- Konu Sahibi cikolatakizzz
-
Hemcinsimiz diye yaptığı hatayıda mı söylemicez?
Yerden göğe kadar haklı değil. Regl sancısı bahane edilecek birşey değil. ne var iğne olsa ilaç alsa geçip bitecek. Ölüm yok sonunda.
"Ben regliyim hormonlarım tavan höt dersem susacaksın pırt dersem konuşacaksın ben ne dersem o" olamaz.Konu sahibi arkadaşım senin üstünden yazmıyorum yanlış anlama lütfen.
Küfür meselesi de hangi erkekten küfür duymuyoruz ki? Ama kişiye edilmiş bir küfür yok ortada. Yani konu sahibine küfür edilseydi eğer -şahsıma küfür etti demediği için söylüyorum- ona yaptığı şeyden dolayı kızdığımız gibi eşine de kızardık. Kimse küfrü haketmez.
Ayrıca evlendik diye eşimizin kölesi olmuyoruz haklısınız. Ama bavul hazırlamak gibi ufak birşey köleliğe girmiyor. İlgi görmek,özenilmek ister her kişi. Yapmasını beklemiş olabilir. Sevgili iken hasta olduğunda "çorbanı iç,ilacını unutma,ssıkı giyin üşütme" diye üstüne titriyoruz,ilgi gösteriyoruz. Evlendikten sonra ne değişiyor? Ben eminim ki konu sahibinin eşi ona ev işlerinde de yardım ediyordur,her konuda da destek çıkıyordur. Sevmeyen insan arayıp arayı düzeltmek için uğraşmaz. Akşam eve gelince yayıp k.çını göbeğini kaşıya kaşıya tv karşısında uyuyakalıyorsa eğer onu da bilelim:)
Çok fazla feministsiniz. Evlenmek kölelik değildir evet. Tabii ki fedakarlıklar olacak. Her iki tarafın omzundaki yükler farklı. Bir erkekten bir bayan gibi her hafta sonu temizlik yapmasını,çeşit çeşit yemek yapmasını bekleyemeyiz. Yada temizliği,yemeği eşi gibi güzel yapmasını.
Eğer bir kadın eşinin pantolonunu ütülüyorsa,yemeğini önüne koyuyorsa, işten geldikten sonra dinlenmek yerine ev işlerine koşturuyorsa bu kadının fedakarlığındandır,şanındandır. Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım,kelimelere dökemedim:)
Niye hemcinsimiz diye biz de konu sahibini mi pohpohlayalım arkadaşım? Vallahi kusura bakma da sırf kadın diye kocasına o. çocugu diyen bir kadını savunamam ben. Bu ne tarz bir çirkinlik ?! Sen aynı yatağı, aynı sofrayı, aynı hayatı paylaştığın, erkeğim, kocam dediğin adamı o. çocugu yapacaksın, biz de seni burda savunacağız !! Kusura bakmayın da yok öyle bir hayat !
Ayrıca yazında dikkatimi çeken bir diğer nokta, erkek gibi elini taşın altına koyup beraber yaptığını savunmuyor bu konu sahibi. Gelinliğini bile "kendisi" ödemiş onu söylüyor burda uluorta. Bu ne terbiyesizlik? Bu nasıl bir saygısızlık hayatı paylaştığı adama? Adamı iyice aciz konumuna düşürmek istiyor gözümüzde. Bu bana çok ayıp geliyor. Kim olursa olsun, kocası nasıl bir adam olursa olsun, kol kırılır yen içinde kalır, bu tarz şeyler dile getirilir mi? Evlenmeseydi o zaman. Ki bence en doğru kararı vermiş olurdu aslında, yazık adamcağızın hayrına olurdu.
Hem ne köleliğinden bahsediyorsun ki? Sana göre eşini temiz pak giydirip, onun işlerini yapmak onu hazırlamak zor geliyorsa bilemem tabi, benim için eşimin hazırlıklarını yapmak, onun istediği, sevdiği şeyleri yapmak, ona hizmet etmek gurur veriyor, hoşuma gidiyor onunla ilgilenmek, karşılığında onun da mutlu olduğunu görünce.
