Çalışsam mı çalışmasam mı?

can09e

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2018
19.088
51.057
548
46
Ankara
Merhaba.
40 yaşımda 2. Kızımı kucağıma aldım. Şu an 10.5 aylık. Ben ücretsiz izindeyim. Şubat sonunda başlamayı düşünüyorum.
Gel gelelim eşim çalışma diyor evde dur şu virüsten dolayı bir de evde olmama alıştı galiba.
Yaşı bekliyorum prim ve yılım doldu. Ev kendimizin olsaydı çalışmaz evde beklerdim diyorum. Diğer taraftan çalışmayı da özledim. Sabah çok erken kalkmak iş yoğunluğu trafik falan hariç tabi:)
E çalışsam da bakıcı bulmak durumundayım. Anane babanne bakamayacak. Eşim de bakıcıya ücret verene kadar sen bak diyor işte.
Durum oradan nasıl görünüyor?

tamamen is hayatini bitirmek degil de ben yerinizde olsam biraz daha evde kalirdim, durumlar malum.
en azindan kres yasini bekleyebilirsiniz, bakicidan daha kolay olur organize olmaniz, hem de korona durumlari biraz daha sakinlemis olur.

tamamen is hayatini bitirmek degil de ben yerinizde olsam biraz daha evde kalirdim, durumlar malum.
en azindan kres yasini bekleyebilirsiniz, bakicidan daha kolay olur organize olmaniz, hem de korona durumlari biraz daha sakinlemis olur.
Evet düşündüren o malum durumlar. Yalnız eşim de gidip geliyor işe tabi önlemlerini alarak.
A evet kreş de iyi bir seçenek teşekkür ederim.

Canim sen bu kilo programini yapmissin ya suanki kilon 47 almayami calisiyoun vermeyemi kusura bakma konu sahibi bunu merak ettimde. Size gelince devlette calisiyosaniz asla birakmayin devam derim
Olsun sıkıntı değil. Yanlış girmiş olabilir gibi geldi:)

Evet devlet olsa bırakmazdım sanki🙄

izniniz bitecek Şubat ta doğru anladım değil mi

yani kullanacak izin kalıyor ise asla dönmeyin

son saniyeye kadar izninizi kullanın

malum korona ortalığı kasıp kavuruyor

işinizin niteliğini bilmiyoruz ama online olabiliyorsa bir süre online çalışma önerisi getirin

yarım gün çalıştırsın sigortanı az ödesin vs

hatta resmiyette size kısa çalışma ödeneği çıkıyorsa ona başvursunlar

hatta ve hatta sektör uygunsa ücretsiz izin vs

yani siz evde kalın ama kadronuz dursun

o zaman çocuk da büyür dünya da değişir tekrar değerlendirirsiniz

Valla konu sahibi benim oğlum 2 yaşında, bizim kurum ayda 10 gün çalışıyor. 10-16 arası ve servis var işe. Eşim ve annem bakacak çocuğa ona rağmen başlamadım işe. Biz de ev borcu ödüyoruz şu an işe başlasam bayağı iyi olur ama başlamadım ben. Zaten Mayıs’ta mecbur başlıyorum. Yani bebeğim senin kadar küçük olsa düşünmezdim bile başlamayı.

Sizin yerinizde olsam bir süre daha ertelerdim çalışmayı tabi sıkıntı çıkarmayacaklarsa. Benim de kızım var 2 yaşında kamuda çalışıyorum ancak ben en güzel zamanlarında onu uyurken bırakıp gittiğim için hep içimde kalmıştır.

