Benzer bir durum yakınımın başına gelmişti. Ev tuttuk kiraladık. Arkadaşı yalvar yakar tek çıkamam, geçinemem, yurtlardan bıktım lütfen bende yanına taşınayım dedi. Sonra acıma yetime ile başlayan müstesna söz hayat buldu. Kendisi yanında bir arkadaşını getirdi üç kişi kalalım diye. Neyse faturayı üçe böleriz mantığı peydah oldu. Ardından erkek arkadaşlarımız yatılı kalabilir mi? Gece geç gelsek bizi idare eder misin? Ailem sorarsa böyle der misin? vb konularda tartışmaya başladılar. Seninle anlaşamıyoruz biz iki kişiyiz sen gitmelisine geldi konu. Aaa evi ben tuttum acıdım aldım ödemekte zorlanmıyorken hadi rica ettin durduğum yerde 3. ev arkadaşı edindim senin paran az zorlanıyorusun diye ve sonuç 'sen kendine başka bir yer bul.!!!' oldu. Yani kızcağız bu duruma düştü. Kışın ortası ev aradı ve taşındı. İyilikten nelerin doğacağını bilemeyeceğin, parasız öğrenci kesimin boş beleşçilerinin de olduğu bir dünyada yaşadığımız gerçeğini unutmadan, hakkını kurda kuşa yedirme derim. uyanık olup zamansız evinden olmak istemiyorsan al karşına konuş yol yakınken anlaşamıyorsan gönder arkadaşını evden. Hele ki sana sorma zahmetine bile girmiyorsa. Gelen arkadaşın da gayet durumdan haberi var. Bu ortamı anlamamak için aptal olmak lazım. ki salağa yatıyor. hatta ev arkadaşın misafirinize 'aldırma, gıcık idare et' bile demiş olabilir. Kısa vadeli arkadaş idare etmekte sorun yok ancak insan yerine konmamak ve ileriki zamanda ne zaman taşınacağı belli olmayan biriyle ilgili açıklama, istişar etmeye gerek görmeyen biriyle vakit harcama. Hiç üzülmede ne derse desin ya da desinler sıkıntıya düştüğünde onlar seni kurtaracak değil. Ayrıca ilk anlatan kazanır unutma. ilk sen aç konuyu arkadaşlarına madem yanlış anlatılır beni kınarlar diye korkuyorsun.