Çat kapı gelen..

Ne kadar fesatsınız ya. Bir çeşit fazladan olsa ne olur yani masada . Bizde görümceyle altlı üstlü oturuyoruz . Benim bilmediğim yöresel yemeklerden içli köfte falan her yaptığında gönderir. Bazen misafirlikten gelmişsem ve yemeksiz kalmışsam eşim için bir tabak yemek ben isterim. Onun çocuklara pizza falan sevdiği yemekler olsa ben gönderirim. Komşular dolma getirir tabaklar hiç bitmez. Hele Ramazan’da sahurda bile tabaklar gelir gider. Soframız bereketlenir. İnsan değer verdiği kişiyi düşünür, değer vermediği umurunda olmaz. İlla düşkün evi mi olmalı tabak göndermek için. Kadın kalmış yemeğini vermiyor ki öyle düşünüyorsunuz. Kardeşine yedin mi diye sormasındaki maksadı da ‘beğendin mi ‘oluyor aslında. Kalkıp çöpe atılacağını düşünse zaten göndermez . Şahsen Çok üzüldüm görümcen adına.
Yemeğin fazla geleceğini düşünüyorsanız o yemeği bir tabağa boşaltıp Masaya koyun , kendi yemeğinizden görümcenize tabağında gönderin. Paylaşın yani. Ben öyle yapıyorum ve bu şekilde hiç israf olmuyor. Sofradaki ekmek paylaşıldıkça azalmaz bereketlenir kızım derdi büyüklerim.

Son düzenleme:
Bunun tek çözümü var, bıktıracaksınız. Mesela getirmediği zamanlar arayıp “açlıktan öldük yemek nerede kaldı, sana güvenip yemek yapmıyorum abla, unuttun getirmeyi herhalde” deyin. Sürekli böyle yaparsanız aşırı gıcık olur ve bir daha da o getirmez ;)

Yemin edip yemeyecek kadar ne varmis bunda anlamadim. Kadin yapmisken sizede bi kap veriyomus bundada kotuluk araniyosa artik vay dunyanin haline.
Siz kotusunuz, gorumce iyi, malesef soylemek zorundayim.

Ne kadar fesatsınız ya. Bir çeşit fazladan olsa ne olur yani masada . Bizde görümceyle altlı üstlü oturuyoruz . Benim bilmediğim yöresel yemeklerden içli köfte falan her yaptığında gönderir. Bazen misafirlikten gelmişsem ve yemeksiz kalmışsam eşim için bir tabak yemek ben isterim. Onun çocuklara pizza falan sevdiği yemekler olsa ben gönderirim. Komşular dolma getirir tabaklar hiç bitmez. Hele Ramazan’da sahurda bile tabaklar gelir gider. Soframız bereketlenir. İnsan değer verdiği kişiyi düşünür, değer vermediği umurunda olmaz. İlla düşkün evi mi olmalı tabak göndermek için. Kadın kalmış yemeğini vermiyor ki öyle düşünüyorsunuz. Kardeşine yedin mi diye sormasındaki maksadı da ‘beğendin mi ‘oluyor aslında. Kalkıp çöpe atılacağını düşünse zaten göndermez . Şahsen Çok üzüldüm görümcen adına.
Yemeğin fazla geleceğini düşünüyorsanız o yemeği bir tabağa boşaltıp Masaya koyun , kendi yemeğinizden görümcenize tabağında gönderin. Paylaşın yani. Ben öyle yapıyorum ve bu şekilde hiç israf olmuyor. Sofradaki ekmek paylaşıldıkça azalmaz bereketlenir kızım derdi büyüklerim.
Aynen ya benim gorumcemde gonderir yada isten eve gecerken al gotur der kendisi ha deyince cikamiyo uc cocuk arabasiz. Fesatlik tamamen hic bisey degil guya kocasi kardesinin yemegini yiyoya ona gelemiyo. Dunyanin sonu geliyo.