Bence kölelikmiş şuymuş buymuş, abartmayın olayları. Gereksiz yere feminist triplerine girmeye gerek yok.
Sen zaten işine geldiği için, sadece senden taraf olan yorumlara cevap ver tamam mı tatlım benim.
Sen bu küçük dağları ben yarattım edalarında takılmaya devam edersen, gün gelir o güya çok sevdiğin kocayı zor bulursun. Ancak rüyalarında görürsün heralde. Eğer azcık aklın varsa, kendine çekidüzen ver. Eşine karşı olan tutumun çok ayıp, saygısızca ve hiç bir kadına yakışacak türden değil.
Sadece isime gelenlere deil covu yoruma cvap verdim.. iste oldugum icin belki her yoruma cevap verememis olabilirim. Yanlis anladiginizi dusunuyorum.Niye hemcinsimiz diye biz de konu sahibini mi pohpohlayalım arkadaşım? Vallahi kusura bakma da sırf kadın diye kocasına o. çocugu diyen bir kadını savunamam ben. Bu ne tarz bir çirkinlik ?! Sen aynı yatağı, aynı sofrayı, aynı hayatı paylaştığın, erkeğim, kocam dediğin adamı o. çocugu yapacaksın, biz de seni burda savunacağız !! Kusura bakmayın da yok öyle bir hayat !
Ayrıca yazında dikkatimi çeken bir diğer nokta, erkek gibi elini taşın altına koyup beraber yaptığını savunmuyor bu konu sahibi. Gelinliğini bile "kendisi" ödemiş onu söylüyor burda uluorta. Bu ne terbiyesizlik? Bu nasıl bir saygısızlık hayatı paylaştığı adama? Adamı iyice aciz konumuna düşürmek istiyor gözümüzde. Bu bana çok ayıp geliyor. Kim olursa olsun, kocası nasıl bir adam olursa olsun, kol kırılır yen içinde kalır, bu tarz şeyler dile getirilir mi? Evlenmeseydi o zaman. Ki bence en doğru kararı vermiş olurdu aslında, yazık adamcağızın hayrına olurdu.
Hem ne köleliğinden bahsediyorsun ki? Sana göre eşini temiz pak giydirip, onun işlerini yapmak onu hazırlamak zor geliyorsa bilemem tabi, benim için eşimin hazırlıklarını yapmak, onun istediği, sevdiği şeyleri yapmak, ona hizmet etmek gurur veriyor, hoşuma gidiyor onunla ilgilenmek, karşılığında onun da mutlu olduğunu görünce.
Bence kölelikmiş şuymuş buymuş, abartmayın olayları. Gereksiz yere feminist triplerine girmeye gerek yok.
Sen zaten işine geldiği için, sadece senden taraf olan yorumlara cevap ver tamam mı tatlım benim.
Sen bu küçük dağları ben yarattım edalarında takılmaya devam edersen, gün gelir o güya çok sevdiğin kocayı zor bulursun. Ancak rüyalarında görürsün heralde. Eğer azcık aklın varsa, kendine çekidüzen ver. Eşine karşı olan tutumun çok ayıp, saygısızca ve hiç bir kadına yakışacak türden değil.
Hemcinsimiz diye yaptığı hatayıda mı söylemicez?
Yerden göğe kadar haklı değil. Regl sancısı bahane edilecek birşey değil. ne var iğne olsa ilaç alsa geçip bitecek. Ölüm yok sonunda.
"Ben regliyim hormonlarım tavan höt dersem susacaksın pırt dersem konuşacaksın ben ne dersem o" olamaz.Konu sahibi arkadaşım senin üstünden yazmıyorum yanlış anlama lütfen.
Küfür meselesi de hangi erkekten küfür duymuyoruz ki? Ama kişiye edilmiş bir küfür yok ortada. Yani konu sahibine küfür edilseydi eğer -şahsıma küfür etti demediği için söylüyorum- ona yaptığı şeyden dolayı kızdığımız gibi eşine de kızardık. Kimse küfrü haketmez.
