- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.863
- 598
- 33
- Konu Sahibi youonlyliveonce
-
Çok güzel aciklamissin Astoria..mesela çocukluğunda babasından yeterli ilgi alaka sevgiyi göremeyen çocuk yetiskinken bu sevgi ilgi açlığını bazen şıpsevdi olarak tamamlamaya çalışıyor..veya yaşı büyük onu koruyacağına inandığı yaşlı birisine veya olgun ewli birisine ilgi duyup takıntı haline getirebiliyor.ben psikolog değilim fakat çevremde bu tarz tecrübelerim oldu.ben şahit olduğum bu tarz durumları çocukluğundaki eksikliğe bağladım.
Uzak durmaya çalış.kafanı başka şeylerle meşgul et. Evli bir erkek zaten karısı var belkide çocugu var. Evli bir erkek bence çok tehlikeli kendini hiç düşünmediğin bir seneryonun ortasında bulabilirsin. Tabi kötü bir senaryo.başka birine şans ver bekar birine zamanla onada alışırsın diye düşünüyorum. Bir bakmışsın ki acın hafiflemiş hatta yok olmuş. Allah yardımcın olsuniyi akşamlar herkese. İçim öyle dolu ki buraya dökmek tecrübesi olanlardan destek istiyorum. Evet ben imkansız bir aşka kapıldım geçmiyor ne yaptıysam ne ettiysem geçmiyor detay veremeyeceğim ama sizlerden bu durumu yaşayıp kendini kurtaran vardır mutlaka lütfen banada yardım edin kendimde değilim olmayacak birine aşık oldum gecem gündüzümde her anımda aklımda. O bunu hiçbir zaman bilmeyecek ama ben bu acıdan bu çaresizlikten kurtulmak istiyorum. Hergün mutlaka bir kere gördüğüm birisi. İçim çok acıyor gerçekten kimseyle paylaşamıyorum. Başka şeylere yöneliyorum farklı hobiler ediniyorum film izliyorum kitap okuyorum ama olmuyor. Daha önce hiç bu kadar acı çektiğimi hatırlamıyorum kurtulmam lazım iradem bir yere kadar beni teselli ediyor ama acı çekiyorum
ay çok enteresan :))Tabi ki deşsek mutlaka buna benzer durumlar ortaya çıkacaktır. Hani mesela dedik ya basit dert diye. Hocamız anlatmıştı, bir danışanı tırnağı kırılınca ağlama krizlerine giriyormuş dayanamıyormuş tırnakları hep uzunmuş. Normalde bakınca ne alaka şımarıklık diyorsun ama altından aldatılma çıktı. Kocası bu kadını aldatmış, aldattığı kadının da tırnakları uzunmuş.
Arkadaşlar kimsenin yuvasını dağıtıp adamın hayatına girmek gibi bir çabam Yok size burada adamla flört ediyorum demiyorum bazen hisler kontrol altına alınamaz bunu yaşamamış olmanız yaşayanları yerden yere vurmanız anlamınada gelmez elimde değil dikkat ederseniz çaresizlik diye nitelendirmişim gözünüzdeki at gözlüklerini çıkartıp olayı öyle değerlendirin bence
Tabi ki deşsek mutlaka buna benzer durumlar ortaya çıkacaktır. Hani mesela dedik ya basit dert diye. Hocamız anlatmıştı, bir danışanı tırnağı kırılınca ağlama krizlerine giriyormuş dayanamıyormuş tırnakları hep uzunmuş. Normalde bakınca ne alaka şımarıklık diyorsun ama altından aldatılma çıktı. Kocası bu kadını aldatmış, aldattığı kadının da tırnakları uzunmuş.
Desene milletin psikolojisi pamuk ipinde asılı. Bi ben bozamadim şu psikolojiyi ( gerci deşen kesin 3 doktora tezi çıkartır benden)
Bir terapi yapim, şöyle güzelce doktordan 6 ay rapor alim, çalışmadan dinlenim dedim yok... piskolog beni terapi yapmadi. Kici kirik hafif depresyon bile yokmuş.
Yahu ben sucsuz yere 24 saat hücrede yatdim ve tacize ugradim polislerden ( 4 Polis) ondan bile cikmadi...
Kendimi resmen ruhsuz seytan şaplagi gibi hissetdim.
Astoria... bari sen bul bir bozukluk...
Vallah, imrendim.
