Canımızı almak isteyen ev sahibi

Siz okuduğunuzu da anlamıyorsunuz 8 dese zaten kabul ederdim ben kendisine bıraktım,demedi ne yapsaydım ?
Siz kabul etmezsiniz benim evimin ederi bu değil dersiniz ok
Bende kabul ederim ederi o derim neyi tartışıyorsunuz hala

Yükselen enflasyonun suçlusu ev sahipleri değil %25 kısıtlaması bu yüzden onlara da haksızlık. Bir başarısızlıgin sonucunu başka birine yıkma gibi. Ben olsam ve bu durumda bana %25 diye kiracı diretse direk o evi satarım bankaya atarım. Kira getirmeyen evi ne yapayim. Bu arada birden 10a çıkmasıni da fazla buldum orası ayrı.

Ev bir yatırım aracidir ve insanlar kira getirisi icin yatirim yapar.
Ev sahibi biraz daha makhl olabilirmis ,orasi ayri.

Ev bir yatırım aracıdır. Enflasyon karşısında paran erir ama evinin değeri düşmez hatta artabilir.
Ancak kira getirisiyle geçinmeyi hayal ediyorsan böyle avucunu yalarsın bu ülkede çünkü enflasyon var.
Devlet parayı koruyamıyor.
ev sahiplerinin hakkını korusa ortalık evsiz kaynar.
En kolayı kiracının hakkını korumak.
Benim babamın da kiracıları var kendi de kirada oturuyor hepsi 25 zam yapıyor öyle belirlendi. Babamın ödediği kira da aldığı kira da şu an piyasanın çok altında ama yapacak bir şey yok.
DEMRE
A anderunmastisi
milas1625
Beğenmedim atan arkadaşlar ne duymak istiyorsunuz.
Ev sahibi makul davransaydı. Geçinemiyorum orta yolu bulalım deseydi ben de bu yorumu yapmazdım. Ama bu ev sahibi 25 zammı hakediyor ve yapabileceği hiçbir şey yok kanunen. Kiracısının insafına kalmış. O sebeple önce benim evim aslında kaç eder diyecek. Kiracım ne kazanıyor bana ne verebilecek diyecek. Sonra kendine ne lazım ona bakacak. Düzgün bir rakam belirleyip söylemesi lazımdı. Bu ev sahibi iletişim yollarının kapatılmasını hak ediyor.

succulentaski Bu da yeni çıktı "beğenmedim" diyene neden diye sormak... ev sahibi nasıl insafszsa yüzde 25 göndermekte o kadar insafsz bu yüzden beğenmedim. Kira bi ek gelirdir yatrmım bana günümüz şartlarnda bi orta ayar gelir sağlamayacaksa ne diye yatırım yapayım.Örneklendirmek gerekirse ben evimin kirasını çocuklarımın eğitimi için kullanıyorum. Evim iyi bir muhitte ve çocuklarmn okuluna yürüme mesafesinde... Ben aileme ait bir dairede ve okullarna uzak oturuyorum. Geçen sene kiram beşbin servisler 650 idi... Bu sene servisler 1300 ki ikiside servis kullanıyor. Şimdi sizin mantığınzla yüzde 25 yapsam kiranın bana ne faydası var. Oturduk konştk orta yolu bulduk her şeyin yüzde yüz yüzde 200 arttığı yerde yüzde elli zamda anlaştık.Karşılıklı anlayış şart... kimse hayat pahalılığını kiracıya fatura edemeyeceği gibi ev sahibinede fatura edemez...

Yasalar sizden yana..yeni kiracısiniz yuzde 25 diyor yasa...ama orta yolu bulmak adına 4 teklif edin mesela...istemedi mi yüzde 25 zam yapıp gönderin dava açın diyin. Dava en az iki yıl sürer. Ve şu sekilde oldu mu mahkeme bunu kabul eder öyle ev sahibine boyle kiracı gerek. Hakkınızı yedirmeyin.

