caresizlik mi desem ? :(

seviyorum diyosun ne güzel ..
ama şunuda düşün çünkü evcilik değil maalesef bu işler..
diyelim ki aileni bir şekilde ikna ettin işinden ayrıldın evlendin geldin
küçük bir ilçede işsiz arkadaşsız alıştığın hayat standartlarının altında bir yaşam olabilir
maalesef bu zamanda para=saadet demek sorunlar olacaktır
ailene karşı çıktığın için onlardan yardım görebilecekmisin
onun ailesini uygunailen bulmuyolarmış küçük görme gibi algılamadım ben
onlar ileriyi görüyolardır emin ol
iyice düşün sevgin bu zorluklar (olurda) karşına çıkarsa hepsiyle başaçıkabilir mi?

güzel bi soru oldu...cok cok düsünmeliyim bunu..

tekrar söylüyorum. Aileme hakveriyorum evet, görüyorum bende herseyi..Inanin Kalbime söz geciremiyorum, olmuyor yapamiyorum. O yüzden caresizim.

Rahatligimla alakasi yok aslinda, ilerde pisman olmaktan korkuyorum. Bi arkadasinda yazdigi gibi bu kumara degermi?..

bilmiyorummm :(

bende aynı durumdayım ve ben babamı dinlemeyip görüşüyorum vee değermi inan bilmiyorum napcamıda bilmiyorum :( çok şey var mutlu olmamıza sebep ama ilerde değişirse ki öle gözüküyo ilgisi şimdiden böyleyse çok üzülürüm ben çokk ama işte yüreğim dinlemiyo onsuz olmayı düşünemiyorum ...

Bence aşık değilsin.Uzak olduğun için ve araya engeller girdiği için bir tutku geliştirmişsin.
Aynı şehirde doya doya ve ailenin haberi olarak rahatça buluşsaydınız aşkın çoktan biterdi.
Maalesef evlenip aynı eve girince büyü anında bozulacaktır.

Biraz baskı altında yetişmiş bir genç kız olduğunu düşünüyorum.
Geniş bir arkadaş çevren,rahatça çıkma imkanın ve canlı bir sosyal hayatın olsaydı,uygunsuz birine saplanıp kalmazdın.
Kendi çevrenden,kendine denk birisiyle arkadaşlık etme şansın olurdu.

Biraz ortam değiştirmeye çalış.Arkadaş gruplarına katıl,iş ortamından arkadaşlar edin.
Erkeklerle sevgili olarak değil ama arkadaş olarak tanış,konuş.
Çiftleri gözlemle,analiz et.Mesela kim kiminle nerede tanışmış,ne kadar denkler,ortak zevklerden neler paylaşıyorlar.Evliler nasıl yaşıyorlar.Bunlar önemli.
Bu sitedeki konulara da gözgezdirmeni tavsiye ederim.2 gönül bir olunca,samanlık seyran olmuyor.Canlı örnekleri burada bolca mevcut.

genelde bu tür konulara yorum yapmam,ama dayanamadım buna yorum yapmak istiyorum
aileni dinle,bunca yıl seni büyütmüş,emek vermiş insanlar senin kötülüğünü düşünmez,senin için en iyisini ister,arada bu kadar eğitimsel,kültürel,maddi fark olan iki insan belki başlarda mutlu gibi görünebilir,ama zamanla bu farklılıklar senide rahatsız etmeye başlayacaktır,hele birde arkanda ailen yoksa,hele bide seni bu konuda başta uyarmışlarsa,herşey aşk değil malesef,özellikle evlendikten sonra yüklenilen sorumluluklar,iki insanın aynı evde yaşamasıyla baş gösteren problemler bi süre sonra içinden çıkılmaz boyutlara ulaşabilir,herşeyi geç,bunca yıllık aileni bir sevgili uğruna silip atma,anne kucağı,baba ocağı çok değerli...

Yazacaklarımı Melek abla yazmış aslında,uzakta olduğu için bu ilişki devam ediyor.
Eğer bu kadar çok farklılıklarınız varsa,aynı evde 1 ay geçinsen bu adamla evlnemeyeceğini anlarsın.

Bu farklılıklar bugün sana aşılabilir gelebilir,bir ortak paydada buluşuruz dersin;
Kesinlikle böyle olmuyor evlilikte.

Bulunduğun yerde arkadaş ortamlarına gir,hayatına devam et,
Zamanla unutursun.

Bence aşık değilsin.Uzak olduğun için ve araya engeller girdiği için bir tutku geliştirmişsin.
Aynı şehirde doya doya ve ailenin haberi olarak rahatça buluşsaydınız aşkın çoktan biterdi.
Maalesef evlenip aynı eve girince büyü anında bozulacaktır.

