çaresizlik....

Adam senle evlenseydi "cinsellik guzel sey askimizi kuvvetlendirdi vs." Diyecektin. Adam terk etti mi vahlar tuhler keske yapmasaydimlar. Bir sey yasadiysan arkasinda dur.
hayır gene demıyordum oyle bır seyı. bekleyemedık dedım hep uzuntu duydum.

Ama istemediği bir ilişkiye sırf birlikte oldunuz diye katlanmasını bekleyemezsiniz. Bu iki taraf için de geçerli. Yani adam bu kız bana bekaretini verdi, bunu kaldıramayacak karakterde ayrılmayayım bari mi demeliydi?
Psikolojinizi düzeltmenizin tek yolu yaşadığınız şeyi kabullenip önünüze bakmak. Bu kadar üstünde durur çaresizim diye ağlarsanız düzelmez tabiki.

Pişmanlık en gereksiz ve saçma duygu olmasına rağmen insan pişman da olabilir, üzüledebilir bunu anlarım.
Ama öldüm, bittim, çaresizim demek insanın kendine yapacağı bir haksızlık, bir tür kaosa sürükleyen söylemdir ve bunun içinden çıkmaya çalıştıkça batırır insanı.
Olaylara biraz daha esnek bakar ve konuşmamıza yansıtırsak zihinsel ve ruhsal anlamda ne kadar rahatladığımızı fark ederiz zaten.

Önemli olan isteyerek yaptığın şeylerden sonradan pişman olmamak. Geçmişi değiştiremezsin ahlanıp vahlanmanın bir anlamı yok. Bundan sonra doğru düzgün insanlar çıkar karşına umarım.

sanmayın ki aklı bes karıs havada yasayan bır kızım.duzgun bir ailem var.ailemin guvenı tam bana.bir bilseler birine kapıldı bunları yaşadı dıye dusunmek bıle ıstemıyorum.

Hayatım ben sözlerimle seni yermek istemedim yanlış anlama...

Bak ne güzel aile bağların kuvvetliymiş eminim bugün olmasa da birgün geçecek, değişecek durumlar...

Yine söylüyorum olan olmuş sabır sadece ve aynı hatalara düşmemek hayatın devamı. Sevgiler...

onuda dusunuyorum.sırf o yuzden ayrılmıcakmıydı yanı
kabullenemıyorum.180 derece dönüşü nasıl kabul edebılırım. benı göklerin tepesıne cıkardı sonrada attı .bu...

Sevmek aldanmak güvenmek inanmak ve bunların hepsini yaşamak hissetmek günah değil. Sevdiğin zaman kendinden çok ona inanır insan buna kimileri aptallık desede bu böyle. Ve bizim toplumumuzda ne yazık ki bayanların namusunu sadece ikibacak arasında görenler var. Sevmişssin ve yaşamışsın oldu bir kere yapacak birşey yok. Önemli olan eğer bu yaptığından pişmansan aynı şeyi tekrarlamaman. Ve şunu sakın düşünme beni kimse böyle kabul etmez diye hayır öyle birşey yok seni sen olduğun için sevecek birisi muhakak karşına çıkacak ve sen ona her konuda dürüst olmalısın.

tek istediğim psikolojımın düzelmesi. ayrılırken ben senın nasıl bı ınsan olduğunu bılıyorum halada guvenıyorum ama böle olması gerekıyo dedi. demekki sevmıyor.e sevgın boyle gelığ gecıcıyse nıye geldın gırdın hayatıma.etrafta bı cok kız var nıye neden ben.

aptallık arkadaşım aptallık. en azından öle köru körüne güvenmek aptallık.ben bunların bilincindeyim. hala geri döner mi umudu bırakmıyo beni

Bak benim bir arkadaşım var 7 yıllık ilişkisinde kızla birlikte olmamış, kız istediği halde. Nedenini sorduğum zaman 'sonunu göreceğimden emin olamadım, bu sorumluluğu kaldırabileceğimden emin olsaydım birlikte olurdum' demişti. 7 sene bunun için beklemiş, karşısındaki insandan ve kendinden tamamen emin olunca yaşanmış ve evlenmişler.
Burada ise evlenme vaadiyle insanları kandırıyorlar. Bu ilişki yaşıyoruz cinsellik var karşılıklı olayı değil. Sırf bunun için bin takla atan erkekler var, ne yalanlar söyleyenler var.
Ben karşısındaki insanın düşüncelerini bilip ona rağmen birlikte olan ve sonra olmadı yapamıyorum soğudum diye kaçan erkekleri karaktersiz olarak görüyorum.
Bu karşılıklı özgürce cinselliği yaşamak değil, insanların zaaflarından, hassas durumlarından faydalanmadır.

