çaresizlik-ben kötü bir annemiyim

egemenfiliz

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2013
9
0
6
35
Samsun
merhaba arkadaşlar
benim 2 aylık (67 günlük) bir oğlum var ve sürekli ağlıyor. başta gaz sancısından ağlıyor dedik sonra sütümün yeterli gelmediği kanısına varıp dr önerisiyle mamaya başladım oğlum mamayı istemiyor ve sürekli ağlıyor. ne uykusunda nede emmesinde düzen var herkez çocuğunu kuçağına alıp gezer ben yapamıyorum hep alıyor çocuğum uyandığında şimdi neden ağlayacak korkusuyla uyansın bile istemiyorum. ben ne kadar kötü bir anneyim diye ağlamaktan kendimden geçtim. çocuğumun neden ağladığını bile bilmiyorum. belkide benim yüzümden nasıl acı çekiyor ben derdini anlasam belki daha az acı cekecek. benim gibi olan var mı acababen bebeğim mutlu olsun istiyorum acı cekmesin istiyorum

niye kötü anne olasın böyle bir düşünceyi aklının ucundan geçirme benim ilk oğlumda yaramazdı uyku düzeni yoktu zoraki emiyordu ilk çocuklar birazcık yaramaz oluyor tabi annelerde biraz acemi öncelikle gazı olabilir kendi yediğin yemeklere kimyon ekle ağlama krizi tutunca ılık bir banyo yaptır bebeğne sonra losyon veya bebeyağıyla karın bölgesine masaj yap sonra sakinleşince emzir ama önce sen sakin ve rahat ol sen ne kadar sakin olursa bebeğinde sakinleşir sütünde çoğalır bebeğini doyurunca oyun oynayın ama hep gülümse yeni doğan bebekler karnı doyunca biraz oyun oynayınca uykusu gelir senin yattığın yastıkta senin üzerine giydiğin bir hırka olabilir onu üzerine ört salla hafifçe uyut senin kokunu duyarak uyumak onu rahatlatır yüzünde korku endişe ifadesi hiç olmasın sağlıkla büyüt canım

Canm benim öncelikle sakin ol bebegini rahatlatacak olan sensin unutma ona şefkat göster
Korkularını hisslerini 2 aylık yawruna bellî etme annesi onun senden başka kimseye ihtiyacı yokki ;((
Tabiki yawrumun bi derdi var
Şuaralar hava soğuk üşütmemeye calış bebekler ilk 3 ay anne karnndaki sıcaklığı arar
Erkek dimi bebişimiz canm gaz problemi hmn hmn her bebişte vardır
Sana tawsıyem hmn mamaya baslama bnce kendını rahtlat ve sütünün artması için bişler yap günde 2 lt su
Kendi yaptıgın meyvesuyu
Sulu yemkler
Rahat bir kafa
Diğer annelere niye özeniyorsun ama yawrun seni duysa sana cok kızar:)))
Bitanem biz ilk bebklermzde hep yasadık bınları bunu olagan kabul et yawrunu tesellı et al koynuna gerekırse aksama kadar bagrında e e e dıye salla ;( ne war ki aldırma sen kucaga alıştırma dıyenlere onlarda kımmış sen onun annesisin annesii;)
Hrmde öle düşünceli bi annesin ki derdini hiç tanımadıgın kişlerden arayacak kadar fedakarsın .
Allh aşkına sen mi kötü annesinn sadece acemi birliğini bitirmedin canm bnm
Bide sans tawsıyem canm bebegını bi cocuk doktoru veya uroloji bölümüne götür erkek bebeklerde pipi ucunun kapalı(az veya cok)olması bebekte idrarını yaparken acı sancı agrı gibi faktorlere neden oldugundan sıkıntı olabılır

aslına bakarsanız bebeğim emmediğinden sütüm kesildi yada hiç yoktu dr götürdüm gazdan başka derdi yok dediler. başkalarını örnek vermemin nedeni ben çocuğumla yürüyüşlere çıkartıp onunla sohbetler edecek ona masallar anlatacaktım ama hiç durmadan ağladığı için hiç birini yapamıyoruz. ben ona bir şeyler veremediğim için çok üzülüyorum o acı çekiyor ve dili yokki söylesin misali ben anlamıyorum günde 6 lt su içiyorum size inandırıcı gelmeyebilir ama normaldede 4-5 lt su içerdim ondan alışığım su içmeye. süt artırıcı caylar içiyorum sütünü artırır dedikleri herşeyi yiyorum ve bene sadece benim balköpümün mutlu olmasını istiyorum

