Can sıkıntısı

mugehatun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
2.854
8.285
108
Ay mı gelip gidiyor, Satürn bana nanik mi çekiyor bilmiyorum. Yine bunalımın dibindeyim.
Bir iş başvurum daha olumsuz sonuçlandı, annemin laf sokuşlarına maruz kaldım, liseden gıcık olduğum bir kızın maldivlere balayına gidişine şahit olup kendimi iyice b.k çukurunda hissettim.

Hayatında her şey yolunda giden insanlar nabersiniz? Herhalde iyisinizdir. Sizde nolur ortalıkta "kötüyüm bikbik" diyerek dolanmayın. Güzel bir bölüm kazanan, mezun olur olmaz iyi bir iş bulan, ardından evlenip cart diye çocuk doğuranlar bana mucize yaratıklar gibi geliyorlar. Nasıl hayatınız bu kadar yolunda ve mükemmel gidebiliyor? Gerçekten?????

Güzel birbölüm kazanamadım, lisedeyken gerizekalıydım baya, hatta beyinsiz yaşıyordum bence, üniversite de tek düşüncem evlenmekti, kimse bana "güzel bir işe gir öyle evlenirsin, koca kaçmıyor" demedi. Kaçıyor sandım kocayı, öldüm bittim yoluna, evleneyim diye geberdim.
Evlendim. Hiç mutlu olmadım. Mutlu olmam için evlenip ertesi gün ölmem gerekiyormuş. Çünkü evlendikten sonrasıyla alakalı hiç bir hayalim düşüncem yokmuş benim.
"Evleniyorum, nolucak sonra?" diye bir kez bile düşünmez mi insan? Çocukken çok prensesli masal dinlemişim ben. Prenses, prensine kavuşur ve sonsuza kadar mutlu yaşarlar...
Sonsuza kadar mutlu yaşamak diye bir şeyin olmadığını o küçük gerizekalı beynime anlatabilcek bir ailem, ablam, akıl hocam ne bileyim bir dostum olsaymış keşke.. Belki bunları yaşamazdım.

Evlendikten sonra işte bulamadım, çocukta doğuramadım. En sonunda boynuz yiyerek bitirdim evliliğimi. Benden boşanmak için elinden geleni yaptı, bir gün önce boşanmam diyen adam erken boşanabilmek için tüm tanıdıklarını seferber ettirdi babasına.
Hani mutlu yaşayacaktık, sonsuza kadar???

Anneler kızlarına prenseslerin dünyaya malak gibi prens beklemek için gelmediklerini anlatsınlar. Prenses önce en iyi okullarda okul okuyup vatanına milletine yararlı bir birey olmayı hedeflesin. Kendine yeten, ruhunu doyuran, mutlu olmak için başka birilerine ihtiyaç duymayan bir kadın olsun prenses. Sonra bir bilim konferansında efenim bir iş seyahatinde karşılaşsın prensiyle. Prens, bir öpücükle/ bir gülle prensesi kandıran bir hödük olmasın. Ev işlerine yardım eden, paylaşmayı bilen, merhametli, akıllı,ahlaklı bir adam olarak tavlasın prensesi.

Bana böyle masallar anlatan annem olsaydı, ben daha çok mutlu olurdum.
Sanırım.

Umarim bundan sonra senin icin hayat cok daha güzel ve kolay olur istedigin hedefledigin herseye kavusur mutlu mesut yasarsin insallah canim. Konularina arada denk geliyorum yasadiklarini az cok biliyorum o yuzden iyi dileklerimi yazmak istedim

Umarim bundan sonra senin icin hayat cok daha güzel ve kolay olur istedigin hedefledigin herseye kavusur mutlu mesut yasarsin insallah canim. Konularina arada denk geliyorum yasadiklarini az cok biliyorum o yuzden iyi dileklerimi yazmak istedim

