- 27 Ocak 2011
- 4.210
- 8.180
- 398
- Konu Sahibi hindistancevizli
-
Bizimki haziranda idi 100de 100 den fazla yapti zam bu yilda 100de 25 e uyacagini sanmiyorum.siz kaç zam yaptınız kiranıza
bunun sorumlusu da kiracı değil yine. farkındayım. bence olması gereken tefe Tüfedir. evler boş kalırsa giderler vergi arttırımı yaparlar. bjr şekilde zorbalık yapılır.Bunun sonu ev bulma sorununa varacak ama farkında değilsiniz. Artık bir yerden sonra insanlar evlerini kiralamak istemeyecek. İki tane evimiz vardı yaklaşık bir sene boş tuttum kiracı derdi istemediğim için. Araya hatırını kıramayacağım insanlar girdi, ev bulunmuyor diye yalvar yakar kiraya verdik bikaç aydır. Ama verirken de senelik sözleşme yenilerim, tahliye sözleşmesi imzalatırım diye uyardım. Baktım ki rahatsızım boş tutarım, satarım. Kiracıların ev bulamayacağı dönem çok yakın.
Ev sahibime çok iyi davranırım zaten memleketlim onlar. Kiramı 1 gün bile aksatmadım kendi banka hesabımdan yolluyorum asla 1 kere bile günümü geçirtmeden yolladım. Evi benden önceki kiracı hor kullanmış her yerini kendim eşimle tamir ettim çiçek gibi oldu evleri. Temizliğime de çok düşkünüm. Kendileri benim gibi bakamazlar bu eve gerçekten emek verdim karşılığı bu olmamalıydı.ver %25'i geç. bak babamın evinde kira ödemeden kalan kiracıyı 2 senede zor zahmet davalarla çıkartabildik. ki ben oturucam ben kirada oturuyorum kiracı kirasını da ödemiyor evden de çıkmıyor davaya da gelmiyor 2 sene sürdü. sen %25 zamla öde geç.
bence konuşun bakalım ne diyecek.Bizimki haziranda idi 100de 100 den fazla yapti zam bu yilda 100de 25 e uyacagini sanmiyorum.
Vergisini öderim yine kiracı almam. Zaten hoşnut değilim durumdan da girdik içine bakalım başımıza neler gelecek. Sorumlusu kiracı değil tabi ki, ama kiracılar da %25’te diretip anlaşma yoluna gitmezlerse olan yine onlara olacak.bunun sorumlusu da kiracı değil yine. farkındayım. bence olması gereken tefe Tüfedir. evler boş kalırsa giderler vergi arttırımı yaparlar. bjr şekilde zorbalık yapılır.
Keşke sizin gibi tozpembe bakabilseydim. Kimse 3 5 milyonluk evini 2 3 bine kiraya vermez. Çünkü malum A dan Z ye herseye zam geldi. Siz bu durumdan ne kadar etkilendiyseniz ev sahibinizde etkilendi.ben de tam tersi herkesin gücü kiracıya yetiyor
Kiracı olarak çok hakkınız var da ayıp değil mi hani 7 diyin 8 diyin ama dalga geçer gibi 5.000 verilir mi bu devirde . Benim ev kiram 4000 di yasal zamla 5000 olması gerekirken ben utandım teklif etmeye adam utandı birden o kadar yükseltmeye ki emsalleri 12 de oturduk konuştuk karşılıklı 7 de karar aldık yani tamam ev sahipleri bazen çok acımasız ama şu devirde elalemin evinde de dalga geçer gibi 5 e oturulmazMerhabalar bir kiracı-ev sahibi konusuda bende gelsin.
Bizim bu evde 2. Senemiz bitiyor. İlk senemiz yüzde yüz zam yaptı o dönem bu civarda herkes 200-250 tl artış yaparken benim ev sahibi bin tl zam yaptı. Oturduğum yerde tüm kiralar böyle bu paralardaydı. Birden patladı kiralar.
Şimdi zam yaptı ev sahibi. 10 bin tl yazmış 2 bin tl idi kiram. Tamam %25 az bir zam yasalara göre fakat ben 5 bin tl yaparız diye düşünmüştüm.
Hukukçu arkadaşlar varsa ne yapabilirim bana fikir verir misiniz?
Ne haklarım var kiracı olarak?
Ne olursunuz bana yardım edin gerçekten fikire ihtiyacım var
valla olmuyor çıkmıyor kiracılar. bir sürü sorun yaşanıyor. bu konuda haklı haksız zaten yok. ortak anlaşma önemliVergisini öderim yine kiracı almam. Zaten hoşnut değilim durumdan da girdik içine bakalım başımıza neler gelecek. Sorumlusu kiracı değil tabi ki, ama kiracılar da %25’te diretip anlaşma yoluna gitmezlerse olan yine onlara olacak.
Dimi okadar cekiniyorum ki. Su 100de 25 olayi bina vesile oldu bence. Kiralar hizla artarken tefe tüfe zaten yakalayamaz o kiralari. Birde sinir koyunca herkes kafasina gore kira belirler oldu.bence konuşun bakalım ne diyecek.
satabilirsiniz kimse size satmayın demiyo ki. evi 2 milyona mı aldınız? zaten sizi enflasyona karşı oldukça korumuş. ne desem anlamayacaksınız bence.Keşke sizin gibi tozpembe bakabilseydim. Kimse 3 5 milyonluk evini 2 3 bine kiraya vermez. Çünkü malum A dan Z ye herseye zam geldi. Siz bu durumdan ne kadar etkilendiyseniz ev sahibinizde etkilendi.
