çaresizlik

BBlair

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.848
15.209
208
32
Konuya nereden gireceğimi hiç bilmiyorum ama kısaca özet geçmeye çalışacağım. Uzun olursada affedinn :)

Benim 5 yıldır süren bir ilişkim var.
Sevgilim artık bir adını koyalım diye beni sürekli sıkıştırmaya başladı.
Erkek arkadaşım o kadar iyi bir insan ki gerçekten kendimi çok şanslı hissediyorum bana allahın bir lutfu.
Fakat gelgelim ki tek bir problemimiz var oda ailesi.
Erkek arkadaşımın babası 9 yıl önce vefat etmiş.Bu yüzde annesine ve iki tane ablasına o bakıyor. 5 kardeşler normalde ama bir abisi ve diğer ablası evli.
Bu durumu anlayabiliyorum sonuçta ailesi bir gün bende aileme bakmak zorunda kalabilirim.
Tek kafamı kurcalayan ailesi değişik insanlar benim aile yapımla hiç uyuşmuyor. İş ciddiye binmeye başlayınca bunu daha da bir net gördüm.
Ben erkek arkadaşımın ablalarıylada tanıştım kaç kere sohbet etmişliğim vardır beni sevdiklerini düşünürdüm taaki sevgilim benimle evlenmek istediğini belli edene kadar.
Simdi benimle evlenirse onlara malum para veremicek tamamiyle yardım edemicek bunun bilincinde oldukları için sürekli huzursuzluk cıkartmaya calsıyorlar. Sevgilim ne kadar efendi iyi bir insan olsada sonçta ben sadece sevgilimle değil ailesiylede evlenmş olucam ve o aileye gelin gidicem o kadar çaresiz hissediyorumki napsam nasıl bir yol izlesem bilemiyorum pire için yorgan yakmakta istemiyorum.

Geçtiğimiz Cumartesi sevgilimn ablalarını otobuste gördüm yanımda yakın arkadasımda vardı gidip selam verdim sanki beni tanımıyolarmıs gibi davrandılar nasılsınız dediğimde hmm iyiyim diye bir cevp verdi bi ablası ve bana arkasını döndü inene kadar yüzüme bile bakmadılar. İnerkende ne bir görüşürz ne bir hoşçakal dediler o kdr bozuldum ki ve kötü hisseettim ki anlatamam. Sevgilime durumu anlattım ama ailesine hiç bir şey söylememisini rica ettim onlar adına özür dilerim falan diyip mahcup oldugnu dile getrdi ama ben simdiden boyleyse evlennce napıcamı düşünmeye basladım .. yani ben yol yakınken bu sevdadan vazmı geçeyim yoksa ailesini görmemezlkten mi geleyim bilemedim.

Hiçte vazgeçme niye geciyomussun ? Bırak o örümcek kafalilar ne yapıyorsa yapsın. Sen mutlu olmaya bak. Maddi durumu sana da ailesine de yetecek seviyedeyse gönül rahatligiyla evlenebilirsin. Ablalarinin adına özür dilemis. Bu adamdan zarar gelmez. Ben okeyi verdim

Iyide bu adam seninle evlenmese baskasiyla yine evlenecek. En azindan seni az cok taniyorlar nasil.oldugunu biliyorlar. 5 yil az degil. Senden ayirsalar baskasiyla yine evlenecek ve onu tanimiyor olacaklar ve o belki daha cadı cikacak ailesinden koparacak yada bezdirecek.
Bazi insanlarda gram akıl yok.

Görümceler iş başında.
Sizi, evin reisini kapıp götürüyor diye görüyorlar herhalde...
Eğer sınırı ikiniz de çizebilir, onlara uzak oturur, işinize gücünüze bakıp ayda 2 3 defa görebilirseniz sorun olmaz.
Olsa bile tahammül edebilirsiniz hem bu anlayışlı eş adayı hem de az görüşme sebebiyle.
Ama ola ki; sevgiliniz onlara yakın olmak, bir elini daima onların üzerinde tutmak istediğini söyler, içli dışlı olabileceğinizi dile getirirse vazgeçin bu işten.

