- Konu Sahibi dertli_simge
-
Sen sanırım hep psikiyatristlere gitmişsin,psikiyatristler psikoterapist değillerdir, klinik vakalara bakarlar, senin dilediğin ilgiyi onlar gösteremez iş alanları farklı.
Bir diğer diyeceğim psikoterapiste gitsen dahi hiçbir psikoterapist tavsiye verici, teselli taşı değildir. Psikoterapist/Psikolojik Danışman/Psikologlar kişinin kendini tanıması, hayatında bir anlam bulmasında yardımcıdırlar senin yerine karar veremez ya da teselli için orda bulunmazlar.
Senin beklentin bu sebeple yanlış,çünkü daha iş alanlarının farklılıklarını bilmiyorsun.
Aynı zamanda depresif belirtiler de bulunduğundan psikiyatrist sana ilaç tedavisi desteği verebilir, ama bunun dışında bir psikolojik danışman/psikoterapist e ihtiyacın var.
Ayrıca sana 'Amannnnn evlenmek çok da önemli değil,boşver' gibi tavsiyeler zaten yeterli gelmeyecektir.
Aynı şehirde olsak yardımcı olurdum ancak maalesef İstanbul'a oldukça uzağım.
Arkadaslara katiliyorum , okadar para ile bir tatil yapsaydin yeni dogmus gibi olurdun:)
Yemekhaneye inme sorusuna gelince, sen kendini soyutluyorsun , istiyorsun ki sen gitmeyince insanlar sorusun snei zorlasin, saniyorsun ki böylelikle ilgi cekersin, ama yanilyiorsun,
hayat ve insanlar cok bencil ondan ziyade kimsede emcbur degil seni zorla götürmeye.
Yemek saati her normal insan iner yemegini yemeye, sen tam tersini yapiyorsun.
Insen yanliz dahi olsan er gec biri gelir masana oturu veya oturmaz , ama en azindan sen ac ve yanliz kalmamis olursun.
Acikcasi ben cogu zaman dua ederim yanliz gideyim kimse beni yakalamasin , biraz kafa dinleyim diye.
Sen olaya bu acidan bak, senin öglen yemegi yeme vaktin ve kendinle geciriyorsun yanina bir kitap al onu oku yemegini ye keyfini cikar, ne var bunda ?
Ruhuna ve kendine iyi geliyr.
Sen önce kendine bir cok seyi degistirmen gerekiyor....
sonrasinda evlenirsin , su an önce kendini düsün....
ben yemekhayene inemiyorum çünkü beni çağırmıyorlar. insanlar ezik ve pasif biriyle arkadaş olmak istemiyor(( evet acı ama gerçek dışlanıyorum. yemekhaneye yalnız gidince sanki herkes bana bakıyor, benle dalga geçiyor, "aaa şuna bak yemekhaneye gelmişşş yalnız gelmişş" diycek gibi düşünüyorum bu yüzden çok korkuyorum gidemiyorum yemek yemeye (((
tatil olayı tamam iyi ama tatil bittikten sonra yine sorunlaırmın içinde boğulmayacak mıyım ? benim kişiliğim sorunlu tatil kişiliğimi düzeltmez ki, kalıcı bir çözüm istediğim için psikolog ve psikiyatr yollarını denedim ama her defasında duvara tosladım(
size bir kaç soru sormak istiyorum .
ilk olarak neden sözü attınız en geçerli nedeni neydi ?
diğer bir sorum bu görüştüğünüz kişi ile ne oldu da sizi aramaktan vazgeçti ?