Şahsen evimi satip faize yatırırım yine 3 5 bine kiraya vermem. Eğer çoğu kişi benim gibi düşünürse problem ne olur farkindasinizdir umarım.
E eninde sonunda çıkacak. 2 sene 3 sene oyalayacak ev sahibi farklı yollar deneyecek bir şekilde çıkartacak. Sonrasında kiralayacak ev bulamayacak. Hele ki 2 sene sonra. İyice moka sarmış olacağız muhtemelen.valla olmuyor çıkmıyor kiracılar. bir sürü sorun yaşanıyor. bu konuda haklı haksız zaten yok. ortak anlaşma önemli
Neden kusura bakayım, benim veya sizin seçiminiz olmasa bile birilerinin seçimleri malesef bizi bu hale getirdi. Ama hala diyorum ki ses çıkarmanız gereken kişi ev sahibiniz değil. Yasal haklarınız var başvurusunuz mahkemeye ama 5. Yilinizda yine kirayi artırmak zorunda kalacaksınız. Günü kurtarırsınız anca o kadar. 5 yıl sonra ne yapacaksınızKusura bakmayın ben bu sistem değişsin çok istedim ve elimden ne geliyorsa yaptım. Sesimi her konuda çıkartan biriyim hakkımı savunurum. Evet şu zamanda inkar edemem korkunç bir pahalılık var 1 tane kızım var. Milletin 3-4 tane hepsi okullu, böyle kirada oturanlarda var. Ne yapalım yani bu sistemi değiştiremedik diye artık hiçbir şeye ses çıkartmayalım mı? Ev sahibinin zulmüne boyun mu eğelim? Ne yapmam bekleniyor ki. Hakkımı arıyorum hukuki olarak…
evet zaten zam yapamıyorum diyip arttırdıkça arttırdılar kiralarıDimi okadar cekiniyorum ki. Su 100de 25 olayi bina vesile oldu bence. Kiralar hizla artarken tefe tüfe zaten yakalayamaz o kiralari. Birde sinir koyunca herkes kafasina gore kira belirler oldu.
Kesinlikle ozaman ben tefetufeyi teklif ediyim. Umarım ters bir xevap almam. Hakkimiz bu iken suan ricayla istiyoruz.evet zaten zam yapamıyorum diyip arttırdıkça arttırdılar kiraları
2 milyona alıp almamam birseyi değiştirmez. 10 yıl öncede kimse kimseye bedavaya birsey vermiyordu. Bence ben ne kadar anlatsamda siz anlamayacaksınız.satabilirsiniz kimse size satmayın demiyo ki. evi 2 milyona mı aldınız? zaten sizi enflasyona karşı oldukça korumuş. ne desem anlamayacaksınız bence.
Sizin ev sahibiniz iyi biriymiş direkt 4 bin kiranızı 20 bin yapsaydı ev sahibiniz böyle konuşamazdınız 2 bin kirayı 10 bin demesi ve emir verir gibi kiran artık 10 bin yazıp sms atması bu tavırlara da böyle davranırım kimse kusura bakmasın. Beni karşısına alıp altlı üstlü oturuyoruz deseydi böyle böyle enflasyon aldı başını gitti ben şöyle bir rakam düşünüyorum sen ne düşünürsün insan gibi konuşmak var birde hayvan yerine konulmak var rica ederimKiracı olarak çok hakkınız var da ayıp değil mi hani 7 diyin 8 diyin ama dalga geçer gibi 5.000 verilir mi bu devirde . Benim ev kiram 4000 di yasal zamla 5000 olması gerekirken ben utandım teklif etmeye adam utandı birden o kadar yükseltmeye ki emsalleri 12 de oturduk konuştuk karşılıklı 7 de karar aldık yani tamam ev sahipleri bazen çok acımasız ama şu devirde elalemin evinde de dalga geçer gibi 5 e oturulmaz
tamam satın o zaman faiz güzel getiri getiriyor. bu kadar basit. satmıyorsunuz çünkü 1 sene sonra o evi alamazsınız. evet 2 milyon belki size senede 40 faiz getirir. ama 1 senede 2 milyonluk ev olur kaç milyon. ben 25 normal demiyorum. olması gereken tefe Tüfe. ama emsal kiralar 5 sene olmadan kiracıyı bağlamaz2 milyona alıp almamam birseyi değiştirmez. 10 yıl öncede kimse kimseye bedavaya birsey vermiyordu. Bence ben ne kadar anlatsamda siz anlamayacaksınız.
valla biz sattik .kiraci cikmam diye diretirken yeni alan kisinin ihtariyla cikti .biz de gittik akari kokari yok diye zeytinlik aldik .sinir stres sahibi olamam paramla bugun aramis eski kiracimiz bir melek olmus tovbe est dedim keske zamaninda orta yol bulunsayditamam satın o zaman faiz güzel getiri getiriyor. bu kadar basit. satmıyorsunuz çünkü 1 sene sonra o evi alamazsınız. evet 2 milyon belki size senede 40 faiz getirir. ama 1 senede 2 milyonluk ev olur kaç milyon. ben 25 normal demiyorum. olması gereken tefe Tüfe. ama emsal kiralar 5 sene olmadan kiracıyı bağlamaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?