Çalışmayan koca, bir bebek ve boşanma

Ben olsam böyle birine çocuk yapmam. Neyse olan olmuş. Yine ben olsam böyle birini evde baba diye tutmazdım. Yerinde olsam annemin evine gider paramı sadece çocuğuma yedirirdim.

Ödüyoruz değil " ödüyorsun " sen hem çalış cocugundan mahrum kal hem de adamın totosunun rahatlığı için aldığı arabanin kredisini öde. sen bu adamı zora sokmazsan bu adam kendine gelmez. Annesiyle aran iyiymiş anlasın onunla. O da oğlunu zorlasin, sen de şart koy "su kadar süre içinde kalıcı iş bulmazsan ben gidiyorum." De

Rezil eder bizi bu sefer kayınbabamın emekli maaşıyla geçinmek zorunda kalırız güvenmiyorum ki eşime çalışma konusunda kaç kez işi bırakmak istedim bir şekilde kandırdı hep
Kendini size yaslamış. Çok üzüldüm gerçekten. En çok da bebeğinizle ilgili yazdıklarınıza. O kadar hakısınız ki. Hakkınızda hayırlısı olsun. Belki ayrılmak ona gereken hayat dersini verir de toparlar diyeceğim ama huysa bu zor biraz. Kendiniz ve bebeğiniz için en iyisini diliyorum herşey gönlünüzce olur inşallah

Böyle adamlar ne koca olmalı ne baba Terbiyesiz şey çocuğun için kaldır kıçını be sinir oldum ona.Bir de alacağını al çıkalım demiş Sen ne işe yarıyorsun acaba diyemedin mi?Valla gıcık oldum adama kurban olsun çocuğun gözyaşlarına.Yavrum annesini istiyor tabi

Eee sadece maddi ihtiyaç değil ki.kariyer diye birşey var.kariyerli birbiş değilse tecrübe meselesi var.kimseye inat olsun, ders olsun diye iş bırakılmaz.yanlışa yanlışla mı karşılık verilecek ?
Hala aynısını yazıyorsunuz inadına bırak demedim..işi de bıraksın demedim zaten. Genel konuştum ben. Böyle secme hakları annenin olmalı diye. Neyse..

Son bir konuşma yapın,son şans gibi düşünün bunu da. Belirli bir süre koyun 1 ay gibi,baktınız hala aynı,çabalamıyor. O zaman boşanın.
Hem ben elimden geleni de yaptım dersiniz.
Tembel bu adam,aile evine taşınınca da iyice rahatlamış zaten,kalkıp çocuğuna baksa evde çocuğa bakıyor dersiniz ne bileyim iş arayıp bulamasa çabalıyor dersiniz ama bu durumda bir çabası yok ki.

Ayrı eve çıkalım diye ısrar edin. Işe girmezse de boşanmak istediğinizi söyleyin. İşe girerse de tüm maaşını siz alıp evin ekonomisini artık siz yönetin. Ona kalsa böyle anasının evinde, karısının parasıyla gününü gün edecek gibi duruyor. İşe girip girip çıkmanın, eğitimler alıp alıp yarıda bırakmanın ne anlamı var ki?

Bir anlaşma yapmışsınız. Bu anlaşma şartlarına uymazsa sonuçlarına katlanacağını söyleyin.

yurtdışında stay at home dad'ler var. Bari onlar gibi olsun siz işteyken cocukla ilgilensin, temizlik yemek vs yapsın.

Aslında yapılacak şey belli.Ben eşinizin kolay kolay değişeceğini sanmiyorum.

