Kesinlikle Türkiye derimMerhaba, iş yerinde arkadaşlar arasında uzun süredir tartıştığımız bir konu var oda ;eğer yurtdışına göç etseydiniz bu Canada mi Avrupa mi olurdu diye... Gerçi şu pandemi sürecinde ve bu ekonomik şartlarda herkesin konuştuğu bir konu haline geldi malesef. Sizin düşünceleriniz neler, aranızda yurtdışinda yaşayan yada tecrübesi olanlar varmı....
Ben abd de yaşıyorum,ailecek ingilizce bildıgımiz için burayı tercih ettık,eger hiç dil bilmiyorsanız avrupayı tercıh edin,oralarda sosyal devlet anlayısı var,canada da var,ama saglık sistemi,kagıt kürek işleri cidden köhne,canada abd ye cok benzıyor,yanlız cok soguk,ben new yorktayım,suan bile kar küreyıp geldim,bura boyle soguksa canadayı dusunemıyorum,Merhaba, iş yerinde arkadaşlar arasında uzun süredir tartıştığımız bir konu var oda ;eğer yurtdışına göç etseydiniz bu Canada mi Avrupa mi olurdu diye... Gerçi şu pandemi sürecinde ve bu ekonomik şartlarda herkesin konuştuğu bir konu haline geldi malesef. Sizin düşünceleriniz neler, aranızda yurtdışinda yaşayan yada tecrübesi olanlar varmı....
Malesef en berbat yonetenlerden oldu, para yardımı yaptı ama vergiyi de kesti bir güzel, uçuşları durdurmadi o nedenle işlerimizi kaybettik, virüs kaynıyor burasıda.... 3 yıldır ailemize hasret kaldık...Şu pandemi sürecinde kanada hükümeti halkı ihya etti valla.. süreci iyi yönetenlerden.
Benim arkadaşlarım ödedikleri vergileri bile geri aldılar. Sizden duyuyorum bunları ilk defa, doğrudur. Uçuşları hiçbir ülke olması gereken kadar kesemedi. İşinizi kaybetmenizle alakayı anlayamadım ama herkes ailesine hasret. Virüs sadece kanada’da değil. Kanada süper dememiz için sizi özel uçakla ailelerinize mi kavuşturması gerekiyorduMalesef en berbat yonetenlerden oldu, para yardımı yaptı ama vergiyi de kesti bir güzel, uçuşları durdurmadi o nedenle işlerimizi kaybettik, virüs kaynıyor burasıda.... 3 yıldır ailemize hasret kaldık...
Burada 15 yıldır yaşayan biri olarak elbette iyi bileceğim bazı şeyleri... İşimizi kaybettik çünkü burda memurluk diye birşey yok heryer özel sektör, para kaybeden is sahibi işçi çıkarttı pandemide ... Yeniden aynı paraya is bulmakta imkansız hale geldi bu yüzden. Size ömür boyunca kimse para yardımı yapmaz... Verilen yardım paralarının vergisini bu martta ödücez paşa paşa çünkü devletten resmi email geldi ödeneceğine dair, bence sizin haber kaynağınızda bir sorun var.Benim arkadaşlarım ödedikleri vergileri bile geri aldılar. Sizden duyuyorum bunları ilk defa, doğrudur. Uçuşları hiçbir ülke olması gereken kadar kesemedi. İşinizi kaybetmenizle alakayı anlayamadım ama herkes ailesine hasret. Virüs sadece kanada’da değil. Kanada süper dememiz için sizi özel uçakla ailelerinize mi kavuşturması gerekiyordu
Abd de stimulus checkleri vergiden muaf tuttular,normal gelir üzerinden vergi ödedik,küçük esnafa cok yardım yapıldı,ıkı defa ppe aldık,ama yınede dil bariyerim olmasaydı avrupaya gıderdim,gerçi ingiltere var ingilizce konuşulan,orayıda düşündük ama kısmet burası oldu,avrupa tr ye yakın,herseyıyle daha ustun,abd canada bambaşka dünya,herseyı farklı,fahrenayta,mile,pound a alışana kadar yıllar gectıBurada 15 yıldır yaşayan biri olarak elbette iyi bileceğim bazı şeyleri... İşimizi kaybettik çünkü burda memurluk diye birşey yok heryer özel sektör, para kaybeden is sahibi işçi çıkarttı pandemide ... Yeniden aynı paraya is bulmakta imkansız hale geldi bu yüzden. Size ömür boyunca kimse para yardımı yapmaz... Verilen yardım paralarının vergisini bu martta ödücez paşa paşa çünkü devletten resmi email geldi ödeneceğine dair, bence sizin haber kaynağınızda bir sorun var.
