Canımızı almak isteyen ev sahibi

Yalnız siz konu sahibinine göre çok daha az oranda zam yapmişsiniz farkında mısınız ? Sizin ayıp olmamasi için 12 bin civarı yapmanız gerekirdi.

Eğer bu şekilde olduysa tabii ki hak veririm siz arayın konuşmayı deneyin ki ev sahibim 4 ü 20 deseydi ödeme gücüme göre rakam söyler o şekilde öderdim herhalde tabii ki birden 20 yi veremezdim ama 5 de ayıp kaçıyor biraz

işte daha hayırlı olmuş belki. bence zaten ev saçma geliyor tamam oturduğun evi al ama fazladan ev demek fazladsm insan muhatabı demek. ne kiracılar var evi mahvediyor. benim ailem de ev almak yerine yakın zamanda Arsa aldı. arsa daha değerlendi dümdüz olduğu halde tarım vs değil. 25 olsun demiyorum konuşup orta yol bulunur. ama ev sahibinin de kiracıya uyması gerek. yoksa kiracı hakkı belli

Yalnız siz konu sahibinine göre çok daha az oranda zam yapmişsiniz farkında mısınız ? Sizin ayıp olmamasi için 12 bin civarı yapmanız gerekirdi.
Zammı ben yapmadım ev sahibim ne düşündüğümü sordu yasal olan 5 ama ben size 5 nin teklif edemem dedim kendisi de emsaller 12 bende sizden ilk seneden 12 isteyemem dedi düşündü taşındı 7 ile geldi bende orta yolu bulduğumuzu düşünüp kabul ettim ama aramızda en azından saygılı bir diyalog oldu konu sahibine olduğu gibi bana smsle kiran bu yazsaydı yokuşa sürerdim

Sizinde en azından 12-13 bin vermeniz gerekirdi en azından ayıp kaçıyor biraz

Arkadaşlar iyi geceler bugün başka mesaja dönemeyebilirim yarın danışıp güncelleme yaparım herkese minnettarım teşekkür ederim

yani kiralik ev skntisi olur mu diye cekiniyorum ben .gecen yil ev almadan once 3 ay kiralik ev aradim fiyatlar zaten uc , ustune 6 aylik pesin isteyenler vs .eee ev olmayinca da mecbur kaliyorsun piyasa iyice dengesizlesiyor bu sefer .ben kiraci yada ev sahibi olsam iki taraf icinde orta noktada bulusmaya calisirdim .konu sahibinin ust katinda oturuyormus ev sahibi cok zor kavgali olmak vs

Sizinde en azından 12-13 bin vermeniz gerekirdi en azından ayıp kaçıyor biraz
Sizden sonra mesaj yazan üyeyi kopyalayarak laf sokmaya çalışacağınıza bence çözüme odaklanın ev sahibim bana 12-13 le gelseydi ve anlık gücüm oysa kabul ederdim çünkü benim konumumun ederi o ben 12-13 için evden çıkarsam bir daha parasını da versem bulamayacağım konumdayım

ben kiracıydım kaç sene. en son ev sahibim bana köpek gibi davrandığı için yasal zammı yaptım umrumda değildi. bana gelip düzgünce konuşmuş olsa aklımda 2 katı yapmak vardı. ama yapmadım hiçbir şey yapamadı. en son da çıktım artık evden. öncesinde de ev sahiplerimle oturur konuşurduk zammı. hiç orana bakmazdık. ama bazı ev sahipleri bunu hak ediyor. kimde zaten çevremde 25 yapmadı zammı kirada olanlar.

%25 sınırı olmasa da ev bulunamayan dönemler yakın zaten bir süre sonra bu kiraları verebilecek kimse kalmayacak

Sözleşmelerde ev sahibini rahatlatmak yazmadığı gibi %25 üst sınırda yazmıyor sanırım tefe tüfe yazıyor

4. olarak da benim babamı ekleyin. Zamanında kötü kiracı sebebiyle 2 evini sattı. Rezalet kiracılara denk geldik, kira falan alamadık.
İki kez başına gelmesi çok kötü olmuş. Diyorum ya Allah iyi insanlarla karşılaştırsın yakında annemlerin de kira zam dönemi gelecek onlarda mevzu çok daha farklı. Krize dönebilir. Evi kiralayan kişi ile şu anda içinde yaşayan kişiler farklıymış komşularımızın söylediğine göre. Bizimkiler kiraya verirken titiz davrandılar bekar çalışan olabilir dediler hani evi daha temiz kullanır diye. güya tutan kız da kuzeniyle kalacaktı öyle ibraz etmişti. Ancak kuzenim dediği kişi akrabası bile değilmiş ev arkadaşıymış sadece. Baştan açık davranmadılar. Hukuksal bir boşluk çıkıyor tabi burda. Bilmiyorum napacaklar.