ablalar tabii hoşlanmaz bu durumdan

bir abla imişler onlar değil kardeş evleniyor

iki para gidecek

nasıl geçinecekler,

çalışmak yahut kısmak gerekecek bu da hoşa gitmez

bir de ailelerde vardır işte sarışın istedik esmer oldu açık istedik kapalı oldu vs

garip kriterler

çözüm mü mesafe

adam zaten onlar adına özür vs diliyor

konu açılınca ben özür vs beklemem hayatım ama aradaki sınırı koru yeter de geç git

eskiden olsa bak çocuk ablası adına özür dilemiş derdim fakat şimdi güvenemiyorum b.kta çıkabilir demek istiyorum...

maalesef erkekler evlendikten sonra ablara annelere tapar duruma geçiyorlar sebebini henüz çözemedim.
seviyorsan tabiki vargeçme ama tek önerim uzak bir yerde ev tutman olacaktır.

eğer ilerde ailesine para yardımında bulunmasına sizin de izniniz, rızanız varsa sevgiliniz ailesine söylesin evlendiğinde maddi yardımı kesmeyeceğini.

en azından sizinle uğraşmamış olur ailesi. kafanız rahat olur.

sonuçta görümceler illaki bir gün evlenip evden ayrılıp gidecekler. ama annesinin geliri, emeklisi yoksa mecburen sevgiliniz ömür boyu yardım edecek bunu da göze alarak evlenin.

Maddi durumu malesef iki evide gecindircek kadar iyi değil ama ben onun gerçekten beni sevmesini bana olan değerine hayranım sanki o cocugu baskası yetiştirms kardeşlerini baskası ve ben ona ayrılmayı düşündüğümüde söyledim biz cok şükür onunla her konuyu rahatca konuşabiliyoruz para sonradan kazanılıyor ama karakter sonradan edinilmiyor o yüzden hep ayrılmayı düşünsemde bunu gerçek hayatta gerçekleştiremiyorum cünkü adam gibi adam bulmak zor.

evlenince kapı baca ayrı olursa sorun olmaz gibi, bide kibarmış gerçekten başkası olsa ablam kötü niyetle yapmamıştır diye başlardı şarkısına

çok şükür çok anlayışlı ya o konuda şanslıyım zaten karakteri yüzünden ayrılmayı başaramıyorum ya:)))

zaten diğer gelinleri onlara bunu yapıyor cadı baya ben ailesini sevmesem eşime ailenden kop benim ol diyemem ailesine sahip çıkmayan banada çıkamaz diye düşünürüm hep ben ayrı yerdeyim onlar ayrı yerde ama onlar cahilce düşünüyor. ablası erkek arkadaşımdan beni kıskanıyor ya paylaşmak istemiyorum kadın bir keresinde bana senin yanına gelince ablacım hoşcakal diyip beni öpmüyor alınıyorum baska yerlere gidince öpüyor dedi ben orda kızım senin bunlardan çekiceğin var dedm yani.

Sende çalısacak misin evlenince ? Şu durumda tek sıkıntı maddiyat gibi duruyor. Ama onunda asilabilecegini düşünüyorum. Ablalarina bol bol talip ara bence. Evlensinler kurtulursunuz.

yok sizin ilk söylediğiniz gibi uzak olmak istediğini dile getiriyor ama evlenince aile sevgisi ana bacı sevgisi kabaran erkeklerin kategorisine girerse yandım :)

hmm yani sevgilini ailesiyle senin aranda bırakma görmemzlkten gel diyosun inş becerebilirim ..

Baba'dan kalan hiç mi gelir yok? Bu iki abla evde oturup, küçük kardeşlerinin parasını mı yiyor?

Tez evlenip, uzak memleketlere gelin gidesiceler

ya sırf şu görümce egosunu yaşayabilmek için bir erkek kardeşim olsun isterdim ha..
cidden çok merak ediyorum birden içlerine şeytan kaçmış hale nasıl dönüşebiliyorlar ..
haha benimde abim var daha geçen evlendi abimin eşine değil saygısızlık en ufak bir iğneliyici lafım yoktur ya o benim abimin karısı yani bana bir zararı yoksa ben neden ona laf uzatayım değil mi valla genelde bu görümce milleti böyle ama ben öyle değilim allah bozmasın zaten kötü şeyler bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…