Bize de nişanlıyım diyen bir adam evi pavyona çevirmişti. Binada oturan komşular şikayet edince çıktı.

succulentaski . Hanımefendi burada herkes herkesin fikirlerini onaylamak Beğenmek zorunda değil Sizin fikriniz benim hoşuma gitmediği zaman ona beğendi atamam sizinle aynı fikirde değilim ki beğenmedim işareti atmışım Bu arkadaşın düşüncesine Kesinlikle katılıyorum Çünkü ben de geçinmek için değil çocuklarımın eğitimini düşünerek senelerce Kredi ödeyerek bir ev almışım geçen sene%25 arttırım yaptım yıllık 36.000'ye yani aylık 3000 TL Bu bir sene içerisinde tam tamına 25 bin lira Demirbaş doğalgaz sensör değişimi emlak vergisi gibi Masraflar için ödeme Yapmışım şu masraflarla%25 zam yapabilme mümkün değil bırakın çocuğun etütünü karşılamıyor bile burada kiracı ve ev sahibi arasında güzel bir üslup konuşularaktan orta yol bulunması kiracının verdiği paranın hayrını gör Güle güle harca demesi ev sahibinde eşinle çorumla çocuğunla huzur içinde otur denilerekten güzel dileklerle anlaşılması gerektiğinden yanayım

Krediyle ev aldınız. Enflasyon aldı başını gitti krediniz eridi. İyi ki zamanında nakit parayla değil de krediyle almışım diye sevinirken iyi kira eriyince kötü oluyor değil mi?
Ekonomi ortada.
paraya ihtiyacınız varsa kira getirisine güvenip ev almak yanlış seçim olmuş.
Orta yolu bulmak isteyen ev sahibi olsa yine bulunur. O konuda hem fikiriz. Bence de anlaşılmalı. Ama ev sahibi 2 sene önce 2bine girilen ilçedeki eve 10bin istiyorsa anlaşmak istemiyordur. Dolar 5 katına çıkmadı iki senede.

Kanunen 5 yıldan önce tefe tüfe harici zam yapamazsınız şu an 25 ile sınırlandırıldı.
Devalüasyon oldu Türkiye’de paramız eridi. Bunu öngöremediniz anlıyorum.
Kiracınızla orta yolu bulabiliyorsanız ne mutlu. Ama bu ev sahibi gibi 2 yılda 5 kat zam yapmamışsınızdır sanıyorum. Makul bir şeyler belirlenirse zaten sorun yok.
Bu arada kiracınız da insan olmayabilirdi. Sizinle anlaşmayabilirdi o zaman yapacağınız hiçbir şey olmazdı maalesef. İşte bu yüzden kira gelirine güvenip ev alınmaz Türkiye’de.

Emsali 12 olan eve 7 veriyorsunuz. Büyük şehirdesiniz konumu iyi. Ayıp değil mi?
Konu sahibi Anadolu da bir şehrin ilçesinden bahsediyor. Kirası 2bin. 2 yıl önce girmiş. Şu an ev sahibi 10bin yapmak istiyor aynı şey mi?
Yaşadığı yeri nereden biliyorsunuz da 5binin az olduğuna kanaat getirdiniz. 2 yılda kira 5 kat artar mı?

Hiç laf sokma ihtiyacı hissetmedim rica ederim öyle birisi değilim anlamanız için yazmıştım sizin ev sahibi insaflıymış benimki öyle değil

Çok teşekkür ederim beni çok iyi anlamışsınız gerçekten anlatmak istediğim buydu

sizin oturduğunuz evden başka evi var mı

Çok teşekkür ederim gerçekten ben de şaşkınım bu zamanda kiracılıkta insanı süründürüyorlar

Bizim çıktığımız ev 2700 TL ' ydi ev sahibi 10 binden kapıyı açtı 7 bine razı oldu ama o bile çok geldi bize aile apartmanına taşındık bizden sonra 10 bine kiraya vermiş ev eski ama merkezi konumda o yüzden bir şey diyemiyorum hayat pahallı. Artık markette sepet 5000 bine bile zor doluyor bu konu çok su kaldırır çünkü her iki tarafta haklı geliyor bana maaşlara o kadar zam gelmiyor zaten market, benzin ev kiarı uçtu gitti maaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…