- 2 Aralık 2011
- 332
- 261
- 73
- 36
- Konu Sahibi Karsiliksiz sevgi
Yok yok sen bazi kole ruhlu kadinlarimizi dinle. Ne diye dik duracaksin. Hic. Bos isler bunlar. Hayatta tek gaye vardir kocayi kaybetmemek. Neden ? Cunku aldatilirsa kadin sucludur; bkz kocasinin yemegini getirmemistir, kocasi "bak beni kaybediosun haaa ayagini denk" al diye aba altindan tehdit ederken kadin "sen beni kaybetmemek icin ne yapiyorsun, cok istiyorsan cek git" diyip adamin ezici lafinin altinda kalmamistir. Iste bu kadin aldatilir. Aldatilmak da onun sucudur. Cunku kadin cekendir, kadin dik durmaz, kadin susar, boyun eger ve kocasinin yemegini hazirlar.
Iste bunlari yaparsa aldatilmaz zaten.
Bakiniz mantik hatasi.
Bu ulkede kadin haklarinin neden gerilerde kaldigini bu forumda cok iyi ogrendim. Cunku kadinin kendisine saygisi yok. Kadinin kendisine guveni yok. Kadin istemedikten sonra tum ulke kadin haklari dese ne olur. Toplumumuz mu kulturumuz mu bilmiyorum ama bu ulkede kadinlar nasil bu zihniyete burunduler anlayamiyorum, cok uzucu. Umarim yeni nesillere once birey oldugunu ve hayattaki en onemli seyin ozsaygi oldugunu ogretebiliriz.

Kocamı kaybetmemek için hiç ama hiç cabalamiyorum dogustan soğuk bir insanım isve cilve nedir nasıl yapılır bilmiyor ve beceremiyorum.
Kadının kendisine saygısı yok demissiniz
Evliligimizin ilk bir senesinde karnimda cocugum olmasına rağmen en ufak tartismada ben böyle saygısız evlilik istemiyorum deyip boşanmayı dile getirmiş ve defalarca kere bosanmanin esiginden dönmüş biriyim.
Evet üniversiteyi dışardan bitirmek zorunda kaldım düzgün bir eğitim alamadim ama cahil değilim. Haklarimi biliyorum
aldatilsamşiddet görsem bir saniye dusunmeden gerekeni yapar yetmez 'donuna kadar' alirim.
Konu sahibinin eşiyle olan diğer munasebetlerini bilmiyorum anlatilan kadarıyla seven ve kıymeti bilinmeyen bir kadın var ne yapabilecegini sormuş ben de nacizane iki tarafı da huzura kavuşturacak en azından bu belirsiz küslükten kurtaracak önerilerimi yazdım. Ve kendimden babamdan örnek vererek aciklamaya çalıştım. Ki karşı tarafın haksız olduğunu da defalarca vurguladım. Yine de kaba tarafınızdan anlarsaniz sizin bileceginiz iş