Ayrıca evlendik diye eşimizin kölesi olmuyoruz haklısınız. Ama bavul hazırlamak gibi ufak birşey köleliğe girmiyor. İlgi görmek,özenilmek ister her kişi. Yapmasını beklemiş olabilir. Sevgili iken hasta olduğunda "çorbanı iç,ilacını unutma,ssıkı giyin üşütme" diye üstüne titriyoruz,ilgi gösteriyoruz. Evlendikten sonra ne değişiyor? Ben eminim ki konu sahibinin eşi ona ev işlerinde de yardım ediyordur,her konuda da destek çıkıyordur. Sevmeyen insan arayıp arayı düzeltmek için uğraşmaz. Akşam eve gelince yayıp k.çını göbeğini kaşıya kaşıya tv karşısında uyuyakalıyorsa eğer onu da bilelim:)
Çok fazla feministsiniz. Evlenmek kölelik değildir evet. Tabii ki fedakarlıklar olacak. Her iki tarafın omzundaki yükler farklı. Bir erkekten bir bayan gibi her hafta sonu temizlik yapmasını,çeşit çeşit yemek yapmasını bekleyemeyiz. Yada temizliği,yemeği eşi gibi güzel yapmasını.
Eğer bir kadın eşinin pantolonunu ütülüyorsa,yemeğini önüne koyuyorsa, işten geldikten sonra dinlenmek yerine ev işlerine koşturuyorsa bu kadının fedakarlığındandır,şanındandır. Anlatmak istediğimi anlamışsınızdır umarım,kelimelere dökemedim:)
Sadece isime gelenlere deil covu yoruma cvap verdim.. iste oldugum icin belki her yoruma cevap verememis olabilirim. Yanlis anladiginizi dusunuyorum.
Oteki konuya gelince hayatinizdaki herkese karsi mi uslubunuz bu kadar saygisiz ve densizce . Dogrusu merak ettim.
Kocami ruyamda goruyorum zaten. Siz benim icin endise etmeyin olur mu
evet yardimci olmaya calisir.
Mesela bulasik makinesi ni doldurup bosaltmak, tuvalet ve banyolari temizlemek , evi elektrikli süpürge ile çekmek onun baslica vazifeleridir:)
Yemek konusunda da ben mutfakta sadece yemek yaparim . Ben yemegi yaptıktan sonra sofrayi kaldırmak ta onun vazifesidir ..
Bide son olarak cop atmak ve makineye ara sira camasir atar....
Baska biseye dokunmaz ama :) bende ondan cok buyuk şeyler beklemem zaten oyle yetismemus sonucta ama elinden geleni yapmaya calisiyor desteklemek lazım. .
bütün bunları ona yaptırıyorsunuz ve hala ondan çok büyük şeyler beklemem diyorsunuz lütfetmişsinizçok şükür sizinki gibi herşeye eyvallah diyen bir eşim yok
1.cisi hiç feminisit değilim. olmadığım gibi gayet de fedakarım. eğer bir inşan özellikle bayanın yanında küfür ediyorsa hiç hoş karşılayamam. bunu söylemekle feministlik olunmuyor. tabiki bavul hazırlamakla kölelik olunmaz. benim yazdığım konuda sadece buradan alıntı yapıp yazdıysanız yanlış yazmışsınız. arkadaş bile söylemiş. eşimin annesi onu çok pohpohlamış diye. daha yazılanlardan ilk okuyunca anladım. onu anlatmak istemiştim. bence tam detaylarını arkadaş yazarsa daha iyi olur. 2 kişi bir evde çalışıyorsa 2 kişi aynı evin temizliğini yemeğini yapmak zorundadır. kimse diğerinden daha iyi zaten bir şey bekleyemez. ama zaten karısının çalışmasına ihtiyacı olmasa çalıştırmazdı. demek ki ihtiyacı var. o zaman ne yapacak çalışmasını istiyorsa eşine evde elinden geldiği kadar yardım edecek. annesinin evindeki pohpohlama annesinin evinde biter. eğer çocuklarımızı biz feministlik lafı altında özellikle kızlarımızı aman kızım sen de çalışıyorsun ama eve gelince bulaşık, çamaşır, temizlik, vs her şeyi yap bu fedakarlık he yapmazsan söyleyen biri olursa bana diyorsunuz ya bak onlar gibi feminist olursunuz. yapmayın arkadaşım. bu şekilde kızlarımızı yetiştirmeyelim. onlar okusun, eşlerinin yanında kıymetlisi olsun.tabi ki arkadaşın ettiği küfür bir bayana yakışmaz. ama erkeğe de karısının yanında olur olmaz küfür yakışmaz.
