çaresizlik....

yav he he tamam oldu.

Sana tavsiyem bir hastaneye git . Pankreas kanseri hastası olan bir hastayı ziyaret et . Ve anla ki bu hayatta aşk acısı gibi saçmalıklardan daha büyük ve gerçek acılar var . Bunları kafandan at ye iç gez eğlen gülebildiğin kadar gül . Bekaret meselesine gelince evet bu ülke de namus sadece kadından sorulur . Evlenirken kadın bakire olmak zorundadır ama erkek her haltı yemiş olabilir . Hatta bir kızın bekareti alıp onu terkeden bir şerefsiz bile bakire olmayan bir kadından daha fazla alkışlanır . Sen bunları takma . Senin bir kişiliğin var bir et parçasından ibaret değilsin . Allah katında da ha sonuna kadar sevişmişsin ama bekaretini vermemişsin ha vermişsin ikisi de aynı zina . Ayrıca emin ol seni böyle yüzüstü bırakan adam da Allah katında zina ile yargılanacak ve sana bunu yaptığı için kul hakkıyla da en ağır şekilde yargılanacak . Çünkü ahiret Türkiye gibi değildir . Orda namus hem kadından sorulur hem erkekten . Allah ta Türk toplumu gibi sadece kadını cezalandırmaz erkeği de cezalandırır . Çünkü o adildir . Bunlara çok takılma . İşine bak hayatına devam et . Seni terketmiş evet bu büyük haksızlık ama bak Afrika da çocuklar aç Filistin de savaşlar da ölüyorlar . Bu dünya haksızlıklarla dolu . Bence otur haline şükret . Birgün ölüp gideceksin . Bunlara kafa yoracağına sağlığın yerindeyken hayatın tadını çıkar

arkdasım katılıyorum sana. allah akıl vermıs zeka vermıs nıye kendımı sucluyorum sanıyosun o aklı kullanamadığım ıcın.amaaan ne ıyıde oldu dıyemıyorum.he dıceksın evlenseydın uzulmezdın.hayır gene uzuluyordum uzuntumu dıle getırıyordum ıcım rahat değldi. he o zaman dıceksınız basta dusuncektın gerızekalılık yapmıcaktın.EVET AYNEN KATILIYORUM!! pekı bunlar neyı değiştiriyo hıc bıseyı.

Sen sevdiğin adam ile aşk ile yaşadın ilkini bu doğal ve aslında ne kadar güzel iyi günlerinize odaklanın ha seçiminiz hata mı tecrübe oldu de dikkat et adımlarına bu kadar

Eğer bekaret gibi bir tabun varsa nasıl birlikte olma kararı aldın?

En nihayetinde bu insan çok iyi biri olup da başına kaza da gelebilirdi ve sen tabularını yıkmış olacaktın. Sonuç yine aynı olacaktı yani.

Nasıl verdin bu kararı?

genıs açıdan bak dıyorsun. Üniversite mezunu aklı basında bı ınsandım.Aklım basımda akıllı sanırdım kendımı ama değilmişim.Ahrette vereceğim hesabı dusunuyorum bu dünya halini de. hayatıma devam etmeye calsıyorum.Yorumun ıcın tesekur ederım arkadasım

Helal olsun işte böyle düşünmeli kadınlar .

Helal olsun işte böyle düşünmeli kadınlar .
Doğru böyle düşünmeli, erkekler de böyle düşünse ne güzel olacak.

Kendileri her kızla yatmak ister sonra bakire bir kızla evlenmek ister.

Ancak toplum norm ve değerleri her zaman bağlayıcıdır bu tür konularda.

bı ınsan kendi değerlerinden nasıl vazgecer değlmi. aşkmıs bılmemneymıs safsata derdim. inanın anlam veremıyorum bı ınsanın bu kadar gözü kör olamaz dıyorum.ben zaten yeterı kadar kendımı sucluyorum.

Aslında kınamıyorum, büyük de konuşmuyorum. Benim de kızım var.

Ama benim aklım ve de mantığım almıyor kendine ait olmayan değerleri bir erkek için çiğnemek. Adı ne oluyor bunun da daha sonra pişmanlığa dönüşüyor?

En kötü tarafı sihirli kelime “evlilik”

Burada birini tanıyorum. Evli değil ama aynı evde yaşıyorlar evli gibi. Son derece kendiyle ve hayatıyla barışık bir insan. Bekareti imzayla bağdaştırmadan doğrularıyla yaşıyor ve anlatmaktan çekinmiyor.

Kendini suçlasan da demeden geçemeyeceğim senin gurubunda olanlara kızıyorum.

Rica ederim de tövbe kapıları her zaman açık . Allah kalben pişman olduğunu biliyor ve seni affedecektir ama erkek arkadaşın o kadar ucuz kurtulamayacak . Senden helallik istemek zorunda . İşin dini boyutu bu . Bak benim birçok arkdaşım yaşadı bunları ve başkalarıyla evlendiler ve çok mutlular . Keyfine bak sen işine gücüne bak zaman herşeyi halleder

evet ona göre davranırdı ama davranmadı. benı yıkan bu. hakkımı helal et dediğinde agzımdan tek bır kelıme cıkmadı zaten şaşkınlıktan konusamıyordum. bana gore ikimizde kötu veya suc sayılcak bısey yapmadık dedi gayet soğukkanlı...

aslında doğru demiş. Cinsellik suç değildir ama bizim toplumumuzda bunu bir tek evli insanlar yaşayabilir. Biz öyle yetiştirildik.

İşin mantık tarafından bakınca insanın ilk kez hayatını sonsuza kadar birlikte geçirmeye niyetlendiği insanla ilk kez olması çok güzel. İmzayla alakalı bir şey değil bu.

dusunuyor mu kı ben ona ne yaptım dıye dusunmuyor ki. bu dunyada ettiğini bulmadan gitmezsin.gene de beddua etmıyorum allaha havale edıyorum.ben kendı sorumluluğumu alıp hergun töbe edıyorum zaten.allah içimi biliyo.neyın neden olduğunu her zerresını bılıyor.O bize bizden daha yakın değilmi. Zamanla ınsallah gececk..

bı ınsanın hayatında sadece 1 kişi olur ben hep buna ınandım.o kişi o sandım. sanmamak gerekıyor. guvenmemek gerekıyor. nıkahsız kımse kımse ıcın bır soz veremez. ben biliyorum bılıncındeyım.

Haklı suç değil kötü bir şey değil bu aşk bitti yollarınız ayrıldı şimdi ben ne yapcam oldun o an düşünmen gerekeni şimdi sorgular oldun bunu yapma

Bak burda erkekler bakire ister vs genelleyenler var ki olacakta böyle bişey yok devir değişti zaten

Hem ben örneğim nişanlandım arkadaşlarım örnek evli barklı çocuklu tek bir sorun yaşamadım yaşamadık olumsuz düşünceleti kov aklından arkadaşların ile gez toz hobi edin kafan dağılır ufacık şeyleri büyütme aklında

yara aldım arkadasım ruhen.zamanla gecıcek ınsallah

Yaw yorumları okuyorumda ne çok ahlak kumkuması var . Bunları biraz kurcalasan evlenmeden önce eşleriyle öpüp koklaşmışlardır ha Bekaret vermeyince zina olmuyor mu sanıyorlar ki bu kadar ahlak bekçiliği yapıyorlar ?

Vay be duygularıma tercüman olmuşsunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…