- 10 Eylül 2022
- 1.512
- 1.046
- 63
- 33
- Konu Sahibi ayyucebarlas
-
Rezerv kuvvetlendirilmez e2 estradiol hormonu desteklenir yumurtanın o ayki kalitesi kuvvetlendirir. Tüp bebek tedavisi olun demedim bile? Aşılama, yumurta geliştirme gibi bir çok ön basamak mevcut. Devlette tedaviside ücretsiz.Bende biliyorum çok mükemmel bir rezerv olmadığını herşeyin farkındayım ama psikolojik olarak büyük bi yıkımdan çıktım bu psikolojiyle tüp bebek yapsam ne kadar etkili olur bilemiyorum önce kendimi toparlamam gerekli ki ayrıca tüp bebekte çok ucuz bi tedavi yöntemi değil gönül ister tabiki gideyim Kıbrıs’ta yaptırayım tedavimi öyle olmuyor ki bence yumurta kaliteni arttırmazsan tüp bebek yapsan ne çare tutmadıktan sonra önce takvilerle yumurtalık rezevlerimi kuvvetlendiriyorum bence herkez öyle yapmalı daha sonra gerekli tedaviler uygulanır
Rezerv dediğiniz şey zaten yumurtalardan oluşmuyormu ki aşılama yapılıyor 3 kere tutmadımı direk tüp bebeğe geçiyorsun yumurta kaliteleştirme doktorumun kendi ürettiği destekleyici bi hap bilmiyorum ben doktorumla sürekli diolog halindeydim demekki siz daha iyi biliyormuşşunuz bu arada manevi kuvvete de inanırım ben ama sadece körü körüne dua ederek beklemem duaya da alternatif tıppada bana mantıklı gelecek herşeye açığım ve uygularım bunlara Kişiler uygular uygulamaz herkesin kendi insiyatifinde olan şeyler rabbim herkesin gönlündekini versinRezerv kuvvetlendirilmez e2 estradiol hormonu desteklenir yumurtanın o ayki kalitesi kuvvetlendirir. Tüp bebek tedavisi olun demedim bile? Aşılama, yumurta geliştirme gibi bir çok ön basamak mevcut. Devlette tedaviside ücretsiz.
Rabbim elbet mucize sunar da şöyle bir tıp çağında sadece dua işe yaramıyor.
Rezerv ayrı şey yumurta kalitesi apayrı. Rezerv iyileştirilir arttırılır birşey değil AMH denilen hormon rezervdir arttırılamaz iyileştirilemez. Estradiol hormonu iyileştirilebilir yumurtanın kalitesidir bunlar takviye edici vitaminlerle gerçekleşir. Doktorunuz AMH arttırıyorsa ilah falan olmalı bilimsel olarak tıbben mümkün değil çünkü.Rezerv dediğiniz şey zaten yumurtalardan oluşmuyormu ki aşılama yapılıyor 3 kere tutmadımı direk tüp bebeğe geçiyorsun yumurta kaliteleştirme doktorumun kendi ürettiği destekleyici bi hap bilmiyorum ben doktorumla sürekli diolog halindeydim demekki siz daha iyi biliyormuşşunuz bu arada manevi kuvvete de inanırım ben ama sadece körü körüne dua ederek beklemem duaya da alternatif tıppada bana mantıklı gelecek herşeye açığım ve uygularım bunlara Kişiler uygular uygulamaz herkesin kendi insiyatifinde olan şeyler rabbim herkesin gönlündekini versin
Belki ben ilah bulmışumdur ne mutlu ozamn banaRezerv ayrı şey yumurta kalitesi apayrı. Rezerv iyileştirilir arttırılır birşey değil AMH denilen hormon rezervdir arttırılamaz iyileştirilemez. Estradiol hormonu iyileştirilebilir yumurtanın kalitesidir bunlar takviye edici vitaminlerle gerçekleşir. Doktorunuz AMH arttırıyorsa ilah falan olmalı bilimsel olarak tıbben mümkün değil çünkü.
