Çamaşırlar nasıl yumuşak olur?

Hangi deterjan kullanılırsa kullanılsın,yumşatıcı olmadan yıkanan çamaşırlar yumşacık olmaz..
Bir sadece deterjan ile yıkanmış,bir de yumşatıcı eklenerek çamaşırlara dokunun..

Kiloyla alıyorum yumşatıcıları,parama az biraz kıyıyorum ama sertleşmiş havlu kullanmaktan,kart kart eden kazak ve kıyafetlerden,semsert çarşaflar üzerinde yatmaktan kat kat iyi..Hele hele çoğu olanlar mutlaka kullanmalı diye düşünüyorum..Her yıkamada iki kapak kafi zaten..Çamaşırları da biriktirip yıkadığımıza göre..
Tek başına matikler bu konuda işe yaramaz..Mis kokulu yumşatıcılar derde devadır..

ben yumoşun bebekler için olan yumuşatıcısından kullanıyorum ve çok memnunum çokda güzel kokuyor ve sadece bir kapak koyuyorum birde şunu söyliyeyim ben herşeyimi ütülerim ve havluları yıkadıktan sonra ütülemek kesinlikle yumuşatıyor size bir ip ucu

arkadaşlar eğer şehir suyu cok kirecliyse yumaşatıcı fayda etmiyor.

Bence büyük sorun havlularda.Çünkü benimkiler eskidi ve aralarında 1-2 tane yeni var onlar yumuşak kalıyo yıkanınca diğerleri kazık.birde şöyle deniycem yumuşatıcıyı koyunca kapatıp bekletcem ve devirini düşürüp sıktırcam çoğu ıslak kalsın öle kurutcam bakalım...

ben calgonun sodasını hem deterjan gözüne koyuyorum hemde yumuşatıcı gözüne ozaman yumuşak oluyo ..çünkü sulardaki klor ve kireç te çok sert yapıyo çamaşırları ..

arkadaşlar ben ütü dahil herşeyi denedim yok yinede yumuşamıyo.hepsi zımpara gibi.üstelik marka havlularda aynı dandiklerde.sirke denicem denemediğim bi o kaldı heralde.sonucu bildiririm:)))))).yok oda olmazsa heralde hepsini atıp kağıt havlu kullanıcam.oooh kullan kullan at.yıkama yok .kurutma yok. ütü yooook...:))))))))

arkadaşım sirkeyi denedin mi merak ettim bende yumuşatıcı gözüne vernel yerine sirke koymayı düşünüyorum hijyen ve sağlık açısından içimiz bir nebze daha rahat eder diye düşünüyorum ama bir sorum olacak beyaz renk havluların rengini boyar mı sirke cevaplarsan memnun olurum

Arkadaşlar makinenizde falan sorun yok. Bunu deterjanlar yapıyor. Çamaşırlar sert oluyor. Üstelik yumuşatıcı kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Ben Hacışakir sabun tozu kullanıyorum. Otomatik makineler için olanından. Kristal soda kullanıyorum. Marketlerde toz soda satılıyor. Onlar hiç iyi değil. Artık kristal soda alıp, onu kullanıyorum. Hem yumuşatıcı kullanmak zorunda kalmıyorum. Zaten deterjanlar cildimiz için zararlı.

bende deterjanjıda gördüm eriyormu bu soda birde ne kadar koyuyorsun.deterjanla birliktemi koyuyorsun yumuşatıcı gözünemi

daha öncede yazmıştım
şehir suyu kireçli ise ne kadar yumuşatıcı koysanızda fayda etmiyor..

makinelerde değil canım sularımız fazla kireçli
annemin makinası 14 senelik çamaşırları yumuşaçık eeeeeeeeee
nede olsa köy suyu ve kireçsiz suda yıkanıyora.s

Benim makinam çok eski ilk çıkanlardan tıpkı benim gibi. naniknanikAma çamaşırlarım hem yumuşak hemde bembeyaz olur. Artı eski havlularımda var tabi ama onlarda yumuşacık. Ariyel ve yumoş kullanıyorum. Deterjan gözünüde yumuşatıcı gözünüde doldururm hiç kısmam.

ya ben de hacışakirin sabun tozundan almıştım servis geldiğinde gördü bunu deterjan gözünde bunu kullanmayın makinada tıkama yapıyor dedi deterjana devam ediyorum ama içim de rahat değil kalıntılardan dolayı

ben arpsabununu sulandırıp koyuyorum.birde o toz sabunu yada rendelediğin sabunu bir tül parçasına koy.makinaya çamarırların arasında koy.erimeyen tülün içinde kalıyor.

denedim arkadaşım sirkeyide denadim.ben vernelle sirkeyi karıştırdım.bi tuhaf koktu çamaşırlar.içime sinmedi tekrar bi kısa prg.yapıp vernelledim.yani sirkeyle kurusa nasıl olurdu bilemiyorum.hepimize kolay gelsin.sadece sirke ekşi ekşi kokar heraldekafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…