Canımızı almak isteyen ev sahibi

4. olarak da benim babamı ekleyin. Zamanında kötü kiracı sebebiyle 2 evini sattı. Rezalet kiracılara denk geldik, kira falan alamadık.

Kibar ve nezaketli biriyim sanırım asla kötü bir tavıra giremem fıtratımda yok… ama dediklerinizin hepsi çok doğru çok teşekkür ederim içim ferahladı gerçekten
bakın koskoca kurumlar kiralanıyor. her şeyin oluru var. kanunu var. ev sahibinin canına okuyan ekonomi sizin de canınızs okuyor. onu rahatlamak sizin göreviniz değil. sıfırdan kiralıyor olsa evet istediğini verir. 5 senede de yapamaz emsal kira. 5i kabul etmiyorsa 2500e mecbur kalacak. ben sanmıyorum sözleşmede ev sahibini rahatlamak yazdığını. 250ye aldılar 2.5 oldu. daha ne yapsın bu ev

Ev bir yatırım aracidir ve insanlar kira getirisi icin yatirim yapar.
Ev sahibi biraz daha makhl olabilirmis ,orasi ayri.

Kibar ve nezaketli biriyim sanırım asla kötü bir tavıra giremem fıtratımda yok… ama dediklerinizin hepsi çok doğru çok teşekkür ederim içim ferahladı gerçekten
Orta yolu bulmaya calisin. Kiraci olarak haklarinizi bildiginizi ama sizin icin de makul olabilecek bu kirayi teklif ediyorum deyin.

Normalde yasal olarak yüzde 25 olsada genelde çevremde dahil hep daha fazlasını yaptılar ancak ve ancak 2 binden 10 bine hemde böyle yapacaksiniz üslubu ile gelen ev sahibine zam falan yapmam yasal oran neyse yaparım muahattap olmam yüzde 25 ne ediyorsa kurusu kuruşuna yatırıp geçerim.

4. olarak da benim babamı ekleyin. Zamanında kötü kiracı sebebiyle 2 evini sattı. Rezalet kiracılara denk geldik, kira falan alamadık.
Benim babam kiracımız yüzünden kalp krizi geçirdi Bu zatı şahısın eniştesi mahallemizde esnaftı tanıdık diye verdik evi oğlana. Bayram da memlekete taşınmaya karar veriyor ama çevresinden de 3-5 insanları çarpıyor. Biz de bayramda şehir dışındaydık. Enişteye anahtarı veriyor bize teslim etsin diye enişteden de borç adı altında bir miktar çarpıyor. Enişte bakıyor bu parayı ondan alamayacak nasılsa evin anahtarı bende diyip evi hayat kadının birine kiraya veriyor. Biz bir dönüyoruz ki daire de pavyon gülünün biri oturuyor. Stresten adam kalp krizi geçirdi

Evet bazen bu nezaketi terk edip çirkinleşmek gerekiyor sanırım ben güzellikle konuştum geçen senede aynısını yaptılar ama gelirimiz iyiydi 2 bin tl dokunmadı emsal evler o dönem 1.500 tl idi Şuan sıfırdan girene evler her yerde 9-10 bin doğru ama benim 2 senem bitiyor. Çok moralim bozuk gerçekten bir ev alsam sağlıkla eşimle kızımla rahat rahat yaşasam başka bir şey istemiyorum kısa hedeflerimde

Dediğim gibi normalde ev sahibini mağdur etmeme taraftariyim ancak üslup ve yaklaşım önemlidir. Karşı tarafin yaklaşımı sert ve emrivaki ise o zaman iyi niyet çerçevesinde yaklasmam

Bende birsey danısayım kiracım 8 bine oturuyor 100de 25 le 10 bin olcak . O sitede evler 20 bim 22 bin. Ben kiracima 100de 25 deilde anlastigimiz gibi tefe tufeye gore zam olsun 12.5 olsun desem olur mu? Yasal hakkım deil. Bende kiradayim tek evimiz o. Direk 100de 25 diyor devlet ama biz tefetufeye gore anlasmistik kira sukadar olsun mu yazsammı?

