- 14 Ocak 2012
- 11.857
- 73.540
- 798
- Konu Sahibi medidnired
-
Taşmayın :) İnanın çocuk sizin tedirginliğinizi anlarsa adaptasyon süresi uzuyor. Bi kaç hafta sabretmesini söyleyin eşinize ,düzelecek.
Anaokulunda bir çocuğumuz vardı annesinin kucağından çığlık kıyamet alınıp sınıfa getirilirdi yemek yemeyi reddeder annesinin ne zaman geleceğini sorup dururdu. Ben gözlem için ilk kez anaokuluna gittiğimden ve alışkın olmadığımdan bu duruma o kadar üzülmüştüm ki. Öğretmen anlattı,çocuk okula gelmemek için hastaymış gibi yapıyor aile de yollamıyormuş böylece adaptasyon süreci uzuyormuş. Kapıda vedalaşırken de anne endişeli ve dolu gözlerle bazen de kızgınlıkla bırakınca çocuk da okulu bir ceza ya da endişe duyulacak yer olarak görüyormuş.
Yaklaşık 2 hafta sonra bu çocuğumuz en çok yiyen en çok oyun oynayan en çok eğlenen çocuklarımızdan biri oldu :) Merak etmeyin geçecek. Belki rahatlatır diye anlattım..
Allah allah Çocuk eşinizle ortak değil mi? Ne demek bıktım işten çık sen bak. Babası değil mi getirip götürecek tabi, ayrılmıyor olsanız da yine ilgilenmeyecek miydi çocuğuyla?
işten bir iki gün izin alabilseniz?
öğretmeni tanıdığınız ve ona güven duyduğunuz hissini vermelisiniz çocuğa.
baba yapamıyor bence bunu.
akşam kitap okur musunuz?
hikaye uydurun, anne baba işe gidiyor çocuk kreşe gidiyor, sonra birlikte çok mutlu oluyorlar vs..
okulu onu terk ettiğiniz bir yer olarak değil, iyi zaman geçirdiği bir yer olarak tanımlamalısınız.
kuzeni arkadaşı varsa okula giden onlardan örnekler verin. tabi kıskandırmadan.
kolay bir süreç değil elbette ama bu kadar gözünüzde büyütmeyin.
ha bir de kreşten sonra lütfen gereksiz ödüllendirmeyin.almaya gittiğinizde abartılı sevinç gösterileri yapmayın.
işin doğallığını bozmayın yani..
o çok yanlış algılara sebep oluyor. önünü alamazsınız sonra..
Şimdiye kadar çocuğa kim baktı
Okul öncesi rutin nasıldı siz işe yeni mi başladınız
Çözüm yardımcı almak ev işleri konusunda
Akşam kaçta geliyorsunuz bilmiyorum ama evde tek öğün yemek pişecek o Zaman bulaşık da az olur
Ben bulaşığı sofradan kalkınca toplamıyorum mesela gece bir ara 10 dakika sürmüyor boşaltıp doldurması
Eşinizin sabah çocukla Zaman geçirmesi de iyi aslında baba çocuk bağları pekişir
Bir de anneanne varmış bir haftasonu Başbaşa kısacık bir tatil de ikinize iyi gelebilir bir şeylerin üstün örtmek iyi olmuyor çünkü
İşten çıkmak çok kötü bişey ama böyle bir çocuğun varsa sadece babasına yüklemek de zor . Ev işi de yapmıyorsan kocan şikayetçiyse işten çık evinle ilgilen çocuğunla ilgilen kocanla ilgilen. Daha mutlu olursunuz belki. Sonra tekrar işine geri dönersin.
Isten ayrilmak istemiyorsaniz, bi sure sabredip krese alismasini bekliyceksiniz.işim ve şartlarım şükürler olsun ki iyi..
Böyle bir zamanda da işimi kaybetmek istemiyorum açıkçası 30 yaşındayım ve yaş geçtikçe iş bulmakta zorlaşıyor malesef..
isten değil eşten ayrılın benceArkadaşlar Merhaba,
Önceki konularımı bilen bilir..
Biz eşimle ayrılmaya karar vermiştik fakat o hafta oğlum rahatsızlandı kusma ateş 2 gün acile taşındık..
