Çamaşır ürünlerinin çoğu doğal ortamda ayrıştırılıp geri kazanılmayan malzemeler; fenol, amonyak, naftalin ve diğer zararlı kimyasal maddeleri içerirler.
* Mümkünse fosfat içermeyen deterjanları tercih edin veya toz sabun kullanın. Toz sabuna geçmeden önce çamaşırlarınızı bir kez sadece çamaşır sodası ile yıkayın. Bu yolla deterjan kalıntılarının sabun ile reaksiyona girip çamaşırlarınızı sarartma riskini ortadan kaldırmış olursunuz. Çamaşır sodasını sabunla beraber kullanırsanız çamaşırlarınızda hem parlaklık hem de ağartıcılara ödediğiniz paranın daha azını harcayarak beyazlık sağlarsınız.
* Fosfatsız deterjanları, koku gidermek, mikrop öldürmek ve beyazlatmak için 2 kaşık boraks ve 4 kaşık çamaşır sodası ekleyerek kullanabilirsiniz. Çalkalama aşaması için yarım bardak sirke ilave ederek hem renklerin canlı kalmasını, hem de havlularınızın yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Yumuşatıcı gözüne yarım bardak sirke koyarak, deterjan kalıntılarını giderip suyu yumuşatmanız mümkün.
sirke kokusundan çekinenler kokusu uçucudur merak etmeyin.
* Klorlu ağartıcılara alternatif olarak sıvı hidrojen peroksitten yapılmış beyazlatıcılar ya da toz halinde hidrojen peroksit kullanabilirsiniz. ALINTIDIR. arkadaşlar malesef çamaşır deterjanı ve yumuşatıcıyı çamaşırdan çıkarmak için en az 30 kere hiç deterjansız yıkamamız gerekiyormuş. lütfen dikkat:sm_confused:
camasirlariniz yumsak ve beyaz olmasini istiyorsaniz soda kullanin bildigimiz toz sodalar camasirlaricin ayri satilaninda var biraz camasir ilaciyla birlikte ilave etmeniz yeterli ama yinede yumsatici kullanin tabi hem kireclenmeyi onluyor..annem hepboyleyapar
havlular eskidiğinde öyle kazık gibi oluyor bence makinan güzel yıkadığına göre makinada sorun yok ben makinamı yeni aldım ilk kullanımda bile havlular kuruyunca kazık gibi oldular eskileri atıp yenileri almanın vakti geldi sanırsam
Valla ben bir makinaya
yarım şişe yumuşatıcıyı
boşaltıyorum hem yumuşacık oluyor
hem de miss gibi kokuyor
herkes soruyor ne kadar yumuşatıcı koyuyorsun da
bu kadar güzel kokuyor ben de ne diyorum
biliyormusunuzzz
sadece 1 kapak...:dance:
Walla artık diyorum çağırıym servis diye makine alındığı günden beri böyle herşey tertemiz bembeyaz annem falan özenir çamaşırlarıma amaa gel görki kazık gibiler şaşırdım napıcağımı.
Acaba dedim varmı bi püf noktası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?