çaresizlik....

kimsenin seçimini destekledigim ya da alkışladıgım yok. yapılan seçimlerin arkasında durmayanlara laf söylüyorum sadece.

diyelim ki adam terk etmedi de öldü... o zaman ne degişecekti? kızın hayalleriyle oynadı, madem ölecektin niye seviştin mi diyecektin?

birlikte istemişler birlikte yapmışlar. tecavüz etmemiş, ilaç vermemiş... alan da veren razıymış... ortada bi anlaşma falan da yokmuş... eger bu durumda kendisini kullanılmış, kandırılmış görecekse bi kız (kendi seçimi olmasına ragmen) o zaman hiç yapmayacaktı.

Yaa insan çocukluk arkadaşını gözü gibi esirger, sahiplenir tammm bir HAYVANMIŞ ! onunla sırf bi şey yaşandı diye evleneceksen sakın!!!! derim, büyük hata yapmışsın ama hatanı yeni bir hata ile örtbas etme

Anlamıyorsunuz sanırım kız evleneceklerini düşündüğü için birlikte olmuş . Bunu da karşısında ki erkek biliyor . Bu da yazılı bir imza olmasa da verilmiş bir sözdür . Ve biri size verdiği sözü tutmazsa evet kandırmış olur . Bunun neresinde mantık hatası var ? Kız adamı değil kendini suçluyor zaten . Siz çocuklarınıza doğru şeyleri öğütlesenizde hayat bu yarın ne olacağını asla bilemezsiniz . Saçının teline kıyamadığınız kızınız birgün çok aşık olur karşısına şereften yoksun biri çıkar onu üzer defolur gider bunu engelleyemezsiniz . Hayatın gerçekleri her zaman doğru bildiklerinizle örtüşmez . Bu yüzden erkek çocuklarınıza bekaretin tabu olduğu bir ülke de kimsenin bekaretine dokunmamalarını öğretmelisiniz . Bence tabu mu asla değil . Bir kadın bekaretini kaybettiği için kahrolmalı mı asla olmamalı ama toplum böyle değil sorun o . Toplum tıpkı sizin yaptığınız gibi erkeği değil kadını suçlayacak . Çünkü bu ülke de tecavüze bile uğrasanız tahrik indiriminden dolayı erkeği değil yine kadını asarsınız . Bu da olur yani inanırım . Nedir bu erkek egomanyası anlamış değilim . Hemcinsler olarak kadın kadına sahip çıkmıyor erkeklerin çıkmaması çok doğal . Yaşasın bekareti bozan erkekler ölsün inanarak bekaretini veren kadınlar öyle mi ! Bu ülke de erkek olacaksın arkadaş ohh ne güzel her haltı ye elinin kiri bayan olarak bir tane halt ye tüm suç senin iyiymiş valla

Ne demek ya birlikte oldun bekaretini verdn. Simdi hic bisey yokmus gibi ne sen akana bakicaksin ne de o. Oldu canim ne kadar kolay ya hadi sen yaptin evlenmeyi dusundugun icindiyelim o madem evlilik istemiyordu neden yapti yapmayabilirdi. Bu kadar kolay olmamali konus gerekenleri yap senin icin ne kadar onemli oldugunu bu kadar kolayolmadigini madem istemiyorsa niye yaptigini kanunlari hatirlat.

Eğer erkek ölseydi kız kendini terkedilmiş duygularıyla oynanmış gururu alt üst oılmuş hissetmeyecekti . Bence yine hissetmemeli ama kızın bamteli belli . Alan veren razı değil hanımefendi . Kız evleneceğine inandığı için razı anlatamıyor muyum ben ? Erkekte bunu biliyordu kızın evlenmeyi düşündüğü için onunla birlikte olduğunu BİLİYORDUUU ama kız erkeğin onu terketmek üzere onunla birlikte olduğunu BİLMİYORDUU . Ortada bir riya var . Bir kıza seninle evleneceğim kafasıyla birlikte olup terketmekte aşağılık bir durumdur . Neden bu durumu normalize ediyorsunuz hiç anlamıyorum . Orta da bir anlaşma var kız söylüyor işte evlenecektik diye . İlle de noterde tasdiklenmeli verilen sözler . Ve verilen söz tasdiksizse imzasızsa tutulmadığın da e ortada belge yok tutulmaması ahlaken doğru mudur diyelim ?

