• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Candostumuz gitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu noktada tek doğru yok.
Barınak şartlarına bakmak lazım.
Bazı barınakları gerçekten iyi bazıları ise çok çok kötü tarifsiz.
Ancak hırçın, kavgacı, sahipsiz bir köpeğin de insan içinde yaşaması maalesef tehlike arz edebiliyor. Ki görüyoruz bildiğimiz bilmediğimiz kaç insanın canı yandı.

(bebeğim olana kadar düzenli olarak beslemeye giden, gidemediğim durumlarda da muhakkak bir şekilde beslemeye yönlendiren birisiyim taşlanmamak adına bunu söylemek de çok acı)
Bazı barınaklar müstesna, onların durumları biraz daha iyileştirildi ama diğer barınaklar maalesef hiçbir canlının yaşayabileceği gibi değil, kimsenin kar kış kıyamette kafes içinde buz gibi taş üzerinde zehirli ishal olmuş titreyen yavruları görmelerini istemem, içler acısı haldeler ne yazık ki.

Tek doğru yok yorumunuza katılıyorum, insanların da canı yanıyor hayvanların da, sokaklar hayvanlar için değil deniyor, kimi saldırgan deniliyor evet hayvanlar için sokaklar da uygun değil, kimi de saldırgan lakin çözüm onları ormanlara atmak veya barınaklara kapatmak da değil.

Hayvanlardan korkuluyor buna da hak veriyorum, saldırıların geneli de sokak hayvanlarından değil, sahiplenilmiş hayvanlardan geliyor, burada suçlu ne saldırıya uğrayan ne de saldıran hayvan, zira saldıran sahipli hayvanları o şekilde yetiştirenler de insanların ta kendisi, siz bir pitbull'u etrafa korku salmak için sahiplenir, onu sizden başka herkese saldırması için eğitirseniz, hayvan sahibinin komutunu yerine getirir.

Herkese hayırsız adayı hatırlatmak istiyorum, eğer sokak hayvanlarına doğal yaşam alanları yapılıp oralarda düzenli olarak beslenmezlerse, bu hayvancıklar ya sokaklarda öldürülecek veya hayırsız ada gibi bir yere atılıp açlıktan birbirlerini yiyerek can verecek.

Her canlının yaşama hakkı vardır, çocuklar yetişkinler de hayvanların saldırısına uğramasın fakat çözüm noktasında hangimiz ne kadar elini taşın altına koyuyor?

Çok eleştirileceğim belki ama hepimiz her canlının yaşam hakkını benimsemeliydik, onlara doğal yaşam alanları yapılması için girişimde bulunulması için topluca talepte bulunmalı, maddi manevi destek olmalıydık.

Oysa biz sadece şikayet ediyoruz, öte yandan doğal yaşam parkları, hayvanat bahçeleri denilen yerlerde bir ayının suratının pastaya bulanmasını eğlence olarak görüyor oralara giriş için ücretler ödüyoruz, sirklere gidiyoruz ama yavruları açlıktan ölmesin diye ormanın bir kısmı katledilerek yapılan sitelerin bahçesine ayı veya domuz indiğinde korkuyoruz.

Yurtdışında sokakta hayvan yokmuş ama sokak hayvanlarının genelini insanlar sahipleniyor, bizde sahiplenme oranı ne kadar? Yaban hayatta olması gereken hayvanlarda açlık çekmiyor zira onlara da düzenli besleme yapan timler var.

Kimse zarar görmesin ne insanlar ne hayvanlar ama sadece şikayet ederek halledemeyiz bu sorunları, elimizi taşın altına da koymamız gerekiyor.