Çok tşk ederim, iyi dileklere ve dualara gerçekten çok ihtiyacım var.
Sağol

Mügişim hoşgeldin .
Süreci tam da olması gerektiği gibi yaşıyorsun.
Kabulleniş ve hataları tartma evresi.
Az kaldı fıstığım.
Çok güçlü bir kadın olduğunu biliyordum ,ama ben onsuz ölüyoruuuaammm şeklinde konu açmayacağını.Senin gibi akıllı kadınlar süreci yaşıyor ve bitiriyor.Sakız gibi uzatıp saçmalamıyor ki sen daha yeni girdin bu girdaba.
Sabır ve her şeyin sonu selamet.

mugehatun
mugecik,

André Gide, "Yasam, cok zalim bir ogretmendir. Once sunav yapar, sonra dersi verir." der ve dusunceye surukler; “hayat, sonucu ne olursa olsun, bir amac ugruna harcanmissa mi anlamlidir?” diye…

sen bunu hic unutmadan yuru yolunda. cunku prenses masaliyla buyuyup de kurbagayi openler, hayat boyu saglam yuruyeceklerdir.

Kötü şeyler tecrübe ederek hayatı tanımışsınız , hep iyi şeyler düşünüp kötü şeylerle karşılaşmısınız ama böyle devam edecek değil umarım...
Güzel şeyler size de denk gelecek inşallah...

yaşadıklarımız bir sınav.....bundan sonra dertsiz ol inşallah...hayallerini gerçekleştirebilirsin...

annen niye laf soktu orasına takıldım. sana destek olması gerekirdi sinirlendim. bide mügiş spora yazılmanı tavsiye ederim. orada ter attıkça rahatladığını farkedeceksin. sen asla yılma. iyi iş bulabilirsin denemekten vazgeçme

Sen de diyorsun canım hayata atılmadan evlenmissin.e şimdi elin bacağın kopmuş gibi hissediyorsun tabi.ama alisacak sin. Elinin kolunun sahibi sensin.guclenip ayağa kalkacaksın .ölümlerde de böyle olur.cok yakının ölünce, Önce yikilirsin üzülürsun. Sonra etrafı kendini suclarsin. Sonra da kabullenirsin. Hayat o zaman başlar üste canım

Hoşbulduk bebeğim.
Ben kendimi hiç güçlü bir kadın olarak görmüyorum /hissetmiyorum biliyormusun :) Aksine çok aciz hissediyorum ve aptal tabiki. Umarım bir gün benimde hayatımda her şey yoluna girer. Umarım :/

Annem için laf sokma rutine bindi maalesef, üzüntüsünü benden çıkarıyor beni desteklemek yok şuanda gündeminde.
Spora hala başlamadım ama aklımda, başlayacağım yani.
İş bulmaktan başka şansım yok çalışmak zorundayım yoksa kafayı yiyeceğim bu gidişle :/

Güçlü olduğunun farkına her şey bittikten sonra varacaksın.
Yoluna girecek tabi ki.
Bugün kurbağa öptük prens olmadıysa bizim suçumuz mu
İşin de adamın da kralını bulursun.
Tek gelen derdin içine tüküreyim(daha kabaydı ama kibarlaştırdım :) ) diye bir söz var.Geldi hepsi peş peşe ve bitecek.

Çoook inanmak istiyorum buna.
Hepsinin biteceğine yani, bir gün benimde "normal" bir hayatımın olacağına.

Çoook inanmak istiyorum buna.
Hepsinin biteceğine yani, bir gün benimde "normal" bir hayatımın olacağına.
Hiç normal bir hayat istemedim.
Normal değilim çünkü
İnişli çıkışlı hayat bana yaşadığımı hissettiriyor.
Nelerin üstesinden gelmişim diyorum geçmişe bakınca ve hep kendimle gurur duymaya çalışıyorum.
Umarım en yakın zamanda hakkında hayırlı ve gönlüne göre olan iş,eş,aşk,o, bu şu her ne ise karşına çıkar ve dilediğin gibi yaşarsın.