Biraz baskı altında yetişmiş bir genç kız olduğunu düşünüyorum.
Geniş bir arkadaş çevren,rahatça çıkma imkanın ve canlı bir sosyal hayatın olsaydı,uygunsuz birine saplanıp kalmazdın.
Kendi çevrenden,kendine denk birisiyle arkadaşlık etme şansın olurdu.

Biraz ortam değiştirmeye çalış.Arkadaş gruplarına katıl,iş ortamından arkadaşlar edin.
Erkeklerle sevgili olarak değil ama arkadaş olarak tanış,konuş.
Çiftleri gözlemle,analiz et.Mesela kim kiminle nerede tanışmış,ne kadar denkler,ortak zevklerden neler paylaşıyorlar.Evliler nasıl yaşıyorlar.Bunlar önemli.
Bu sitedeki konulara da gözgezdirmeni tavsiye ederim.2 gönül bir olunca,samanlık seyran olmuyor.Canlı örnekleri burada bolca mevcut.

işte en büyük hatayı belkide ailemiz yaptırıyo bize ben babamdan örnek veriyorum beni hiç bi arkadaş ortamına sokmaz,okutmadı evden tek salmaz ona göre herşey yanlış bende bu yüzden yanlış kişilere yanlış düşüncelere kapılıyorum belkide ailelerin bu kadar sıkmaması lazım bence :(

Canım sevmek çok güzel bişey.Senin ailenin tutumuda hoş değil açıkçası ama Evlilikte (hatta çoğu işte) anne babalarımızın rızası olmadan olunca sonu hoş olmuyor...Benim tecrübelerim bu ama seviyorum diyosan savaşmaya da devam et...ALLAH yardımcın olsun tatlım..Ha bide bir öneri vereyim İstihare yapmayı dene Çünkü Peygamber Efendimiz (s.a.s) bir işin hayırlı olup olmayacağını manen hissetmek için İstihareyi önermiş ve bizzat kendisi yapmıştır...Sende yapabilirsin...

işte en büyük hatayı belkide ailemiz yaptırıyo bize ben babamdan örnek veriyorum beni hiç bi arkadaş ortamına sokmaz,okutmadı evden tek salmaz ona göre herşey yanlış bende bu yüzden yanlış kişilere yanlış düşüncelere kapılıyorum belkide ailelerin bu kadar sıkmaması lazım bence :(

Evet,ben de ailesi haklı ama aynı zamanda hatalı diye yazacaktım.
Aile yapısını tam olarak bilemediğim için,yazmadım.
Daha önceki konularından,bu kadar anlam çıkarabildim.

Genellikle böyle olur.Kızı serbest bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya derler ama aslında tam tersi.
Kızı çok sıkarsan,yakınında kimi görebiliyorsa ona aşık olur.İllaki birine aşık olacak zaten.Gençlik,hormonlar,gönül,bahar,her ne ise :)
Bir genç kız,uygun ortamlara girip,kendine denk insanlarla birarada olabilirse,kendine uygun birini seçip aşık olma şansı daha fazladır.

Bence de aileni dinlemelisin.
Uzaktan uzağa telefonda görüşmeyle ilişki sağlıklı bir şekilde yürümüyor bence.
Mutlaka sizin göremediğiniz birşeyleri görüyorlardır.
KK dan gördüğüm kadarıyla aileler hep haklı çıkıyor.

evliliklerde aşk bitince ki bir süre sonra bitebiliyor o zaman eksik yönleri ya da olumsuz davranışları gözüne çarpmaya başlıyor..şimi, senin için önemsiz olan şeyler ileride çekilmez hale gelebilir.

burada kaç tane kadın konu açtı,ailemi dinlemedim şimdi çok mutsuzum diye..onlardan biri olmanı asla istemem..o yüzden dutgularına biraz ket vurup mantığınla hareket etmeye çalış derim.

Evet,ben de ailesi haklı ama aynı zamanda hatalı diye yazacaktım.
Aile yapısını tam olarak bilemediğim için,yazmadım.
Daha önceki konularından,bu kadar anlam çıkarabildim.

Genellikle böyle olur.Kızı serbest bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya derler ama aslında tam tersi.
Kızı çok sıkarsan,yakınında kimi görebiliyorsa ona aşık olur.İllaki birine aşık olacak zaten.Gençlik,hormonlar,gönül,bahar,her ne ise :)
Bir genç kız,uygun ortamlara girip,kendine denk insanlarla birarada olabilirse,kendine uygun birini seçip aşık olma şansı daha fazladır.

bende benm ailem için yorum yaptım babam beni biraz rahat bıraksa ben konuştuğum erleği daha iyi tanıyabilirim ve belkide kendim onda sevmediğim bişi bulurum vazgeçerim ama yok böle davranışlar yanlış kararlar almamıza neden oluyo çünkü bunalıyorum artık sürekli ne yaptığımız telimi facemi takip eden bir eş babamın eşi ve babam kız arkadaşlarımla rahat bi konuşamıyorum fikir alamıyorum :( çok yanlış bence çokta serbestlik iyi değil ama bu kadarı fazlaa ...

