, veya üç kuruşa çalışmak zor geliyor. Hepsi bir gerekçe katılıyorum. Ama diyorum ki bence her kadın özgür olmak için bir gün aşağılanmamak için, dayak yediğinde kapıyı vurup çıkabilmek için çalışmalı.
Eşinizin çalışıp kazandığı para eşinizin parası değil. İkinizin parası. O eşine bakıp evi geçindirebilmek için çalışıyor.
Benim için fuzuli harcama ihtiyacım olmadığı halde markalısından bir ruj daha almaktır mesela. Ama o renk aldığım ilk rujum makyaj masamda durmalı. Beni mutlu eden bazı şeyleri alabilmeliyim. Pembe bir tepsiye ihtiyacım yoksa bile göz koyduysam, eşimin de imkanı varsa o renk tepsiyi alabilmeliyim.
Eşime sadece bize yeterli para olup olmadığını sorarım. Elimde 100 lira varsa onu harcayıp harcamayacağıma o şekilde karar veririm. Bazen biriktiririm bazen çok beğendiğim bir şey olursa içinden alabilirim. Zaten çok harcayan biri değilim sizde değilsiniz sanırım. Çekinmeyin. Sizin eviniz, sizin bedeniniz, sizin bakımınız. Hepsi sizin için. Sizin iyi hissetmenizi sağlayan kadınlık ihtiyaçları.
Saçımızı süpürge ediyoruz yine de çoğu zaman kıymeti bilinmez. Donlarına kadar soyup harcasak kredi kartlarını sıfırlayan gamsız popi kadınlar gibi olsak hakkımız bana göre.. Ama evlatlarımızın rızkını düşünüyoruz tabi.
Ben zaten sizin üzerinizden konuşmadım, genel bir şey söyledim. Sizin eşinizin sizi aşağılamıyor oluşu genel durumu değiştirmiyor.Dediginiz gibi herkesin şartları bir değil eşimin bana söz söylemeye bu konuda zaten hakkı yok çünkü o istedi çalışmami ve cok sukur her erkek insanı çalışmadığı için asalamiyor.örn benim eşim ve hicbiri zaman hiçbir konuda kısıtlamadi.her erkek çalışmayan hor görecek diye birşey yok. Lafım size değil ama bazıları çalışmayan bayanları hor görüyor bence tamamen yanlış bir tutum bu herkesin kendi görüşü. Zaten ihtiyacı olup çalışmayan bayanları bende anlıyorum.
Ya bize saçını boyama ben doğal seviyorum derler, dışarıda pilatin sarı saçlı kadını şöyle bir süzerler. Ya da kızılları. Sonra ben saçlarımı boyatmak istiyorum diye diretirsin, kızıl güzeldir derler. Hepsi aynı amaaan..Aynen kiymet bilinmiyo boyle dusununce.. dusunmeden harcayacaksn en iyisi. Ben mesela kendimi saldim bebekti lohusalikti ,sezeryan acilariydi vs vs.. bi baktim iyice bakimsizlasmisim. 1 2 aydir kendimi toparlamaya karsr verdim. Firsatim oldukca harcamaya calisiyorum. Gerci bebekle de pek bi yere gidilmiyo,gidilse de saatlerce gezilmiyo falan ama..kendine bak suslu puslu ol ama yemek yapma dolap tam takir kuru bakir olsun,erkeklere boylesi yarar bence. Smdi sorsan ne alaka derler ama.. bence oyle..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?