- 16 Aralık 2020
- 4.060
- 7.971
- 108
- Konu Sahibi isikliyoll
ben daha ehliyet sınavına girmeden önce babamın arabasını aldım, ufak bir kaza yaptım. o kazadan sonra ehliyetimi aldım ama cesaret edip bir türlü çıkamamıştım "araba kullanmak bana göre değil"i de kafama kazımıştım. daha sonra evlenince kayınvalidem -her işini arabayla halleder- ve eşim beni biraz gaza getirdi. ilk başlarda kızardım kullanmayacağım diye ama sonra denemeye karar verdim. bir iki annemle çıktım. yok olmadı, annem aşırı paniktir. kavgayla döndük eve
eşim çok rahat biridir, bir iki de onu aldım yanıma. hatta daha yeni öğreniyorken kapadokya yolunda bile bana arabayı bırakıp uyumuşluğu var o derece.. ama farkettim ki rahatı da olsa, sinirlisi de olsa insan kendini yanında bilen biri olunca rahat hissetmiyor. otomatik araba aldım o sıra fakat benim derdim vites değildi paniktim. hep tek çıktım. müdahale eden yok, yanımda benden iyi bilen biri yok. baktım ki güvenim yerine geldi. daha rahat ve daha temkinliyim. şimdi arabam ve ben ayrılmaz bir ikiliyiz. markete giderken bile birlikteyiz.
geçen 9 saat yol gittim. bu benim gibi tamamen vazgeçen biri için tarif edilemez bir gurur. yani en mantıklısı birincisi otomatik araba yoksa da yanına karışacak kimseyi almamak. hem daha dikkatli ve özgüvenli oluyorsun. alışırsın hiç merak etme. fakat hiç bilmediğini düşünüyorsan kısa süreli ders alabilirsin