- Konu Sahibi hindistancevizli
-
Yalnız siz konu sahibinine göre çok daha az oranda zam yapmişsiniz farkında mısınız ? Sizin ayıp olmamasi için 12 bin civarı yapmanız gerekirdi.Kiracı olarak çok hakkınız var da ayıp değil mi hani 7 diyin 8 diyin ama dalga geçer gibi 5.000 verilir mi bu devirde . Benim ev kiram 4000 di yasal zamla 5000 olması gerekirken ben utandım teklif etmeye adam utandı birden o kadar yükseltmeye ki emsalleri 12 de oturduk konuştuk karşılıklı 7 de karar aldık yani tamam ev sahipleri bazen çok acımasız ama şu devirde elalemin evinde de dalga geçer gibi 5 e oturulmaz
Eğer bu şekilde olduysa tabii ki hak veririm siz arayın konuşmayı deneyin ki ev sahibim 4 ü 20 deseydi ödeme gücüme göre rakam söyler o şekilde öderdim herhalde tabii ki birden 20 yi veremezdim ama 5 de ayıp kaçıyor birazSizin ev sahibiniz iyi biriymiş direkt 4 bin kiranızı 20 bin yapsaydı ev sahibiniz böyle konuşamazdınız 2 bin kirayı 10 bin demesi ve emir verir gibi kiran artık 10 bin yazıp sms atması bu tavırlara da böyle davranırım kimse kusura bakmasın. Beni karşısına alıp altlı üstlü oturuyoruz deseydi böyle böyle enflasyon aldı başını gitti ben şöyle bir rakam düşünüyorum sen ne düşünürsün insan gibi konuşmak var birde hayvan yerine konulmak var rica ederim
işte daha hayırlı olmuş belki. bence zaten ev saçma geliyor tamam oturduğun evi al ama fazladan ev demek fazladsm insan muhatabı demek. ne kiracılar var evi mahvediyor. benim ailem de ev almak yerine yakın zamanda Arsa aldı. arsa daha değerlendi dümdüz olduğu halde tarım vs değil. 25 olsun demiyorum konuşup orta yol bulunur. ama ev sahibinin de kiracıya uyması gerek. yoksa kiracı hakkı bellivalla biz sattik .kiraci cikmam diye diretirken yeni alan kisinin ihtariyla cikti .biz de gittik akari kokari yok diye zeytinlik aldik .sinir stres sahibi olamam paramla bugun aramis eski kiracimiz bir melek olmus tovbe est dedim keske zamaninda orta yol bulunsaydi
Zammı ben yapmadım ev sahibim ne düşündüğümü sordu yasal olan 5 ama ben size 5 nin teklif edemem dedim kendisi de emsaller 12 bende sizden ilk seneden 12 isteyemem dedi düşündü taşındı 7 ile geldi bende orta yolu bulduğumuzu düşünüp kabul ettim ama aramızda en azından saygılı bir diyalog oldu konu sahibine olduğu gibi bana smsle kiran bu yazsaydı yokuşa sürerdimYalnız siz konu sahibinine göre çok daha az oranda zam yapmişsiniz farkında mısınız ? Sizin ayıp olmamasi için 12 bin civarı yapmanız gerekirdi.
Sizinde en azından 12-13 bin vermeniz gerekirdi en azından ayıp kaçıyor birazEğer bu şekilde olduysa tabii ki hak veririm siz arayın konuşmayı deneyin ki ev sahibim 4 ü 20 deseydi ödeme gücüme göre rakam söyler o şekilde öderdim herhalde tabii ki birden 20 yi veremezdim ama 5 de ayıp kaçıyor biraz
yani kiralik ev skntisi olur mu diye cekiniyorum ben .gecen yil ev almadan once 3 ay kiralik ev aradim fiyatlar zaten uc , ustune 6 aylik pesin isteyenler vs .eee ev olmayinca da mecbur kaliyorsun piyasa iyice dengesizlesiyor bu sefer .ben kiraci yada ev sahibi olsam iki taraf icinde orta noktada bulusmaya calisirdim .konu sahibinin ust katinda oturuyormus ev sahibi cok zor kavgali olmak vsişte daha hayırlı olmuş belki. bence zaten ev saçma geliyor tamam oturduğun evi al ama fazladan ev demek fazladsm insan muhatabı demek. ne kiracılar var evi mahvediyor. benim ailem de ev almak yerine yakın zamanda Arsa aldı. arsa daha değerlendi dümdüz olduğu halde tarım vs değil. 25 olsun demiyorum konuşup orta yol bulunur. ama ev sahibinin de kiracıya uyması gerek. yoksa kiracı hakkı belli
Sizden sonra mesaj yazan üyeyi kopyalayarak laf sokmaya çalışacağınıza bence çözüme odaklanın ev sahibim bana 12-13 le gelseydi ve anlık gücüm oysa kabul ederdim çünkü benim konumumun ederi o ben 12-13 için evden çıkarsam bir daha parasını da versem bulamayacağım konumdayımSizinde en azından 12-13 bin vermeniz gerekirdi en azından ayıp kaçıyor biraz