Ne kadar düzgün bir insamış.Ben allahım karsıma hayırlı ınsan cıkar dıye dua ettim.Hayırlı sandım.Biz o olayı yasadıktan sonra ben cok üzüldüm oda ben üzüldüm diye üzüldü yanımda oldu.Ama ben o olaydan snra daha hassas oldum daha ilgi bekler oldum.onu kaldıramadı.ama her ne olursa olsun hemen vazgecılır mı.bu kadar basitmi

Istemissin birlikte olmussun arkasinda dur. Tecavuze ugrasan peki aglas sizla diyecegimdesende istemissin olmus. Iliskine saygili ol once kendine saygili ol. Kimse kimseyi kandiramaz canin istemis ok demissinhepsi bu. Seni kinamiyorum sadece evlilik vaadi vs olayini geçelim..

Bazi arkadaslar cok rahat 'onune bak, yasamissin olmus bitmis' demis. Prensip meselesi, konu sahibi prensip olarak bu ozelini belirli bir vakit icin saklamak istedim desede saklayamamis. Uzgunum canim, gecmis olsun, bundan sonra sececegin erkegide ona gore sec. Bunu kabul edeceginden, problem yapmayacagindan emin olabilecegin bir tarzdaki erkegi secmen gerekecek. Ve bi zahmet, dunyanin hicte okadar romantik olmadigini, erkeklerin (cogu Turk erkegi daha dogrusu) istediklerini elde ettikten sonra hicte okadar 'adam' olmadiklarini anlayalim.

Iste kizlar her asik oldugunuzla iliski yasamiycaksiniz kendiniz istediginiz ocin yasiycaksiniz o zaman basi taslara vurmassiniz... Son pismanlik fayda etmiyor...

erkeklere bu kadar basit işte.
onların cinselliğe yaklaşımı bizler gibi değil.
hele ki senin ilk ilişkin.sen baktığın gibi bakmaz olaya.
çoktan unutmuştur.etrafında çok kız arkadaşı var mı?aktif ilişkiler içindeyse zaten senle yaşadığının da üzerinde durmamıştır bile.
muhtemelen seni istekli gördü,böyle derinden üzüleceğini filan da hesap edemedi.ama yine de çekip gitmekte de sakınca görmedi.

Allah aşkına evlenme vaadiyle kandırmak nedir. Ancak evlenme vaadiyle kendini kandırmak olur. Ve genelde kadın kendini kandırır bu konuda.
Karakteri buna uygun olmayan, evlenmededen cinsellik yaşamaya karşı olan insan evlenme vaadi de olsa, hatta yüzük bile takılsa birlikte olmaz. Ama ay evlencez nasıl olsa sevişelim gitsin deniyorsa sonuçlarına, başa gelebilecek aksiliklere de hazırlıklı olmak lazım. Erkeklere karaktersiz deyip çekilmek kolay, kendi karakterine aykırı davranan kadına ne diyeceğiz o zaman. Ortada bir suç varsa neden erkeğe yükleniyor sadece?
İsteyen evlenene kadar bekler, isteyen önüne gelenle sevişir. Beni ilgilendirmez bunlar. Ama yaşadıktan sonra hele ki bu devirde ay ben kandırıldım, evlenme vaadiyle birlikte oldum şimdi çok çaresizim denmesi bana daha karaktersiz daha iki yüzlü geliyor.

Konu sahibi sözlerim size değil, farazi ve genel konuşuyorum.

Aslında düzgün bir insan değil, sadece bu konuda iyiymiş. Gerçi şimdi eşi çok sıkıntılı ondan keşke evlenmeseydim diyor. Boşanma durumları oluşuyor zaman zaman.. Yani sen bu insanla evlenseydin bile mutsuz olabilirdin, boşanabilirdin. Karşına hayırlısı çıkacaktır eminim ben. Her şeyini kaybetmiş değilsin, yaşandı ve bitti diyip geleceğe bakacaksın. Bekaret peşinde koşan, kadını namusun betimlemesi olarak gören bir erkekle beraber olmaktansa seni sen olduğun için sevecek, tercihlerine saygı duyacak bir insanla daha mutlu olursun zaten emin ol.

pardon ama evlilik ile kandırma nasıl oluyor nasıl gerçekleşiyor bana açıklarmısınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…