Aynen, haklısınız, 15 yıl oldu çok alıştım evim oldu, buarada soğuğu çok severim ama Torontonun sıcağı resmen Antalya gibi aşırı nemli ve boğucu uluyor. Bazen kışın - 40 i gördüğünüz gibi yazında +40 i göruyorsunuz ... diğer bir yandan gurbette kimsemiz yok ve yıllar geçtikçe ileriyi düşünür olduk, anne babalar yaşlanıyor, Canadadan istediğiniz gün orada olmanız mümkün değil, uçak biletleri uçmus durumda. İnsan bazen keşke Avrupa olsaydı diyor, dediğiniz gibi nasip böyleymiş... Sizin yanınızda aile üyelerinden biri olsa bile yeter size...Abd de stimulus checkleri vergiden muaf tuttular,normal gelir üzerinden vergi ödedik,küçük esnafa cok yardım yapıldı,ıkı defa ppe aldık,ama yınede dil bariyerim olmasaydı avrupaya gıderdim,gerçi ingiltere var ingilizce konuşulan,orayıda düşündük ama kısmet burası oldu,avrupa tr ye yakın,herseyıyle daha ustun,abd canada bambaşka dünya,herseyı farklı,fahrenayta,mile,pound a alışana kadar yıllar gectıBide sıcak seviyosaniz buralar dondurucu ❄❄
Tecrübem yok ama ben iskandinav ülkelerinden birini teecih edeersim. Norveç favorim.Merhaba, iş yerinde arkadaşlar arasında uzun süredir tartıştığımız bir konu var oda ;eğer yurtdışına göç etseydiniz bu Canada mi Avrupa mi olurdu diye... Gerçi şu pandemi sürecinde ve bu ekonomik şartlarda herkesin konuştuğu bir konu haline geldi malesef. Sizin düşünceleriniz neler, aranızda yurtdışinda yaşayan yada tecrübesi olanlar varmı....
Avrupa kesinlikle... Kanada'ya giden türkler hep pişman. Bize göre değilMerhaba, iş yerinde arkadaşlar arasında uzun süredir tartıştığımız bir konu var oda ;eğer yurtdışına göç etseydiniz bu Canada mi Avrupa mi olurdu diye... Gerçi şu pandemi sürecinde ve bu ekonomik şartlarda herkesin konuştuğu bir konu haline geldi malesef. Sizin düşünceleriniz neler, aranızda yurtdışinda yaşayan yada tecrübesi olanlar varmı....
Kesinlikle Türkiye derimMerhaba, iş yerinde arkadaşlar arasında uzun süredir tartıştığımız bir konu var oda ;eğer yurtdışına göç etseydiniz bu Canada mi Avrupa mi olurdu diye... Gerçi şu pandemi sürecinde ve bu ekonomik şartlarda herkesin konuştuğu bir konu haline geldi malesef. Sizin düşünceleriniz neler, aranızda yurtdışinda yaşayan yada tecrübesi olanlar varmı....
Yorumumda gülecek birşey görmüyorum pandemi sürecinde görüyoruz hangi ülkelerin iyi yönetildiğini az bir başları sıkışsa hemen tr geri dönüyolar madem memnunsunuz gitiğiniz Avrupadan gelmeyinKesinlikle Türkiye derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?