3. sorum olarak da neden kendinizi ezik hissediyorsunuz neden horgörülmenize izin verdiniz hiç arkadaşınız yok ?
bunların nedenlerini söyleyebilirmisiniz bana
Ben sizin çok ciddi ölçüde özgüven eksikliği yaşadığınızı düşünüyorum.
kendinize hiç bir şekilde güveniniz yok . iş yerinde yemekhaneye bile inmek istemiyorum yazmışsınız.
herşeyi karşı taraftan beklerseniz yalnız kalırsınız neden sizinle kimse arkadaş kurmuyor bunu hiç düşündünüz mü
psikologlara gelince geneli öyle dertten halden anladıkları yok ilaç yazıp gönderiyorlar farklı bir şey olmuyor siz bu sorunu kendiniz halledebilirsiniz isteseniz .
çok karamsarsanız. beyniniz bu durumda boğulur gider..
ben yemekhayene inemiyorum çünkü beni çağırmıyorlar. insanlar ezik ve pasif biriyle arkadaş olmak istemiyor(( evet acı ama gerçek dışlanıyorum. yemekhaneye yalnız gidince sanki herkes bana bakıyor, benle dalga geçiyor, "aaa şuna bak yemekhaneye gelmişşş yalnız gelmişş" diycek gibi düşünüyorum bu yüzden çok korkuyorum gidemiyorum yemek yemeye (((
tatil olayı tamam iyi ama tatil bittikten sonra yine sorunlaırmın içinde boğulmayacak mıyım ? benim kişiliğim sorunlu tatil kişiliğimi düzeltmez ki, kalıcı bir çözüm istediğim için psikolog ve psikiyatr yollarını denedim ama her defasında duvara tosladım(
Psikolog, psikiyatr sana koca bulamaz. Bu arada ikisi aynı şeyler değiller kesinlikle alakasız alanlar.
Psikolog yalnızca terapi yapar dediğim gibi kimse senin sorunlarını çözemez. Kendin çözeceksin. Ne zannediyorsunuz bu meslek gruplarını anlamıyorum.
Psikiyatr ise senin durumunu analiz ederek gerekiyorsa ilaç verir.
Sorununu psikologlara, psikiyatrlara sığınmadan önce kendin çözmeyi denemelisin. 29 yaşında koskoca kadınsın, ya evlenemezsem diye ağlıyorsun resmen. Yaşına yakışır davran.
seni kınıyorum yazdıklarından dolayı, dalga geçer gibi cevap yazcaına hiç yazmasaydın.
senin koca bulma derdin var sanırım, kişi kendinden bilir işi. nası okuduysak yazdıklarmı anlamamışsın esas derdimi. ben koca derdinde diil kişiliğimi düzeltme derdindeyim kendimin derdindeyim.
sen kaç yaşındasın pardon ? psikologlardan İNSANLIK beklemek, alın teriyle kazandığımız PARAMIZI HORTUMLAMAMARINI beklemek suç um oldu?
Yorumsuz... Allah yakınlarına sabır versin.
sözlüm askere gittiği zaman bir kopukluk yaşadık 3 ay kadar. sonra o dönünce tekrar birleştik ama o başka biri olmuştu sanki. o 3 ayın hıncını benden çıkarırcasına en ufak tartışlmada küfürler etmeye, hakaretler savurmaya başlamıştı hatta el de kaldırdı ama vurmadı. inceldiği yerden de koptu işte(
görüştüğüm kişi konusunda ise, devamlı adımları onun atmasıydı. yani ben çok çekingenimdir utanırım öle mesaj atmaya filan. sanıyorum ki devamlı görüşmek isteyen taraf olmaktan sıkıldı(
kendimi ezik hisediyorum lise yıllarımda çok mobing yapıldı üstüme gelindi lakaplar takıldı, sessizdim pasifdim çekingendim mücadele etmedim her yapılanı kabullendim( ezik, arkadaş edinmeye çekinen bir insan olup çıktım işte ( siliğimdir, insanlar sanki görmez beni günlük hayatta, sanki ben yokmuşum gibi davrnırlar. yüksek sesle konuşmaya çalışsam bile görmezler beni (
ben de farkındayım özgüvenim hiç yok ben de psikologlardan medet ummutum ama onlar da ezdi beni((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?