Can sıkıntısı

Evet o insanlarında sorunları var ama daha basit bana göre. İnsanın hayatında bazı temel taşlar var, aile, çocuk evlilik meslek vs gibi. Bunlar eksik olunca kolu bacağı olmuyormuş gibi oluyor insanın. Kolsuz bacaksız yaşamak mı yoksa griple filan yaşamak mı daha zordur?
Dediğin gibi önemli olan iç huzur sanırım. Onu da ben bir türlü yakalayamıyorum maalesef.
Umarım bir gün başarabilirim
Gercekten herkesin aniden çok ağır sorunları olabiliyor. Mesela bi arkadaşım vardı eşiyle gayet mutlu görünüyorlardi. Bir de dünya tatlısı oğulları olmuştu. Her şey güzeldi. Sonra bi haberini aldık ki 1 buçuk yaşındaki çocuk yoğun bakıma alınmış. Çok uzun zamandır da hala hastanedeler. Nerdeyse 6-7 ay oluyor. Nerde kaldı eşiyle ailesiyle mutluluğu?

Anlıyorum sizin demek istediğinizi ama herkes sınavlardan geçiyor. Kimi de hiç yansıtmıyor ama içinde neler yaşıyor.
O hemen okulunu okuyup mesleğini kazananlardan biri de benim. Vakti gelince de iyi sandığım bana uygun biriyle de evlendim. Dışardan bakan herkes özellikle akrabalar "belmiyum ne şanslı, okudu,işini aldı , şimdi de evlendi oh kebap" havasindaydi. 2 yıl ben ne çektim kimse bilmedi. Annem bile her sorunumu bilmedi.
İnsanlar her şey normal sandı ama ben 2 senenin zehir zikkim bi şekilde geçirdim.
Her şey göründüğü gibi değil yani bunu anlatmaya çalışıyorum.
Umarım bundan sonrası için her şey gönlünce olur.

ne guzel yazdın yaa :)
pucca okurmusun hıc. inşallah seni coook seven bırını bulursun...ve ınş sonsuza kadar surer o pembik masal

:) Ay pucca yı gördüm de bir türlü okuyamadım maalesef.
Umarım ama benım artık ümidiim kalmadı dostum :)

Pff, niye 65. doğum günü kutlarken geriye bakıp hayatı sorgular gibi yazıyorsun Müge?

Hayatta hiç birşeyin 2+2 = 4 gibi bir denklemi yok

İyi okul, sadık koca, çifter çifter çocuklar da mutluluğun garantisi değil. Herkesin farklı imtihanı var. Önemli olan kendi potansiyelini asla küçümsememek. Hayattan vazgeçmemek.

Öyle böyle değil, buradaki üyelerin % 98'ini sollayacak kadar müthiş kariyeri, yakışlı + süper aşık kocası ve 2 çocuğu olan bir arkadaş çok ciddi, geri dönüşüme olmayan bir hastalığa yakalandını duyduk geçenlerde. Doktor aşırı stres 1 numaralı neden demiş, ki o da demek ki okul + kariyer sürecinde yaptığı bir birikim.

Kimseyi kendinle karşılaştırma; sen yoluna bak ve olumluya odaklan.

bak ben viyanaya gidicektim pasaport işlemlerine başladım..dedım kı türkiyede erkek yok.hepsi serefsiz.bekle beni viyanaaağğğ :) 1 hafta sonra aşık oldum.umudunu kaybedınce hersey ayagına gelıyor.kaybet ıyıce umudunu..cok cıddıyım.o zaman gelıyor o aranan sey..yaz kenara mügecim........

Gercekten herkesin aniden çok ağır sorunları olabiliyor. Mesela bi arkadaşım vardı eşiyle gayet mutlu görünüyorlardi. Bir de dünya tatlısı oğulları olmuştu. Her şey güzeldi. Sonra bi haberini aldık ki 1 buçuk yaşındaki çocuk yoğun bakıma alınmış. Çok uzun zamandır da hala hastanedeler. Nerdeyse 6-7 ay oluyor. Nerde kaldı eşiyle ailesiyle mutluluğu?

Anlıyorum sizin demek istediğinizi ama herkes sınavlardan geçiyor. Kimi de hiç yansıtmıyor ama içinde neler yaşıyor.
O hemen okulunu okuyup mesleğini kazananlardan biri de benim. Vakti gelince de iyi sandığım bana uygun biriyle de evlendim. Dışardan bakan herkes özellikle akrabalar "belmiyum ne şanslı, okudu,işini aldı , şimdi de evlendi oh kebap" havasindaydi. 2 yıl ben ne çektim kimse bilmedi. Annem bile her sorunumu bilmedi.
İnsanlar her şey normal sandı ama ben 2 senenin zehir zikkim bi şekilde geçirdim.
Her şey göründüğü gibi değil yani bunu anlatmaya çalışıyorum.
Umarım bundan sonrası için her şey gönlünce olur.

Amin, umarım senin içinde aynı şekilde güzel ve gönlünce olur her şey.

bak ben viyanaya gidicektim pasaport işlemlerine başladım..dedım kı türkiyede erkek yok.hepsi serefsiz.bekle beni viyanaaağğğ :) 1 hafta sonra aşık oldum.umudunu kaybedınce hersey ayagına gelıyor.kaybet ıyıce umudunu..cok cıddıyım.o zaman gelıyor o aranan sey..yaz kenara mügecim........
Keşke öyle olsa ben de diplerdeyim mucizelere çok ihtiyacım var
Hayatım bitmiş gibi hissediyorum

Pff, niye 65. doğum günü kutlarken geriye bakıp hayatı sorgular gibi yazıyorsun Müge?

Hayatta hiç birşeyin 2+2 = 4 gibi bir denklemi yok

İyi okul, sadık koca, çifter çifter çocuklar da mutluluğun garantisi değil. Herkesin farklı imtihanı var. Önemli olan kendi potansiyelini asla küçümsememek. Hayattan vazgeçmemek.

Öyle böyle değil, buradaki üyelerin % 98'ini sollayacak kadar müthiş kariyeri, yakışlı + süper aşık kocası ve 2 çocuğu olan bir arkadaş çok ciddi, geri dönüşüme olmayan bir hastalığa yakalandını duyduk geçenlerde. Doktor aşırı stres 1 numaralı neden demiş, ki o da demek ki okul + kariyer sürecinde yaptığı bir birikim.

Kimseyi kendinle karşılaştırma; sen yoluna bak ve olumluya odaklan.

Kuzum sanırım sorun kendimi 65 yaşımda hissetmemden kaynaklanıyor her şey. Ruhum oldu 65.
Hep böyle oldu, bir şeylere heves ettim, ümit ettim, olmadı. Elimde patladı.
Son işten umutluydum, olur zannediyordum, yine olmadı.
Senelerdir bekliyorum "bu iş olmadı demekki daha iyisi olcak hede hödösü de avutmuyor beni. Daha iyisi ben 35 ime geldiğimde gelmez herhalde.
Hayaller? Onlar da kalmadı. Ne için yaşıyorum bilmiyorum.
Boşa nefes tüketiyorum gibi geliyor bazen. Oksijen israfı. Enerjim ve sağlığım bilim adamlarına aktarılabilseydi muhtemelen aktarıp geberir giderdim. En azından hora geçerdi varlığım.
Hayata tek olumlu böyle bakabiliyorum :)

Back
X