Bu dualara ne denir kocaman amin!
Kız maaşalah sen başarılı hatunsun, inişli çıkışlı hayatının kahramanısın. Benim başarı olarak atfedeceğim hayatımda bir şey yok ki. Bir evliliğim vardı onu da boynuz yiyerek bitirdim. Resmen kadınlığın yüz karasıyım

Geçen gün işe girdim.İstediğim tarzda bir işti.
Aynı günün sonunda kovuldum
Sebebi de patronu görünce ayağa kalkıp saygı duruşunda bulunmayışımmış.
Beyefendiye secde yapacakmışım.Müdür söyledi.Bir kocaman HOŞŞŞTT NE MÜNASEBET demişim ki millet yüzüme baktı kaldı.Bir gram üzüldüysem ne olayım.
Ama eşek gibi para lazım.Ona rağmen burnum dik.
Buna başarı dersek evet harika ötesi başarılıyım.Dik kafamla burnum düşse kaldıramayacak olmam beni başarılı kılar mı evet kendi küçük dünyamda
Hepimiz öyle ya da böyle şoklar yaşıyoruz ,başarısızlıklarla hayatımızı tekrar tekrar düzene sokuyoruz.
Bu kadar iğrenç bir olayı yaşadıktan sonra bile hala ümidim var ,biliyorum ki daha güzel bir iş beni bekliyor,yakında kavuşmayı diliyorum.
Ayrıca boynuzlanan değil boynuzlayan insanlığın yüz karasıdır.
Sen hayatına tertemiz olarak devam edeceksin.
O düşünsün bunun acısını nasıl çıkaracağını,senin için rahat.

Bence iyi bir bölüm kazanıp, hemen mesleğini eline alıp evlenip çocuk yapan diye anlattığın insanların da problemleri var.
Düştüğümüz yanılgı bu. Kendi hayatımızda problemler olduğunda çevremizdekilerin hiç problemi yok sanıyoruz.
Hayat bu. Sorunlarla bogusarak geçiyor.
Nil Karaibrahimgil dalgaya benzetiyor sorunları. Hooop bi tane daha geldi. Mesele dalgaları karşılayabilmek. Gelirler ve giderler.
Demem o ki hepimizin sorunları var. Başka başka. Kimi kocasından çekiyor, kimi is bulamıyor, kiminin psikolojik sorunları var,kiminin ağır hastalıkları, kiminin çocukları hayatı dar ediyor. İmtihan dünyası yani :)
Bütün sorunların biticek diyemeyecegim, ömrümüz bunlarla geçicek irili ufaklı.
Önemli olan huzurumuz olsun.
İnşallah olsun

Evet tatsiz bir sürü şey yasadin son zamanlarda ama sana bir sey diyeyim mi..
sen çok güçlü bir kadinsin.
bir cok kadinin yapmaya cesaret edemedigi, belki gecer dedigi seye göz yummadin. Seni aldatan bir adama muhtac olmadigini farkettin. Kendini aciz hissetme hic bunun icin..
Inşallah en kisa zamanda bir işin olur. Aklima geldin geçenlerde.. dua ettim senin icin..

Evet o insanlarında sorunları var ama daha basit bana göre. İnsanın hayatında bazı temel taşlar var, aile, çocuk evlilik meslek vs gibi. Bunlar eksik olunca kolu bacağı olmuyormuş gibi oluyor insanın. Kolsuz bacaksız yaşamak mı yoksa griple filan yaşamak mı daha zordur?
Dediğin gibi önemli olan iç huzur sanırım. Onu da ben bir türlü yakalayamıyorum maalesef.
Umarım bir gün başarabilirim

ne guzel yazdın yaa :)
pucca okurmusun hıc. inşallah seni coook seven bırını bulursun...ve ınş sonsuza kadar surer o pembik masal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…