• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

can sıkıntısı

ASENK

kendimi durduracak değilimmm!!
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2013
1.668
2.309
448
çıktığım yolun hiç bu kadar çetrefilli yanlız saçma olacağını hesaba katmamıştım.Daha iki aylık nişanlıyız bezdim sıkıldım ki bu daha yolun başı farkındayım.Nişanlımın ailesi düğünümüzü haziran değil de temmuz sonu gibi yapmak istiyor ben de hak verdim.konuştuk okullar kapanmıo hava soğuk oluyor falan annesi kendince bahaneleri saydı.Dün akşam kendi ailemle bu konuyu anlatmaya çalıştım ama babam nasıl garip nasıl saçmalıyor.yok temmuzda olmazmış haziranda olsunmuş konuyu nasıl benimle konuşurlarmış onları aramamışlar falan resmen saçmalık.hani böyle geleneksel kafada bir ailede değilim.sonra tatil falan bir şeyler dedi yani adam benim düğünümü erken yapıp tatile gitmek istiyo yuh dedim kusura bakma okul falan zorunlu bir şey olur ertelerim de sırf tatile gidicek diye düğün tarihi mi ayarlanır.Neyse sonra saçmaladığını zaten farketti.Sonra nişanlımla telefonda plan yaparken bakıyorum bana atar yapıo.aaaa tükürürüm sizin atarınıza dedim kapattım sabah özür diliyo.bıktım acayip soğudum bir de bana her şeyin sorun yazmış.resmen bütün planları üstüme aldım ona da danışıyorum beni hayvan yerine koyuyo.ben de ipler gevşemeye başladı.resmen kafamda sürekli nasıl vazgeçerim in yollarını ararken buluyorum kendimi.ben bu kadar sorumluluğun nazın kaprisin altına girecek kadın değilim ki daha bunlar iyi günlerim bir de yakında okulum açılıcak bitirme projem var. :( bıktım bıktım bıktım....

Babaniz su konuda hakli
Dugun tarihi konusunda herkes kendi ailesine istedigi tarihi bildirir sonra buyukler sizinde oldugunuz bir ortamda konusursunuz ve bir ortak karara varilir.
Kiz evi her zaman agir ve sayilan kisim olmali.
Temmuz sonunda cogu kisi ramazan sonrasi tatile gidecek ve dugununuz beklenen katilimi saglamayabilir birde sizin zamaninizda taktiginiz takilarinda geri donus zamani birde bu yonu var.
Bu zamanlar biraz keyifsiz gecebilir bence gec olsun da guc olmasin

aslında 13 14 haziran olsun diye konuşuldu ama seçim varmış o tarihte.bu ülkede zaten seçe seçe bitiremedik anasını satiim :( ondan öncede ben istemiyorum buz gibi hava :/

Evlilik oncesi surec gergin ve streslidir planlar yapilir bozulur vs.

Sizin zaten yogun bir programiniz varmis bu sene bu da sizi bunaltiyor.

Ama yalniz degilsiniz ayni strese, degisimlere, bunalimlara maruz kalan bir kisi daha var.

Nisanliniz.

Keske konusurken telefonu kapatmak yerine ona tutumunun yanlis oldugunu soyleseydiniz.

Diyelim o anda anlamayacagini dusundunuz o zaman keske kotu hissettiginizi soyleyip kapatsaydiniz.

Bu gergin donemlerde aile uyelerinden birini kirsaniz bile yillar sonra konusu gecebiliyor, unutulmuyor.

Nisanliniz size siz ona tavir yaparsaniz hic icinden cikamazsiniz, karsi karsiya degil yan yana olun.

Hem bu asamalari daha rahat atlatmak hem de omur boyu guzel hatirlamak icin...

Evlilik oncesi surec gergin ve streslidir planlar yapilir bozulur vs.

Sizin zaten yogun bir programiniz varmis bu sene bu da sizi bunaltiyor.

Ama yalniz degilsiniz ayni strese, degisimlere, bunalimlara maruz kalan bir kisi daha var.

Nisanliniz.

Keske konusurken telefonu kapatmak yerine ona tutumunun yanlis oldugunu soyleseydiniz.

Diyelim o anda anlamayacagini dusundunuz o zaman keske kotu hissettiginizi soyleyip kapatsaydiniz.

Bu gergin donemlerde aile uyelerinden birini kirsaniz bile yillar sonra konusu gecebiliyor, unutulmuyor.

Nisanliniz size siz ona tavir yaparsaniz hic icinden cikamazsiniz, karsi karsiya degil yan yana olun.

Hem bu asamalari daha rahat atlatmak hem de omur boyu guzel hatirlamak icin...

