CandyShop Şimdide zayıflıyor (:

Sabah kahvaltı: yumurta çay yeşillik(süt olsun diye) iki dilim ekmek
Öğlen: yoğurt evde bulabildiğim yeşil sebzelerden haşlayıp katıyorum
Akşam : dün ıspanak yaptı eşim ben iki dilim ekmekle ve bol yoğurtla yedim yanında mercimek çorbası vardı bir kasede ondan.Yine bol su.

angelina jolie de öyle zayıflamıştı. nasıl yapıosun
işte ben öyle basit zayıflamam zayıfladımmı ancelina coli gibi zayıflarım sabah bir bardak sıcak suya üç dört dilim taze zencefil doğruyorum ılıyınca içiyorum bunu her yemekten önce yapıyorum bir de gece yatmadan önce yaptığıma bir tane sarımsağı patlatıp atıyorum sarımsak kokusundan tiksinen varsa limon atsın hiç kokusu kalmıyor

zencefil sıcak suda bekleyince yumuşuyormu?
öksürdügüm dönemde onu sıcak suya koyup içtimde bi kaç kez.
daş gibiydi sanki zencefil

cok iyi etmişin tatlım. hatta du senin içinde bişiler bakem ben
kuru değil karkım taze zencefil
tazeydi kız

dombik

Dünyanın en güzel işi olan anneliği yaşayan sizlerin işi, bu en önemli dönemlerden birinde önce bebeğinizin, sonra da kendi sağlığınız için;

► Emziklilik sürecinde kesinlikle zayıflama diyeti uygulamayın,
►Günde en az 6 öğün beslenin,
►Bebeğinizi ağladıkça bol bol emzirin, kilo vermenize en büyük fayda bu olacaktır,
►İyi kalite protein kaynakları tüketin (et, süt ve türevleri, yumurta, peynir vb.),
►Kuru fasulye, nohut, mercimek gibi besinleri, portakal mandalina, maydanoz, yeşil biber gibi C vitamininden zengin besinlerle beraber tüketin,
►Her öğününüzde mutlaka meyve tüketmeye dikkat edin,
►Güneşin kendini göstermeye başladığı şu günlerde D vitamini almak için bol bol güneş ışığına çıkın,
►Kansızlığa neden olduğundan dolayı yemeklerden 1 saat önce ve sonra çay, kahve tüketmemeye dikkat edin,
►Egzersiz yapmaya gayret gösterin, dışarıya çıkamasanız bile ev içinde ufak tefek hareketler mutlaka yapın.

Değerli anneler ve belki de anne adayları sakın aklınızdan çıkarmayın; çocuğunuz için ilk 6 ay sadece ve mutlaka"anne sütü"!
Bebeğinizi emzirmek istemeniz, bebeğinizin memenize doğru yerleşmesi sütünüzün gelmesi için yeterli olacaktır.

EMZİREN ANNENİN GÜNLÜK BESLENME PROGRAMI

Kahvaltı :

• 1 su bardağı süt (şekerli, kalsiyumdan zenginleştirilmiş)
  • 1 yumurta veya 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir (30 gram)
  • 5 adet zeytin
  • 1 – 2 ince dilim ekmek
  • 1 yemek kaşığı pekmez veya bal veya reçel
  • 1 adet meyve, 1 havuç veya domates
Ara öğün:

• 1 porsiyon meyve
Öğle:

• 1 porsiyon etli sebze yemeği (sebzeli köfte, tavuk, balık)
  • 1 porsiyon pilav veya makarna
  • 1 kase yoğurt veya ayran
  • 1 ince dilim ekmek
  • Mesvim salatası
Ara öğün:

• 1 kibrit kutusu kadar peynir
  • Ekmek
  • Domates, salatalık veya meyve
Akşam :

• 1 kase çorba (tarhana, mercimek, sebze veya yoğurtlu çorbalar)
  • 60 – 90 gram et (balık, tavuk) veya kıymalı sebze yemeği
  • 1 kase yoğurt veya sütlü tatlılar
  • 1 porsiyon zeytin yağlı sebze yemeği
  • Mevsim salata, 1 adet meyve
  • 1 dilim ekmek
Yatarken:

• 1 bardak süt veya sütlü tatlılar veya 1 kase yoğurt
NOT : Yemek aralarında ıhlamur, nane, papatya gibi bitki çayları, az şekerli limonata ve komposto içilerek sıvı alımı arttırılabili

sağol dostum benim çoğu dikkat ettiğim şeylermiş çok şükür kraliçem benim

makarna ve pilav gitti benim hayatımdan.Bunların hepsi ciddi manada bana çok uyuyor yediğim şimdiki şeylere.Not ediyorum hemen .sağol canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…