Aşılama denediğinizi yazmamışsınız tüp bebek maliyetinden girmişsiniz derdim var ıvır zıvırr. Müneccim değil burada kimse maalesef.. zaten aşılama deneyip denemediğinizi ve bunun ücretsiz olduğunu bu yüzden yazdım . Ayrıca o kadar olayın içerisindesiniz kiii Foliküle rezerv diyorsunuz falan?Belki ben ilah bulmışumdur ne mutlu ozamn banabu arada doktorum rezevrlerimi çoğaltıyor diye bi cümle kurmadım ben yumurtalıları iyileştirme toparlama ne derseniz yada kuvvetlendirmek için ilaç kullanıyorum benim fikirlerim yada yazdığım şeyler size doğru gelmiyor olabilir ozamn memnun kalacağınız bir platforma gidin yada benimle iletişim halinde olmayın zaten ilk geldiğiniz yorumda bile insanı yermeye yönelik konuştunuz bende biliyorum problemimi birde sanki ben bilmiyormuş ve bu konuda birşeyler yapmıyormuşum gibi değişik bir tavır haline girdiniz kimseyi bilemezsiniz insanların neler yaşadığını ve nelere başvurduğunu bedavan konuşmak çok kolay tabi ve bu hiç hoş deil bu kadar bilgi birikiminiz var ama hiç bi işe yaramaz üslüp üslüp üslüp benimle bu şekilde konuşma hakkını size kimse vermez
Ayrıca kendimle alakalı size şunları anlatayım siz her ne kadar bana depresif davransanızda..Belki ben ilah bulmışumdur ne mutlu ozamn banabu arada doktorum rezevrlerimi çoğaltıyor diye bi cümle kurmadım ben yumurtalıları iyileştirme toparlama ne derseniz yada kuvvetlendirmek için ilaç kullanıyorum benim fikirlerim yada yazdığım şeyler size doğru gelmiyor olabilir ozamn memnun kalacağınız bir platforma gidin yada benimle iletişim halinde olmayın zaten ilk geldiğiniz yorumda bile insanı yermeye yönelik konuştunuz bende biliyorum problemimi birde sanki ben bilmiyormuş ve bu konuda birşeyler yapmıyormuşum gibi değişik bir tavır haline girdiniz kimseyi bilemezsiniz insanların neler yaşadığını ve nelere başvurduğunu bedavan konuşmak çok kolay tabi ve bu hiç hoş deil bu kadar bilgi birikiminiz var ama hiç bi işe yaramaz üslüp üslüp üslüp benimle bu şekilde konuşma hakkını size kimse vermez
Başka yerde bir tahlil yaptırdın mı ? Bende evliliğimin 3. Ayında hemen hamile kaldım kanımda pıhtılaşma varmış düşük yaptım ve bu akşam öğrendim ki benim amh değerim 0.4 canım kafayı yemek üzereyim 1 sene önce hamile kalabiliyorken şimdi bu değerim nasıl bu kadar kötü çıkabilir bana da büyük ihtimalle tüp bebek dicekler ama bazı yorumlardan görüyorum ki bu değer yükselebiliryormuş sanırımKızlar aslında anlatmak istediğim çok şey var ama bir yerde tıkanıp kalıyorum gecen yıl kasım ayında bebek isteğimiz için planlı bir şekilde davranıp Aralık ayında hamile kaldımOcak ayında mecburi bir kürtaj geçirdim Ozamandan beri hamile kalmaya çalışıyorum ama hiç bir şekilde olmuyor doktora gittim amh 0.88 çıktı doktor aşıma olmam gerektiğini söyledi ama şuan psikolojik olarak buna hazır değilim onun yerine suplara kullandım yediklerime içtiklerime dikkat ettim yok olmuyor sanki doktor o kürtajla bütün annelik yetilerimi de aldı benden lütfen yardımcı olun sizinde başınıza böyle bişey geldimi neler yaptınız tecrübelerinizi benimle paylaşsanız bana bi umut olsanız çünkü artık Her ay adet olduğumda daha çok kötüye gidiyorum bu arada hocaya bile gittim bana ümmü sübyanlısın dedi bir muska verdi onu bile üzerimde taşıyorum ama halen bende bir kıpırtı yok
Eskişehir de hangi doktora gittiniz peki ?Ayrıca kendimle alakalı size şunları anlatayım siz her ne kadar bana depresif davransanızda..
22 yaşımdan beri anne olma hayaliyle yanıp tutuşan birisiyim ve şuan 31 yaşımı doldurdum.
Son 3 yılımın her ayını ovülasyon testleriyle kafayı yiyerek geçirdim bu yüzden sizi çoook iyi anlıyorum diyebilirim. Ama sizin kadar şanslı olamadım ben yanlışlıkla bile hamile kalamadım onca planlı oluşuma rağmen..
En az 10 doktor gezmişimdir özel/devlet bu süreçte abudik gubudik ücretli vitaminler yazarak doğal yolla gebe kalırsınız diyerek beni gönderdiler doğru düzgün araştırılmamışım bile.