Tabi babasını da istediği için eşimi de çağırdım hep birlikte götürdük hastaneye.
ve o günlerde kendimi o kadar yorgun ve çaresiz hissetmiştim ki yanımıza dön diye yalvardım resmen oda döndü..
ikimizde çalışan insanlarız ve oğlumu yarım gün kreşe yazdırdım 12- 5 buçuk
ben sabahları evden çok erken çıkıyorum o yüzden o da babasıyla 9 gibi ananeye gidiyor.
Ama ne gitmek adamın canına okuyormuş sabahları onu giymem bunu giymem okula gitmiycem ananeme gitmiycem..
Ananenin kapısında da baba beni bırakma diye kıyamet kopuyormuş..
Okula bu hafta başladı ilk gün ben durdum sürekli yanıma gelip gelip kontrol etti bekliyor muyum diye..
Aynı şeyi 2 gündür anneme de yapıyor kadıncağız bekliyor okulda..
Bu sabah yine aynı hengame yine baba gitme diye kıyamet kopmuş ve eşim artık bezdim bıktım diye bana isyan etti..Benimde artık psikolojim kaldırmıyor zaten zor bir çocuk bir de eşimin isyanları..
İşim çok iyi bırakmak istemiyorum ama çık işten kendin bak diyor zaten 4 yaşında, ilkokula başlayacak 2 yıl sonra..
Ya haftaiçi annemlerde kalacağım annemler okul zamanı gelince gönderecekler yada eşimin bu isyanlarını duymak zorunda kalacağım..
Ne yapacağımı bilmiyorum artık.. Birde ev işlerini de yapmıyorsun bilmem ne falan diye de yükleniyor bana..
Elimden gelen bu dedim bende.. iş,ev,çocuk,karılık bilmem ne yetişmek kolay mı..
Tıkanmış,tükenmiş durumdayım ne yapacağım ben ya
İş bulmak zorlaşıyor ama böyle giderse kocanı da kaybetme ihtimalin var bunu da göz önünde bulundur bence. Kocan bunaldım diye tekrar çekip gidebilir .işim ve şartlarım şükürler olsun ki iyi..
Böyle bir zamanda da işimi kaybetmek istemiyorum açıkçası 30 yaşındayım ve yaş geçtikçe iş bulmakta zorlaşıyor malesef..
İşten ayrıl diyen eşle yakın bi zamanda ayrılık noktasına gelmişsin.. Pek akıllı beyefendi evliliğiniz biterse hayatını mevcut standartlarda nasıl tutacağını da akıl etmiş mi?Arkadaşlar Merhaba,
Önceki konularımı bilen bilir..
Biz eşimle ayrılmaya karar vermiştik fakat o hafta oğlum rahatsızlandı kusma ateş 2 gün acile taşındık..
Tabi babasını da istediği için eşimi de çağırdım hep birlikte götürdük hastaneye.
ve o günlerde kendimi o kadar yorgun ve çaresiz hissetmiştim ki yanımıza dön diye yalvardım resmen oda döndü..
ikimizde çalışan insanlarız ve oğlumu yarım gün kreşe yazdırdım 12- 5 buçuk
ben sabahları evden çok erken çıkıyorum o yüzden o da babasıyla 9 gibi ananeye gidiyor.
Ama ne gitmek adamın canına okuyormuş sabahları onu giymem bunu giymem okula gitmiycem ananeme gitmiycem..
Ananenin kapısında da baba beni bırakma diye kıyamet kopuyormuş..
Okula bu hafta başladı ilk gün ben durdum sürekli yanıma gelip gelip kontrol etti bekliyor muyum diye..
Aynı şeyi 2 gündür anneme de yapıyor kadıncağız bekliyor okulda..
Bu sabah yine aynı hengame yine baba gitme diye kıyamet kopmuş ve eşim artık bezdim bıktım diye bana isyan etti..Benimde artık psikolojim kaldırmıyor zaten zor bir çocuk bir de eşimin isyanları..
İşim çok iyi bırakmak istemiyorum ama çık işten kendin bak diyor zaten 4 yaşında, ilkokula başlayacak 2 yıl sonra..
Ya haftaiçi annemlerde kalacağım annemler okul zamanı gelince gönderecekler yada eşimin bu isyanlarını duymak zorunda kalacağım..
Ne yapacağımı bilmiyorum artık.. Birde ev işlerini de yapmıyorsun bilmem ne falan diye de yükleniyor bana..
Elimden gelen bu dedim bende.. iş,ev,çocuk,karılık bilmem ne yetişmek kolay mı..
Tıkanmış,tükenmiş durumdayım ne yapacağım ben ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?