Canımı sıkan durum...

Seni anlarım. De ki evet sorun olur. 1 haftadan fazla kaldığı her süre benim için sorundur. O sebeble kalmasın lütfen.

Masrafların 3 e bölüneceğini belli et sende yok öle bedavadan eve yerleşmek , arkadaşınızla iletişiminiz de pek iyi değilmiş anlaşılan size sormadan kararlar alıyor.
Bu gidişle size yol görünecek gibi

Bir kac hafta diye okudum ama ? 5 6 ay konu sahibinin tahmini sanirim diye bekirtmis zaten. Aylar surerse zaten usulu vardir ortak edilir.belki gercekten zor durumdadir.ayni konumda oldugunuzu varsayiniz.geecektende atamalar suan oyle karma karisik.
Ben evimi kiraya vermezdim o zaman hadi o şehirde evi olmasa neyse de var olan evi kiraya verip kimsenin başına ekşimeye gerek yok

Cok iyi ev masrafi 3e bolununce kisi basi daha az masraf yapiyor olacagiz. Arkadas da kira geliri elde edecek. Harika winwin dersin.

Evet söyledim zaten. Giderler 3 e bölünür o zaman diye. Pek bişey demedi. Evleri ayıralım istersen diyor ben de isabet olur dedim

O ev ev arkadaşının evi değil, sana sorması gerekiyordu, gereklilik bile değil hatta zorunluluk, sana sormak 'zorundaydı'. Bu tek başlarına alabilecekleri bir karar değil.

Evin masraflarını 3'e bölün derim ben. Eğer masrafları 3'e bölünecekse kabul ederim deyin. Belki de siz %50'sini öderken onlar %25-%25 bölüşecekler ? Kabul etmeyin ya da siz de arkadaşınızı getirin

Herşeyi geçtim bir de gıcık olduğun bi huyu varsa değil bi kaç ay bi kaç saat dayanamıyor insan ben de ev arkadaşımın arkadaşını istemediğimi belli ederek ertesi günü postalamıştım

Evleri ayıralım lafı baya ortada. Sen git diyememiş de ayıralım demiş. Kendinize yeni bi ev arkadaşı bulun, onlara pabuç bırakmayın.

Emrivakilerden hiç hoşlanmam size yüzyüze bile konunun açılması zahmetine girilmemiş. Kabul etmeyin. Atanıp atanamadığı belli olunca muhtemelen ev arkadaşınız sizinle bağını kesecek. Önleminizi alın.

Eve katki sağlasın faturalara kiralara ve mutfak masrafına yardimci olsun 1 ay kalsin... aynen bu şekilde soyle ev arkadaşına... mecbur değilsin onu beslemeye.. ev arkadaşın ise haddini bilsin. Sadece o yasamiyo o evde

kızlar bu konunun devamını yazmak istedim ama hala sıkıntılıyım. yüzyüze konuşalım demiştim en son mesajla olmaz diye, o da tamam dedi ama arkadaşı direk geldi zaten eve. sonra arkadaşım evdeyken nasıl konuşcaz haberi yok durumdan, tayini çıktı zaten gidecek haftaya, faturaları da fazla öderim bu ay diyor. yani oturup yüzyüze konuşamadık daha. evden çıkarım filan demişti önceden pek de niyeti yok gözüküyor.

kızın haberi yokmuş güya. kız da hiç anlamıyor sanki aramızdaki soğukluktan, gerginlikten. o değil de başka ortak arkadaşlarımız var onlara da bahsedip beni kötülerler diye de düşünmüyor değilim.

bilmiyorum artık nolcak.

ben olsam direk evi ayırırdım. ortak aldıgımız esyaları da bi güzel satardım. ne halleri varsa görsünler. öğrenciyken böyle şeylere mahal vermemek adına arkadaşıma en başından söylemiştim uzun süreli misafir istemediğimi. en başından açık açık anlaşmak çok daha mantıklı. herkes evin içinde ekstra bi insanı sevmek durumunda değil. o ev arkadaşınız da emin olun o kız gitse başkasını bulup getircek, pek iyi görmedim durumu. evi ayırmaya bakın

hayır bi de nasıl kızın haberi olmuyo kalacagı yeri hiç mi bilmiyo allahım ya nasıl insanlar var. en azından kibarlık olsun diye ev arkadaşınız bir gün fırsat tanısaydı size konuşsaydınız. yada o gelen kızın yerinde olsam utanctan yerin dibine girerdim rahatsızlık veriyorum diye. böyle hadsiz insanlara hiç tahammülüm yok

Haklısın
Bu sürecte giderlere ortak olacak mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…