Bu yıl tayinimiz Eskişehir'e çıktı ve burada devlete ait tüp bebek merkezine gittim çünkü onlarca doktor bana doğal yolla anne olabileceğimi söylemişti eşimin kontrol edilmesini ve sorunumuz neyse çözülmesini istiyordum..
Akabinde sorunun bende olduğunu öğrendim AMH ım normaldi ama her ay yumurta atılımım tek bir yumurtalığım için 18-25 arasıydı yüksek rezerv atılımı aktifliği sorunumun olduğunu öğrendim. Hsg histeroskopi hyfosy derken birde çikolata kistim el sallıyordu 32*28 boyutlarında. Hormon değerlerim normaldi kuzenimi kanserden yeni kaybettiğim için bir tek prolaktinimde stres üzüntü kaynaklı yükseklik çıkmıştı.
Tedavime ilk basamak olan aşılama ile başladım ve ömrümün ilk mucizesi 2 Haziran'da ki tedavimde yanıt vermişti pozitifti ve malesef 5+2 de kaybettim miniğimi biyokimyasal düşük gerçekleşti. Ne yaptıysam kurtaramadım evladımı..
2. Aşılama direkt olarak negatif sonuçlandı, çikolata kistim OMA + yani tümöre döndü, 63*58 oldu boyutu ve yetmez gibi sol tarafımda da bu defa miyomum vardı 12*18 boyutundaa.. ve yetmez gibi sağ yumurtalığımda Ağustos ayında menopoz başlangıcı başladığını öğrendim resmen dünyam başıma yıkıldı acil şekilde tüp bebeğe geçmemiz gerektiğini söyledi doktorum ve dediği gibi de tüp bebek evrakları için hazırlıklarıma başvurularıma başlamıştım.
Rapor hazırlamakta öyle 1-2 haftalık işlem değil malesef, reçetelendirilmeniz, raporun hazırlanması heyet, derken 2.5-3 ayı buluyor. Tedaviye başlamanız da transfer gününe kadar en azından 1-3 ayı buluyor.. Bu süreçte boş geçirmesek mi acaba diyerek 3. Aşılamayı denemek istedik doktorum bunun yersiz ve gereksiz olduğunu söyleyerek reddetti bir başka doktor ilede o süreçte görüşüyordum hali hazırda ve ona danıştığımda oda diğer doktorum gibi düşündüğünü fakat umutlanmamam şartıyla 3. Aşılamamı denemeyi kabul etti ve 7 Eylül itibariyle de o tedavim başladı..
Şuan minik kalpli evladım benimle 12+4 olduk. İnanın sadece duayla olmaz demem yada size yazdıklarım sizi yermek kırmak ve umutsuzlaştırmaktan ziyade güçlendirmek ve kendinize gelmenizi sağlamak amacıylaydı. Asla pes etmeyin lütfen önceki yorumlarımızda iki taraflı olarak gerildik tekrar okuduğumda acaba sizi kırdımmı düşüncesi oluştu ve ben kendi adıma sizden özür dilerim fakat amaç ve niyetim bu yöndeydi. Sizde lütfen tedaviden korkmayın, geciktirmeyin inanın kobtrollerde ilerleyişiniz hakkında bilgilendikçe bile içinize öyle güzel umutlar heyecanlar doğuyor ki ben Nisan ayından bu yana sürecim nasıl geçti anlayamadım bileinanıyorum buna sizde anne olacak ve müjdeli haberinizi burada bizimle paylaşacaksınız..
Başka yerde bir tahlil yaptırdın mı ? Bende evliliğimin 3. Ayında hemen hamile kaldım kanımda pıhtılaşma varmış düşük yaptım ve bu akşam öğrendim ki benim amh değerim 0.4 canım kafayı yemek üzereyim 1 sene önce hamile kalabiliyorken şimdi bu değerim nasıl bu kadar kötü çıkabilir bana da büyük ihtimalle tüp bebek dicekler ama bazı yorumlardan görüyorum ki bu değer yükselebiliryormuş sanırım
Teoman Haluk Minsin ve Merdan Ali Merdanoğlu hayatım. Nicel beyi de ziyaret ettim(Acıbadem) pek enerjim tutmadı.Eskişehir de hangi doktora gittiniz peki ?