Aşırı hayvan severler demekte haklılar yalnız. Bunu da normal şekilde hayvansever olan insanlara söylemediler. Bazıları gerçekten çok abartıyor. Bir örnek vereyim mesela geçen Twitter’da bir olaya denk geldim, bir çocukcağız köpekler tarafından parçalanmış sadece kemikleri kalmış. Alta kadının biri “afiyet olsun o zaman köpeklere o kadar aç bırakmasaydınız” “çocukların tırnağı köpekler kadar değerli değil” “köpekler parçalayana kadar yalnız bırakıyorsan iyi olmuş” tarzı bir sürü şey yazmıştı. Ne bu kadar tepki doğru ne konu sahibinin bedduaları doğru. İnsanlar korkuyor, korkabilirler bu gayet normal. Bizim arkada pitbull besliyorlar arada bağlamıyorlar ben ödüm patlaya patlaya okulumdan işimden dönüyorum bana reva mı bu?
Ben aşırı hayvan severler yorumuna değinmedim zaten normal olandan yanayım bende büyük köpeklerden tanımadığım köpeklerden bende korkuyorum . Korkan insanlara da hak veriyorum zaten bu durumu bu hale getiren bizzat devletin kendisi zaten önlem almadılar cins hayvan satışları bunlardan biri pitbul bize ait bir hayvan değil ülkeye sokanlar bunların üretime izin verenler inanın petshop çalışanlarıyla ettiğim kavgalar en başta kendi kapımın önünde beslediğim küçük ırk bi köpeğim var ona bile karşı çıkanlar oldu aa bizim baş sorunumuz onun dişi olup yavru doğurmasıydı dişi köpekten nefret eden insanlar tanıyorum bırak bi dağa tepe gel diyorlar nasıl bırakırım can yoldaşım oldu doğurursa doğursun doğaya çok müdahale etmekten hep başımıza geliyorlar hiç bir hayvana tapmam asla yaşamalarına destek olmak için kalan yemeklerimi paylaşırım ama nette gördüğüm aşırı sevenlerle aşırı nefret edenler bunların kavgalarında arada bizde kaynıyoruz . belediyelerin acilen kendilerine çekidüzen vermesi gerek ... Her şeyin aşırısı zarar ... ama lütfen arada bizi kaynatmayın kendi halinde yaşamalarına yardım eden bir sürü güzel insan var ....

Sokakta köpek olmaz . Kimse kusura bakmasın o sizin masum köpeğiniz küçük bir çocuğa havlasa o çocuk korkudan araba altında kalsa ne olacak ? Evet barınaklarda çok kötü bunu istemem bir insan olarak ama bir çözüm bulunmalı buna. Ve size inanmadım. Evimin onu köpek sürüsü dolu abartmıyorum. Korkudan tek başımıza dışarı çıkamıyoruz sürü halinde geziyorlar. Belediyeye ne kadar şikayet ettiysem yapabileceğimiz birşey yok dediler. O köpek saldırgan değilse hiçbir belediye gelip almaz yasalara uygun değil çünkü. Demekki vukuati var. Çok seviyorsanız evinize alsaydiniz neden almadınız ? Köpeklerin yeri sokaklar değil. Barınaklarda berbat onlarda can ama bir an önce insanı bir cozum bulunmali. kaç çocuk parçalandı yeter artık oturduğunuz yerden beddua etmekle olmuyor
Eve alınmayan değilde bir hevesle alınıp sokağa bırakanlara da seslenilmeli

Bazı barınaklar müstesna, onların durumları biraz daha iyileştirildi ama diğer barınaklar maalesef hiçbir canlının yaşayabileceği gibi değil, kimsenin kar kış kıyamette kafes içinde buz gibi taş üzerinde zehirli ishal olmuş titreyen yavruları görmelerini istemem, içler acısı haldeler ne yazık ki.

Tek doğru yok yorumunuza katılıyorum, insanların da canı yanıyor hayvanların da, sokaklar hayvanlar için değil deniyor, kimi saldırgan deniliyor evet hayvanlar için sokaklar da uygun değil, kimi de saldırgan lakin çözüm onları ormanlara atmak veya barınaklara kapatmak da değil.

Hayvanlardan korkuluyor buna da hak veriyorum, saldırıların geneli de sokak hayvanlarından değil, sahiplenilmiş hayvanlardan geliyor, burada suçlu ne saldırıya uğrayan ne de saldıran hayvan, zira saldıran sahipli hayvanları o şekilde yetiştirenler de insanların ta kendisi, siz bir pitbull'u etrafa korku salmak için sahiplenir, onu sizden başka herkese saldırması için eğitirseniz, hayvan sahibinin komutunu yerine getirir.

