- 22 Mart 2023
- 439
- 94
- 28
- 29
- Konu Sahibi ayyucebarlas
-
Bak sana ne anlatacağım canım,
Ben depremde karnımdaki 4 aylık bebeğimi kaybettim. Hastahaneye gitmemize imkan yoktu ambulansta çağırmak istemiyorduk çünkü enkaz altında binlerce insan vardı.
Benim sancılarım o kadar çok arttı ve kanamam o kadar çok fazlaydı ki artık baygınlık geçiriyordum mecbur kalıp aradık geldiler ve ben o yolda normal doğum sancısı ile kaybettim çocuğumu .
Hastane filan yok elektrik bilgisayar yok olanlarda başka şehirden getirilenler sadece iletişim için kullanılıyor kayıt almıyorlar.
Ve beni eylülde aradı sağlık ocağında ki ebe, bana doğum yaptınmı niye haber vermiyorsun diyor anlattım durumu kapattım ama içim hala yanıyor şuan çok şükür tekrar hamile kaldım. Hem de tedavisiz , aylarca tedavi gördüm olmadı bıraktım tedavi olmayı kendiliğinden oldu.
Herşeyin zamanı var ve herkesin bir hayat hikayesi var inşallah sende benim gibi hamile kalırsın ve o gün burada karşılaşmayı çok isterim
Bak sana ne anlatacağım canım,
Ben depremde karnımdaki 4 aylık bebeğimi kaybettim. Hastahaneye gitmemize imkan yoktu ambulansta çağırmak istemiyorduk çünkü enkaz altında binlerce insan vardı.
Benim sancılarım o kadar çok arttı ve kanamam o kadar çok fazlaydı ki artık baygınlık geçiriyordum mecbur kalıp aradık geldiler ve ben o yolda normal doğum sancısı ile kaybettim çocuğumu .
Hastane filan yok elektrik bilgisayar yok olanlarda başka şehirden getirilenler sadece iletişim için kullanılıyor kayıt almıyorlar.
Ve beni eylülde aradı sağlık ocağında ki ebe, bana doğum yaptınmı niye haber vermiyorsun diyor anlattım durumu kapattım ama içim hala yanıyor şuan çok şükür tekrar hamile kaldım. Hem de tedavisiz , aylarca tedavi gördüm olmadı bıraktım tedavi olmayı kendiliğinden oldu.
Herşeyin zamanı var ve herkesin bir hayat hikayesi var inşallah sende benim gibi hamile kalırsın ve o gün burada karşılaşmayı çok isterim
Ben duydum hayıt suyu karışımı içtim civan percemi falan. Bnmde çevrem de iki tane vardı hatta biri odada hemen yanımda. Üstelik bence çok da emek vermeden hamile kaldı bı anda kaldı yeni evliydi sanırım o yüzden evet insanın canı acıyor. Birde yanımdaki hamileyken bn bı ara adet bile olamiyordm hormonlar değişmişti. Şimdi doğum izninden gelcek odada muhtemelen bebek şöyle bebek böyle diye anlatır durur inşallah o gelmeden ben gebe kalırım da içim yanmaz diyorum. Ama bu hayatta kimi insan ilk gebeliginde kimisi ikinci gebeliginde emek veriyor. Bu platformda ikinci gebelik için de uğraşan çok kişi var. Biz belki ilki için bu kadar uğraşırken belkide ikincisi bize pat diye gelcek nerden bileceğiz. Ama inşallah tez vakitte burda bekleyen herkes hamile kalır
AminnnÇok çok mutlu oldum desemsenin için rabbim kucağına almayı nasip etsin sağlıkla büyüt inşaalah bebeğini yaşadıkların çok çok zor rabbim dağına göre kar verirmiş sen çok dayanıklıymıssın rabbim bi daha yaşatmasın
Canım bende amh 0.04 her ay reglde yumurtalar azalıyor baktın olmuyorsa tüp bebek yap zaman kaybetme seninxe yumurta rezervin azalmışKızlar aslında anlatmak istediğim çok şey var ama bir yerde tıkanıp kalıyorum gecen yıl kasım ayında bebek isteğimiz için planlı bir şekilde davranıp Aralık ayında hamile kaldımOcak ayında mecburi bir kürtaj geçirdim Ozamandan beri hamile kalmaya çalışıyorum ama hiç bir şekilde olmuyor doktora gittim amh 0.88 çıktı doktor aşıma olmam gerektiğini söyledi ama şuan psikolojik olarak buna hazır değilim onun yerine suplara kullandım yediklerime içtiklerime dikkat ettim yok olmuyor sanki doktor o kürtajla bütün annelik yetilerimi de aldı benden lütfen yardımcı olun sizinde başınıza böyle bişey geldimi neler yaptınız tecrübelerinizi benimle paylaşsanız bana bi umut olsanız çünkü artık Her ay adet olduğumda daha çok kötüye gidiyorum bu arada hocaya bile gittim bana ümmü sübyanlısın dedi bir muska verdi onu bile üzerimde taşıyorum ama halen bende bir kıpırtı yok
Tiroid gebe kalmayi engelliyormuBende çünkü baktrdım . Gebelik düşündüğümde . Şuan hamileyim.
