• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Candostumuz gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konuyu okuyunca duygulandım. Geçen sene köpek konusu açtığım için linç edilmiştim .şimdi insanlarin en az yarısı benimle aynı fikre gelmiş. Sokaktan gittikleri günü de görürüz umarım.
Senin konumu vardı pardon
Senin ki konu değildi senin ki nasıl linç ederim di
Hiç kusura bakmayın
Allah elinize hicbir canlıyı düşürmesin

insanla köpeği kıyaslamak oldukça komik. Samuray kılıçlı psikopatların varlığı köpek saldırısını meşrulaştırmaz. Köpekler bizim türümüz değil. Onlarla yaşamak için hiçbir mecburiyetimiz yok. Hiçbir memeli bölgesine yırtıcı bir hayvani sokmaz. Biz de birbirimize zarar veriyoruz başka bir hayvani tolere edelim demezler. Bu insana mahsus bir çürümüşlük sanırım.
Kıyaslamıyorum ben zaten ben kendimi hiç bir başka canlıdan üstün görmüyorum çünkü ne kadar zırlarsan zırla kimse onları toplattıramicak ;) böyle yaşamaya alışsan iyi olur cici kıss :27: ben sizin gibilerle yaşamaya bi şekilde alıştım mesela

insanla köpeği kıyaslamak oldukça komik. Samuray kılıçlı psikopatların varlığı köpek saldırısını meşrulaştırmaz. Köpekler bizim türümüz değil. Onlarla yaşamak için hiçbir mecburiyetimiz yok. Hiçbir memeli bölgesine yırtıcı bir hayvani sokmaz. Biz de birbirimize zarar veriyoruz başka bir hayvani tolere edelim demezler. Bu insana mahsus bir çürümüşlük sanırım.
Ne diyorsun sen ya
Benim bahçemde 4 köpegim var ailem olmayınca nasıl hissediyorlar bilmiyorum kapıya yapışıp yatıyorlar
Beni bekliyorlar bahçede dolaşırken sürekli gözleri bende
Hayvanların hisleri var ama siz bilemezsiniz bunu

Ne diyorsun sen ya
Benim bahçemde 4 köpegim var ailem olmayınca nasıl hissediyorlar bilmiyorum kapıya yapışıp yatıyorlar
Beni bekliyorlar bahçede dolaşırken sürekli gözleri bende
Hayvanların hisleri var ama siz bilemezsiniz bunu
kuzum bu konudan banlandım yeni döndüm.tartışma boşverr he de geççç

Abla boş yapıyorsun, yapma

Bazı barınaklar müstesna, onların durumları biraz daha iyileştirildi ama diğer barınaklar maalesef hiçbir canlının yaşayabileceği gibi değil, kimsenin kar kış kıyamette kafes içinde buz gibi taş üzerinde zehirli ishal olmuş titreyen yavruları görmelerini istemem, içler acısı haldeler ne yazık ki.

Tek doğru yok yorumunuza katılıyorum, insanların da canı yanıyor hayvanların da, sokaklar hayvanlar için değil deniyor, kimi saldırgan deniliyor evet hayvanlar için sokaklar da uygun değil, kimi de saldırgan lakin çözüm onları ormanlara atmak veya barınaklara kapatmak da değil.

Hayvanlardan korkuluyor buna da hak veriyorum, saldırıların geneli de sokak hayvanlarından değil, sahiplenilmiş hayvanlardan geliyor, burada suçlu ne saldırıya uğrayan ne de saldıran hayvan, zira saldıran sahipli hayvanları o şekilde yetiştirenler de insanların ta kendisi, siz bir pitbull'u etrafa korku salmak için sahiplenir, onu sizden başka herkese saldırması için eğitirseniz, hayvan sahibinin komutunu yerine getirir.

Herkese hayırsız adayı hatırlatmak istiyorum, eğer sokak hayvanlarına doğal yaşam alanları yapılıp oralarda düzenli olarak beslenmezlerse, bu hayvancıklar ya sokaklarda öldürülecek veya hayırsız ada gibi bir yere atılıp açlıktan birbirlerini yiyerek can verecek.

Her canlının yaşama hakkı vardır, çocuklar yetişkinler de hayvanların saldırısına uğramasın fakat çözüm noktasında hangimiz ne kadar elini taşın altına koyuyor?

Çok eleştirileceğim belki ama hepimiz her canlının yaşam hakkını benimsemeliydik, onlara doğal yaşam alanları yapılması için girişimde bulunulması için topluca talepte bulunmalı, maddi manevi destek olmalıydık.

Oysa biz sadece şikayet ediyoruz, öte yandan doğal yaşam parkları, hayvanat bahçeleri denilen yerlerde bir ayının suratının pastaya bulanmasını eğlence olarak görüyor oralara giriş için ücretler ödüyoruz, sirklere gidiyoruz ama yavruları açlıktan ölmesin diye ormanın bir kısmı katledilerek yapılan sitelerin bahçesine ayı veya domuz indiğinde korkuyoruz.