Canm daha brbegin 2 aylık daha neler neler yaparsın hayallerinden başka
Sende gaz damlası ver bak bnm kullndıgım bitkisel bi gaz damlası var tawsıyemdir om-x diye muhakkak dene pipisini gösterdin mi

lütfen anneliğini yargılama... benim bebeğim 20 günlükken ağlama krizlerine girmeye başlamıştı.. o çaresizliği yazdıklarını okuyunca birkezdaha yaşadım........ biz bunu nasıl aştık???? bütün çevrelerin konuşmalarına kulaklarımı tıkadım... araştırmalarım sonucunda anladım ki; benim bebeğim ( tüm bebeklerde olduğu gibi) radar gibi tedirginliğimi, korkularımı, güvensizliğimi algılıyor oda aynı ruh haline bürünüyordu... silkelendim ve kendime geldim... korkularımı darmadağınık olan ruh halimi kenara bırakıp bütün gün onunla kucak kucağa olmaya başladım... ilk günler yırtıyordu resmen kendini... o ağladıkça kucağımda gayet kendimden emin'' yok bir şey yok bir şey'' dedim... kulağına hafifçe en sevebileceği ninnileri mırıldandım... birkaç gün sonrasında ağlamalar azalmış ninnilerini duyunca dahada sakinleşen bir bebek haline gelmişti.. geceleri mutlaka koyun koyuna uyuduk.. çünkü öğrendimki bebekler 5 duyu organıyla annesini yanında hissetmek istermiş... '' sütüm az'' diye üzülme.. o sıcacık kucağında biberonunu kabullenecektir senin kokunla dokunuşlarınla... hep ona güzelşeyler mırıldan... çok şükür ki drununda dediği gibi sağlık sorunu yok... inan bana sen güçlü oldukça oda daha huzurlu mutlu olacaktır... umarım anlatabilmişimdir... sana ve meleğine mutlu günler diliyorum...

Bebeğinizin kilo alimidir önemli olan..Eğer kilo alımı iyiyse açlıktan aglamiyordur...
Muhtemelen koliktir..Benim hem oğlum hem kızım kolikliydi..Erkek çocuklarda genelde daha zor geçer. ..3 aydan sonra rahatlamaya başlar. ..Pilli salincaklar var..Onlardan alabilme ihtimaliniz varsa alın. .Tavsiye ederim

Kızlar bole okuyunca aglayasım gelıyor yha biz anneyiz ewet bazen şikayet edıyoruz ama biz anneyz kızım 15 aylık uyurken elimi yanagının yanına koyuyo bana arkasını donup yanasıyo sarılıp uyuyorz yarabbim bu nasıl bi sey nasıl bi his inanın kızlar warya kızım 6. Ayına kadar agladı hele aksam olup karanlık bastımı tamam anakucagına koyup holde bi saga bi sola dolannn dur inanın sabah ezanına kadar ewde solastıgımı bılırım ama gectı sumdı guzel gunler var herseyımızı beraber yapıyozz allhım ymk yaparken bıle koyuyom mam sandalyesıne verıyom elıne cezveyı kasıgı bna mama yapıp yedırıyo
Konu sahıbı azcık sabret erkk cocugu bı kac ay sonra oeşinse dolascan paşanın
Sakin ol geccek
Kızlar bian bıle olsun cocugunzdan yakınıca kk daki gebe kalamayanlara bı bakın hatta bırısı sunu yazmıştı ole agladım ki
En Güzel Duygu "ANNELİK"
Bir çocuğum olsun..
parfüm niyetine süt kokusu sinsin üzerime..
Uykusuz kalmaktan göz altlarım çöksede
gaz sancıLarını gördükçe içim acısada
kusmuğunu temizlemekten hep gurur duyayım.
Tırnağını keserken 'aman etini kesmiyim'
diye içim sızlasın ..
İğne zamanlarında elinden tutup güç vereyim ona..
Altını aldığımda poposu pişmesin diye kremler süreyim..
Yeni yeni dişleri çıktığında mutluluktan havalara uçayım..
Herkes göz kısmı O'na benziyo desin Sevdiğime bakıp..
Dudakları bal gibi aynı sen..
Bu tıpkı ikinizin karışımı olmuş desinler ..
Sevdiğimin gözlerine bakıp gurur duyayım..
Gözlerim dolsun ..Mutlu olayım ..
Yavrumun saçları çıkmaya başladığında şelaleler yapayım saçlarından ..
Yürümeye başladığında göreyim onu ..
Gurur duyayım bu benim Evladım diye ..
tıpış tıpış yürürken yüzünden tebessümümle
Allahıma hep şükredeyim..
O büyüdükçe bende büyüyeyim onunla...

