Doğal Saç Bakım Kürleri çam terebentin kullananlar yardım...

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

glargine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
125
33
Simdi hem guclensin hemde biraz daha hizli uzasin diye cam terebentin kullamak istiyorum.

Kokusunu nasil bastirabilirim? benim saclarim cok koku cekiyo. bemiks ampulu kokusu yuzuden biraktim aylarca cikmadi kokusu.

İkinci sorum saclarim aslinda yagli ama cok fazla kuruma olur mu nasil onune gecerim?

En onemliside faydasini gordunuz mu? lutfen yardim.

Bu konumu tekrar düzeltmek istedim bir kutu şampuana cam terebentin ekleyip kullandım. Kokusu kesinlikle olmuyor. Ama asil problem su ki saçlarımı kuruttu. Normalde yağlı sac tipim var ve normalde saçlarım parlak ve yumuşaktır. Ama o aralar boyattim ki ilk boyatmam değil ve ardına çam terebentin kullandım ama resmen kurumaktan öte saçlarım kecelesti çok kötü oldu. Hemen bırakıp glisin bakim yağını kullanmaya başladım bi kaç hafta kullanımdan sonra tekrar nemlendi ve normale döndü. Herkes aynı şeyi yasamayabilir tabi sadece deneyimimi paylaşmak istedim.

Son düzenleme:
Canım, şampuanın içine karıştırmadan kullan, diğer türlü saçlar bir süre sonra fazlasıyla kuruyor.Senelerce şampuan içind kullandım ama çok kurudu saçlarım. Bak ben şu şekilde yapıyorum.

Bir şişe içerisine %50 zeytinyağı %50 çamterebentin koyuyorum ve bu şekilde saç diplerime uyguluyorum, bu şekilde bekletebildiğim kadar bekletip yıkıyorum.Bu arada saçının diğer kısımlarına hindistancevizi yağı veya yine zeytinyağı sürebilirsen iyi olur.

Bu şekilde saçta kokuda kalmıyor, kökler hariç başka bir yere temas etmediğinden diğer kısımların kurumasıda engellenmiş oluyor. Ve evet faydasını görüyorum tabii, aksi olsa yıllardır kullanmam.

Ben şampuanımın içine katıyorum. Rengi ve kıvamı değişiyor. Çok iyi gerçekten saçlarım iki sene öncesinin neredeyse iki katından fazla. Hatta önceden elimi attığımda saç gelirdi elime bir sürü, şimdi sadece banyoda 5 6 tel dökülüyor. Günde ortalama 2,3 tel saç kaybediyorum. Ki çok çok iyi bir sayı. Normalde 100 tele kadar dökülebilirmiş, benim saçlarım da yağlı ve farkettim ki market şampuanları saçı daha çok yağlandırıyor. Ben mesela son 5 6 aydır tresan ısırgan otlu şampuanı kullanıyorum ve yağlanmıyor.. Normalde bir güne yağlanırdı.

Ben şampuanımın içine katıyorum. Rengi ve kıvamı değişiyor. Çok iyi gerçekten saçlarım iki sene öncesinin neredeyse iki katından fazla. Hatta önceden elimi attığımda saç gelirdi elime bir sürü, şimdi sadece banyoda 5 6 tel dökülüyor. Günde ortalama 2,3 tel saç kaybediyorum. Ki çok çok iyi bir sayı. Normalde 100 tele kadar dökülebilirmiş, benim saçlarım da yağlı ve farkettim ki market şampuanları saçı daha çok yağlandırıyor. Ben mesela son 5 6 aydır tresan ısırgan otlu şampuanı kullanıyorum ve yağlanmıyor.. Normalde bir güne yağlanırdı.
canim kullandigin cam terebentin esansi mi yoksa yagi mi? markasini ve miktarini da yazarsan cok sevinirimm

canim kullandigin cam terebentin esansi mi yoksa yagi mi? markasini ve miktarini da yazarsan cok sevinirimm
Yağ canım, markasını bilmiyorum :KK43: ama çok güvendiğim bir aktardan alıyorum ben. İki kapak katıyorum bir büyük şampuana. Saçım evet kuruyor gibi biraz ama zaten çok yağlı o yüzden dengeleniyor sanırım. Çok çabuk da uzatıyor dur bakayım kutusunu atmış mıyım.

750 ml sampuana 1 kapak kadar koydum oyle rahatsız eden bir kokusu yok hatta birkac saat sonra neredeyse koku kalmiyor. Evet uzun kullanimdan sonra kurutuyor ama yagli saci daha az kurutur. Onu sac bakim kremleri ve maskeleriyle onleyebilirsiniz.

750 ml sampuana 1 kapak kadar koydum oyle rahatsız eden bir kokusu yok hatta birkac saat sonra neredeyse koku kalmiyor. Evet uzun kullanimdan sonra kurutuyor ama yagli saci daha az kurutur. Onu sac bakim kremleri ve maskeleriyle onleyebilirsiniz.
faydasini gördünüz mü

faydasini gördünüz mü

Bircogunun sac dokulmesini azaltmis ben o faydasini gormedim ama bebek saclarimin orasi cok seyrekti simdi gürlesti bide sacim daha cabuk uzadi. Bu araya yaklasik 8 ay oldu kullanali. Herkese ayni etkiyi gostermeyebilir ama bir faydasinin dokundugu kesin. Bide sacinizi durularken köpüğün üstünüze gelmemesine dikkat edin. Bazilarinda killandirma yapmis

Bircogunun sac dokulmesini azaltmis ben o faydasini gormedim ama bebek saclarimin orasi cok seyrekti simdi gürlesti bide sacim daha cabuk uzadi. Bu araya yaklasik 8 ay oldu kullanali. Herkese ayni etkiyi gostermeyebilir ama bir faydasinin dokundugu kesin. Bide sacinizi durularken köpüğün üstünüze gelmemesine dikkat edin. Bazilarinda killandirma yapmis
Evet ben kafami one egip durularim hep, dogrudur degildir bilemem ama onlem almak lazim:))

X