Herkese hayırsız adayı hatırlatmak istiyorum, eğer sokak hayvanlarına doğal yaşam alanları yapılıp oralarda düzenli olarak beslenmezlerse, bu hayvancıklar ya sokaklarda öldürülecek veya hayırsız ada gibi bir yere atılıp açlıktan birbirlerini yiyerek can verecek.

Her canlının yaşama hakkı vardır, çocuklar yetişkinler de hayvanların saldırısına uğramasın fakat çözüm noktasında hangimiz ne kadar elini taşın altına koyuyor?

Çok eleştirileceğim belki ama hepimiz her canlının yaşam hakkını benimsemeliydik, onlara doğal yaşam alanları yapılması için girişimde bulunulması için topluca talepte bulunmalı, maddi manevi destek olmalıydık.

Oysa biz sadece şikayet ediyoruz, öte yandan doğal yaşam parkları, hayvanat bahçeleri denilen yerlerde bir ayının suratının pastaya bulanmasını eğlence olarak görüyor oralara giriş için ücretler ödüyoruz, sirklere gidiyoruz ama yavruları açlıktan ölmesin diye ormanın bir kısmı katledilerek yapılan sitelerin bahçesine ayı veya domuz indiğinde korkuyoruz.

Yurtdışında sokakta hayvan yokmuş ama sokak hayvanlarının genelini insanlar sahipleniyor, bizde sahiplenme oranı ne kadar? Yaban hayatta olması gereken hayvanlarda açlık çekmiyor zira onlara da düzenli besleme yapan timler var.

Kimse zarar görmesin ne insanlar ne hayvanlar ama sadece şikayet ederek halledemeyiz bu sorunları, elimizi taşın altına da koymamız gerekiyor.

Elimizi taşın altına koymak neler olabilir mesela?

Her belediye aynı hassasiyette değil ama yakınlarımdan duyduklarım kadarıyla Antalya, Konya belediyeleri ciddi bir şekilde besleme yapıyorlar. Ücretsiz şekilde mama veriyorlar. Konya mesela hayvanlara için özel ambulansları var. Kocaeli Belediyesi idi yanlış hatırlamıyorsam ücretsiz kısırlaştırma yapıyorlar. Eminim pek çok örnek vardır. Bizler sivil insanlar olarak ne yapabiliriz.
Aramızda üniversite öğrencileri varda bu ilker için hizmet etmek için topluluk kurabilirler.
Şehrimizde hayvanların bir kısmı aşılı ve kısır onlar merkezde yaşıyorlar. Baya insanlarla dostlar. Bir kısmı ise ormanlık alandalar. (orman da değil aslında, belediyeye ait piknik alanları diyebiliriz) oralarda belediye ciddi bir besleme yapıyor.
Onun dışındaki köpekleri de stklar, gönüllü olarak biz gibi aileler besliyor. Hepsine yetmek mümkün mü değil? Herkes en azından arabasına mama koysun. Merkezde istemiyorlarsa şehrin ücrasına yetmek zorundayız hepimiz.

Mune Mune ben bu uyenin neden surekli geri geldigini merak ediyorum.

bu kadin kendi konusu da olsa baskasinin konusu da olsa surekli insanlara bedduada bulunuyor. dini inancimdan degil ama surekli bu hakarete varan beddualarindan rahatsizim. kendisi bana daha annem vefat etmeden once insallah senin annen de ölür görürsün gibi laflar etmisti, kendisini anlamaya calistigimiz halde surekli ama surekli beddua isitmek insanlari yipratiyor.

guneyyarimkure vardi mesela o da ayniydi, kendisini hic sevmezdim. bu nur denilen uyeden de nefret ediyorum cidden yuz yuze tanimamis olmama ragmen. guneyin uyeligi bu sekilde surekli insanlara kotu konusup hakaret ettigi icin iptal edilmisti. nurun neden edilmiyor? sadece merak ediyorum. birebir sorunumu ben gozardi ederek cozebilirim ama surekli cikintilik yapan bir uyenin bu siteye katkisi nedir, neden burada tutulur hic anlamiyorum.

Eve alınmayan değilde bir hevesle alınıp sokağa bırakanlara da seslenilmeli

İnsanların vicdanına bırakarak olmaz bu iş. Hayvan satışı yasaklanmalı. İsteyen barınaktan sahiplenmeli. Ve çip takılmalı sokağa bırakana ciddi yaptırımları olmalı. Eksik çok maalesef.

