Çat kapı gelen..

Eşime ablasının getirdiği hiç bişeyi yemeyeceğime yemin ettiğimi söyledim o da ablama yemediğini söyliycem dedi umarım bundan ders alır da getirmez getirirse anlıycam ki amaç ikram değil kardeşini doyurmakmış
Ben olsam plastik bi kaba koyar hep sokak hayvanlarına verirdim getirdiği yemekleri.
Veya almayın bi şekilde sert olun biraz bir ısrar eder iki ısrar eder.
O da mi ise yaramadı siz de ona sürekli yemek yollayın yemek yapabildiginizi görsün hatta böyle süslü püslü şeyler yapın hatta verirken özellikle belirtin elimden de her şey gelir vs.diye.
Ama en güzeli tabi ki uzak bi yere taşınmak eşinizi ikna edin.

Guzelse yemek oh ne iyi hazir yemek iste ne guzel... sole gorumcemiz olamadi

hay allah razı olsun ben de istemiyorum işte is te miyorum dediğin gibi bu iyilk olmaktan çıktı artık sinirim çok bozuk şu an saydım evde altı yemek tabağı var takımı bize yollamış yuh diyorum artık
Ben sana hak verdim. Resmen kardeşinin kendi düzenine alışmasını istemiyor taş koymaya çalışıyor.
Getir getir bıkar diyen arkadaşlar var. Bu kadın her gün evinde kendileri için yemek yapmayacak mı? Ee.. Aynı apartmanda oturduğu kardeşine bir tabak yemek götürmek çok da yorucu olmasa gerek!
Ben yardımseverlik, iyi niyet göremedim. Tabaklarını isteyene kadar verme. Birkaç kez getirdiği zaman alma diyecem ama bence bu çözüm değil. Bu sefer de kocan işten geldiği zaman, evdeyken getirir. Bence konuş. Kaşlarını çatarak bu son olsun. Bu evin de yemek yapan bir hanımı var. Biraz rahat bırak bizi de. Bırak anlatsın herkese. Kötü gelin olacam diye korkma öyle daha kıymetli oluyorsun..

Kapiyi acma wcdeydim banyodaydim duymadim vs mevzusu yap ust uste sonrasinda hep getiriyorum acmiyorsun derse de ben de onu diyecektim evde yemekler kaliyor dokmek zorunda kaliyorum cok sagol vs deyip gondermemesini belirt

Durduk yere kendinizi huzursuz ediyorsunuz. Ne var yemek getirdiyse ne var kardeşine yedin mi diye sorduyda.

Tabakları duruyor vermiyorum diyorsunuz ayıp ediyorsunuz bilmem farkında mısınız.

kızlar biz görümcemle altlı üstlü oturuyoruz sürekli yemek getiriyor ben istemiyorum bunu burası öğrenci evi değil cenaze evi değil eşimin yazışmalarını okudum ablasıyla hep eşime sormuş gönderdiğimden yedin mi diye hiç son edebiyatta yedi mi dememiş ben de yemin ettim getirdiklerini asla yemiyeceğim evim onun tabaklarıyla dolu bıktım tabaklarını geç veriyorum anlar diye rahatsızlığımı ama devam ediyor
Amacı evli kardeşini beslemek sanki kardeşinin karısı evi barkı yokmuş gibi kırmadan da anlattım yine devam ediyor siz olsaydınız ne yapardınız bu durumda
Benim de kv yapıyordu. Yemekler çöpe gidiyordu bir de hep kavga ediyorduk yok annem getirdi de yemedin de. Kv ye anne lazım değil dedikçe daha da getiriyordu. Tabaklarını vermedim daha da getiremedi.

Verdiği ymeklerı alın .
Getirdiği tabaklarıda yemekle doldurup geri verin.

Eğer sana kardeşime bakamıyorsun o yüzden ben size yemek taşıyorum edasıyla getirmiyorsa yani herhangi bir sorununuz vs.yoksa ki bence kimse art niyetle böyle şey yapmaz sana gıcıklığına yapacak olsa gider başka şeyler yapar. Sevineceğin yerde kinlenerek haksızlık ediyorsun gibi geldi bana. Ne kadar güzel işte yaptığı şeylerden bir tabakta size getiriyor. Ayrıca yazışmaları okumanın hoş olmadığı gibi ona sormuş yedin mi diye beni hiç sormamış demen de çok anlamsız. Onunla yazışırken ona soracak tabi tabağı alırken de sana sorar. Sevmediğin birşey dahi olsa al Ellerine sağlık çok beğendik de bu kadar küçük şeyleri kendinize dert edinmeyin lütfen ya

Burda acilan bazi konular gercekten beni saskina ceviriyor. Sizin yaptiginiz fesatlik ve simariklik baska bisey degil. Siz yemiyorsaniz yemeyin kardeslerin arasinada girmeyin, sizden oncede kardesti onlar, evlenince degistirmeye calismayin, ayrica once kendiniz elestirin, ozel mesajlari okumak asil kotu, kardesine evinden pisirdugin yemegi goturup paylasmak degil.!!!
Ayrica sizde biriken tabaklara kendi yaptiklarinizda koyup goturun, paylasmak guzeldir emin olun.