çok haklısınız.sürekli bunu söylüyorum sen ben değil biz var birlikte düşünelim yapalım diye.ama o biz varız dedikçe her şeyi bana bırakıo.mesela ben ankarayı hiç bilmem düğün yeri bakıyorum dio ki orası olur mu uzak ee ben ne bileyim sen bak o zaman diyorum ama benim kadar ilgilenmio.off vallahi bıktım adamın huyu suyu değişti geleneksel biri oldu çıktı.7 yıl rol yapmış olamaz değil mi :( umarım geçici bir dönemdir bunlar :(((((

bence aileniz haklı
yani düğün tarihini aileler belirler daha doğrusu çiftler
gelmeyen kendi bilir
bence baştan tavrınızı koruyun
TAVİZ TAVİZİ DoĞURUYOR maalesef..

çıktığım yolun hiç bu kadar çetrefilli yanlız saçma olacağını hesaba katmamıştım.Daha iki aylık nişanlıyız bezdim sıkıldım ki bu daha yolun başı farkındayım.Nişanlımın ailesi düğünümüzü haziran değil de temmuz sonu gibi yapmak istiyor ben de hak verdim.konuştuk okullar kapanmıo hava soğuk oluyor falan annesi kendince bahaneleri saydı.Dün akşam kendi ailemle bu konuyu anlatmaya çalıştım ama babam nasıl garip nasıl saçmalıyor.yok temmuzda olmazmış haziranda olsunmuş konuyu nasıl benimle konuşurlarmış onları aramamışlar falan resmen saçmalık.hani böyle geleneksel kafada bir ailede değilim.sonra tatil falan bir şeyler dedi yani adam benim düğünümü erken yapıp tatile gitmek istiyo yuh dedim kusura bakma okul falan zorunlu bir şey olur ertelerim de sırf tatile gidicek diye düğün tarihi mi ayarlanır.Neyse sonra saçmaladığını zaten farketti.Sonra nişanlımla telefonda plan yaparken bakıyorum bana atar yapıo.aaaa tükürürüm sizin atarınıza dedim kapattım sabah özür diliyo.bıktım acayip soğudum bir de bana her şeyin sorun yazmış.resmen bütün planları üstüme aldım ona da danışıyorum beni hayvan yerine koyuyo.ben de ipler gevşemeye başladı.resmen kafamda sürekli nasıl vazgeçerim in yollarını ararken buluyorum kendimi.ben bu kadar sorumluluğun nazın kaprisin altına girecek kadın değilim ki daha bunlar iyi günlerim bir de yakında okulum açılıcak bitirme projem var. :KK43: bıktım bıktım bıktım....

Bir kere baban haklı, bu konular aile arasında konuşulur. En iyi aileler bilir akrabaların durumunu. Belki katılmasını çok istedikleri birileri var askerden gelecek ya da yurt dışında olan. Yani aileni muhatap almaması çok kabaca.

Babanın tatil olayı için de hak verdim. Düğün ortada bir yerde olursa tüm yaz gidebilir. Ya önce ya sonra olmalı. O da en nihayetinde kendi fikrini söylemiş.

Ama sen nişanlının ağızına tükürmekle hiç ama hiç iyi yapmamışsın.

Ben kocama desem ki diyemem, asla gönlünü alamam.

aslında yola nikah kokteyl olarak çıktık.düğün olsun istediler eyvallah ay kına olsun eyvallah ay kız tarafında kına eyvallah eee taviz taviz taviz ee bide gerdeğimide planlayın tam olsun.

Bir kere baban haklı, bu konular aile arasında konuşulur. En iyi aileler bilir akrabaların durumunu. Belki katılmasını çok istedikleri birileri var askerden gelecek ya da yurt dışında olan. Yani aileni muhatap almaması çok kabaca.

Babanın tatil olayı için de hak verdim. Düğün ortada bir yerde olursa tüm yaz gidebilir. Ya önce ya sonra olmalı. O da en nihayetinde kendi fikrini söylemiş.

daha yolun çok başındayız belirlenmiş bir tarih yok.ramazan seçim okullar bizi allak bullak etti.
vallahi şuan kimsenin gönlünü alma niyetinde değilim çok sinirliyim herkesi ben idare ediyorum ohh paşa bir de beni eleştirio.yok öyle :@

ağzına tükürmedim atarına tükürdüm :D

daha yolun çok başındayız belirlenmiş bir tarih yok.ramazan seçim okullar bizi allak bullak etti.
vallahi şuan kimsenin gönlünü alma niyetinde değilim çok sinirliyim herkesi ben idare ediyorum ohh paşa bir de beni eleştirio.yok öyle :mad:
Bir de yani evet 1 yıl var. Allah kötü gün göstermesin de yaz yaklaşınca bir şeye karar verilir.

Ama benden sana tavsiye erkek tarafıyla aranı tabi iyi tut ama öncelikle sen kendi aileni saymazsan onlar hiç saymazlar. Sana dedikleri zaman “babamla konuşmam lazım” dersen, babanın ağırlığı olur.