Tiroid gebe kalmayi engelliyormu
Evet farkındayım herşeyin ama bunun için kendimi maddi manevi hazırlamam gerekli fazla zamanda yok doktorum da söyledi bunu Aralık sonuna kadar kendime mühlet verdim en kötü Ocak ayında başlıcam ne yapılması gerekiyorsaCanım bende amh 0.04 her ay reglde yumurtalar azalıyor baktın olmuyorsa tüp bebek yap zaman kaybetme seninxe yumurta rezervin azalmış
Ayni sekil bende ocakta baslicam maddi manevi yoruluyor insan RABBİM yardimcimiz olsun inşALLAHEvet farkındayım herşeyin ama bunun için kendimi maddi manevi hazırlamam gerekli fazla zamanda yok doktorum da söyledi bunu Aralık sonuna kadar kendime mühlet verdim en kötü Ocak ayında başlıcam ne yapılması gerekiyorsa
AMH ınızın tükenmesinimi bekliyorsunuz? 0.88 öyle harika bir rezerv değil.Kızlar aslında anlatmak istediğim çok şey var ama bir yerde tıkanıp kalıyorum gecen yıl kasım ayında bebek isteğimiz için planlı bir şekilde davranıp Aralık ayında hamile kaldımOcak ayında mecburi bir kürtaj geçirdim Ozamandan beri hamile kalmaya çalışıyorum ama hiç bir şekilde olmuyor doktora gittim amh 0.88 çıktı doktor aşıma olmam gerektiğini söyledi ama şuan psikolojik olarak buna hazır değilim onun yerine suplara kullandım yediklerime içtiklerime dikkat ettim yok olmuyor sanki doktor o kürtajla bütün annelik yetilerimi de aldı benden lütfen yardımcı olun sizinde başınıza böyle bişey geldimi neler yaptınız tecrübelerinizi benimle paylaşsanız bana bi umut olsanız çünkü artık Her ay adet olduğumda daha çok kötüye gidiyorum bu arada hocaya bile gittim bana ümmü sübyanlısın dedi bir muska verdi onu bile üzerimde taşıyorum ama halen bende bir kıpırtı yok
Olumlu düşün çevrendeki insanlara imrenerek bakma sonuçta o duyguyu sende yaşadın bu tür olaylar seni daha çok yorar piskolojin çok önemli mutlaka çocuk sahibi olacaksın Allah'ım seninle olsunÇok çok doğru söylüyorsun bende senin gibi düşünüyorum ama uygulamada biraz sıkıntı çekiyorum çevremde olan insanlar var hamile onlara imrenerek bakıyorum bazıları şikayet ediyor ağrım var , kilo aldım ,göbeğim erken çıktı gibi ahhh diyorum ahhh benimde olsa diye ama işte ne fayda arkadaşım gecen Ocak 10 da muhtemel doğumum dedi (benimde gecen yıl mecburi kürtajın olduğu gün)bir tarih bu kadar yakmaz insanın içini dersin yakıyormuş kalbime binlerce bıçak girdi aynı anda öyle bir iç acıması yani benim önce bunlardan arınmam gerek belki de bi psikoloğa gitmek bu ay hayıt tohumu kürüne başlıycam duymadıysan sende araştır bir derim rabbim anne olmak isteyipte olamayanların duasını duysun inşaalah
Hakl8sın gerçekten ama öyle bir sansında var evet çok zor ama dua et tedavisi var inşallah normal kalırsın eğer olmazsa dua etki tüp bebek yaptığında tutsun hiç düşünme bebek istiyorsan hemen başla tedavine benim bintanıdığım asilamayla hamile kaldın o kadar uğraştıki anlatamam kaç kere tutunmafı en son tutundu ve bebek oldu bunlar bebek doğunca korunmuyorlar nasıl olsa tedavisiz olmuyor diye sonra yine hamile kalıyor şimdi o bebekte yeni doğdu aralar8nda 1 yaş var Eğer istiyorsan söykemisi kolay diyeceksin ama tedavini hemen ol zaten sen tedaviye başlarken kendini hazır hissetceksin inşallah tez zamanda sağlıklı bı gebelik yasarız burdaki isteyen herkese Allah nasip etsin inşallahEvet farkındayım herşeyin ama bunun için kendimi maddi manevi hazırlamam gerekli fazla zamanda yok doktorum da söyledi bunu Aralık sonuna kadar kendime mühlet verdim en kötü Ocak ayında başlıcam ne yapılması gerekiyorsa
Bende biliyorum çok mükemmel bir rezerv olmadığını herşeyin farkındayım ama psikolojik olarak büyük bi yıkımdan çıktım bu psikolojiyle tüp bebek yapsam ne kadar etkili olur bilemiyorum önce kendimi toparlamam gerekli ki ayrıca tüp bebekte çok ucuz bi tedavi yöntemi değil gönül ister tabiki gideyim Kıbrıs’ta yaptırayım tedavimi öyle olmuyor ki bence yumurta kaliteni arttırmazsan tüp bebek yapsan ne çare tutmadıktan sonra önce takvilerle yumurtalık rezevlerimi kuvvetlendiriyorum bence herkez öyle yapmalı daha sonra gerekli tedaviler uygulanırAMH ınızın tükenmesinimi bekliyorsunuz? 0.88 öyle harika bir rezerv değil.