Her aile evladının sevdiğiyle mutlu bir yuva kurduğunu görmek ister.
Herşey güllük gülistanlıkta aileniz ve tüm çevreniz körükörüne mi
karşı çıkıyor.
Sizin bile kafanızda soru işaretleri var olduğuna göre onlar durumu
dışardan daha net görüyorlardır emin olun.
Evlenince kim ne derse desin sosyal farklılıklar daha çok öne çıkıyor.
Ailenizi dinleyin bence.
Sonra pişman olma olasılığınız çok yüksek.
Herkes aynı şeyi söylüyorsa kulak tıkamayın.

Canim yurtidisinda nerdesin ? ben almanyadayim,
ve gercekten türkiyeden biriyle evlenmeyi suan hicmi hic düsünmüyorum. 24 yasindayim,
türkiyeye gelin gitsen ayri dert, buraya getirsen ayri dert
gitsen, ailen arkanda olmuyor diye, uzakta diye, seni sahipsiz bilip ezdikce eziyorlar,
ailesi iyi yapmaz etmez deme, inanki yapiyorlar

buraya getirsen, erkek tarafinin sorumluluklarini tamamen kendin tasiyacaksin,
o orda almanca kursuna gidecek, sen burda onu getirtmeye ugrascaksin,
evi tek basina tutup, tek basina düzüceksin, getirme masraflarini karsilicaksin,
binbir dert..
oda sonra buraya gelcek, e malum hemen is bulamiyacak yatacak burda, sen calisip eve bakacaksin,
bide üstüne ev isinide sen yapacaksin :)

Simdi cok asik gibisin ama bu is zor,

ailenin sözünü dinle, bak ben 25 olcam yakinda, yeni yeni ögrenmeye basladim, ailemin sözünü nezaman dinlemesem basima bisey geldi,
onlar gercekten hep hakli, cünkü onlar bizden daha tecrübeliler..

Ayrica kültür farkinizda var, senin meslegin var güzel bir isin var,
ama sevgilin sanirim serseri gibi gezip tozuyor, calismiyor dogru düzgün,
böyle bir erkekten zaten hayir gelmez..

kisacasi aileni dinle, ve hayatini mahvetme diyorum, sana abla tavsiyesi.
suan asiksin yada öyle saniyorsun, ama ask birgün bitiyor bunu unutma,
evlendikten 2 ay sonra artik aski degil, karnini doyurmayi düsünüyorsun..

ya işi mesleği olmaması durumunu anladımda şu çok çok çirkin kısmını anlamadım , yani sonuçta seviyorsan ne önemi var bunun ailen için

Son düzenleme:
kesinlikle aileni dinle. aska sevgiye doyarsın sonra pişmanlıkların baslar ben bile gurbete gittigim icin pişmanım hergün ailem memleketim gözümde tütüyor. esim sabah gidiyor aksam geliyor gördügüm 3 saat geriye kalan yalnızlık :( sen yurt dısındasın adapte olman zor

Ailenden zaman iste.Bir süre bu konularla ilgili konuşmayalım falan de....

Sonra ilişkine yoğunlaş.Eşin olmasını istediğin adamı iyi analiz et.Evlilik hakkında sorular sor.Yok hayatım seninle herşeyin üstesinden geliriz sözlerine inanma....Mantıklı cümleler kurmasını iste ondan...Evlenirsen nerede yaşayakcasınız,sen çalışan biri olarak evde oturmaya alışamazsın.Hele yurtdışında yaşayıp sonra bir köye gelmek çok daha zor.Ben de evlenip bir köye geldim.Normalde çok sosyal hayatm yok ama yinede zorlandım.Ha ama ben kabullenebilen bir yapıya sahibim.Fazla irdelemem.Tamam der bulunduğum duruma ayak uyduracak şeyler yaparım.Ama senin kişiliğin bu şekilde değilse çok çok çok çok zorluk çekersin....

Şuan sadece sevgilini iyice tanı,ve zamana bırak...Zaman herşeyi sana gösterecek bence...Ki bir erkek çalışmıyorsa kesinlikle koca olmaz ondan bu büyük bir gerçek......

Bence..Eger evlenipte Türkiyeye gelin giderseniz ve bu düzensiz is durumu devam ederse, esiniz o zaman beraber Almanyaya gitmeyi teklif edebilir.
Ve gene bence bu askta sizin Almanyada yasiyor olmanizin bir etkisi olabilecegini düsünüyorum. Tabiki gene en dogrusunu siz bilirsiniz..

Son düzenleme:
Ailene katılıyorum..

Şimdi değilse bile zamanla sende anlayacaksın..

Yok yine de yapamam çok seviyorum diyorsan da , o gelsin ( senin işin gücün orada ) sen niye gidiyorsun..

Back
X