- 29 Eylül 2014
- 9.718
- 20.093
- 598
yav he he tamam oldu.Kadın ne ise erkekte odur fark yok aynı haklara eşittir aynı duygularada aynı isteklere de ben ne duygusal erkekler tanırım aşık edilip kandırılmış bırakın bu safsataları aciz değilim değiliz sizin zihniyetiniz farklı bakışınız saygı duyarım sadece katılmam.
arkdasım katılıyorum sana. allah akıl vermıs zeka vermıs nıye kendımı sucluyorum sanıyosun o aklı kullanamadığım ıcın.amaaan ne ıyıde oldu dıyemıyorum.he dıceksın evlenseydın uzulmezdın.hayır gene uzuluyordum uzuntumu dıle getırıyordum ıcım rahat değldi. he o zaman dıceksınız basta dusuncektın gerızekalılık yapmıcaktın.EVET AYNEN KATILIYORUM!! pekı bunlar neyı değiştiriyo hıc bıseyı.Tabi ne yaşıyorsan elbette bir sebebi var. Ancak Allah doğrularla, yanlışları aynı anda vermiş, bir de zeka vermiş, akıl vermiş onu kendin seç diye.
Sen kendince doğru olanı seçmişsin. Neyi normalleştiremiyorsun onu anlamadım ben.
arkdasım katılıyorum sana. allah akıl vermıs zeka vermıs nıye kendımı sucluyorum sanıyosun o aklı kullanamadığım ıcın.amaaan ne ıyıde oldu dıyemıyorum.he dıceksın evlenseydın uzulmezdın.hayır gene uzuluyordum uzuntumu dıle getırıyordum ıcım rahat değldi. he o zaman dıceksınız basta dusuncektın gerızekalılık yapmıcaktın.EVET AYNEN KATILIYORUM!! pekı bunlar neyı değiştiriyo hıc bıseyı.
Eğer bekaret gibi bir tabun varsa nasıl birlikte olma kararı aldın?arkdasım katılıyorum sana. allah akıl vermıs zeka vermıs nıye kendımı sucluyorum sanıyosun o aklı kullanamadığım ıcın.amaaan ne ıyıde oldu dıyemıyorum.he dıceksın evlenseydın uzulmezdın.hayır gene uzuluyordum uzuntumu dıle getırıyordum ıcım rahat değldi. he o zaman dıceksınız basta dusuncektın gerızekalılık yapmıcaktın.EVET AYNEN KATILIYORUM!! pekı bunlar neyı değiştiriyo hıc bıseyı.
Sana tavsiyem bir hastaneye git . Pankreas kanseri hastası olan bir hastayı ziyaret et . Ve anla ki bu hayatta aşk acısı gibi saçmalıklardan daha büyük ve gerçek acılar var . Bunları kafandan at ye iç gez eğlen gülebildiğin kadar gül . Bekaret meselesine gelince evet bu ülke de namus sadece kadından sorulur . Evlenirken kadın bakire olmak zorundadır ama erkek her haltı yemiş olabilir . Hatta bir kızın bekareti alıp onu terkeden bir şerefsiz bile bakire olmayan bir kadından daha fazla alkışlanır . Sen bunları takma . Senin bir kişiliğin var bir et parçasından ibaret değilsin . Allah katında da ha sonuna kadar sevişmişsin ama bekaretini vermemişsin ha vermişsin ikisi de aynı zina . Ayrıca emin ol seni böyle yüzüstü bırakan adam da Allah katında zina ile yargılanacak ve sana bunu yaptığı için kul hakkıyla da en ağır şekilde yargılanacak . Çünkü ahiret Türkiye gibi değildir . Orda namus hem kadından sorulur hem erkekten . Allah ta Türk toplumu gibi sadece kadını cezalandırmaz erkeği de cezalandırır . Çünkü o adildir . Bunlara çok takılma . İşine bak hayatına devam et . Seni terketmiş evet bu büyük haksızlık ama bak Afrika da çocuklar aç Filistin de savaşlar da ölüyorlar . Bu dünya haksızlıklarla dolu . Bence otur haline şükret . Birgün ölüp gideceksin . Bunlara kafa yoracağına sağlığın yerindeyken hayatın tadını çıkar
Helal olsun işte böyle düşünmeli kadınlar .Bakire olmayan kadınlar kusurlu kadınlar değildir.
Sseni "böyle de" kabul edebilcek birini bulursun" ifadesi çok yanlış.
Kişiliğin ve karakterinle sadece kızlık zarındna ibaret olmayan biri olduğunu kabul et artık....
Doğru böyle düşünmeli, erkekler de böyle düşünse ne güzel olacak.Helal olsun işte böyle düşünmeli kadınlar .
Eğer bekaret gibi bir tabun varsa nasıl birlikte olma kararı aldın?
En nihayetinde bu insan çok iyi biri olup da başına kaza da gelebilirdi ve sen tabularını yıkmış olacaktın. Sonuç yine aynı olacaktı yani.
Nasıl verdin bu kararı?
