- 12 Kasım 2014
- 23
- 2
- 3
- Konu Sahibi isimsiz192
-
Öncelikle karakteri önemli tabii ama inançlarda çok önemli. İran'da bildiğim kadarıyla Şii mezhebi ağırlıkta . Muta nikahı diye sünnilerde olmayıp , şiilerde normal sayılan farklılıklar var.
Evlenmeden önce bu ve benzer bir kaç ciddi farklılık konularını da netleştirmeniz gerek bence.
ay iran değine kadınları..kuma gömüp taşlamaları gözümün önünden gitmiyor..ben olsam vermezdim kızımı.. onlarda kadına değer yok..çok sıkı yönetim var kılık kıyafette ..iran deyince..kara çarşaf..esir hayatı..daha ne diyeyim..bence iyi düşün derim..
İranlılar kök olarak zerdüşttür arap değildir ve medeniyet olarak bir çok islam ülkesinden kat be kat ilerdeler . Bir çok iranlı tanıdım bazıları aile dostumuzdu .Bizim gibiler uyum sağlamakta zorlanmazsınız .İran deyip geçmeyin çok kültürlü insanlar .Hayran olduğum Ömer Hayyam bile İranlıdır .
Ailenize bu konuyu nasil aktaracaginizdan once bu adami daha bir aydir tanidiginizi unutmayin.yanliz ben yurt disinda yasiyorum, ve kendisi ozgurluge kavusmak icin benim yasadigim ulkeye kacmis zamaninda. Ailesi iranda yasiyo fakat aslen kendisi afgan. Bu konu uzerindede baya konustuk, ortu konusu, kadinlara davranis filan. Namus ve adinin temizligine Cok onem veriyolar. Ama ben bu konunun ilerde bi sorun olucagini pek sanmiyorum. Kendisi sinege bile zarar veremez, benden onceki sevgilisi bunu aldatmis, ve bu baya 6 sene sonra anca toparliya bilmis kendini. Simdide benim oyle bi hata yapmamdan Cok korkuyo ve babamla ayni karakterde gibiymis geliyo bana. Surekli nerdesin napiyosun kiminlesin..
Canım benim ben olsam bende vermezdim kızımı. Çünkü şuan aşkın tatlı dönemlerindesin ve kültür farkı denen şeyle henüz tanışmadın. Evlendikten sonra işler çok değişiyor ve kültür farkı bir canavar gibi ortaya çıkıp kabusun olabiliyorOncelikle herkese hayirli geceler diliyorum.
Benim bi derdim var ve kime danisicagimi bilemedim. Son carem buraya yazmak oldu. Ben genc bi kizim ve hayatimda ogrenmem gereken cok seyler var. Yanlislarin dogru, dogrularinda gozume yanlis gozuktugu donemdeyim. Bi ay once is yerinde birisiyle tanistim. Uzun sure konustukan sonra daha ciddi bi sekilde konusmaya basladik. Bu duruma nasil geldigimi kendimde pek anlamis degilim, hayatin akisi diyebilirim. Suan konustugum kisiyi cok seviyorum ve cok deger veriyorum. Duygularimizda karsilikli. Onun sevmemin, asik olmamin nedenlerinden biri de bana dogru yolu gostermesi oldu, bana her konuda yardim ediyor, destekliyor ve sahip cikiyor. Evlenmeyi dusunuyoruz, fakat kucuk bi sorunumuz var. Konustugum, sevdigim ve asik oldugum cocuk musluman, fakat turk degil. Iran'li. Ailem bu durumu nasil karsilicak hic bilmiyorum, ne yapmam gerektiginide hic bilmiyrum. Onun ailesi beni biliyor ve bu karari oglunun vermesi gerektiginden yanalar. Ben cok disiplini bi aileden geliyorum ve ailem birak turk olmasini, illa ailemin kriterlerine uygun bi damat olmasi gerekiyor. Kultur cok onemli ailem icin. Bu konuda cok hassaslar. Bu konuyu onlara nasil aciklicagimi hic bilmiyorum, ne yapmam gerektiginde.. Umarim siz yardimci olabilirsiniz..
Oohov caferiler çok koyu olur. Dikkat et kuzum. Evlenince işin rengi değişebilir.haklisiniz, kendisi caferi mezhebinden. Hakkinda baya konustuk ve ben pek fark goremedim, ben hanefi mezhebindenim.
Vuuuuhaklisiniz, kendisi caferi mezhebinden. Hakkinda baya konustuk ve ben pek fark goremedim, ben hanefi mezhebindenim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?