Bende bunu kabullenemiyorum işte hamile kalıyorsun hemen daha sonra bir öğreniyorsun ki amh yerlerde ilk olarak bi kafanı topla bence kötü bir psikojiyle başlama bişeylere Ankara’da bir doçent doktor var Mehmet Fatih karslı ben tahlillerim gösterdim ona bana doktorun dediği şey bu yumurtalıklarınla tüp bebek yapsan ne olur yumurtalıklarını önce toparlayıp kaliteli hale getirip ondan sonra hangi işlemi uygulamak isterseniz yapın diyor ki çok güzel takviye ilaçları var İnstagram dan takip et canlı yayınlarına katıl 45 yaşında amh 0.01 kadın hamile kalıyor doğal gebelik üstelik ben onun takviyelerini kullanmaya başladım inşaalah iyi gelecek ben inanıyorum doktoru bir araştır derimBaşka yerde bir tahlil yaptırdın mı ? Bende evliliğimin 3. Ayında hemen hamile kaldım kanımda pıhtılaşma varmış düşük yaptım ve bu akşam öğrendim ki benim amh değerim 0.4 canım kafayı yemek üzereyim 1 sene önce hamile kalabiliyorken şimdi bu değerim nasıl bu kadar kötü çıkabilir bana da büyük ihtimalle tüp bebek dicekler ama bazı yorumlardan görüyorum ki bu değer yükselebiliryormuş sanırım
Çok teşekkür ederimTeoman Haluk Minsin ve Merdan Ali Merdanoğlu hayatım. Nicel beyi de ziyaret ettim(Acıbadem) pek enerjim tutmadı.
Ya hemen neden üzülüyorsun bu forum mucize annelerle doluuuu0.4 olması demek hala umut var demek ki? AMH düşüklüğünde şöyle avantajın bile oluyor devlet sana vakit kaybetmemen işini küçük olasılıklara bırakmaman için hemeeeencecik Raporlu tüp bebeğe geçme hakkı sunuyor hayatım. Embriyologları olsun doktorların ikiside olsun harika insanlar ve tüm sorularına yanıt alıyorsun. Umarım Eskişehir'desindir ve ziyaret edebilirsin burayı dualarım seninle olacak Mervem
Yaaaa Dr Ahmet beyde çok başarılı ve tedavi aşamasına geçebildiyseniz çok güzel esogüde bir tık işleyiş yavaş diye duyduğum için hiç ziyaret etmedim güzelim.Çok teşekkür ederim3 seneden beri eskisehirdeym ümit Hastanesi'nin yolu aşındı artık o kadar gittim herşey yapıldı sanıyordum amh degerime bakmamşlar meğer. Şimdi Osmangazi üniversitesinde Ahmet başar hocaya gidiyorum bu akşam çok üzüldüm sonucuma ama daha önce hamile kaldım inşallah yine kalırım diye teselli ediyorum kendimi bende siz gibi bir mucize yaşarım umarım
İnşallah canım mutlaka arastırcam bir doktorun demesiyle bir işlem uygulanmasını istemiyorum farklı yerden tekrar tahlil yaptırmayı düşünüyorum. Tanıdıklarımla konuşamıyorum bile bu konuları kimsenin birşeyden haberi yok. Dertlinin halinden derdi olan anlar gecenin bu saatinde bir ümit araştırma yapıyoruz bir destek arıyoruz Allah hepimizin yardımcısı olsun.Bende bunu kabullenemiyorum işte hamile kalıyorsun hemen daha sonra bir öğreniyorsun ki amh yerlerde ilk olarak bi kafanı topla bence kötü bir psikojiyle başlama bişeylere Ankara’da bir doçent doktor var Mehmet Fatih karslı ben tahlillerim gösterdim ona bana doktorun dediği şey bu yumurtalıklarınla tüp bebek yapsan ne olur yumurtalıklarını önce toparlayıp kaliteli hale getirip ondan sonra hangi işlemi uygulamak isterseniz yapın diyor ki çok güzel takviye ilaçları var İnstagram dan takip et canlı yayınlarına katıl 45 yaşında amh 0.01 kadın hamile kalıyor doğal gebelik üstelik ben onun takviyelerini kullanmaya başladım inşaalah iyi gelecek ben inanıyorum doktoru bir araştır derim