Siz ne istiyorsunuz o önemli, nerde olmak istiyorsunuz.
Bir de aşı durumu var, olabilecek misiniz?
Hayat normalleşmeye başlarsa ben eve kapanmamı biraz daha sıkılaştırmayı düşünüyorum mesela aşı olana kadar.

izniniz bitecek Şubat ta doğru anladım değil mi

yani kullanacak izin kalıyor ise asla dönmeyin

son saniyeye kadar izninizi kullanın

malum korona ortalığı kasıp kavuruyor

işinizin niteliğini bilmiyoruz ama online olabiliyorsa bir süre online çalışma önerisi getirin

yarım gün çalıştırsın sigortanı az ödesin vs

hatta resmiyette size kısa çalışma ödeneği çıkıyorsa ona başvursunlar

hatta ve hatta sektör uygunsa ücretsiz izin vs

yani siz evde kalın ama kadronuz dursun

o zaman çocuk da büyür dünya da değişir tekrar değerlendirirsiniz
Yok 10 şubatta yaşını doldurcak. Daha ücretsiz izin hakkım var. Ama ben yaşını dolduruyum başlarım diyordum.

Yılların yorgunluğu varsa siz bilirsiniz. Biraz mola verebilirsiniz. Ama çalışmadığınız için mutsuzsanız çalışın bence.
Bende hep ev alalım çalışmayacağım diyorum. Ama sanırım bu 15 yılı rahat bulacak. Ev aldıktan sonra bende bırakıcam işi falan valla. 1.470 lira kiradan kurtulayım 😂😂😂😂

Ücretsiz izin hakkını sonuna kadar kullanın ama emekliliği doldurma konusunda çoğu bitmiş azı kalmış bir durum var. İşinizi bırakırsanız belirli bir yaştan sonra yeni bir iş bulamama durumunuz olabilir. Ben olsam iznimi sonuna kadar kullanır işe dönerdim. Yinede sizin gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın

Yok 10 şubatta yaşını doldurcak. Daha ücretsiz izin hakkım var. Ama ben yaşını dolduruyum başlarım diyordum.

bence bu virüste gerek yok

evde bunaldığınızı biliyorum, evde bebek bakmak hele de dışarı yaşamı olan kişiler için zor

ama bakın, siz en azından bebek bakıyorsunuz

biz de Mart tan beri evdeyiz

en son 17 Kasım da evden çıkmıştım mesela

online çalışıp online okula giden çocuğa annelik yapıp ev işi vs ben de çok bunaldım

ama işe dönmek için şimdi ideal zaman değil

hele de iş yeri sıkıştırmıyorsa dönmezdim

3,5 aylık çocuğumu bakıcıya bırakıp işe döndüm hiç pişman değilim ama şimdi olsa dönmezdim

Çalışma alışkanlığı diye bir durum var insan çalışmayınca canı sıkılıyor :) ama yinede çocuklar öncelik olmalı bence çocukların yaşı belirli bir yaşa gelene kadar onlarla kalın

Valla konu sahibi benim oğlum 2 yaşında, bizim kurum ayda 10 gün çalışıyor. 10-16 arası ve servis var işe. Eşim ve annem bakacak çocuğa ona rağmen başlamadım işe. Biz de ev borcu ödüyoruz şu an işe başlasam bayağı iyi olur ama başlamadım ben. Zaten Mayıs’ta mecbur başlıyorum. Yani bebeğim senin kadar küçük olsa düşünmezdim bile başlamayı.
Bana yine büyümüş geliyor büyük kızımda 4 aylıktı başladığımda. O şuan 11 yaşında artık.
Sizin şartlar iyiymiş evet mayısta gönül rahatlığıyla başlarsınız.

Sizin yerinizde olsam bir süre daha ertelerdim çalışmayı tabi sıkıntı çıkarmayacaklarsa. Benim de kızım var 2 yaşında kamuda çalışıyorum ancak ben en güzel zamanlarında onu uyurken bırakıp gittiğim için hep içimde kalmıştır.
Erteliyorum zaten marta çok var daha bakalım o zamana şartlar ne olacak.
Büyük kızım 4 aylıktı o zaman durumlar bu kadar iyi değildi annem de baktı istemeden de olsa başladım 4 aylıkken.

Back
X