Çarpıntı sorunu

Benim demir tedavim bir yıl sürdü bir yıl kullandım dideral
Ben alışkınım 120 rahatsız etmiyor beni
Çok nadir yükseliyor benim de ellerim titriyor terliyorum fenalaşıyorum ama o sırada vücudumda ne olduğunu biliyorum korkmuyorum
 
Aslinda benide 120-130 atarken rahatsız etmiyor ölçünce farkediyorum sadece. Ama bu sayilar beni korkutuyor diyorum ki boyle hizli atmaya devam ederse yetmezlik olacak duracak

İste ben korkuyorum panikliyorum bayilicam diye o yuzden bir türlü dinmiyor keske sizin gibi sakin kalmayi becerebilsem.

Peki diderali birakinca rahat ettiniz mi yani bağımlılık yapmadi mi o ilac? Bana çarpıntı olursa ic diyolar 15 gunde bir falan oluyor çeyrek içiyorum
 
Yooo alışkanlık yapmıyor
O yalnızca ritmi düzenlemeye yardım ediyor, ihtiyarların tansiyonu çıkınca aldıkları dil altı hapı gibi düşünün
Bunlar çok ekstrem şeyler değil bu kadar kasacak birşey yok
Spor yaparken nabzınız ne kadar yükseliyor biliyor musunuz
Kardiyo yaparken nekadar yükseliyor
Aşırı bir değeriniz yok
Ben birkaç kere bayılmıştım ama tedavimi olunca geçti gitti
Kalbiniz bu kadarcık değerle durmaz siz panik atak mı geçiriyorsunuz acaba
Sürekli ölçmeyin ancak fenalaştığınızfa ölçün
 
270 mi tehlikeli degilse cok sevindim de o hizla nasil bisey yok demis ki? Peki oldugu zaman nasil geciyor sizin ki? Cok teşekkür ederim hepimize gecmis olsun Allah zorda birakmasin insallah..
Amiiiiin cümlemizi. Bende kalpte kısa devre vardı. Ablasyon denen bir işlemle kalpte kısa devre yapan damarı yaktı doktor. Hayat kalitesini çok düşürüyor ancak ölümcül değil tek iyi yanı o. Çok acillik oldum. Bir şey yok diyorlardı hep. Sonra bu işin uzmanı olan kalp doktoruna gittim o dedi bu panik atak değil diye EKG ye bakarak. Herkes anlamıyor yani.
 
Iste genc yasta kalp hapi diye korktum hep.
Evet bisiklet surerken 180 leri gördüm. Aşırı panik halinde de 150-160 lari gördüm. Haklisiniz tek fark efor halinde degil de stresle hızlanması aslinda arada fark yok da otururken yukselmesi korkutuyordu hep işte.
Evet en basta ölçmeyi birakmam lazim cok fena olmadim sadece 1 senede 3 kez goz kararmasi ve 155 nabizla fena olmustum onun dışında nabza bakinca kendi panigimle arttırıyorum sanirim
Çok teşekkür ederim icimi rahatlatti bu yazdiklariniz:))
 
O kadar cok docente gittim ki. Annem bile bıktı benden. Bu ani başlangıçlı çarpıntılarım en son 1 sene önce oldu bir daha olmadı ki. Yakalansa belki de panik degil ritim bozukluğu diyecekler epeydir yok yani sadece stresle yukselen nabzim var bu ara.
Bu degerlerle bisey olmuyorsa demekki kalp gerçekten güçlü bir organ. Cok gecmis olsun rabbim bir daha yasatmasin insallah
 
Kalp ilacı olarak düşünmeyin onu
Sadece ritim düzenleyici
Kaç kere doktora gitmişsiniz maşaallah kalbinizde hiçbir sorun yok, tek derdiniz Demir eksikliği ve stres
Bende kalp problemi olmasına rağmen hiç sizin gibi bakmadım olaya, aklıma bile gelmedi
Bunlar basit şeyler
Ölçmeyi bırakın
Hemen tedavinizi olun
Kafanızda da kurmayın
 
Peki önerilerinize uyuycam Allah razı olsun tekrardan çok rahatladim suan
 
Amin inşallah. Size de şifalar diliyorum..
 
Yaptırdım geçen daha. Demirim 4.28(yani hiç yokmus) ve d vitaminim de (7.90) cikti. Dr ye sordum demir eksikliği yapmaz dedi
olur mu hiç öyle şey canım, bakın size şöyle açıklayayım basitçe.

vücudumuzda oksijen eritrosit denilen hücrelerde taşınır, eritrositin içinde özelleşmiş taşıyıcı moleküller vardır bunlara hemoblogin denir. hemoglobinin de olmazsa olmaz yapı taşı demirdir. hem demir demektir,hemoglobin adı da buradan gelir zaten.

vücudumuzda oksijen reseptörleri vardır, dokulara giden oksijen azaldığında vücut alarm verir,ve hemen kendini korumaya alır. adrenerjik deşarj dediğimiz olay meydana gelir. bunda da kalp daha hızlı atmaya başlar ki kendine gelen kanı yani kanla taşınan oksijeni daha hızlı bir şekilde dokulara gönderebilsin, akciğer daha hızlı ventilasyon yapmaya başlar ki daha hızlı ve fazla miktarda gaz değişimi yapabilsin.

adrenerjik deşarjın diğer belirtileri ise terleme,karın ağrısı,ağız kuruluğu,baş dönmesi vb dir. yani vücut sanki kan kaybediyormuş da ondan dolayı dokulara oksijen ulaşamıyorçasına kendisini korumaya alır. ve bundan dolayı demir eksikliği anemisi olan insanlarda taşikardi çok ama çok sık görülen bir semptomdur.
şöyle ki sizde demir eksikliği anemisi var (DEA) ,üzerine bir de stres yaptığınızda vücudunuzdaki adrenerjik deşarjın tetiği çekiliyor, ancak var olan DEA yüzünden normal yani anemisi olmayan insanlara göre bu deşarjın yan etkileri çok daha hissedilir ve rahat edici düzeyde oluyor.