İnşaallah canım gerçekten çok doğru söyledin bizi biz gibi çeken anlar inşşaah bizde birgün hasret kaldığımız şeylerin oldu şükür sevincini yaşarızİnşallah canım mutlaka arastırcam bir doktorun demesiyle bir işlem uygulanmasını istemiyorum farklı yerden tekrar tahlil yaptırmayı düşünüyorum. Tanıdıklarımla konuşamıyorum bile bu konuları kimsenin birşeyden haberi yok. Dertlinin halinden derdi olan anlar gecenin bu saatinde bir ümit araştırma yapıyoruz bir destek arıyoruz Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ben ocak ayında amh testi verdim 0.44 çıktı o zamanlar kan değerlerim çok düşüktü folik asit yerlerdeydi ardından kan takviyesi folik asit takviyesi aldım amh. 0.76 ya yükseldi devam ettim tabi avakado yedim sağlıklı beslendim geçen ay verdi mi 0.89 olmuş nasıl değişiyor anlamıyorum bende sağlık personeliyim ve kendi hastanemde veriyorum ve günden güne yükseliyor şaşırıyorum dogrusuYükselmiyor olanları kaliteştiriyorsun bir ayda bile çok şey değişir hiç olmayabilir de
Benimki de 0.04 den 0.89 çıktı astajin kullandım o bayağı iyi geldi çünkü başım dönüyordu sürekli kullandıktan sonra kendimi daha enerjik hissttim geçti avakodoyu sevmiyorum tadını ama mecbur yiyeceğim yeşillik çok tükettim su içtim ama doktorlar bile yükselmez diyor muhtemelen kullandığımız vitaminlerden olabilirBen ocak ayında amh testi verdim 0.44 çıktı o zamanlar kan değerlerim çok düşüktü folik asit yerlerdeydi ardından kan takviyesi folik asit takviyesi aldım amh. 0.76 ya yükseldi devam ettim tabi avakado yedim sağlıklı beslendim geçen ay verdi mi 0.89 olmuş nasıl değişiyor anlamıyorum bende sağlık personeliyim ve kendi hastanemde veriyorum ve günden güne yükseliyor şaşırıyorum dogrusu
Başka yerde bir tahlil yaptırdın mı ? Bende evliliğimin 3. Ayında hemen hamile kaldım kanımda pıhtılaşma varmış düşük yaptım ve bu akşam öğrendim ki benim amh değerim 0.4 canım kafayı yemek üzereyim 1 sene önce hamile kalabiliyorken şimdi bu değerim nasıl bu kadar kötü çıkabilir bana da büyük ihtimalle tüp bebek dicekler ama bazı yorumlardan görüyorum ki bu değer yükselebiliryormuş sanırım
MerhabaArkadaşlar merhaba.Birkaç gün önce devlet hastanesinde amh değerime baktırdım.Sonucum 1, 81 çıkmış.Bundan bir buçuk sene evvel 3,09 idi.Açıkçası morelim çok bozuldu.Yaşım 34. 2 ay sonra 35 yaşına gireceğim.Evliyim ve çocuğum yok.Bazı sebeplerden dolayı çocuk sahibi olmayı ertelemek zorunda kaldım.Bu kadar zamanda yumurtalık rezervimin düşmesi sizce normal mi?Sonucu henüz doktora göstermedim.İdrar testi yaptırmıştım epitel değeri de referans değerinin biraz üstünde çıkmış.Bu arada son 4 yıl 80 kilonun üzerindeyim.Daha öncesi hep zayıftım.Kilolu olmam da etkilemiş olabilir mi? Bu kadar hızlı düşmesi beni korkuttu açıkçası.Menopoza doğru mu gidiyorum yoksa ya
Merhaba.Evet çocuk düşünmem gerekiyor fakat kilom çok fazla.90 ya da üstü olabilir.Diyetisyene gidiyorum.Malasef tekrar doğum kontrol hapina başladım dün itibariyle.Biraz kilo verip hapı bırakıcam.Bu şartlarda bana çocuk sahibi olmak riskli gibi geliyor.Merhaba
Benzer bir durumu bende yaşıyorum. 36 yaşına girdim. 3 ay önce hamile kaldım fakat bebeğin kalbi durdu. AMH 1.12 FSH 11 E2 60 çıktı… bu değerler yumurta rezervinin azaldığını haber eden değerlermiş. Dolayısıyla çocuk sahibi olmak istediğim için ertelememe gerekiyor. Ki bu değerlerle hamile kaldım. Naçizane önerim sizde ertelemeyin ama şimdi düşünemeyecekseniz bile garanti olması için ya yumurtalık ya da embriyo dondurma işine girebilirsiniz. Sigara alkol ve kafeinde değerlerin bu şekilde olmasını etkiliyor. Endişe etmeyin ama çokta zaman kaybetmeyin derim. Sevgiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?