Aşırı hayvan severler demekte haklılar yalnız. Bunu da normal şekilde hayvansever olan insanlara söylemediler. Bazıları gerçekten çok abartıyor. Bir örnek vereyim mesela geçen Twitter’da bir olaya denk geldim, bir çocukcağız köpekler tarafından parçalanmış sadece kemikleri kalmış. Alta kadının biri “afiyet olsun o zaman köpeklere o kadar aç bırakmasaydınız” “çocukların tırnağı köpekler kadar değerli değil” “köpekler parçalayana kadar yalnız bırakıyorsan iyi olmuş” tarzı bir sürü şey yazmıştı. Ne bu kadar tepki doğru ne konu sahibinin bedduaları doğru. İnsanlar korkuyor, korkabilirler bu gayet normal. Bizim arkada pitbull besliyorlar arada bağlamıyorlar ben ödüm patlaya patlaya okulumdan işimden dönüyorum bana reva mı bu?
Burada bile vardı bi tane tip, insanların ölmesini benim hayvanımın ölmesine tercih ederim, ivit böyle düşünüyorum kalp kalp falan diyodu ve ürkünç kısmı bu söylediklerinde ciddiydi. Sorsan dünyayı sevgi kurtaracak falan böyle deli saçması laflar ederler. Bazı insanlar kayışı sağlam koparmış ve o hallerine de tahammül edelim istiyorlar. Yani hem problemli var hem de hadsizler.

Sokakta gezen başıboş köpek sürüsü tehlikelidir yahu. Belli mi olur ne olacağı allah korusun. Daha yakın zamanda iş arkadaşımı hastanelik ettiler.

Dilerim bugünkü gözyaşlarımı bir sebepten sen de çok tamam mı!!!! Konu açıyoruz bu tipler illa burnunu sokacak !
SENIN GIBI TIPLERDEN BEN COKTAN RAHATSIZ OLDUM!!!Bu tipler varken ne desek boş. 1000 lira yardım yapıyormuş! Yapılan yardım yazılmaz yazık be kadın sana ! Gerçi zerre inadım.ortamindan atılan bir köpeğe acımayan bir kadın zerre yardım yapma ! Hade mutlu ol banlamayın zevkle sen gibilerden uzakmolayim yeter!
Senin gibiler oldukça çok can feda olur ! Sen git işine bak hayvan dostuymuş hadee!!++
Yıllardır buraya konu acarım bu tip insanlardan nefret ediyorum
Ruhu kirli saldırgan kadınlar konuyu berbat etmeye hazır bekliyorlar bu kadın gibi tipler!
CANLARA ZARAR VEREN TOPLATAN HER KIMSE IKI YAKASI BIR ARAYA GEKMESIN DIYORUM...
ILGILI KADIN sana cümle kurmak bile gereksiz hadi saldırganınınız bogussss
Ay tövbe estf bi nefes alsaydın bari, bu nasıl yorum ayıp günah yahu.

Bu noktada tek doğru yok.
Barınak şartlarına bakmak lazım.
Bazı barınakları gerçekten iyi bazıları ise çok çok kötü tarifsiz.
Ancak hırçın, kavgacı, sahipsiz bir köpeğin de insan içinde yaşaması maalesef tehlike arz edebiliyor. Ki görüyoruz bildiğimiz bilmediğimiz kaç insanın canı yandı.

(bebeğim olana kadar düzenli olarak beslemeye giden, gidemediğim durumlarda da muhakkak bir şekilde beslemeye yönlendiren birisiyim taşlanmamak adına bunu söylemek de çok acı)
ben haftada bir gün kulübeleri var yol üstünde mahallede orda beslerim ama korktuğum için kızım da korktuğu için arabanın camını açıp fırlatıyoruz mamayı ekmeği .hatta kızım ağızları tatlansın diye uno kruvasan bile alıp hepsine atmıştı bayılmışlardı.sonrada araba içinde izliyoruz gidiyoruz.korkan insanlar ölsünler gebersinler tükensinler demiyor yanii.sen de benim gibisin sanırım