ben kiracıydım kaç sene. en son ev sahibim bana köpek gibi davrandığı için yasal zammı yaptım umrumda değildi. bana gelip düzgünce konuşmuş olsa aklımda 2 katı yapmak vardı. ama yapmadım hiçbir şey yapamadı. en son da çıktım artık evden. öncesinde de ev sahiplerimle oturur konuşurduk zammı. hiç orana bakmazdık. ama bazı ev sahipleri bunu hak ediyor. kimde zaten çevremde 25 yapmadı zammı kirada olanlar.yani kiralik ev skntisi olur mu diye cekiniyorum ben .gecen yil ev almadan once 3 ay kiralik ev aradim fiyatlar zaten uc , ustune 6 aylik pesin isteyenler vs .eee ev olmayinca da mecbur kaliyorsun piyasa iyice dengesizlesiyor bu sefer .ben kiraci yada ev sahibi olsam iki taraf icinde orta noktada bulusmaya calisirdim .konu sahibinin ust katinda oturuyormus ev sahibi cok zor kavgali olmak vs
%25 sınırı olmasa da ev bulunamayan dönemler yakın zaten bir süre sonra bu kiraları verebilecek kimse kalmayacakBunun sonu ev bulma sorununa varacak ama farkında değilsiniz. Artık bir yerden sonra insanlar evlerini kiralamak istemeyecek. İki tane evimiz vardı yaklaşık bir sene boş tuttum kiracı derdi istemediğim için. Araya hatırını kıramayacağım insanlar girdi, ev bulunmuyor diye yalvar yakar kiraya verdik bikaç aydır. Ama verirken de senelik sözleşme yenilerim, tahliye sözleşmesi imzalatırım diye uyardım. Baktım ki rahatsızım boş tutarım, satarım. Kiracıların ev bulamayacağı dönem çok yakın.
bakın koskoca kurumlar kiralanıyor. her şeyin oluru var. kanunu var. ev sahibinin canına okuyan ekonomi sizin de canınızs okuyor. onu rahatlamak sizin göreviniz değil. sıfırdan kiralıyor olsa evet istediğini verir. 5 senede de yapamaz emsal kira. 5i kabul etmiyorsa 2500e mecbur kalacak. ben sanmıyorum sözleşmede ev sahibini rahatlamak yazdığını. 250ye aldılar 2.5 oldu. daha ne yapsın bu ev
İki kez başına gelmesi çok kötü olmuş. Diyorum ya Allah iyi insanlarla karşılaştırsın yakında annemlerin de kira zam dönemi gelecek onlarda mevzu çok daha farklı. Krize dönebilir. Evi kiralayan kişi ile şu anda içinde yaşayan kişiler farklıymış komşularımızın söylediğine göre. Bizimkiler kiraya verirken titiz davrandılar bekar çalışan olabilir dediler hani evi daha temiz kullanır diye. güya tutan kız da kuzeniyle kalacaktı öyle ibraz etmişti. Ancak kuzenim dediği kişi akrabası bile değilmiş ev arkadaşıymış sadece. Baştan açık davranmadılar. Hukuksal bir boşluk çıkıyor tabi burda. Bilmiyorum napacaklar.4. olarak da benim babamı ekleyin. Zamanında kötü kiracı sebebiyle 2 evini sattı. Rezalet kiracılara denk geldik, kira falan alamadık.
%25 sınırı olmasa o kiralar o seviyeye çıkmayacaktı zaten. Önünü göremeyen, geleceğinden korkan insan kendini garantiye almak ister. Ev sahipleri de öyle yaptılar, en azından ilk bikaç seneyi kurtarmak için kiraları yükselttiler. Sonrası zincirleme geldi.%25 sınırı olmasa da ev bulunamayan dönemler yakın zaten bir süre sonra bu kiraları verebilecek kimse kalmayacak
Pardon da anlamadım siz 4 binlik eve emsali 12 bin iken 7 ye oturup bide millete nasıl ders vermeye çalışmışsınız anlamadım.Kiracı olarak çok hakkınız var da ayıp değil mi hani 7 diyin 8 diyin ama dalga geçer gibi 5.000 verilir mi bu devirde . Benim ev kiram 4000 di yasal zamla 5000 olması gerekirken ben utandım teklif etmeye adam utandı birden o kadar yükseltmeye ki emsalleri 12 de oturduk konuştuk karşılıklı 7 de karar aldık yani tamam ev sahipleri bazen çok acımasız ama şu devirde elalemin evinde de dalga geçer gibi 5 e oturulmaz
Bir kaç mesaj aşağıda açıkladım ben teklif vermedim ev sahibi 7 ile geldi bende kabul ettim 8 deseydi onu da kabul ederdim kendi içimde bir meblağ belirlemiştim ama bu asla %25 değildi artı ben bu kirayı 1+1 e veriyorum tek avantajım konum özelliklerim ha ev sahibi emsale de dayasaydı düşünüp taşınıp eğer içinden çıkacağıma güveniyorsam verirdim bulunduğum ilde ev bulmak nimet ha bulunur ama daha dağda tepede şehir merkezinden uzakta o şekilde yaşayamayacağım için muhtemelen verirdimPardon da anlamadım siz 4 binlik eve emsali 12 bin iken 7 ye oturup bide millete nasıl ders vermeye çalışmışsınız anlamadım.