Montu satan da mont bedelini bir kerede alıyor zaten taksit taksit almıyor. Taksit mevzusu sizinle banka arasında. Banka da enflasyon farkını önceden alıyor zaten taksitli aldığınızda farklı fiyat uygulayarak. Söz konusu ev kirası olunca ne acayip örnekler çıkıyor ya, geçen de twitterda vardı böyle örnek

Bu konu icimi sıkıyor hakkım yok ama güncel kiralara bakınca param pul oldu öule geliyor. Hos bugun versem20 bine vermem ciksa kiraci fırsatçılık yapmam 16 18 oyle verirdim. Ayipmı olur ki tefe tufeye gore zam istemek

örnek değil aslında olan sistem bu. anlaşma yapıyorsun. anlaşma şartları da var. yıllık olarak da hesaplayabiliriz. kimsenin işine gelmiyor tabii bu durum :)

Bu konu icimi sıkıyor hakkım yok ama güncel kiralara bakınca param pul oldu öule geliyor. Hos bugun versem20 bine vermem ciksa kiraci fırsatçılık yapmam 16 18 oyle verirdim. Ayipmı olur ki tefe tufeye gore zam istemek
siz kaç zam yaptınız kiranıza

örnek değil aslında olan sistem bu. anlaşma yapıyorsun. anlaşma şartları da var. yıllık olarak da hesaplayabiliriz. kimsenin işine gelmiyor tabii bu durum :)
Sistem o değil. Kira sözleşmesiyle taksitli satış sözleşmesi bambaşka şartlara sahip. Kimsenin işine gelmez tabi ki, %75 üzerinde resmi(!) enflasyonun olduğu bir ortamda sadece bir kaleme %25 sınırı getirirseniz insanlar bunu kabullenmez, taraflar arasında sorun çıkar doğal olarak.

iyi de bunun sorumlusu ev sahibi ya da kiracı değil. seçim şansımız vardı bunu seçtik. sözleşme yapıyoruz yıllık. normalde tefe Tüfeydi üst sınır. kafamıza göre zam yapamıyoruz. enflasyona yenilmek istemeyenlere farklı yatırım yolları mevcut. ev seçen de kanunu biliyor. gerisi ev sahibi kiracı arasında. kiracı kabul ederse 15te yapar. istemezse 25. 5 yıl sonra da emsale dönüyor zaten. evet %75 enflasyon peki evij değeri ne kadar arttı? burda kıyas kira geliri değil. evin fiyatı. enflasyona göre korunuyor işte para.

ver %25'i geç. bak babamın evinde kira ödemeden kalan kiracıyı 2 senede zor zahmet davalarla çıkartabildik. ki ben oturucam ben kirada oturuyorum kiracı kirasını da ödemiyor evden de çıkmıyor davaya da gelmiyor 2 sene sürdü. sen %25 zamla öde geç.

Bunun sonu ev bulma sorununa varacak ama farkında değilsiniz. Artık bir yerden sonra insanlar evlerini kiralamak istemeyecek. İki tane evimiz vardı yaklaşık bir sene boş tuttum kiracı derdi istemediğim için. Araya hatırını kıramayacağım insanlar girdi, ev bulunmuyor diye yalvar yakar kiraya verdik bikaç aydır. Ama verirken de senelik sözleşme yenilerim, tahliye sözleşmesi imzalatırım diye uyardım. Baktım ki rahatsızım boş tutarım, satarım. Kiracıların ev bulamayacağı dönem çok yakın.

Bence herkesin gücü ev sahibine yetiyor zam gelen herşeye böyle ses çıkarsaydik ev sahibiniz zam yapmak zorunda kalmazdı.
Kusura bakmayın ben bu sistem değişsin çok istedim ve elimden ne geliyorsa yaptım. Sesimi her konuda çıkartan biriyim hakkımı savunurum. Evet şu zamanda inkar edemem korkunç bir pahalılık var 1 tane kızım var. Milletin 3-4 tane hepsi okullu, böyle kirada oturanlarda var. Ne yapalım yani bu sistemi değiştiremedik diye artık hiçbir şeye ses çıkartmayalım mı? Ev sahibinin zulmüne boyun mu eğelim? Ne yapmam bekleniyor ki. Hakkımı arıyorum hukuki olarak…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…