Hayır o olay değil Ceycey. 2021 Mayıs ayında Van’da gerçekleşti benim dediğim olay. Geriye sadece kemikleri kalmıştı hatta. Yorumu da atayım istersen.
Haber linki: 6 yaşındaki Ruken’den acı haber. Aynı mahallede ikinci olay. Korkudan sokağa çıkamıyorlar
Senin dediğine de baktım şimdi, yazık günah el kadar çocukların hayatları bitiyor. Bu hayvanlara da yazık, sokakta aç yaşayıp sürekli ürüyorlar yemek bulmak için insanlara saldırıyorlar. Hepimiz hayvan seviyoruz ama bize de yazık değil mi? Bana bi kere saldırdı okulun orada nevrim döndü bir tane abla olmasaydı çoktan gitmiştim ben. Direkt elimdeki poğaçacı attım önüne. O kızcağıza da bi hayvansever baksın bakıyım şimdi. Eki Görüntüle 3003197

Bu mesajı bugün Twitter'da tesadüfen gördüm şimdi de burda ikinci kez görmüş oldum. Bu mesajı yazabilen kişiyi bulsam boğazını sıkarım, net.

Bu mesajı bugün Twitter'da tesadüfen gördüm şimdi de burda ikinci kez görmüş oldum. Bu mesajı yazabilen kişiyi bulsam boğazını sıkarım, net.
iyi insan olsa nefes alan her cana değer verirdi.en önce de insan hayatı gelir kimse kusura bakmasınn.benim inancım böyle.insan öldüren hayvan öldüren kötü insanlar haricinde tabi ki :KK12:

bu kadin kendi konusu da olsa baskasinin konusu da olsa surekli insanlara bedduada bulunuyor. dini inancimdan degil ama surekli bu hakarete varan beddualarindan rahatsizim. kendisi bana daha annem vefat etmeden once insallah senin annen de ölür görürsün gibi laflar etmisti, kendisini anlamaya calistigimiz halde surekli ama surekli beddua isitmek insanlari yipratiyor.

guneyyarimkure vardi mesela o da ayniydi, kendisini hic sevmezdim. bu nur denilen uyeden de nefret ediyorum cidden yuz yuze tanimamis olmama ragmen. guneyin uyeligi bu sekilde surekli insanlara kotu konusup hakaret ettigi icin iptal edilmisti. nurun neden edilmiyor? sadece merak ediyorum. birebir sorunumu ben gozardi ederek cozebilirim ama surekli cikintilik yapan bir uyenin bu siteye katkisi nedir, neden burada tutulur hic anlamiyorum.

Resmen hislerime tercüman olmuşsunuz...

Elimizi taşın altına koymak neler olabilir mesela?

Her belediye aynı hassasiyette değil ama yakınlarımdan duyduklarım kadarıyla Antalya, Konya belediyeleri ciddi bir şekilde besleme yapıyorlar. Ücretsiz şekilde mama veriyorlar. Konya mesela hayvanlara için özel ambulansları var. Kocaeli Belediyesi idi yanlış hatırlamıyorsam ücretsiz kısırlaştırma yapıyorlar. Eminim pek çok örnek vardır. Bizler sivil insanlar olarak ne yapabiliriz.
Aramızda üniversite öğrencileri varda bu ilker için hizmet etmek için topluluk kurabilirler.
Şehrimizde hayvanların bir kısmı aşılı ve kısır onlar merkezde yaşıyorlar. Baya insanlarla dostlar. Bir kısmı ise ormanlık alandalar. (orman da değil aslında, belediyeye ait piknik alanları diyebiliriz) oralarda belediye ciddi bir besleme yapıyor.
Onun dışındaki köpekleri de stklar, gönüllü olarak biz gibi aileler besliyor. Hepsine yetmek mümkün mü değil? Herkes en azından arabasına mama koysun. Merkezde istemiyorlarsa şehrin ücrasına yetmek zorundayız hepimiz.

