caresizlik mi desem ? :(

uc noktalar yoksa evlenince esini oldugun yere getirebilirsin...hic bir yerde is bulmak calismak kolay degil...

o gelince senin yasadigin yere sen calisirsin o dil kursuna gider muhtemelen...

yani eminsen sevgisinden ve arada ucurumlar yoksa ben olsam beklerdim..ailen zorla baskasiyla evlendirecek degil ya??

Ne yaparsan yap aileni karşına alma, olacağı varsa zaten olurdu.. Evlilik sadece sevgiden oluşmuyor, gün gelir ailenin yardımına ihtiyaç duyarsın onların yüzlerine bakabilecek imkanın olsun. Ailenin ahını alıp evlilik yaparsan sonu da iyi bitmez..

Canim yurtidisinda nerdesin ? ben almanyadayim,
ve gercekten türkiyeden biriyle evlenmeyi suan hicmi hic düsünmüyorum. 24 yasindayim,
türkiyeye gelin gitsen ayri dert, buraya getirsen ayri dert
gitsen, ailen arkanda olmuyor diye, uzakta diye, seni sahipsiz bilip ezdikce eziyorlar,
ailesi iyi yapmaz etmez deme, inanki yapiyorlar

buraya getirsen, erkek tarafinin sorumluluklarini tamamen kendin tasiyacaksin,
o orda almanca kursuna gidecek, sen burda onu getirtmeye ugrascaksin,
evi tek basina tutup, tek basina düzüceksin, getirme masraflarini karsilicaksin,
binbir dert..
oda sonra buraya gelcek, e malum hemen is bulamiyacak yatacak burda, sen calisip eve bakacaksin,
bide üstüne ev isinide sen yapacaksin :)

Simdi cok asik gibisin ama bu is zor,

ailenin sözünü dinle, bak ben 25 olcam yakinda, yeni yeni ögrenmeye basladim, ailemin sözünü nezaman dinlemesem basima bisey geldi,
onlar gercekten hep hakli, cünkü onlar bizden daha tecrübeliler..

Ayrica kültür farkinizda var, senin meslegin var güzel bir isin var,
ama sevgilin sanirim serseri gibi gezip tozuyor, calismiyor dogru düzgün,
böyle bir erkekten zaten hayir gelmez..

kisacasi aileni dinle, ve hayatini mahvetme diyorum, sana abla tavsiyesi.
suan asiksin yada öyle saniyorsun, ama ask birgün bitiyor bunu unutma,
evlendikten 2 ay sonra artik aski degil, karnini doyurmayi düsünüyorsun..

bende almanyadayim..22 yasindayim..

Allah razi olsun hepinizden.
Herkesin yorumunu okudum. Zaten cogunuzda ayni seyleri yazdiniz.

Inanin bende farkindayim herseyin tüm sorunlarin. Hatta kendi kendime olmaaz da diyorum yapamamda diyorum, ama o olmadanda birsey düsünemiyorum.
Buraya getirmeyide düsünmedim degil, ama bizim milletimizi bilirsiniz cogu " almanya icin kizla evlendi" diyecektir. Etrafimdakilerdende görüyorum.

Bir cok örnek var aslinda, kimi cok mutlu oluyor..kim mutsuz. Cok yakin arkadasim evlendi Türkiyeye gitti. Sevdigim yanimda ya diyor herseye alisiyor insan diyor. Simdi bebek bekliyorlar. Mutlulugu gözlerinden anlasiliyor.
Kimide pismanligindan bahsediyor.

Arada ayrilikta yasadik biz. Ben baskasi ile sözlendim. Dügüne 3 ay kala attim yüzügü falan. Yine basladigim yerdeyim. Ilkim o oldu...sonum olurmu bilemiyorum.

Allah razi olsun hepinizden.
Herkesin yorumunu okudum. Zaten cogunuzda ayni seyleri yazdiniz.

Inanin bende farkindayim herseyin tüm sorunlarin. Hatta kendi kendime olmaaz da diyorum yapamamda diyorum, ama o olmadanda birsey düsünemiyorum.
Buraya getirmeyide düsünmedim degil, ama bizim milletimizi bilirsiniz cogu " almanya icin kizla evlendi" diyecektir. Etrafimdakilerdende görüyorum.

Bir cok örnek var aslinda, kimi cok mutlu oluyor..kim mutsuz. Cok yakin arkadasim evlendi Türkiyeye gitti. Sevdigim yanimda ya diyor herseye alisiyor insan diyor. Simdi bebek bekliyorlar. Mutlulugu gözlerinden anlasiliyor.
Kimide pismanligindan bahsediyor.

Arada ayrilikta yasadik biz. Ben baskasi ile sözlendim. Dügüne 3 ay kala attim yüzügü falan. Yine basladigim yerdeyim. Ilkim o oldu...sonum olurmu bilemiyorum.

eger vazgecemiyorsan onu yanına getirmeyi bir kez daha düşün boş verin kimin ne dedigini ailende destek verir inşallah...

bi arkadas istihare yi önermis.

bende yapicam..
hepimizin hakkinda hayirlisi olsun..:(

Ne yaparsan yap aileni karşına alma, olacağı varsa zaten olurdu.. Evlilik sadece sevgiden oluşmuyor, gün gelir ailenin yardımına ihtiyaç duyarsın onların yüzlerine bakabilecek imkanın olsun. Ailenin ahını alıp evlilik yaparsan sonu da iyi bitmez..

evet cok haklisiniz..

uc noktalar yoksa evlenince esini oldugun yere getirebilirsin...hic bir yerde is bulmak calismak kolay degil...

o gelince senin yasadigin yere sen calisirsin o dil kursuna gider muhtemelen...

yani eminsen sevgisinden ve arada ucurumlar yoksa ben olsam beklerdim..ailen zorla baskasiyla evlendirecek degil ya??

evet zorla evlendirmezler baskasiyla tabiki. Ama rizalari nasil olacak, nasil söylicem onlara inanin cok cok korkuyorum :(

Back
X