Erkeği kayırıp kadını suçlamıyorum yalnız. Sadece kafının korunup erkeğin suçlanmasına karşı çıkıyorum. İki tarafın sorunümluluğunu aşması gereken bir şeyin erkeğe yüklenmesine, o adama burda binbir çeşit hakaret edilmesine karşı çıkıyorum. Bir suç varsa iki tarafta suçludur, çünkü iki tarafın birlikte yaptığı bir eylemden bahsediyoruz. Bu kız saf cahil değil. Gayet eğitimli cin gibi bir kız. Yaşadığının arkasında durmaktansa çok sevdim inandım'ın ardına sığınıyor.
Erkek çocuklarımıza kimsenin belaretini almamalarını ama cinselliklerini yaşamalarını mı tavsiye edelim? Her şeyi yaşa ama bekaret dursun mu diyelim. Kızlara da bekaretini koruması gerektiğini öğretmeliyiz bu durumda. E o zaman bu iş tabu olmaktan nasıl çıkacak? Bizim nesilşn canına okudu bu bekaret meselesi, bırakalım da çıcuklarımız rahat olsun bari.

Cin gibi akilli demissiniz. Kimse bilr isteye kendini boyle biseyin icine sokmaz. He dusunecektin sonrasini her ihtimali dusunecektin diorsunuz. Zaten hhaklisiniz diyorum duusunmem gerekirdi diyorum kendimi sucluyorum yeterince zaten. Kimseye de yuklenmiyorum.herkesin kendi vicdan sorumlulugu. O olayi yasadiktan snrada oh ne iyi oldu demedim vicdanim hep rahasizdi bunu evlenmeden yasadigim icin. Uzulme seni gercekten seviyorum evlencz diyip rahatlatan oydu. Hata varsa tek tarafli dgl zaten bunu kabul ediorum.

Bak ben sana birşey söyleyeyim hiçç kafana takma . Allah a sığın . S
Toplumu değiştireceğiz diyebiliyorsanız ne ala . Bende bundan yanayım zaten . Burda suç eşit değil offf onu söylemek istiyorum . Bir taraf gerçek niyetiyle bunu yaşarken diğeri niyetini gizleyerek yaşıyor . Erkek uyanıklık yapıyor ve bu samimi değil onu söylemek istiyorum . Ayrıca birşeyin arkasına sığınmıyor gerçekten sevmiş inanmış . Siz hiç aşık olmadınız mı ? Aşk olmayacak hatalar yaptırabilir insana . Zayıflatır mantıksız düşünmesine yol açar . İstediğiniz kadar eğitimli olun duygusal davranırsınız . Kızın burda ki tek hatası bu . Bunu da kabulleniyor zaten . Erkeğe de hiç hakaret etmedi ben ettim ederim de azıcıkta erkeklere hakaret ediliversin biraz da onların incileri dökülüversin ne var bunda ? Yeterince kadın cinayeti namus cinayeti işliyorlar zaten . Her çiçekten bal alıp keyif çatıyorlar kimse gıkını çıkarmıyor azıcık hakarete maruxz kalsınlar ne olmuş yani ? Bu kadar yüceltmeyin bu erkekleri . Erkekler kadını döver aldatır yarı yolda bırakır herşeyi yapar ama bir kere yüzleri kızarmaz . Çünkü yüceltilmişlerdir her daim . Bir de ben yüceltmeyeyim ben eksik kalıvereyim birşeycik olmaz meraklanmayın

Allaha siginiyorum ama kafama da takiyirum

Sen yorumlara takılma zaten hassassın . Hatta bence bu konuyu burda kapat bir daha da açma . İş hayatına eğitimine odaklan . Birgün yeniden aşık olacaksın zamana bırak . Burda yazılanlar incitmesin seni . Sakın üzme kendini o nasıl hayatına devam ediyor sende et . O nasıl rahat sende rahat ol . Bu memlekette tüm erkekler kalitesiz değil . İnan yaşadığın olaya takılmayacak seni sen olduğun için ruhunu sevecek onlarca erkek var . Sakın kendini eksik ya da suçlu hissetme bu duygular seni yıpratmaktan öteye geçmez . Artık yaşadıklarını rafa kaldır genceciksin ne güzel uzun bir hayat var önünde . Bir erkeğin tüm hayatını gölgelemesine izin verme . Ayağa kalk yeniden başla . Güç en çok kadına yakışır güçlü ol ki o erkekte görsün bunu . Üzüldüğünü bilmesin bu sadece onun egosunu tatmin eder . Sen yepyeni bir sayfa aç bak gör o seni öyle görünce acaba ayrılmasaydım mı diyecek . Bu işler böyledir . Senin üzülmen kahrolman ona değil sana zarar verecek . Buna izin verme

Biz istemediğimiz sürece erkek milleti bize elini dahi sü re mez

25 yaşında neyin ne olduğunu biken kadın var ortada evlencez biz dedi ise erkek tamam gerdeği bekle diyebilirdi ama yok beklemezse ikisinin ortak kararıdır bu. Benle evlencekti diye bi kavram olamaz biz evlenmeyi düşünüyorduk ayrıldık diyebilir bu da normal cinsellik var diye arada kimse kimseye köle değil iki taraftan biri sonradan yapamıyorum diye yolunu ayırabilir bu da normal

