canım çokkk sıkkın

belkiz77

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
14
2
1
48
şehir dışında oturuyoruz ben ise cok misafir perverim bir ailede 3 geliniz en büyüğü benim 2.gelin kayın validemin abisinin kızı yani okadarki agızlarına sıcsa ki aynen öyle o torpiilli o herkese gider evinden kovduğu insanlara pişkin pişkin gider arsız ve yuzsuz bir şekilde hiç bir şey olmamış gibi ama kendisine gelince hiç kimseyi kabul etmez dolayısıyla benide çok kullandı;bir gün evine gittik güya misafiriz dkka bir gol bir bizi resmen evinden kovdu ama onun yaptığında ne varmışki oldu kendi canları ya dahası bir bayram üç tane kızımıda evinden kovdu odur budur inanın mevzular daha derin ki bana çok kötülükler yaptı bende kullanıldığımı anladım şimdi hep ailevi meseleler yznden konuşmuyorum..gelgit küçük kaynım bir kız aldı kayınvalidemle altlı üstlu oturuyorlar neyse bu bayramda eşimi kırmamak adına kabul ettim birlikte gitik gitmez olaydık herzamanki gibi kargalar bizden önce cöreklenmiş konuşmadıklarım toplanmışlar bizde eltime inelim dedik küçük eltime aman allahım kızda pauç gibi dil bize geliyorlar gezmeler o biçim yemeler ben becerikliyim ya güya bende gül eğlen onda ise aman yarabbim neler duydum duymaz olaydım ben çok hazır cvp dilim tek sucum bu vay efendim tabi bu arada saatler geçti ölduk aclıktan kayınvalidem zaten kendini hiç üzmez yiğeniyle bir teraziye koy ne bir eksik ne bir fazla almış ekmeği birazda karpuz inmiş aşşaya güya orda yemek yicez ya eltim aman yarabbim vay vay birde utanmadan ekmeni karpuzunu getirmiş ben enayimiyim aptalmıyım kendini akıllı sanıyor bir kulak kabarttım akıldan geçse bile söylenilmicek laflar inanın daha nasıl laflar inanamadığımdan dilime bile gelmiyor tabi bu arada bizimkiler çok acıkltılar evdeyiz yemek ısmarlıcaz hiç utanmadan banada söyle söyle söyleyin diye emir veriyor benim damatta kızımı çağırmış yemek ısmarlamak sorun dil ama hiç yemek teklif etmediği gibi birde hiç utanmadan söylüyor ben enayimiyim derken; bende o esnada bu lafları duyuyorum eltimden küçük eltimden yani bundanda böyle şeyler duyunca inanamadım ve başımdan kaynar sular döküldü sanki ve ben sessiz sessiz bu lafları yedim yemesinede eşime dedim böyle böyle saat bu arada 23:45 gidelim dedim saatlik yol kayınvalidemde niye gidiyorsunuz demekle yetiniyor bu saatte kadar birşeyler yedinizmi acmısınız susuzmusunuz dicene neyse o gece 4 saalik yolu aştım geldim evime ama gelin görünki içimde bir mahkeme bir mahkeme nasıl bu laflara karşılık veremedim diye kızımda aynen bana kızıyor bak sen onları 4/4 ağırlıyorsun diye bende çok şaşkınım büyük eltimden gülmedim buda ondan farksız şaşkınım ve doluyum hala bu lafları yedim diye yediremiyorum kendime insanlardanda iyice soğumama sebep bu yaşadıklarım siz olsaydınız ne yapardınız böle bir insana en gzel cvp ne olabilir

Hiçbir şey anlamadım cümleleriniz aşırı yüzeysel kalmış ne olduğundan ziyade ne hissettiğinizi yazdığınız için sanırım bir de hiç nokta koymadığınız için cümleler birbirine girmiş. Konunun genelinden aklımda kalanlar şunlar " Ne laflar, aman aman, oo ne laflar vay vay"

Yazdıklarınızı okuyabilseydim belki gözlerime inanamayabilirdim.
Nokta (.) kullanmak yasak değil forumda