Birlikte oldum diye sen üzülünce üzülen adam,şimdide üzdüğünü bilir ona göre davranırdı
Evt sen, sana göre bi hata yapmışın ama ona inanmak en büyük hata olmuş
Tecrübenle,aklınla,mantığınla hayatına bundan sonra alacağın kişiyi iyi seç
Senin eksiklik,hata diye gördüğün şeyi kabullenebilecek birini
Ayrıca helallik isteyince sen naptın merak ettim
Ben olsam Hakkımı helal etmezdim beni olmayan aşka sevgiye inandırdığı icin
Aslında kınamıyorum, büyük de konuşmuyorum. Benim de kızım var.bı ınsan kendi değerlerinden nasıl vazgecer değlmi. aşkmıs bılmemneymıs safsata derdim. inanın anlam veremıyorum bı ınsanın bu kadar gözü kör olamaz dıyorum.ben zaten yeterı kadar kendımı sucluyorum.
Rica ederim de tövbe kapıları her zaman açık . Allah kalben pişman olduğunu biliyor ve seni affedecektir ama erkek arkadaşın o kadar ucuz kurtulamayacak . Senden helallik istemek zorunda . İşin dini boyutu bu . Bak benim birçok arkdaşım yaşadı bunları ve başkalarıyla evlendiler ve çok mutlular . Keyfine bak sen işine gücüne bak zaman herşeyi halledergenıs açıdan bak dıyorsun. Üniversite mezunu aklı basında bı ınsandım.Aklım basımda akıllı sanırdım kendımı ama değilmişim.Ahrette vereceğim hesabı dusunuyorum bu dünya halini de. hayatıma devam etmeye calsıyorum.Yorumun ıcın tesekur ederım arkadasım
aslında doğru demiş. Cinsellik suç değildir ama bizim toplumumuzda bunu bir tek evli insanlar yaşayabilir. Biz öyle yetiştirildik.evet ona göre davranırdı ama davranmadı. benı yıkan bu. hakkımı helal et dediğinde agzımdan tek bır kelıme cıkmadı zaten şaşkınlıktan konusamıyordum. bana gore ikimizde kötu veya suc sayılcak bısey yapmadık dedi gayet soğukkanlı...
Rica ederim de tövbe kapıları her zaman açık . Allah kalben pişman olduğunu biliyor ve seni affedecektir ama erkek arkadaşın o kadar ucuz kurtulamayacak . Senden helallik istemek zorunda . İşin dini boyutu bu . Bak benim birçok arkdaşım yaşadı bunları ve başkalarıyla evlendiler ve çok mutlular . Keyfine bak sen işine gücüne bak zaman herşeyi halleder
aslında doğru demiş. Cinsellik suç değildir ama bizim toplumumuzda bunu bir tek evli insanlar yaşayabilir. Biz öyle yetiştirildik.
İşin mantık tarafından bakınca insanın ilk kez hayatını sonsuza kadar birlikte geçirmeye niyetlendiği insanla ilk kez olması çok güzel. İmzayla alakalı bir şey değil bu.
evet ona göre davranırdı ama davranmadı. benı yıkan bu. hakkımı helal et dediğinde agzımdan tek bır kelıme cıkmadı zaten şaşkınlıktan konusamıyordum. bana gore ikimizde kötu veya suc sayılcak bısey yapmadık dedi gayet soğukkanlı...
evet ona göre davranırdı ama davranmadı. benı yıkan bu. hakkımı helal et dediğinde agzımdan tek bır kelıme cıkmadı zaten şaşkınlıktan konusamıyordum. bana gore ikimizde kötu veya suc sayılcak bısey yapmadık dedi gayet soğukkanlı...
Haklı suç değil kötü bir şey değil bu aşk bitti yollarınız ayrıldı şimdi ben ne yapcam oldun o an düşünmen gerekeni şimdi sorgular oldun bunu yapma
Bak burda erkekler bakire ister vs genelleyenler var ki olacakta böyle bişey yok devir değişti zaten
Hem ben örneğim nişanlandım arkadaşlarım örnek evli barklı çocuklu tek bir sorun yaşamadım yaşamadık olumsuz düşünceleti kov aklından arkadaşların ile gez toz hobi edin kafan dağılır ufacık şeyleri büyütme aklında
Vay be duygularıma tercüman olmuşsunuz..Evleneceksiniz nasıl olsa diye mi birlikte oldunuz yoksa istediğiniz için mi?
Evleneceksiniz diye olduysanız çaresiz olmanız normal. Ama eninde sonunda sizi "böyle" kabul edecek biri karşınıza çıkar. Ya da en kötü ihtimal bir iki dikişle eskisinden daha bakire olursunuz.
Yok istediğiniz için olduysanız çaresizlik bunun neresinde? Birbirini isteyen iki insan sevişmiş, bu gayet normal bişey. Bir tarafın ilişkinin yürümeyeceğine karar verip ayrılması da normal bişey. Şimdi dövünüp ağlama değil, dik durma zamanı. İleride karşınıza başka birileri muhakkak çıkacaktır. Onların karşısında da dik durursanız hayatınız yolunda gider. Kimseye " seni "böyle de" kabul ediyorum" cümlesini söyleme imkanı vermeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?