• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

canımdan bıktım

carvelregret

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2013
191
10
48
İstanbul
kayınvalıdem doğum yaptığımdan on gundur burda kalıyordu, bugun alışmaması ıcın bırkac kezdır uyarmama rağmen agladıgı gıbı hemen cocugu kucağına alıyor ama bazen yattığı yerden de konuşsan tesellı olabılıyor o yüzden alma dıyorum yıne aldı. bende anne sımdı soyledım yıne aynı seyı yapıyorsun dedım dıye eşyalarını topladı gıttı. ogluda bana kızdı gıttı ıste suratsızmışım kadınla hıc konusmuyormusum sımdı evde oturup çocuğa kendım bakarmışım. on günlük çocukla evde yalnısım uyuyor garıbım.
sukredecegımıze su yasadıklarımıza bak.

kayınvalıdem doğum yaptığımdan on gundur burda kalıyordu, bugun alışmaması ıcın bırkac kezdır uyarmama rağmen agladıgı gıbı hemen cocugu kucağına alıyor ama bazen yattığı yerden de konuşsan tesellı olabılıyor o yüzden alma dıyorum yıne aldı. bende anne sımdı soyledım yıne aynı seyı yapıyorsun dedım dıye eşyalarını topladı gıttı. ogluda bana kızdı gıttı ıste suratsızmışım kadınla hıc konusmuyormusum sımdı evde oturup çocuğa kendım bakarmışım. on günlük çocukla evde yalnısım uyuyor garıbım.
sukredecegımıze su yasadıklarımıza bak.

Hiç üzülme boşver gittiği iyi olmuş,
bal gibi de kendin bakarsın bebeğine...

suçlanmak bana koyuyor ama çocuk benım cocugum uyarmak durumundayım bazen. hatta gıtmeden tekrar yanına gıttım. ben sana soylıcem sende bana bırbırımıze alınırsak anlaşamayız. bana da bazı seyler saçma geliyor ama senın gönlün olsun dıye yapıyorum. belkı benımkılerde sana saçma geliyordur dedım. sen sımdı bana kızdın dıye gıdıyorsun dedım. yok mok dedı. daha once böyle bırsey yoktu ama sımdı nıe cıktı gıtmek lafı dedım.
onu cok takmıyorum aslında ben kimseye guvenıp de çocuk doğurmadım ama esımın benı suçlamasına dayanamıyorum. hamıleyken annesı benı bırgun bıle aramadı, annemle evımı temızledık ettık bı kere gelmedı bunlara kendısı de kızdı hep annesine bı laf etmedı. gıtmeseydı neden gıdıyor dıyorum bana kızdıysa senın ıcın kalsın dıyorum. ıkınızde aynısınız dedı cektı gıttı. aynıyız ama lafları ısıten hep ben

Gittigi bencede iyi olmus,bakarsiniz bebeginize merak etmeyin...yanliz suna degineyim bebekler alti ayliga kadar kucaga alismazlar aksine helki annenin kucaginda olmalari onlarin kendilerini güvende hissetmesi icin cok iyi, ama saglik acisindan cok kucakta olmamalari lazim ve dikkatli tutulmalarimlazimki,daha kemikleri yeni gelisiyor onlarda bi yanlis kaynama olmasin diye...esinizde umarim kinci degildirde cabucak barisirsiniz...

Gittigi bencede iyi olmus,bakarsiniz bebeginize merak etmeyin...yanliz suna degineyim bebekler alti ayliga kadar kucaga alismazlar aksine helki annenin kucaginda olmalari onlarin kendilerini güvende hissetmesi icin cok iyi, ama saglik acisindan cok kucakta olmamalari lazim ve dikkatli tutulmalarimlazimki,daha kemikleri yeni gelisiyor onlarda bi yanlis kaynama olmasin diye...esinizde umarim kinci degildirde cabucak barisirsiniz...

değildir siniri çabuk geçer aslında ama ben soyledıklerını nasıl unutayım bılmıyorum

değildir siniri çabuk geçer aslında ama ben soyledıklerını nasıl unutayım bılmıyorum
bu kayinvalideler hep ayni galiba. Bende dogumumdan sonra bu sorunlari yasadim. Bizimki de ayakta sallama muhabbetiydi. Uyuyan çocuğu bile ayağında sallardi. Defalarca soyledim uyardim hic bir etki etmedi. Buyuk kavga yaptik iki gun sonra yine yaptı. Esimle bosanma noktasına kadar gelmistik. En sonunda pes ettim. Ne yaparsaniz yapin dedim. Cocuk cokmu ağladı verdim ayaklarina biraktim ciktim evime. Simdi bebegim 10 aylik ve coookkk şımarık. Her dedigini yapiyorlar aglatmiyorlar. Bana zor olmuyormu oluyor ama atiyorum baslarina kaçıyorum. Yeri geldiğinde kayinvalidem ah kizim ah biz ettik bunu boyle haklisin diyor kafasina dank etti ama geçtiiiii...