Evet sanirim duygularimla yazdigim icin boyle oldu, bakin biz bir evin 3 geliniyiz en buyukleri benim ortanca olanlada kizlarimi bayram gunu evinden kovdugu icin, cocuklarim kucuk diye benide bir sefer evde kovdugu icin, ayni zamanda belirli ailesel mevzulardan dolayi gorusmuyorum. Kucuk kaynim, 2 yil Once evlendi Giresundan bir gelin. 1 gun once esimin israriyla kayinvalidemlere gittik. Kayinvalidem ve kucuk eltim altli ustlu oturuyorlar. Kayinvalidemlere girmemizle cikmamiz bir oldu, konusmadigim ortanca gelin orda oldugu icin. Alt kattada kucuk eltim oldugu icin oraya indik esim ben damadim ve 3 kizim. Inanin benim evim zonguldakta bana her geldiginde deniziydi, mangaliydi dort dortluk agirladik her zaman. Hicbbirseye yardim edip elinide surmedi. Biz ogun oraya gittik. Saat 3 de gittik gece 12ye kadar bi acmisiniz demedi, sofra kurmadi, ustelik damadima karsi cok utandik. En son kizimla damadim biz cok aciktik artik bari disardan lahmacun yada doner siparis edelim dediklerindede utanmadi, banada soyle soyle soyleyin diye siparis verdi. Damadimda sinirlendi sigara icicem diye kiziyla disari cikti. Onlar konusurken duydum. Damadim kizima ; ya onlar bize geldiklerinde biz nasil agirliyoruz, bu kizin yaptigina bak hem yemek yok, hemde kalkiyor banada soyle siparis verin diyor hic utanmiyormu dedi. Bende uzuldum odaya gectim. Aa eltim bana ne dese begenirsiniz, "Kizz kayinvalidemi gordunmu elinde ekmekle, karpuzla inmis. Ne saniyordu burda benim yemekmi yaptigimi dusunuyordu uyanik cakala bak burda misafirmi agirlaticak bana dedi " resmen ben size yemek hazirlamak zorunda degilim dedi. Bende hem damadimin dediklerini duydum hemde ustune eltim boyle diyince tek kelime etmeden ciktim esimi cagirip anlattim ve apar topar ciktik evimize donduk. Canimin yandigi nokta su, ; kiz bana her geldiginde ben sofralari onune sererim, hic birseye yardim etmez! O; bi acmisiniz yemek yapayimmi demedi ne varki yemek hazirlamakta bir yumurtadami kiramadi bayram gunu kalkmisiz gelmisiz. Ustelikte bana resmen size yemek hazirlamak xorunda degilim dedi. Bende sessiz kaldim evime dondugumden beri sinirden kendimi yiyorum. Sessiz kaldigim icin

Gitme bir daha evine de kabul etme
Kabul etmek zorunda kalirsan da onlerine hicbirsey koyma..
Herkesin misafir agirlama.kültürü bir değil bosyere sikma kendini

Gitme bir daha evine de kabul etme
Kabul etmek zorunda kalirsan da onlerine hicbirsey koyma..
Herkesin misafir agirlama.kültürü bir değil bosyere sikma kendini
Istanbul da otursam ordan gitsem oraya, yemek koymasa gam yemem, ama biz zonguldaktan kalkmisiz gelmisiz. Kizimla damadimda catalcadan kalkmis gelmis ( bahsettigim eltim pendikte oturuyor) yani insan utanir, yada derki ben yapamiyorum yenge siz birseyler hazirlayin der. Vallahi kendim icin degil damadima karsi utandim.

Hiçbir şey anlaşılmıyo yazdıklarından.
sanirim duygularimla yazdigim icin boyle oldu, bakin biz bir evin 3 geliniyiz en buyukleri benim ortanca olanlada kizlarimi bayram gunu evinden kovdugu icin, cocuklarim kucuk diye benide bir sefer evde kovdugu icin, ayni zamanda belirli ailesel mevzulardan dolayi gorusmuyorum. Kucuk kaynim, 2 yil Once evlendi Giresundan bir gelin. 1 gun once esimin israriyla kayinvalidemlere gittik. Kayinvalidem ve kucuk eltim altli ustlu oturuyorlar. Kayinvalidemlere girmemizle cikmamiz bir oldu, konusmadigim ortanca gelin orda oldugu icin. Alt kattada kucuk eltim oldugu icin oraya indik esim ben damadim ve 3 kizim. Inanin benim evim zonguldakta bana her geldiginde deniziydi, mangaliydi dort dortluk agirladik her zaman. Hicbbirseye yardim edip elinide surmedi. Biz ogun oraya gittik. Saat 3 de gittik gece 12ye kadar bi acmisiniz demedi, sofra kurmadi, ustelik damadima karsi cok utandik. En son kizimla damadim biz cok aciktik artik bari disardan lahmacun yada doner siparis edelim dediklerindede utanmadi, banada soyle soyle soyleyin diye siparis verdi. Damadimda sinirlendi sigara icicem diye kiziyla disari cikti. Onlar konusurken duydum. Damadim kizima ; ya onlar bize geldiklerinde biz nasil agirliyoruz, bu kizin yaptigina bak hem yemek yok, hemde kalkiyor banada soyle siparis verin diyor hic utanmiyormu dedi. Bende uzuldum odaya gectim. Aa eltim bana ne dese begenirsiniz, "Kizz kayinvalidemi gordunmu elinde ekmekle, karpuzla inmis. Ne saniyordu burda benim yemekmi yaptigimi dusunuyordu uyanik cakala bak burda misafirmi agirlaticak bana dedi " resmen ben size yemek hazirlamak zorunda degilim dedi. Bende hem damadimin dediklerini duydum hemde ustune eltim boyle diyince tek kelime etmeden ciktim esimi cagirip anlattim ve apar topar ciktik evimize donduk. Canimin yandigi nokta su, ; kiz bana her geldiginde ben sofralari onune sererim, hic birseye yardim etmez! O; bi acmisiniz yemek yapayimmi demedi ne varki yemek hazirlamakta bir yumurtadami kiramadi bayram gunu kalkmisiz gelmisiz. Ustelikte bana resmen size yemek hazirlamak xorunda degilim dedi. Bende sessiz kaldim evime dondugumden beri sinirden kendimi yiyorum. Sessiz kaldigim icin