Hakl8sın gerçekten ama öyle bir sansında var evet çok zor ama dua et tedavisi var inşallah normal kalırsın eğer olmazsa dua etki tüp bebek yaptığında tutsun hiç düşünme bebek istiyorsan hemen başla tedavine benim bintanıdığım asilamayla hamile kaldın o kadar uğraştıki anlatamam kaç kere tutunmafı en son tutundu ve bebek oldu bunlar bebek doğunca korunmuyorlar nasıl olsa tedavisiz olmuyor diye sonra yine hamile kalıyor şimdi o bebekte yeni doğdu aralar8nda 1 yaş var Eğer istiyorsan söykemisi kolay diyeceksin ama tedavini hemen ol zaten sen tedaviye başlarken kendini hazır hissetceksin inşallah tez zamanda sağlıklı bı gebelik yasarız burdaki isteyen herkese Allah nasip etsin inşallah
Rabbim inşaalah isteyen herkese evlat versinOlumlu düşün çevrendeki insanlara imrenerek bakma sonuçta o duyguyu sende yaşadın bu tür olaylar seni daha çok yorar piskolojin çok önemli mutlaka çocuk sahibi olacaksın Allah'ım seninle olsun
Evet benim çevremdede öyle aileler vardı en yakın olan bi aile dostumuz 3 kere tüp bebek yaptı 2 si tutmadı diğeri tuttu ama anne karnında düştü yine başka bi tanıdığımız accers bars adlı bi çalışma var onun eğitimi alıp sertifika da alınca bu kıza o yöntemle düşünce güçü gibi diyebilirim (bu konuyu bi araştırın derim internetten)seans yaptı 2.seans dan sonra kız hamile şuanHakl8sın gerçekten ama öyle bir sansında var evet çok zor ama dua et tedavisi var inşallah normal kalırsın eğer olmazsa dua etki tüp bebek yaptığında tutsun hiç düşünme bebek istiyorsan hemen başla tedavine benim bintanıdığım asilamayla hamile kaldın o kadar uğraştıki anlatamam kaç kere tutunmafı en son tutundu ve bebek oldu bunlar bebek doğunca korunmuyorlar nasıl olsa tedavisiz olmuyor diye sonra yine hamile kalıyor şimdi o bebekte yeni doğdu aralar8nda 1 yaş var Eğer istiyorsan söykemisi kolay diyeceksin ama tedavini hemen ol zaten sen tedaviye başlarken kendini hazır hissetceksin inşallah tez zamanda sağlıklı bı gebelik yasarız burdaki isteyen herkese Allah nasip etsin inşallah
İnşallahAyni sekil bende ocakta baslicam maddi manevi yoruluyor insan RABBİM yardimcimiz olsun inşALLAH
Aynen öyle çok çok doğru söylüyorsun ben hep evlenmezden önce de çocuk istemişimdir çocukları çok severim onlara karsi çok fazla sabırlıyımdır yeğenlerim var benden çıkmazlar bazen diyorum ki belkide cok istediğim için olmuyor aman desem olmasın istemiyorum desem olcaktı bu bi gerçek neyin cok olmasını istersen olmuyormuş yada zor oluyormuş rabbim bizi bu büyük sınavın sonunda ödüllendirir inşaalah ve anne olmayı hak eden bütün kadınların kucağını boş bırakmazBen ilk yılda gebelik istemedim çevremde isteyen hamile kalan herkes bı of pof peşindeydi. Ya madem böyle siniz neden korunmadiniz. Saldım gitti diyo e o zaman neden itiraz ediyorsun üstelik çevremden biri ben asla istemiyorum deyip gebe kaldı. Sonra sordum hani. İstemiyorsun ya eşim çok ısrar ettide O yüzden .. yani insanları anlamak gerçekten zor . Kimisi kaynana üzerine atıp atıp tatile giden mi dersin aman banane o baksın diyen Mi dersin. ama ben yada biz gibi ince düşünenler bebeğin sorumluluğunu alanlar ince düşünenler böyle bekler ve hayatını düzene koyar sonra da hemen geleceğini sanır. Ben şahsen tayin olduktan sonra istedim ama malesef smdide bı senedir olmuyor. Hayatımda isteyene yada istemeyeni asla yargılamadim. Hayatımı düzene koyup öyle bebek yapmak istedim. Ama malesef insanoğlu gerckten elindekini nankörlük ediyor belki bebek bana da pat diye gelse bende öyle olcaktim ama şuan kıymetini öyle çok anlıyorum ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?