Bazı barınaklar müstesna, onların durumları biraz daha iyileştirildi ama diğer barınaklar maalesef hiçbir canlının yaşayabileceği gibi değil, kimsenin kar kış kıyamette kafes içinde buz gibi taş üzerinde zehirli ishal olmuş titreyen yavruları görmelerini istemem, içler acısı haldeler ne yazık ki.
Tek doğru yok yorumunuza katılıyorum, insanların da canı yanıyor hayvanların da, sokaklar hayvanlar için değil deniyor, kimi saldırgan deniliyor evet hayvanlar için sokaklar da uygun değil, kimi de saldırgan lakin çözüm onları ormanlara atmak veya barınaklara kapatmak da değil.
Hayvanlardan korkuluyor buna da hak veriyorum, saldırıların geneli de sokak hayvanlarından değil, sahiplenilmiş hayvanlardan geliyor, burada suçlu ne saldırıya uğrayan ne de saldıran hayvan, zira saldıran sahipli hayvanları o şekilde yetiştirenler de insanların ta kendisi, siz bir pitbull'u etrafa korku salmak için sahiplenir, onu sizden başka herkese saldırması için eğitirseniz, hayvan sahibinin komutunu yerine getirir.
Herkese hayırsız adayı hatırlatmak istiyorum, eğer sokak hayvanlarına doğal yaşam alanları yapılıp oralarda düzenli olarak beslenmezlerse, bu hayvancıklar ya sokaklarda öldürülecek veya hayırsız ada gibi bir yere atılıp açlıktan birbirlerini yiyerek can verecek.
Her canlının yaşama hakkı vardır, çocuklar yetişkinler de hayvanların saldırısına uğramasın fakat çözüm noktasında hangimiz ne kadar elini taşın altına koyuyor?
Çok eleştirileceğim belki ama hepimiz her canlının yaşam hakkını benimsemeliydik, onlara doğal yaşam alanları yapılması için girişimde bulunulması için topluca talepte bulunmalı, maddi manevi destek olmalıydık.
Oysa biz sadece şikayet ediyoruz, öte yandan doğal yaşam parkları, hayvanat bahçeleri denilen yerlerde bir ayının suratının pastaya bulanmasını eğlence olarak görüyor oralara giriş için ücretler ödüyoruz, sirklere gidiyoruz ama yavruları açlıktan ölmesin diye ormanın bir kısmı katledilerek yapılan sitelerin bahçesine ayı veya domuz indiğinde korkuyoruz.
Yurtdışında sokakta hayvan yokmuş ama sokak hayvanlarının genelini insanlar sahipleniyor, bizde sahiplenme oranı ne kadar? Yaban hayatta olması gereken hayvanlarda açlık çekmiyor zira onlara da düzenli besleme yapan timler var.
Kimse zarar görmesin ne insanlar ne hayvanlar ama sadece şikayet ederek halledemeyiz bu sorunları, elimizi taşın altına da koymamız gerekiyor.