Atasına tükürmüş olman hafifletici bir sebepse eğer saygıyı aşmanız çok yakındır evlendikten sonra.

haklısınız bir süre kendime gelebilmek için bu işlerden uzak durucam.ilgilensin bakalım paşa iki gün sonra gelir sensiz olmuo diye :(

haklısınız bir süre kendime gelebilmek için bu işlerden uzak durucam.ilgilensin bakalım paşa iki gün sonra gelir sensiz olmuo diye :KK43:
Neden nişanla düğün arası bu kadar uzun sizde. Yani bence çok zaman girmemeli ikisinin arasına. 1 yıl nedense bana uzun geldi. Madem zamana ihtiyacınız vardı nişan olayını ertelemeniz daha yerinde olurdu.

Çünkü nişan yokken aileler görüşmez çok fazla ama nişan varken akrabalar bile kendine konuşma payı çıkarır.

Neden nişanla düğün arası bu kadar uzun sizde. Yani bence çok zaman girmemeli ikisinin arasına. 1 yıl nedense bana uzun geldi. Madem zamana ihtiyacınız vardı nişan olayını ertelemeniz daha yerinde olurdu.

Çünkü nişan yokken aileler görüşmez çok fazla ama nişan varken akrabalar bile kendine konuşma payı çıkarır.

resmen saflığımıza geldi.martta evlenme teklif etti yıldönümümüzde sonra ailesi olsun diyince kabul ettik.şimdiki aklım olsa iki aya her bir şeyi bitirirdim :(

en gereksiz rezalet dönem nişanlılık dönemi bana kalırsa herkesin her şeye söyleyecek eleştirecek yetkisi var sanılıyo :/

resmen saflığımıza geldi.martta evlenme teklif etti yıldönümümüzde sonra ailesi olsun diyince kabul ettik.şimdiki aklım olsa iki aya her bir şeyi bitirirdim :KK43:
Bu noktada saygıyı koru bari. Ve topu hep babana at.

Hem sen arada kalmazsın hem de ailenin bir ağırlığı olur.

10 ay nişanlı kaldım ve sizinle aynı tarihlerde.
Haziranda oldum düğünüm.
Soğuk değil aksine cehennem sıcağıydı.
Düğün tarihine nişanlınla karar ver mükünse benim eşim acayip pasifti sizinki gibi.
Ben ne anlarım sen yap, sen ne dersen diiyip tüm topu bana attı annesiyle beni muhattap etti herşeyde.
O zamandan kalma yüz gözlüklerin cezasını sürekli burada kayınvalide konusunu açarak çekiyorum:KK61::KK61:

Ayrıca benden yaşamış biri olarak size tavsiye ben yaptım siz yapmayın BABANIZI EZDİRMEYİN!
BABAMA DANIŞAYIM, BABAM NE DER
acaba diyin hem ağırlığı olur hemde çekinirler.
Kafalarına göre karar alamazlar.
Babamı sert buldukları için çoğu şeyde korktular, çekindiler.
Aileni sakın ezdirme ve nişanlına ailenle ilgili en ufak kötü söz kullanma, sakın !!

çıktığım yolun hiç bu kadar çetrefilli yanlız saçma olacağını hesaba katmamıştım.Daha iki aylık nişanlıyız bezdim sıkıldım ki bu daha yolun başı farkındayım.Nişanlımın ailesi düğünümüzü haziran değil de temmuz sonu gibi yapmak istiyor ben de hak verdim.konuştuk okullar kapanmıo hava soğuk oluyor falan annesi kendince bahaneleri saydı.Dün akşam kendi ailemle bu konuyu anlatmaya çalıştım ama babam nasıl garip nasıl saçmalıyor.yok temmuzda olmazmış haziranda olsunmuş konuyu nasıl benimle konuşurlarmış onları aramamışlar falan resmen saçmalık.hani böyle geleneksel kafada bir ailede değilim.sonra tatil falan bir şeyler dedi yani adam benim düğünümü erken yapıp tatile gitmek istiyo yuh dedim kusura bakma okul falan zorunlu bir şey olur ertelerim de sırf tatile gidicek diye düğün tarihi mi ayarlanır.Neyse sonra saçmaladığını zaten farketti.Sonra nişanlımla telefonda plan yaparken bakıyorum bana atar yapıo.aaaa tükürürüm sizin atarınıza dedim kapattım sabah özür diliyo.bıktım acayip soğudum bir de bana her şeyin sorun yazmış.resmen bütün planları üstüme aldım ona da danışıyorum beni hayvan yerine koyuyo.ben de ipler gevşemeye başladı.resmen kafamda sürekli nasıl vazgeçerim in yollarını ararken buluyorum kendimi.ben bu kadar sorumluluğun nazın kaprisin altına girecek kadın değilim ki daha bunlar iyi günlerim bir de yakında okulum açılıcak bitirme projem var. :KK43: bıktım bıktım bıktım....

Şimdi düğün tarihinin aileler konuşsun diyen bir insan değilim. Ama onun ailesi gerekçelerini sunmuş sen de ailene bir danışabilirdin. Hani böyle yapsak nasıl olur gibi. Ama sanırım sen de danışmışsın ama baban arıza çıkarmış. Neyse olur basen böyle.
Bir de neden yükü üzerine aldın ki? İkiniz beraber halledin her şeyi.

Back
X