bu kayinvalideler hep ayni galiba. Bende dogumumdan sonra bu sorunlari yasadim. Bizimki de ayakta sallama muhabbetiydi. Uyuyan çocuğu bile ayağında sallardi. Defalarca soyledim uyardim hic bir etki etmedi. Buyuk kavga yaptik iki gun sonra yine yaptı. Esimle bosanma noktasına kadar gelmistik. En sonunda pes ettim. Ne yaparsaniz yapin dedim. Cocuk cokmu ağladı verdim ayaklarina biraktim ciktim evime. Simdi bebegim 10 aylik ve coookkk şımarık. Her dedigini yapiyorlar aglatmiyorlar. Bana zor olmuyormu oluyor ama atiyorum baslarina kaçıyorum. Yeri geldiğinde kayinvalidem ah kizim ah biz ettik bunu boyle haklisin diyor kafasina dank etti ama geçtiiiii...

kızsa da gıtmemelıydı bence, o oğlunun benı azarlayacağını tahmın ederek gıttı. gerçekten bızı düşünen ınsan tamam alındım ama olsun ben çocuk ıcın geldım onun ıcın degıl der gerekırse ve gıtmez bence

Ne güzel gitsin zaten, bebeğinizi istediğiniz gibi büyütürsünüz. Kim surat ediyorsa da etsin. Milleti nazlayıp durmanıza gerek yok.

Beter olun deseydiniz. :47: Herkes cahil bir onlar biliyor zaten.

kızsa da gıtmemelıydı bence, o oğlunun benı azarlayacağını tahmın ederek gıttı. gerçekten bızı düşünen ınsan tamam alındım ama olsun ben çocuk ıcın geldım onun ıcın degıl der gerekırse ve gıtmez bence
gitmesinin ortalığı daha çok karistiracagini tahmin etmiştir. Çünkü gitmese esin belkide buyuk bir ttepki vermeyecekti ama gittigi icin seni sucladi aen soyledinde gitti oldu. Aslinda fazlasiyla uyaniklar ama ogullari bunu anlamayacak kadar saflar. Bende var oradan biliyorum. Ben karşılık verdim diye kayinvalidem beni babamin kapisina göndermişti ve esimde hic bişi dememisti

Kayınvalidenin gitmesini istemiyordun sanırım.
Ama kalsaydı daha çok sinir harbi yaşayacaktınız.

Konuyu uzatıp üzerine gitmezseniz zamanla aranız düzelir.
Eşinle de tartışmanın manası yok çünkü seni anlamayacaktır.Anlasa da evet annem haksız demez:)

kimbilir eşine neler anlattı giderken.
anlam veremıyorum bir türlü, yuvanız yıkılsa daha mı iyi olur?
bence hak etmiş.
boşver iyi olmuş...
zaten evladının mutluluğunu düşünen anne, giderken evladını doldurmaz
doldurmamış olsaydı eşin sana kızmazdı.

bundan sonra gelırse de çocuğunla ilgili kurallarını bilmiş olarak gelir.
böyle yapılmazsa sanırım sonu alınmaz bu davranışların.

konuyu kendim açtım sandım bi anda:1::1:
hepimiz benzer şeyleri dogum sonrası yaşadık sanırım
çok azımız yaşamamıştır
gittigi iyi olmuş boşver
bende dogumdan sonra kv yüzünden eşimle boşanma aşamasına geldik
geçti gitti belki ama ben halen yaşananları unutamadım
hep içimde bi köşede duruyor:ssz::ssz:

Surat yaptığın yada kendisiyle hiç konuşmadığın dedikoduları tamamen kayınvalidenin lafları bence.. Erkekler böyle şeylere pek dikkat etmezler gider ayak kusmuştur içindekileri.. yok torunumu kucağıma bile alamıyorum, yok iki laf etmiyor yüzüme gülmüyor vs...
hiç dert etme iyi olmuş..