Ne var getirdiyse kardeşi sonuçta benim de karşı komşum yada alt katımda kardeşim olsa ben de verirdim yemek,kardeşimde bana verir yemek.

kızlar biz görümcemle altlı üstlü oturuyoruz sürekli yemek getiriyor ben istemiyorum bunu burası öğrenci evi değil cenaze evi değil eşimin yazışmalarını okudum ablasıyla hep eşime sormuş gönderdiğimden yedin mi diye hiç son edebiyatta yedi mi dememiş ben de yemin ettim getirdiklerini asla yemiyeceğim evim onun tabaklarıyla dolu bıktım tabaklarını geç veriyorum anlar diye rahatsızlığımı ama devam ediyor
Amacı evli kardeşini beslemek sanki kardeşinin karısı evi barkı yokmuş gibi kırmadan da anlattım yine devam ediyor siz olsaydınız ne yapardınız bu durumda
Bunda ne gibi bir kötülük var şimdi ne hale geldik herşeyin altında birşey aranıyor,teşekkür edersiniz,yersiniz getirdiklerini veya yemezsiniz veya kardeşine getirmiş olabilir sorabilir pozitif olun hoşgörülü olun

Ben şunu anlamıyorum inanın benim erkek kardeşim evlendikten sonra karısı önüne ne koyarsa onu yesin banane niye boğazımdan geçmesin ki kardeşimsiz onun düzeni de artık o şekilde e o zaman evleri birleştirelim madem her yedikleri bize de gelecekse şunu anlarım çok özel çok sevdiği bir şey olur yollar tamam ama bu kadar sık göndermesi doğru mu elinizi vicdanınıza koyun hele ben rahatsızlığımı belli etmişken kardeşte olsa herkesin kendine ait bir düzeni var
Doyuramadınız gitti şu erkekleri. Hey gidi hey.
Bir kadın kardeşim yesin diye her gün bir eve yemek yolluyor, diğer kadın “kocişim benim yemeklerimi yesin, ben görümcemden daha güzel yemek yaparım bi kere taam mııı” diyor. Mesele ne sen ne o görümcen. Buradaki asalak kocan oluyor. Benim evime böyle yemek gelse “al kardeşinin yemeğini zıkkımlan, benden sana fayda yok” derim, takarım koluma çantamı dışarıda yerim. Kocanı başkasının yemeğini yemesin diye ikna etmek zorunda mısın? Çocuk mu o? Kalksın yapsın yemeğini. Anasının kuzusu, karısının kuçusu haline getiriyorsunuz hepsini. Zeka yaşı 5 olan adam doldu etraf.

Böyle konular gördükçe korku sarıyor beni. Bir tane abim var diyorum acaba hiç evlenmese daha mı iyi olur. Kocanın ailesi ne yapsa batırıyor bu kadınlara. Hayret bir şey. Yıllarca kardeşlik yap evlilik bağı olunca kardeş olman suç olsun. Ayıp yahu. Madem bu kadar kötü düşünebiliyorsunuz çıkın karşısına açık yüreklilikle istemiyorum getirme deyin böyle düşünebildikten sonra gerisini niye dert edip söyleyemiyorsunuz?

Çok saçma her gün yemek getirmesi. Normal değil kimse kusura bakmasına aşevi mi? Sanki gelin hasta hamile eli kolu tutmuyor.

Ben yemek yapmayı seviyorum. O yüzden sürekli gönderilsin istemezdim. “Abla bende yemek yapıyorum kalıyor. Getirmeden bana mesaj atta zahmet olmasın sana” de. Arada sende yaptıklarından götür. Özel hir şey olmadıkça götürülmesi tuhaf geliyor bana.

Konu sahibi ben olsam açıkça sorarım neden her gün yemek getiriyorsun, ben yapıyorum evde gerek Yok, olmuyor böyle sonuçta bizde de yemek pişiyor rahatsız oluyorum derdim. Kötü günümde elbet getirirsin ama böyle her gün her gün gerek Yok derdim.

Yeni evlisiniz sanırım, ilk evlendiğimde ben de çok takıyordum bunları, kendi düzenim olsun istiyordum, bir de zaten anne evindeki yemeklere alışık eşim yüzünü falan buruşturursa iyice sinirlerim bozuluyordu.Ama yıllar geçtikçe bir bıkkınlık çöküyor insana, hiç yemek yapasım gelmiyor, biri gönderse süper olur kafasındayım şimdi.Ama sizi de anlıyorum açıkçası.

Yeni evlisiniz sanırım, ilk evlendiğimde ben de çok takıyordum bunları, kendi düzenim olsun istiyordum, bir de zaten anne evindeki yemeklere alışık eşim yüzünü falan buruşturursa iyice sinirlerim bozuluyordu.Ama yıllar geçtikçe bir bıkkınlık çöküyor insana, hiç yemek yapasım gelmiyor, biri gönderse süper olur kafasındayım şimdi.Ama sizi de anlıyorum açıkçası.
benim kvalide de yolluyor ama 10 günde 1. Kendi annem de gönderir ay ı şekilde haftada 1. Her gün her gün istesem verirler ama kendiliğinden kimse her gün yemek getirmez. Getirmesi de aşırı anormal bence :)

Back
X