şöyle taşikardilerin biraz önce anlattığım gibi vücudu koruyucu özelliği vardır,ancak tabi ki bu süreç uzarsa bu sefer kalpte olumsuz etkiler vuku bulmaya başlar.

genç ve sağlıklı insanlarda kalp hızı kabaca 150 lere kadar tolere edilebilir. ama bu süreç devamlı olmamalıdır. yani ani değişimler sağlıklı insanlarda tolere edilir. ama sürekli taşikardik olursa kalbiniz, bu sefer kalbin dinlenme evresi gittikçe kısalır.

çok tıbbi olmaması için inanın yeterince sadeleştirmeye çalışarak anlatıyorum, anlamadığınız yer olursa bana yazabilirsiniz :)

şöyle ki kalbimiz sistol/kasılma denen evrede kanı vücuda yollar, diyastol/gevşeme evresinde kanla dolarken aynı zamanda dinlenir. kalp hızının artması gereken durumlarda kasılma evresinin süresi kısalmaz, diyastol yani kalbin dinlenme evresinden süre kesilir. dediğim gibi sağlıklı bir kalp bunu bir nebze tolere eder ancak süreç kronikleşirse bu sefer kendisi için gereken oksijen ve besini almakta zorlanır ve dinlenecek vakit bulamamaya başlar.

bundan dolayı taşikardilerin çok uzun soluklu olmasını istemeyiz :)

bakın buraya sistol ve diyastol olayını koyuyorum daha iyi anlaşılsın diye

 
ay resmen fizyoloji dersi anlatmışım gibi olmuş,kusura bakmayın

ancak sizi anlıyorum,insan vücudunda ne olup bittiğini öğrenmek istiyor, anlamak istiyor. ondan dolayı elimden geldiğince anlaşılır bir şekilde açıklamaya çalıştım. başka sorunuz olursa özelden de buradan da yazabilirsiniz :))
 
Cokk teşekkür ederim ne kusuru estagfirullah o kadar guzel anlattiniz ki anladim gibi yordum sizi de kusura bakmayin uzun uzun aciklamissiniz Allah razı olsun saglikcisiniz sanirim :) yani burdan anlamam gereken demiri acilen normale getirmek ve stresi de kontrol etmek çünkü bende durum x2 olmuş demir+stres yani. Bu arada belki anlarsınız bir hormonum hep yuksek çıkıyor ancak neden bulunamadi. Dheaso4 adı 660 larda her sene yüksek yani bunun etkisi var mi bilemedim pek de arastirilmadi bir sikayetim tüylenme regl düzensizliği yok diye. Iste ben 15 günde bir yaşıyorum bu carpintilari kroniklesmesinden korkuyorum dediğiniz gibi bu sefer yararli olacakken zarar vermeye başlar tasikardi dimi zaten heyecanlı da bir tipim iş görüşmesi yada hastane randevusu olacaksa o gun heyecandan hep 130/140 larda atiyor eve gelince normale dönüyor.

Bir de şunu anlamıyorum tasikardi zararli değilse neden çarpıntım var diyince olursa dideral kullan diyolar. Bir de spor yap diyolar e buda çarpıntı yapıyor. Yani normal zamanda çarpıntı olursa ilac veriyolar ama spor yap, bisiklet sür, yüz diyolar. Bu aktiviteleri yaparken kalbimiz 1 saat 150/160 larda geziyor buda yormaz mi kalbi? Bir çelişki yok mu? Anlatabilmisimdir umarım sizi de yordum :))
 
Bir de ben yürürken mesela disarda stresliysem biraz da hareket halinde 120/130 oluyor bu degerler normal mi sizce?
 

korku ve panik varsa anksiyete veya panik atak gibi duruyor. Bende aynı dertten müzdaribim özellikle son zamanlarda, tansiyon düşüklüğü, baygınlık hissi, çarpıntı umarım geçer artık, çünkü gerçekten çok çok yorucu
 
Var sanirim ya ve evet yorucu surekli kafanızda oluyor. Sürekli bi felaketlestirme. Bende de tansiyon düşmek yerine yükseliyor. Sizde de mi çarpıntiyla başladı bunlar?
 
Var sanirim ya ve evet yorucu surekli kafanızda oluyor. Sürekli bi felaketlestirme. Bende de tansiyon düşmek yerine yükseliyor. Sizde de mi çarpıntiyla başladı bunlar?
Benim panik atağım yıllardır var malesef çarpıntı bu kadar yoğun yoktu sadece atlatmıştım, 5 yıldır iyiydim, tekrar çarpıntı ile başladı ((
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…