Sen evet dediysen o iş erkekten çıkar çünki sen onaylamışsın evet demişsin he dedin mi o zaman benle evlencekti kandırdı gitti di ye mez sin senin seçimindi

Bunu duygusal yaptırım olarak kullanmak yerine ben bi karar aldım aşkımla yaşamak istedim yaşadım bu benim hayatım diyeceksin ağlamayacaksın ya da aa ben naptım ki o yaptı diye suçu tek tarafa atmayacaksın kendini kabul edeceksin

Kaldı ki sevgilisi niye ayrıldı sebepleri neydi bilmiyoruz tek taraflı dinliyoruz ama tek tarafa suç da atıyoruz

Tesekkur ederim beni anladiginiz icin. Ben hayatima bakip hic bsy olmamis gibi yapinca bu sefer de demesin demekki onun icin onemsizmis atlatmis. Sacmami dusunuyorum. Zaten istesem de hc bsy olmamis gibi yapamiyorum. Dua ediyirum allaha siginiyorum.bir daha asik olmak sanmiyorum. Garip duygular icindeyim.umarim dediginiz gibi ayaga kalkar guclu olurum tesekkur ederm.

Tamam ya yaşasın erkekler . Hemcinslerimiz de bu kafadaysa zaten diyecek birşey kalmıyor bana . Off yani aynı şeyleri tekrar tekrar yazamayacağım . Herkes istediği gibi düşünsün .

Sen ilişkinin devam etmesini mi istiyorsun tam olarak istediğin ne ?

Bu söyledikleriniz benim kabul edemeyeceğim şeyler. Aşık olunca mantık bir kenara mı bırakılıyor yani? Aşık olduk ama aklımız da başımızdaydı. Sevdik, seviştik, terkettik, terkedildik. Ama hiç bir zaman da kimseyi suçlamadık. Zaten konu sahibinin bu durumla sıkıntısı yok. Kimseyi suçlamıyor, kimseye hakaret etmiyor. Tuhaf bir şekilde evlenme vaadi takıntılılar gelip burda adama hakaret ediyor.
Erkeği yüceltmiyoruz hanımefendiciğim. Her hangi bir cinsiyetin yüceltilmesine ya da yerilmesine karşıyız. Bunu anlatamıyorum sanırım size. Gerçi siz burda erkeği yerip kadını yüceltmeye çalışırken tam tersi kadını aciz bir varlık olarak resmediyorsunuz farkında mısınız? Kadın kandırılmış, kadın duygusallığına yenik düşmüş, kadın sevmiş, zayıf düşmüş, mantıksız davranmış. Kadın aciz, kadın zavallı oluyor bu söylediklerinizle.

Tamam ya yaşasın erkekler . Hemcinslerimiz de bu kafadaysa zaten diyecek birşey kalmıyor bana . Off yani aynı şeyleri tekrar tekrar yazamayacağım . Herkes istediği gibi düşünsün .

Olayı başka tarafa çevirmeyin erkek milleti yaşasın demiyorum ben bir şeyler yaşıyorsan o erkekle senin seçimin ve arkasında dur diyorum kandırıldım gibi duygu sömürüsüne ağlamaya gerek yok diyorum suçu tek tarafa atmakla olmaz bu iş diyorum anladınız mı ?

Sen ilişkinin devam etmesini mi istiyorsun tam olarak istediğin ne ?
Beni sevmiyorsa devam etmesinin ne anlami var.kalkdi ki sevse boyle davranmaz. E bole davranan adami istememeliyim. Ama cok incindim keske icimdekileri soleme firsatim olsa diyirum bazen. Yda kapat defteri bakma arkana bi daha diyirum. Anlatabiliomuyum

Olayı başka tarafa çevirmeyin erkek milleti yaşasın demiyorum ben bir şeyler yaşıyorsan o erkekle senin seçimin ve arkasında dur diyorum kandırıldım gibi duygu sömürüsüne ağlamaya gerek yok diyorum suçu tek tarafa atmakla olmaz bu iş diyorum anladınız mı ?

Yavrum ben sana bişey demiyorum zaten. Seni koruduklarını sanıp yerenlere laf söylüyorum. Olan olmuş dedim sana hep, önüne bak dedim kaç kez. Sen aciz değilsin. Hata olarak görüyorsan da bir hata yaptım de geç diyorum. Bu kadar üzülmeye değmez. Sana da kızıyorum o ayrı mesele ama onları zaten sayfalarca önce konuştuk geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…