Yalnız çok şey beklemiyor ama söylemler şu şekilde "....... vazifesidir, ...... vazifesidir" Rabbim sabır ver bana
Mesela bulasik makinesi ni doldurup bosaltmak, tuvalet ve banyolari temizlemek , evi elektrikli süpürge ile çekmek onun baslica vazifeleridir:)
Yemek konusunda da ben mutfakta sadece yemek yaparim . Ben yemegi yaptıktan sonra sofrayi kaldırmak ta onun vazifesidir ..
Baska biseye dokunmaz ama :) bende ondan cok buyuk şeyler beklemem zaten oyle yetismemus sonucta ama elinden geleni yapmaya calisiyor desteklemek lazım. .
Yardimci olmaya mi calisir
Bence o kadar is yapan adama siz yardimci oluyosunuz. Yapmayin Allahaskina baska biseye dokunmaz mi daha ne yapsindi acaba? Sizin bu kadar nazinizi cekiyor ustune ustluk bide trip yiyor valla pes.
Yardimci olmaya mi calisir
Bence o kadar is yapan adama siz yardimci oluyosunuz. Yapmayin Allahaskina baska biseye dokunmaz mi daha ne yapsindi acaba? Sizin bu kadar nazinizi cekiyor ustune ustluk bide trip yiyor valla pes.
Tabiki bu da bir bakis acisi. Begendim de dogrusu..
Iste benim asil anlatmak istedigim sey de şu . Bi kadin degerli oldugunu oncr kendisi kabul edecek . Sonra esi bunu kabul eder ve ona gore tahammül sinirlarini cizer. Bende kufur etmemin yanlis oldugunu biliyorum tabiki .. bilmez miyim
Ama elli kere konustum olmadiysa artk ona nasil bisy oldugunu gostermek laZım gibi oldu. Birisi kocama oyle bisey desem beni doverdi demis. Ya kizlar yapmayin Allah askina. Sizler degerlisiniZ. Cok kiymetlisiniz. Yanlis hata yapiyorsaniz bu dayagi gak ettiginiZ anlamina gelmez
Kaldi ki hayvana dahi el kaldirilmaz.
Esim Allah a cok sukur bu lafi soyleyen arkadasin esi gibi degil. Dondu arkasini gitti sadece ayrilalim dedi. Obur turlusu ne erkeklige yakisir ne insanliga...
Bak ne oldu ben hatami anladim o da anladi ozur diledik baristik......
Daha buyumedi. Yapmayin lutfen .
Hayat felsefem budur.
Ben degerliyim ve karsimdaki de bana bu değeri vermeli.....
Belkide esim beni nazli oldugum icin seviyordur. Bilemeyiz.
Neyse kizlar benim simdi cikmam gerekiyor eve gidcem
Yorum yapan herkese tesekkurler
Kendinize iyi bakin iyi aksamlar
Bugun yanimda olanlara art niyet tasimadan yorum yazanlara da tesekkurum ayrica..
Olur mu canim ya. Benimde yaptigim coook is var. Mesela yemek isi bende cok yogun calisamama ragmen. Toz almak utu yapmak gibi.
Calismasam beklemem zaten ama yogun bi isim var yardimci olmazsa yetisememki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?