aslına bakarsanız bebeğim emmediğinden sütüm kesildi yada hiç yoktu dr götürdüm gazdan başka derdi yok dediler. başkalarını örnek vermemin nedeni ben çocuğumla yürüyüşlere çıkartıp onunla sohbetler edecek ona masallar anlatacaktım ama hiç durmadan ağladığı için hiç birini yapamıyoruz. ben ona bir şeyler veremediğim için çok üzülüyorum o acı çekiyor ve dili yokki söylesin misali ben anlamıyorum günde 6 lt su içiyorum size inandırıcı gelmeyebilir ama normaldede 4-5 lt su içerdim ondan alışığım su içmeye. süt artırıcı caylar içiyorum sütünü artırır dedikleri herşeyi yiyorum ve bene sadece benim balköpümün mutlu olmasını istiyorum

Günde 6 lt su çok fazla totalde aldığınız sıvı miktari 3,5 lt yi geçmesin bilinenin tersine aşırı su içmek de süt üretimini baskılar
Yaşadığınız şeyler hemen hemen her annenin özellikle ilk bebeğinde yaşadığı şeylerdir alın bebeğinizi bağrınıza basın en mutlu olduğu yer orasıdı sizin kokunuzls şevkatinizle huzur bulur dayanın biraz az kalmış 1 ay sonra büyük ölçüde düzelecek süt içinde boza için bol soğanlı kısır yiyin tahin pekmez yiyin bulduğunuz her fırsatta uyuyun ve günde en az 1 kez duş alın ve en önemlisi stresten uzak durun hep iyi şeyler düşünün

herkeze destediğinden dolayı çok teşekkür ederim arkadaşlar şunu belirtmek isterim ki ben asla kuzumdan şikayetçi olmamam ya da yakınamam benim tek derdim bir çare bulmaya çalışmak. prensim benim herşeyim...

bebeğin ilk zamanları çok zordur.oğlum 3 yaşına geldi ama o günler hep gözümün önünde:)
oğlum da aynen sizinki gibiydi.emmesine rağmen gaz sancısı ve ağlama krizleri çok fazlaydı..kendime hep geçecek dedim,bu günler bitecek dedim..unutmayın siz ne kadar rahat bebk o kadar rahat..arasıra dışarı çıkın bebeği birine bırakın.rahatlayın stress atın biraz..
tüm gaz gidericileri denedim olmadı.yaptıklarım; su sesi,musluğu açıp dinletmek,kulağına yüksek sesle,,şşşşşşşşşşşşşşşşş demek,komik geliyor ama anne karnında hissediyo kendini bebek,elektrik süpürgesi sesi,fön makinası...
biberon için de,kauçuk başlı deneyebilrsiniz,en küçük başlık nuk ta var bu arada..sabırlı olun,mutlaka alacaktır biberon..sütelik siz de stresi atarsanız sütünüz de artar emin olun..
unutmayın bu günler geçecek..

merhaba arkadaşlar
benim 2 aylık (67 günlük) bir oğlum var ve sürekli ağlıyor. başta gaz sancısından ağlıyor dedik sonra sütümün yeterli gelmediği kanısına varıp dr önerisiyle mamaya başladım oğlum mamayı istemiyor ve sürekli ağlıyor. ne uykusunda nede emmesinde düzen var herkez çocuğunu kuçağına alıp gezer ben yapamıyorum hep alıyor çocuğum uyandığında şimdi neden ağlayacak korkusuyla uyansın bile istemiyorum. ben ne kadar kötü bir anneyim diye ağlamaktan kendimden geçtim. çocuğumun neden ağladığını bile bilmiyorum. belkide benim yüzümden nasıl acı çekiyor ben derdini anlasam belki daha az acı cekecek. benim gibi olan var mı acababen bebeğim mutlu olsun istiyorum acı cekmesin istiyorum
Gazi vardir, bol bol egzersiz yaptirin cok iyi gelir. Ben mohvolmustum dr egzersiz verdi, bicak gibi aglamalar kesildi, gunde 3 defa butun eklemlere 10 ar kez haraket yaptirdik.
Bebekler buyudukce kendileri haraket ettikce gaz sancii biter , siz o haraketleri simdiden yaptirirsaniz yatisir sanirim, benim oglumun aglanaktan sesi kisilirdi, uyku uyuyamazdi.

Canım benim çok duygulandım yazdıklarını okurken. İlk çocuk sanırım bi çok kadın kendini böylr hissetmiştir emin ol. Kızım şu an 19 aylık ilk günlerim geldi aklıma. Gaz için zinko kullanmanı tavsiye ederim. Bitkisel bi yağ korkmadan ver. Haricinde diğer arkadaşların bahsettiği gibi kolik olabilir. Ağladığında fön makinesi çalıştır o sesi duyunca hemen susar benim cadıda işe yRamıştı en azından. Kendini suçlayıp haksıLık etme. Bir kaç ay sonra kurtulacaksın

Back
X