Yurtdışında sokakta hayvan yokmuş ama sokak hayvanlarının genelini insanlar sahipleniyor, bizde sahiplenme oranı ne kadar? Yaban hayatta olması gereken hayvanlarda açlık çekmiyor zira onlara da düzenli besleme yapan timler var.

Kimse zarar görmesin ne insanlar ne hayvanlar ama sadece şikayet ederek halledemeyiz bu sorunları, elimizi taşın altına da koymamız gerekiyor.
Duygularima tercuman olmussunuz

Evet bazı şeyler gerçekten insanlığın curudugunu bin kez ispatlıyor.

Konuyu okuyunca duygulandım. Geçen sene köpek konusu açtığım için linç edilmiştim .şimdi insanlarin en az yarısı benimle aynı fikre gelmiş. Sokaktan gittikleri günü de görürüz umarım.
Evinizden de aldılar mı sizi? Hatırladım km olduğunuzu 😌

Bu konuya hiç yazmadım ama bazı insanlar hakikaten insanı çileden cıkartıyor. Bu dünya sadece biz insanlar için değil . Yazık ya hayvanlara da . Ormanda yaşamasınlar , sokakta yaşamasınlar , orda yasamasın burda yaşamasınlar , eeee nerede yaşayacak bu canlılar ??
Arnavut ciğeri yaptığınız hayvan yaşama hakkı yoksa köpeklerin de olmayabilir. Beslenme için hayvan ölürken sorun yok da güvenlik için itlaf edilmelerinde mi sorun var. Yoksa hayvandan anladığın köpek mi sadece. Kaldı ki bazı ülkeler köpek yiyor gayet. Abartan bizim toplumumuz. Tavuk suyu .ismin bile manidar

Arnavut ciğeri yaptığınız hayvan yaşama hakkı yoksa köpeklerin de olmayabilir. Beslenme için hayvan ölürken sorun yok da güvenlik için itlaf edilmelerinde mi sorun var. Yoksa hayvandan anladığın köpek mi sadece. Kaldı ki bazı ülkeler köpek yiyor gayet. Abartan bizim toplumumuz. Tavuk suyu .ismin bile manidar
Bence yine abartıyorsunuz. Bu sefer ağlamalarınız bir işe yaramaz

Yaklaşık beş aydır her sabah her aksam beslediğim bir sokak kopegi (cani) var. Hırçın, kavgacı ama elimden mamasını yer her sabah kuyruk sallayarak araba gelince zıplar. Geçen hafta bir pitbull ile kavga etti... Pitbull da masum suçlu sahibi o bebeği terketmiş oralara...Sanayi sitesi bahsettiğim yer ve bu cana bakan bir dükkan sahibi var. Beraberinde 5 can daha var. Bunlar her gün yerlerde yatarlar takla atarlar 6 si birarada...
Çok havliyor yolda insanlar korkuyor diye bu cani şikayet etmişler. Dükkân sahibi de barınak ile görüşmüş geldi Belediye aldı barınağa götürdü. O ağlaması beynimden gitmiyor. Sabahtan beri ağlıyorum. Onu alırdım ama birkaç pislik insan müsveddesi zehirleriz dediler. Allahım iki arafa kaldım bisey yapamadım. Çok üzgünüm çok ağladı inledi arabaya atarlarken. Yemim ederim diğer 5 can bugün hiçbirşey yemedi. Havliyor diye rahatsız olan birkaç pisliğin yaptığına dayanamıyorum. O masum yıllardır yaşadığı yerden alındı ya. Çok üzgünüm. Havliyor hirliuor koşuyor diye şikayet eden olursa iki yakanız biraraya gelmez yurdundan etmeyin canları diye yazdım.
Bu dünya sadece insanlara değil.
Önce ki gün 8 tane köpeğin saldırısına ugruyordum az kalsın onlardan kacarken arabanın altında kalacaktım araç durmasaydı. Çevrede insanlar çığlığıma yetismese parcalarlardı beni gözümün önüne küçük asiye geldi onun dehsetini iliklerime kadar hissettim. Köpekler maalesef bir araya gelince çete gibi oluyorlar kendi halimde markete yürüyen insandım oysa ki kışkırtacak hiç bir şey yapmadım. Onlarında canı var asla öldürülmeleri taraftarı değilim ama korkan insanlara da kızmayın ben o gün stresten korkudan ölüyordum az kala😔

Yahu beslenme ile keyfi itlaf edilmeleri aynı şey mı ? Kıyamam sen benim profilime girip yazdıklarıma mı baktın sorsan söylerdim.

Eeee sen ne yaptın peki seni evden aldıklarında korktun mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X