Nasıl bilmicek? E o zaman neden aşık oldun derler adama. Ya evli adam evli ya. Karisina üzüldüm şimdi herşeyden habersiz.Hayır o hiçbir zaman duygularımı bilmeyecek
Ay polis şiddetine aşırı üzüldüm. Yani başınızdan travma yaratabilecek pek çok olay geçmiş. Psikolog da cins midir nedir gayet de terapi alabileceğiniz durumlar var, illa depresyon olunca mı terapi yapılıyormuş? Yurtdışında terapi olayı biraz farklı olabiliyor her ülkede olmasa da. Rusya'da falan da bir garip, eğitim durumu falan tıp fakültesi gibi. 5 sene yüksek lisans mı olur? Türkiye'de psikologlar rapor falan veremiyor hani işyeri izni anlamında.
Bunlar sadece yüzeysel şeyler...
Kitab yazicam artik...
Resmen felaket meleği gibi birseyim :) ağlanacak halime güler oldum.
Marmara depreminde az kala ölüyordum,
Tunusda ic savaş cikdiginda çatışma arasinda kaldim günlerce
Gemi batdi ben 3 gün Kate gibi küçük botun içinde kurtarilmayi bekledim
Yüzümü yılan sokdu ormanda camplarken,
2 hafta evsiz kaldim, sokakda yatdim
Bu Liste uzar gider...
Yok kardeşim... 3 piskologa gitdim. Hepsi anlaşma yapmış gibi beni almiyor terapiye.
burda piskologlarin raporu altin değerinde. Adam yok çalışamaz dese kimse dokunamaz.
Bende travma filan yokmuş.
Ayy, kitab yazicam vallah. Tulumbanin hayati diye...
Bende ne dayanma gücü varmış kardeşim. Bir kere panik atak geçirdim sandim... poy poy doktora koşdum. Yok oda panik atak değilmiş. Hormonel bozukluk çıkdı
Yorumunuz için size ayrıca teşekkür ederim öyle güzel anlamışsınız ve destek olmuşsunuz ki zamanla hafifleyeceğinden Eminim ama şu anda zihnimi öyle meşgul ediyor ki buda yaşam kalitemi düşürüyor doğal olarak elimden geldiğince güçlü duruyorum amaÖlüm gerçeğinin olması insanların dünyada başka acılar, üzüntüler, ızdıraplar yaşamayacağı anlamına gelmez. Aşk acısı oldukça güçlü bir acıdır. Ben de sizin küçümsemenizi enteresan buldum. Hayırdır hiç ölümden başka birşeye üzülmediniz mi ? En yakınlarını kaybetmiş , onların ızdırabına acılarına tanık olmuş ve şimdiler de başka bir caniçimin hastalığıyla boğuşmakta olan biri olarak soruyorum size ? Madem hayata karşı bukadar tecrübe kazandınız , insanların acılarını küçümsemenin o kişiyi daha da dibe iteceğini öğrenemediniz mi ?
Hayat bizim yaşadığımız acılardan ibaret değil. Bizim çok sevdiğimiz insanlar öldü diye yakınlarını kaybetmeyen insanlar her gün dans ederek güne mi başlamalı ?
Konu sahibi arkadaşım aşk çok güçlü bir duygudur. Hele ki yaşanması mümkün olmayan bir aşksa daha çok ızdırap veriri. Allah yardımcın olsun. Ölüm dahil hayattaki her acının ilacı zamandır.
Zamanla içindeki sızı azalacak ama hep kalacak. Allah ferahlık versin sana canım.
Canim bebim hala cok buyuk konusuyorsun!Herkesin yapisi bir olmaz yakisikliligi, sempatikligi, iyiligi vs ilgisini cekmis olabilir.Ha yaptigi dogru mu asla degil ama belli ki kontrol edmiyor.Kimseye ben senin yaptigin ayibi hayatta yapmam deme olgunluguna sahip degilizBuyuk konusmak degil ki bu! Kendini bilme.
bana cok kotu evliyor evli bir erkegi sevme meselesi.
adam karisiyla yiyor iciyor uyuyor bir kizda o adam icini aci cekiyor. Birseyler yasamadigin bir adam nasil sevilir? Cinsellik anlamindan bahsetmiyorum elbette. Buyuk konusmak diyorsun ama deil arkadasimbasina gelecek var kismina gelecek olursam, evli bi adami sevecegime allah canimi alsin daha iyi. Benim karakterime yapima kisiligime durusuma hepsi ters.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?