- 1 Temmuz 2009
- 6.069
- 6.740
- 773
- Konu Sahibi hindistancevizli
-
4. olarak da benim babamı ekleyin. Zamanında kötü kiracı sebebiyle 2 evini sattı. Rezalet kiracılara denk geldik, kira falan alamadık.Ev sahibinizle konuşarak anlaşmaya varmaya çalışın. Karşılıklı iyi niyetle halledebilirsiniz pekala. Yoksa kanunlar zaten kiracıdan yana; bunu bilen ve niyeti de kötü olan kiracı sonuna kadar kullanabilir. Hani diyorlar ya kötü ev sahibi kiracıyı ev sahibi yapar diye. Kötü kiracı da ev sahibini evinden ediyor. Çevremde sırf kiracısıyla baş edemediği için evini satan 3 kişi var.
bakın koskoca kurumlar kiralanıyor. her şeyin oluru var. kanunu var. ev sahibinin canına okuyan ekonomi sizin de canınızs okuyor. onu rahatlamak sizin göreviniz değil. sıfırdan kiralıyor olsa evet istediğini verir. 5 senede de yapamaz emsal kira. 5i kabul etmiyorsa 2500e mecbur kalacak. ben sanmıyorum sözleşmede ev sahibini rahatlamak yazdığını. 250ye aldılar 2.5 oldu. daha ne yapsın bu evKibar ve nezaketli biriyim sanırım asla kötü bir tavıra giremem fıtratımda yok… ama dediklerinizin hepsi çok doğru çok teşekkür ederim içim ferahladı gerçekten
Ev bir yatırım aracidir ve insanlar kira getirisi icin yatirim yapar.25 zam yapın geçin. 2 veriyorsanız 2.5 yapın.
Hep söylüyorum ev bir yatırım aracıdır ancak kira getirisine güveneceğin bir araç değil. Türkiye’de enflasyon var dolarla sözleşme yapamadığımıza göre kiranın erimesin katlanacak ev sahibi.
Siz birebir ev sahibiyle muhatap olmamaya çalışın. Çok üstünüze gelirse iletişim kurmayın bile. Ne yapıyorsa yapsın.
Orta yolu bulmaya calisin. Kiraci olarak haklarinizi bildiginizi ama sizin icin de makul olabilecek bu kirayi teklif ediyorum deyin.Kibar ve nezaketli biriyim sanırım asla kötü bir tavıra giremem fıtratımda yok… ama dediklerinizin hepsi çok doğru çok teşekkür ederim içim ferahladı gerçekten
Benim babam kiracımız yüzünden kalp krizi geçirdi4. olarak da benim babamı ekleyin. Zamanında kötü kiracı sebebiyle 2 evini sattı. Rezalet kiracılara denk geldik, kira falan alamadık.
Evet bazen bu nezaketi terk edip çirkinleşmek gerekiyor sanırım ben güzellikle konuştum geçen senede aynısını yaptılar ama gelirimiz iyiydi 2 bin tl dokunmadı emsal evler o dönem 1.500 tl idi Şuan sıfırdan girene evler her yerde 9-10 bin doğru ama benim 2 senem bitiyor. Çok moralim bozuk gerçekten bir ev alsam sağlıkla eşimle kızımla rahat rahat yaşasam başka bir şey istemiyorum kısa hedeflerimdeNormalde yasal olarak yüzde 25 olsada genelde çevremde dahil hep daha fazlasını yaptılar ancak ve ancak 2 binden 10 bine hemde böyle yapacaksiniz üslubu ile gelen ev sahibine zam falan yapmam yasal oran neyse yaparım muahattap olmam yüzde 25 ne ediyorsa kurusu kuruşuna yatırıp geçerim.