Bizim oturduğumuz semt biraz kötü nasıl desem yani istanbulda ikamet etmek isteyeceğim en son yer diyebilirim.. kayınvalidemlerle karşılıklı apartmanlarda oturuyoruz ama bizim ev giriş katta.. Mahallenin tüm çocukları bizim sokakta sabahtan akşama kadar olanca gürültü bizde.. sanki odanın içinde bağırıyorlar veletler.. o kadar ses nerelerinden çıkıyor bilmem.. birde ağızları pis.. küçücük çocuklar ağıza alınmayacak küfürler ediyorlar.. Eşim ve ben sürekli ikaz ediyoruz sessiz olmaları ve küfür etmemeleri konusunda.. ama nafile.. bir tanesinin anası babası da çıkıp çocuğum eve gel artık demiyor.. gece yarılarına kadar bu devam ediyor.. neyse geçen gün mahallenin çocuklarından konu açıldı.. bende dalga geçtim.. yazık hepsi öksüz anneleri yok anneleri olsa böyle olmaz normal bir anne buna müsade etmez dedim.. kayınvalidem ciddiye aldı olur mu hepsinin annesi var diyo :D ben durumu izah ettim çok rahatsız oluyorm bunlar ne biçim insanlar ne biçim çocuk yetiştiriyorlar dedim.. bana demesin mi; seninki doğsun seni de görecez bakalım.. sende salacan sokağa... ay nasıl sinirim bozuldu.. Aslaa! dedim benim çocuğum onların içine giremez müsade etmem.. eee eve hapis mi edeceksin çocuğu diyo.. Niye eve hapis olsun biz anne babası olarak gezdiririz ilerde bahçeli bir evimiz olursa yada güzel bir muhitte oturmak nasip olursa çıkıp oynar dedim.. ama bu mahallede olmaz dedim benimle iddialaştı büyük konuşma seni de görecez diyo.. Bende bi kızdım.. Hoşuna mı giderdi torununun üstü başı pislik içinde küfürbaz bir sokak çocuğu olması.. çok mu özeniyorsun sokaktaki çocuklara dedim.. sustu.. deli mi ne ayol.. velhasıl çocuk konusunda çok kavgalar edeceğiz gibi gözüküyor.. bir şekilde idare edeceğiz artık.. Sende sıkma canını derim.. Bebişine ve sana sağlık sıhhat versin Rabbim..

Canım seni tanımıyoeum ama çok üzüldüm senin adına :( sakın kafana takma nolur! Unutma hayatta senden ve şuandan itibaren bebeğinden daha önemli hiçbir kimse yok! Senin bu lohusa haline bilekadının sütü kesilir diye onlar torunlarını düşünmüyolarsa, eşinde onların yanındaysa hiç takma! Nolur sütün kaçmasın! Benim sütüm kaçtı ve yapmadığım şey kalmadı! Şu an bu yüzden doğuma girdiğim kilodayım! Noldu olan bana oldu! Laf aramızda torunu değil mi! Eşek gibi geri döner, yoksa nasıl görecek torununu! Kendi anne olmamış sanki! Dertlendim bak bende şimdi!

bunların hepsini bizlerde yaşadık bu kv. anlamıyorum ben hiç her zaman onların yaptıkları dedikleri doğrudur..

eşinin tepki vermesi normal aslında erkekler böyledir annesi bozulduğu zaman haksızda olsa otomatikman savunma ve tartışma moduna girerler sanki çocuk bakımından çok haberleri varmış gibi anneleri ne yaptıysa doğru yapmıştır onlar için...

inanın siz bebeğinize herkesden çok daha iyi bakarsınız hiç üzülmeyin gitti diye...

seninki yine belli bir sebebden çekip gitmiş benim x kv. ise yalan dolanla kaçtı evimden hoş iyiki de gitmiş zaten..

Allahım analı babalı büyütmek nasip etsin evladınızı...

gitmeye bahane arıyomuş zaten kadında belliki..
aman iyi olmuş sen kendin daha güzel bakarsın evladına...
böyle buluttan nem kapan insanlarla uğraşmak zordur zaten..
heralde uyaracaksın gerekince...

Tıka kulaklarını hiçbirşeyi duyma.
bebeğinle birlikte en güzel anlarının tadını çıkar.
böyle güzel ve özel bir zamanını bu gibi gereksiz konular
yüzünden bozma. bozdurma da.. duymayacaksın:ssz:

Back
X