Ya oraya buraya mama saçıp duruyoruz da, bu da vallahi makul değil.
O mamaları fareler yiyor, hiç dikkat eden oldu mu fareler bayağı kedi kadar oldu artık. Böcekleniyor ediyor, hayvana kuru fasulye koyan oluyor...
Kediler falan aşırı hımbıl artık.
Bir de kendimizle çelişiyoruz.
Biz onun doğal ortamına ev yaptık diyenler var, e kardeşim benim doğal ortamım niye değil ya da benim neresi?
Doğasını yaşasın hayvan'cık diyen var, doğada yüksek enerjili kuzu etli kuru mama mı yiyor bu hayvan?

Valla yapıyoruz ediyoruz ama hem ne yaptığımız belli değil hem sonu yok yani.

ben hatırladım maalesef annene beddua ettiğini . :KK12: diğer yazdığın üyeyle de çok tartışmalarım oldu.hatta sanırım 2019 ya da 20 miydi.sırf onunla tartışıp banlanıp hırsımı alamadığımdan site kurallarını çiğneyip aynı gün 2 üyelik daha almıştım 10 ar dakika içinde onlarda banlanmıştı.neden böyle şeyler oluyor anlam veremiyorumm.

O mamaları fareler yiyor, hiç dikkat eden oldu mu fareler bayağı kedi kadar oldu artık. Böcekleniyor ediyor, hayvana kuru fasulye koyan oluyor...
Biz onun doğal ortamına ev yaptık diyenler var, e kardeşim benim doğal ortamım niye değil ya da benim neresi?
Doğasını yaşasın hayvan'cık diyen var, doğada yüksek enerjili kuzu etli kuru mama mı yiyor bu hayvan?

doğal ortamlarına evler yapılmış haklılar diyelim .imara açan bizler miyiz?binlerce konutu diken bizler miyiz?yolları açan bizler miyiz?bunu yapanlar da suçlu değil.şehirler de gelişmek zorunda büyümek zorunda.ne yapalım peki sokak köpeklerinin yerlerini almamak için çinde ki gibi tek çocuk yasası mı çıkaralım ailelere?mantıklı çözümler olsa keşke ama yok şu an

Git al. Zehirleriz diyen hakkında da suç duyurusunda bulun. Pitbull u almaları gerekiyor.

ankara mamaktaydı sanırım haberlerde vardı 1 2 ay önce.çocuk bisikletiyle gidiyormuş köpekler peşine takışmış çocuk korkudan hızlanmış yola çıkmış ve bir araba da duramayıp çarpmış.çocuk öldü maalesef.yazın kzımla bana da saldırdı bir köpek zor kurtardık kendimizi arabaya koşup bindik üstüne atladı camlara atladı yakalasa parçalayacaktı.yola çıktık takip etti yüzlerce metre bir de.hayatımda tek şikayet ettiğim köpek o oldu belediyeye.başkalarına da saldırmış meğerse.sonra ne oldu o köpek bilmiyorumm :KK12:
Köpek şikayet ettiğin için bedduan yükleniyor......

Siz üzüntünüzde haklısınız ama bende sokak hayvanlarının sayısının azaltılmasından yanayım, Avrupa da kuş harici sokakta hayvan göremezsiniz olanlarda sahipli hayvanlardır ve sahipleri ile kafessiz metroya vs bile binerler çünkü serbest çoğu ülkede ama tabi sahipli olduklarından hepsinin sağlık kontrolleri tam ve eğitimliler.
Ama sokakta kalan hayvanlar doğaları gereği vahşi oluyor çünkü zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar ve havlamaları ,araba yada insanların peşinden koşmaları falan insanları korkutabilir ki insanlara zarar verenlerde oluyor.
O nedenle çözüm barınakların sıkı bir şekilde denetlenip kaliteli yuvalar haline getirilmesi ve tüm sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve düzenli takiplerinin yapılıp sağlık kontrolünden geçirilmesi bence. Birde sahiplenilen hayvanları da sokağa salmamak, ölene kadar o cana yoldaş olunamayacaksa sahiplenmek mantıksız tabiki sağlık vs sorunu olur o zamanda sokağa değil de ona bakacak birine vermek önemli.

Bunda da çok haklısınız.
Çözüm hiç bir şekilde tam anlamıyla tatmin etmeyecek.
Ondan dolayı diyorum ki doğala yakın güzel barınaklar yapmak, şartları düzenlemek şart.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X