%25 sınırı olmasa da ev bulunamayan dönemler yakın zaten bir süre sonra bu kiraları verebilecek kimse kalmayacak
%25 sınırı olmasa o kiralar o seviyeye çıkmayacaktı zaten. Önünü göremeyen, geleceğinden korkan insan kendini garantiye almak ister. Ev sahipleri de öyle yaptılar, en azından ilk bikaç seneyi kurtarmak için kiraları yükselttiler. Sonrası zincirleme geldi.

Pardon da anlamadım siz 4 binlik eve emsali 12 bin iken 7 ye oturup bide millete nasıl ders vermeye çalışmışsınız anlamadım.

Farkındaysanız o dalga geçer gibi dediğiniz 5 bin şu anki kirasının 2.5 katı. Ve emsali 9-10 iken ne diye 7-8 versin siz bile vermemişsiniz 8.

Gerçekten bazı yorumlar şaka gibi

Bir kaç mesaj aşağıda açıkladım ben teklif vermedim ev sahibi 7 ile geldi bende kabul ettim 8 deseydi onu da kabul ederdim kendi içimde bir meblağ belirlemiştim ama bu asla %25 değildi artı ben bu kirayı 1+1 e veriyorum tek avantajım konum özelliklerim ha ev sahibi emsale de dayasaydı düşünüp taşınıp eğer içinden çıkacağıma güveniyorsam verirdim bulunduğum ilde ev bulmak nimet ha bulunur ama daha dağda tepede şehir merkezinden uzakta o şekilde yaşayamayacağım için muhtemelen verirdim

Konu sahibi bence 5-6 teklif edin. Bi konuşun. 2 iken 10 bin gönderilmez. Ama insan huzursuzluk istemiyor.

Ben 2021 de evimi sattım. Yerine 2 tane küçük büro aldım. Küçük bi eve geçtim. O zaman evin kirası 1000, büroların her birini de 1000 den kiraya verdim. İçinde resmi bir kurum var. Yasal zam tefe tüfe derken ilk sene 1150 oldu, şuan 1350. Bir sorun oldu evden çıktım ben. Şuan 5000 kira ödüyorum.

O zaman kiramın 2 katı elime geçerken şuan yarısı geçiyor. Keşke çıksa yeniden kiraya versem ama eski kiracının böyle bir şansı var, ve eskiler de bu yüzden çıkmaya korkuyor yapacak bir şey yok. Haksız diyemiyorum. Benim zararımı karşılamak onun görevi değil, ben de ev sahibinin zararını karşılamak zorunda değilim. Artık kim vicdanlı çıkarsa ona oluyor gibi bir şey

Derdim sizin 3-5-7 vermeniz değil ki. Öyle üstten üstten ben bu kadar yaptım bak sizin yaptığınız ayıp diye konuşmanız.

Eminim sizin de ev sahibiniz 12 diye gelseydi o zaman eski kiracı olmamın ne anlamı var çıkıp yeni eve gireyim madem derdiniz.

Bu ülkede 5 bin kiranın çok altında kalan kiracılar da var, 5 bine yer bulamayan da. O yüzden 5-10 diye bakamayız, ancak artış oranına bakabiliriz

Neyden tam olarak eminsiniz ? Evet bence ayıp ben yıllarca çalışıp çabalayıp ev alacağım kiraya vereceğim bir zahmet kiracı da şartlara bakıp benimle orta yol bulsun tek artan kira değil ki ? Ayrıca boşuna emin olmayın 12 diye gelseydi çıkmayı düşünürdüm ama muhtemelen çıkmazdım çünkü o dönem gelmeden 1 ay önce kiralara baktığımda benim sıram 12-15 yolumun karşısı 10 küsürlerdeydi evden taşınıp depozito 2x kira yeniden açılışlar şu bu uğraşacağıma ve eski eve gireceğime (şimdi ikinci kiracıyım bu önemli benim için ) zorlar verirdim çünkü min çıkacağım ev 10.000 zaten neyden neyin kârını yapacaktım ?
Şimdi mesela konu sahibi diretip çıkmayacak ya seneye ya da 2 sene sonra bu beğenmediği kirayı bulursa öpüp başına koyacak hep anı değil az ileriyi de düşünmek gerek ben bu yüzden az siz gidin az ev sahibi gelsin dedim ama ev sahibi smsle bildirmeyi tercih etmiş bunu da okuyunca konu sahibine hak verip ben olsam yokuşa sürerdim dedim ama konu sahibi kendisinden sonra yazılan mesajların gazına gelip tepki göstermeye devam etti

Hanım efendi şaka mısınız gerçekten ? Madem o kadar ev sahibine anlayışlısınız neden 12 vermediniz ? Yazık değil mi senelerce çalışmış çabalamış ev almış?

Sizin 4-ten 8-e çıkarmadığınız kirayı millet 2-den 10-a çıkarmış hala orta yolu 8 diyorsunuz.

Kusura bakmayın da bu zammı değil mesajla, yüzüme gelip konuşsa, belediyeden anons etse, mail atsa, hatta gidip üşenmeyip telgraf çekse yine aynı cevabı alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…