sanirim duygularimla yazdigim icin boyle oldu, bakin biz bir evin 3 geliniyiz en buyukleri benim ortanca olanlada kizlarimi bayram gunu evinden kovdugu icin, cocuklarim kucuk diye benide bir sefer evde kovdugu icin, ayni zamanda belirli ailesel mevzulardan dolayi gorusmuyorum. Kucuk kaynim, 2 yil Once evlendi Giresundan bir gelin. 1 gun once esimin israriyla kayinvalidemlere gittik. Kayinvalidem ve kucuk eltim altli ustlu oturuyorlar. Kayinvalidemlere girmemizle cikmamiz bir oldu, konusmadigim ortanca gelin orda oldugu icin. Alt kattada kucuk eltim oldugu icin oraya indik esim ben damadim ve 3 kizim. Inanin benim evim zonguldakta bana her geldiginde deniziydi, mangaliydi dort dortluk agirladik her zaman. Hicbbirseye yardim edip elinide surmedi. Biz ogun oraya gittik. Saat 3 de gittik gece 12ye kadar bi acmisiniz demedi, sofra kurmadi, ustelik damadima karsi cok utandik. En son kizimla damadim biz cok aciktik artik bari disardan lahmacun yada doner siparis edelim dediklerindede utanmadi, banada soyle soyle soyleyin diye siparis verdi. Damadimda sinirlendi sigara icicem diye kiziyla disari cikti. Onlar konusurken duydum. Damadim kizima ; ya onlar bize geldiklerinde biz nasil agirliyoruz, bu kizin yaptigina bak hem yemek yok, hemde kalkiyor banada soyle siparis verin diyor hic utanmiyormu dedi. Bende uzuldum odaya gectim. Aa eltim bana ne dese begenirsiniz, "Kizz kayinvalidemi gordunmu elinde ekmekle, karpuzla inmis. Ne saniyordu burda benim yemekmi yaptigimi dusunuyordu uyanik cakala bak burda misafirmi agirlaticak bana dedi " resmen ben size yemek hazirlamak zorunda degilim dedi. Bende hem damadimin dediklerini duydum hemde ustune eltim boyle diyince tek kelime etmeden ciktim esimi cagirip anlattim ve apar topar ciktik evimize donduk. Canimin yandigi nokta su, ; kiz bana her geldiginde ben sofralari onune sererim, hic birseye yardim etmez! O; bi acmisiniz yemek yapayimmi demedi ne varki yemek hazirlamakta bir yumurtadami kiramadi bayram gunu kalkmisiz gelmisiz. Ustelikte bana resmen size yemek hazirlamak xorunda degilim dedi. Bende sessiz kaldim evime dondugumden beri sinirden kendimi yiyorum. Sessiz kaldigim icin

noktalama işaretleri falan kullansaydın bacım

yapma sen de bi daha geldiklerinde. laf ederler bişey hazırlamadılar diye ama laflara takılma. yapınca yaptılar demeyen karşılık göstermeyen insanlar sonucta

çok devrik ve argo cümleler kurmuşsunuz

birde bitişik bir şey anlaşılmıyor

Ay ne güzel. Benim yaşımdasınız ve evli kızınız var. Özendim valla. Benim kızım 2 yaşında daha. Yokluğu değil varlığı düşünün. Eltileri yok sayın. Geldiklerinde onlar gibi davranmayı kendinize yakıştırmayın 1 tık üstü iyi davranın. Kendinizi paralamayın. Size de kolaylık olur. Zonguldak a gediklerinde sizde kendinizi üzmez; karpuzun yanına peynir eklersiniz. Sofranız daha zengin durur. Çok ayıp etmişler ama kahrolmanıza gerek yok. Bu arada Giresunluyum. İyi bir evsahibi olduğumu düşünüyorum. Yani misafire terbiyesizlik etmek bize ait bir adet değil. Galiba sizin elti kaynana toprağından. Yani huyu benzeyeni bulmuşlar. Özetle; bayramınızı kahretmeyin. stres adamı hasta eder. Sallayın gitsinler.

Ablacım gece 12ye kadar niye kaldınız kalkmadınız Allahınızı severseniz basıp gitseydiniz damatla kızın yanına iki hoş beş bir şeyler yapıp yerdiniz böyle karaktersiz insanlarla muhatap olmazdınız.

Canım tsk ederim güzel bakan güzel horurmus ama inaninki ben ne kadar iyi davransamda bosmus bunları hak etmiyorum.. olabilir 5parmagin 5bir dil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…