Farkındaysanız o dalga geçer gibi dediğiniz 5 bin şu anki kirasının 2.5 katı. Ve emsali 9-10 iken ne diye 7-8 versin siz bile vermemişsiniz 8.
Gerçekten bazı yorumlar şaka gibi
Derdim sizin 3-5-7 vermeniz değil ki. Öyle üstten üstten ben bu kadar yaptım bak sizin yaptığınız ayıp diye konuşmanız.Bir kaç mesaj aşağıda açıkladım ben teklif vermedim ev sahibi 7 ile geldi bende kabul ettim 8 deseydi onu da kabul ederdim kendi içimde bir meblağ belirlemiştim ama bu asla %25 değildi artı ben bu kirayı 1+1 e veriyorum tek avantajım konum özelliklerim ha ev sahibi emsale de dayasaydı düşünüp taşınıp eğer içinden çıkacağıma güveniyorsam verirdim bulunduğum ilde ev bulmak nimet ha bulunur ama daha dağda tepede şehir merkezinden uzakta o şekilde yaşayamayacağım için muhtemelen verirdim
Neyden tam olarak eminsiniz ? Evet bence ayıp ben yıllarca çalışıp çabalayıp ev alacağım kiraya vereceğim bir zahmet kiracı da şartlara bakıp benimle orta yol bulsun tek artan kira değil ki ? Ayrıca boşuna emin olmayın 12 diye gelseydi çıkmayı düşünürdüm ama muhtemelen çıkmazdım çünkü o dönem gelmeden 1 ay önce kiralara baktığımda benim sıram 12-15 yolumun karşısı 10 küsürlerdeydi evden taşınıp depozito 2x kira yeniden açılışlar şu bu uğraşacağıma ve eski eve gireceğime (şimdi ikinci kiracıyım bu önemli benim için ) zorlar verirdim çünkü min çıkacağım ev 10.000 zaten neyden neyin kârını yapacaktım ?Derdim sizin 3-5-7 vermeniz değil ki. Öyle üstten üstten ben bu kadar yaptım bak sizin yaptığınız ayıp diye konuşmanız.
Eminim sizin de ev sahibiniz 12 diye gelseydi o zaman eski kiracı olmamın ne anlamı var çıkıp yeni eve gireyim madem derdiniz.
Bu ülkede 5 bin kiranın çok altında kalan kiracılar da var, 5 bine yer bulamayan da. O yüzden 5-10 diye bakamayız, ancak artış oranına bakabiliriz
Hanım efendi şaka mısınız gerçekten ? Madem o kadar ev sahibine anlayışlısınız neden 12 vermediniz ? Yazık değil mi senelerce çalışmış çabalamış ev almış?Neyden tam olarak eminsiniz ? Evet bence ayıp ben yıllarca çalışıp çabalayıp ev alacağım kiraya vereceğim bir zahmet kiracı da şartlara bakıp benimle orta yol bulsun tek artan kira değil ki ? Ayrıca boşuna emin olmayın 12 diye gelseydi çıkmayı düşünürdüm ama muhtemelen çıkmazdım çünkü o dönem gelmeden 1 ay önce kiralara baktığımda benim sıram 12-15 yolumun karşısı 10 küsürlerdeydi evden taşınıp depozito 2x kira yeniden açılışlar şu bu uğraşacağıma ve eski eve gireceğime (şimdi ikinci kiracıyım bu önemli benim için ) zorlar verirdim çünkü min çıkacağım ev 10.000 zaten neyden neyin kârını yapacaktım ?
Şimdi mesela konu sahibi diretip çıkmayacak ya seneye ya da 2 sene sonra bu beğenmediği kirayı bulursa öpüp başına koyacak hep anı değil az ileriyi de düşünmek gerek ben bu yüzden az siz gidin az ev sahibi gelsin dedim ama ev sahibi smsle bildirmeyi tercih etmiş bunu da okuyunca konu sahibine hak verip ben olsam yokuşa sürerdim dedim ama konu sahibi kendisinden sonra yazılan mesajların gazına gelip tepki göstermeye devam etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?