Eğer eşimdir, çocuğumun babasıdır ,elimden geleni yapayım diyorsanız bence bugün kaynananızı da alın, akşam cocuk yattıktan sonra sakin kafayla eşinizle konuşun.Bağırmadan ,sakince ,kavga dövüş çıkmasına izin vermeden ve kendinizden emin olarak. 'Bak bana bu bu sözleri verdin.Annemin evine geçeriz 2 yıla ev alırız birikim yaparız dedin ,ben de sana güvenip peşine geldim ama sen çalışmıyorsun.Bundan sonrasi için düşüncen nedir ? ' Bir sorun bakalım ne diyecek.Muhtemelen 'iş yok ,biliyorsun girdim ama uyuşamadim ,başka bulacağım' diyecek veya 'yine başladın kuruntulara' diyip sövecek sayacak.Sakince dinleyin ,bakalım ne diyor.Konuşması bitince de 'sana 1 ay müddet, sözünü tutumanı bekliyorum ,yuvamızin dağılmasını kesinlikle istemem ama evde bir ömür yatan bir adamla da evli kalamam.Insallah düzelirsin' diyip bosanma dilekçesini önüne koyun.Eğer sözünü tutmazsan 1 ay sonra kosanma dilekcesini adliyeye verecegim deyin.Ondan sonrasında yapılacak şey 1 ay beklemek.Bekleyin bakalım ne olacak.Siz de psikolojik olarak kendinizi bu duruma hazırlayın.He bence annenizin evine direkt dönseniz de olur ama kadınlar son noktaya kadar çabalamak istiyor ,en azından çocuk için.

Eşiniz umarım değişir ama bu rahatlık içinde değişeceğini sanmıyorum.Degismezse de bosayın konu sahibi.Bir ömür evde parazit gibi bir eş beslemeye insanın sabrı yetmez.

C Cntn1 nasilsiniz Merak ettim sizi
Dün gece konuştuk. Hatta çok iyiydi aramız ben bişey yaptım dedim. Ne yaptın dedi dedim boşanma davası açtım verdim evrağı eline baya düşündü gözleri doldu. Çok laçka bir şekilde değil baya korkarak seni çok boşladım ilgisiz bıraktım gibi şeyler söyledi. Sesi titreyerek senin isteklerine önem vericem bundan sonra dedi ne istiyorsun diye sordu. Ben at deve istemiyorum sadece düzenli çalış bizi rezil etme yeterli dedim.

Yeniden söz verdi bakalım tutacak diye düşünüyorum

Rezil eder bizi bu sefer kayınbabamın emekli maaşıyla geçinmek zorunda kalırız güvenmiyorum ki eşime çalışma konusunda kaç kez işi bırakmak istedim bir şekilde kandırdı hep
Nasıl kandırdı

3 senedir eşiniz iş begenmiyorsa alın karşınıza konuşun bu böyle olmaz ya sorumluluk al ise gir yada ben bosanicam diye açık açık konuşun.Tavriniz net olsun.

zamaninda boyle bir adami cok guzel bosamisligim var.ben 8 sene bekledim ama calismayan calismiyot kuzum.evladin varmis son raddeye kadar bekle ki ilerde belki calisir miydi ki dememen icin.insallah mubarek gunde Rabb'im sonunuzu hayirli etsin.bol bol dua et.Allah yardimcin olsun.

Aynı benim eski eşim gibi. Devamlı istifa eder. Sonra başka işe girer bir ay çalışır her şeyden şikayet eder. İşe gitmemek için devamlı rapor alır. Elinde çay otursun bütün gün TV baksın internette gezsin. Bana sen çalış ben evde çocuğa bakarım demişliği bile vardır. Ben en sonunda dayanamayıp boşandım. Kızım iki yaşındaydı. En azından şimdi annem babamın yanında yasiyoruz kızımla. Annem kızıma bakıyor. Ben çalışıyorum. Paramı kızıma harcıyorum. Ev kirasıni,faturaları,kızımın ihtiyaçlarını düşünmekten uyuyamamazlik yasamiyorum.
Boşandıktan sonra da değişmedi. Devamlı yer ve iş değiştiriyor. Eğer bosanmasaydim kızım da ben de sürünüyor olurduk.

Eğer boşanacaksan bebekken boşanmanı tavsiye ederim. Hem bebekle hem çocukla boşandım. Çocuğum daha farkında ama bebeğim farkında değil. Arada baba diye ağlıyor ama o bilinçli değil bence. Bana kızıyor (banyo yaptırıyorum telefon vermiyorum uyutuyorum diye ) baba diye ağlıyor.
Hakkınızda hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…