Dediğim gibi normalde ev sahibini mağdur etmeme taraftariyim ancak üslup ve yaklaşım önemlidir. Karşı tarafin yaklaşımı sert ve emrivaki ise o zaman iyi niyet çerçevesinde yaklasmamEvet bazen bu nezaketi terk edip çirkinleşmek gerekiyor sanırım ben güzellikle konuştum geçen senede aynısını yaptılar ama gelirimiz iyiydi 2 bin tl dokunmadı emsal evler o dönem 1.500 tl idi Şuan sıfırdan girene evler her yerde 9-10 bin doğru ama benim 2 senem bitiyor. Çok moralim bozuk gerçekten bir ev alsam sağlıkla eşimle kızımla rahat rahat yaşasam başka bir şey istemiyorum kısa hedeflerimde
Montu satan da mont bedelini bir kerede alıyor zaten taksit taksit almıyor. Taksit mevzusu sizinle banka arasında. Banka da enflasyon farkını önceden alıyor zaten taksitli aldığınızda farklı fiyat uygulayarak. Söz konusu ev kirası olunca ne acayip örnekler çıkıyor ya, geçen de twitterda vardı böyle örnekama o montu bir kere almış oluyorsun ikinci ay almıyorsun. faize de yatırabilirdi parayı temettü veren hisse de alabilirdi ama ev aldı. evin de kira kanunu bu şekilde. tabii ki anlıyorum. ama yapacak bir şey yok. ev aldığı fiyattan değerlendi yani ev sahibini etkilemiyor bu durum. eski ev sahibim kızı üniversite kazandığı için zam yapmak istedi ben de ona açık bir şekilde ister ağla ister kendini yırt. yasal zam neyse o dedim. hiçbir şey yapamadı. sonra kendi isteğimle evden çıktım. ben çıktım zamlı kiraya verdi. 6 ay sonra tekrar zam istemiş. böyle şey olamaz
örnek değil aslında olan sistem bu. anlaşma yapıyorsun. anlaşma şartları da var. yıllık olarak da hesaplayabiliriz. kimsenin işine gelmiyor tabii bu durum :)Montu satan da mont bedelini bir kerede alıyor zaten taksit taksit almıyor. Taksit mevzusu sizinle banka arasında. Banka da enflasyon farkını önceden alıyor zaten taksitli aldığınızda farklı fiyat uygulayarak. Söz konusu ev kirası olunca ne acayip örnekler çıkıyor ya, geçen de twitterda vardı böyle örnek
siz kaç zam yaptınız kiranızaBu konu icimi sıkıyor hakkım yok ama güncel kiralara bakınca param pul oldu öule geliyor. Hos bugun versem20 bine vermem ciksa kiraci fırsatçılık yapmam 16 18 oyle verirdim. Ayipmı olur ki tefe tufeye gore zam istemek
Sistem o değil. Kira sözleşmesiyle taksitli satış sözleşmesi bambaşka şartlara sahip. Kimsenin işine gelmez tabi ki, %75 üzerinde resmi(!) enflasyonun olduğu bir ortamda sadece bir kaleme %25 sınırı getirirseniz insanlar bunu kabullenmez, taraflar arasında sorun çıkar doğal olarak.örnek değil aslında olan sistem bu. anlaşma yapıyorsun. anlaşma şartları da var. yıllık olarak da hesaplayabiliriz. kimsenin işine gelmiyor tabii bu durum :)
ben de tam tersi herkesin gücü kiracıya yetiyorBence herkesin gücü ev sahibine yetiyor zam gelen herşeye böyle ses çıkarsaydik ev sahibiniz zam yapmak zorunda kalmazdı.
iyi de bunun sorumlusu ev sahibi ya da kiracı değil. seçim şansımız vardı bunu seçtik. sözleşme yapıyoruz yıllık. normalde tefe Tüfeydi üst sınır. kafamıza göre zam yapamıyoruz. enflasyona yenilmek istemeyenlere farklı yatırım yolları mevcut. ev seçen de kanunu biliyor. gerisi ev sahibi kiracı arasında. kiracı kabul ederse 15te yapar. istemezse 25. 5 yıl sonra da emsale dönüyor zaten. evet %75 enflasyon peki evij değeri ne kadar arttı? burda kıyas kira geliri değil. evin fiyatı. enflasyona göre korunuyor işte para.Sistem o değil. Kira sözleşmesiyle taksitli satış sözleşmesi bambaşka şartlara sahip. Kimsenin işine gelmez tabi ki, %75 üzerinde resmi(!) enflasyonun olduğu bir ortamda sadece bir kaleme %25 sınırı getirirseniz insanlar bunu kabullenmez, taraflar arasında sorun çıkar doğal olarak.
Bunun sonu ev bulma sorununa varacak ama farkında değilsiniz. Artık bir yerden sonra insanlar evlerini kiralamak istemeyecek. İki tane evimiz vardı yaklaşık bir sene boş tuttum kiracı derdi istemediğim için. Araya hatırını kıramayacağım insanlar girdi, ev bulunmuyor diye yalvar yakar kiraya verdik bikaç aydır. Ama verirken de senelik sözleşme yenilerim, tahliye sözleşmesi imzalatırım diye uyardım. Baktım ki rahatsızım boş tutarım, satarım. Kiracıların ev bulamayacağı dönem çok yakın.iyi de bunun sorumlusu ev sahibi ya da kiracı değil. seçim şansımız vardı bunu seçtik. sözleşme yapıyoruz yıllık. normalde tefe Tüfeydi üst sınır. kafamıza göre zam yapamıyoruz. enflasyona yenilmek istemeyenlere farklı yatırım yolları mevcut. ev seçen de kanunu biliyor. gerisi ev sahibi kiracı arasında. kiracı kabul ederse 15te yapar. istemezse 25. 5 yıl sonra da emsale dönüyor zaten. evet %75 enflasyon peki evij değeri ne kadar arttı? burda kıyas kira geliri değil. evin fiyatı. enflasyona göre korunuyor işte para.
Kusura bakmayın ben bu sistem değişsin çok istedim ve elimden ne geliyorsa yaptım. Sesimi her konuda çıkartan biriyim hakkımı savunurum. Evet şu zamanda inkar edemem korkunç bir pahalılık var 1 tane kızım var. Milletin 3-4 tane hepsi okullu, böyle kirada oturanlarda var. Ne yapalım yani bu sistemi değiştiremedik diye artık hiçbir şeye ses çıkartmayalım mı? Ev sahibinin zulmüne boyun mu eğelim? Ne yapmam bekleniyor ki. Hakkımı arıyorum hukuki olarak…Bence herkesin gücü ev sahibine yetiyor zam gelen herşeye böyle ses çıkarsaydik ev sahibiniz zam yapmak zorunda kalmazdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?