Ya siz karı kocasınız, eşinize kendi ellerinizle yemek hazırlamak, onunla afiyetle yemek istersiniz. Ne o öyle, karın yapamaz al da yemek görsün gözün der gibi. Ben iyi niyetli yaklaşamayacağım olaya kusurabakmayın. Hatalı da olabilirim mümkündür. Ama diyelim ki hafta sonları pasta börek günü olur, kardeş o böreği hamur işini çok sever , o vakit yollar, harika olur hatta. Ama her akşam her akşam asla hoş değil. Ben yemek yaptım abla çöpe gitmesin geri götür sen bunu deyin.. sanırım hayatınızda en büyük hatayı devamlı taviz vererek yapıyoruz çünkü taviz tavizi doğuruyor arkası da hiç kesilmiyor...

Gorumce kv rolünü ustlenmis .Normalde herkesin yemegini yiyemem ama su hamile halimde biri yemek getirse geri cevirmem herhalde .Bir sure sonra bikar zaten niye takıldınız görümceyi mi kiskandiniz ?

Yaptığı yemek farklı bir şey olursa pasta börek veya özel olarak kocanizin çok sevdiği bir yemek olursa o zaman yollamasini anlarım ama kurufasulyeyi bile yolluyorsa ya da ne biliyim patates yemeği yolluyorsa ayıp bence. Bir de o ev hanımı ama sen calisiyorsan o zaman da anlarım yardımcı olmak istiyordur belki diye... Çok ayrıntılı anlatmadiginiz için yorum yapamicam.

İyi de her gün birinin yemek göndermesi iyi bir şey değil ki. Ben yeni evlendiğimde annem yapıyordu bunu bana. Yemek yapmışım üç çeşit, bir de annem getiriyordu, bu sefer birinden biri yenmiyor, kalıyor. Ziyan oluyor, yazık oluyor emeğe de malzemeye de. Ben aylık liste hazırlıyorum mesela. Her gün yapacağım şey belli, malzemeleri evde hazır, düzenim var. Annem her gün bir kilo fasulye, karnabahar vs. getiriyordu. Karnabahar yemiyorum mesela ben ama değerlendirmek durumunda kalıyordum. Evdeki sebze bozulmaya yüz tutuyordu. Elbette iyi niyet ama sürekli hale geldiğinde düzen şaşıyor, evindeki çamaşırı birinin yıkaması gibi bir şey. Ben bunu hala tam olarak çözemedim. Her gün ne yediniz diye soruyor hala, ne pişiriyorsun, ne yaptın vs. Ben yemek sevdiğim için genelde üç çeşit yemeğim hep olur ama bazen işten geldiğimde yumurta kırmak istiyoruz, hazır yemek istiyoruz, o zaman da bakıyorum bizim eve sipariş veriyor. Dünyanın parasını veriyor yemeğe, biz mahçup oluyoruz. Bu sefer yedik diyorum, makarna yaptım filan diyorum, yalan söylüyorum resmen. Bunu yaşamak lazım anlayabilmek için, gerçekten bir süre sonra insan sürekli karışılıyor gibi hissediyor. Hala çocuk gibi hissediyor, beceremiyormuş gibi, ev idare edemiyormuş gibi hissediyor.

Abartıyorsunuz artik. Adam sizin kocanızsa onunda kardesi, sanki eve bomba gondermis gibi tepki vermissiniz.
Ister onsuz yiyemedigi icin gondersin ister o da tadina baksin diye gonderdin sizi hic alakadar etmez. Siz yokken o abla vardi belki siz gideceksiniz yine o abla kalacak et tirnaktan ayrilmaz. Evlendiniz diye her seyi olmuyorsunuz adamın.
Bence siz yemekleriniz lezsetli olmadigi icin kiskaniyorsunuz bu da bahaneniz oldu.

Bence kotu niyetlisiniz ve kiskanmissiniz ..iyi dusunun ben olsan ne iyi insan derdim

Erkek kardesim evlediginde yakin otursak, onun cok sevdigini bildigim yemeklerden ben de yaptigimda gonderirsin. Hic de sormazdim valla karin da yiyor mu diye. Yemek orda seven yer ac olan yer :D . Ama bunu hergun hergun yapmasi tabiki hos degil.

Bir dahakine "yanina sunu sunu da yap yolla" de. Bu azmis kime yetecek de. Yagi/tuzu eksik/fazla olmus ama neyse de. Kendini kullabiliyor hissettsin.

Ben olsam ses cikarmam ayri. Calisan bir kadin olarak tepsiye konmus tabak kasik bile buyuk nimet.

Off abartmayin ya bende gelinim gorumcemle hic anlasmayiz ama bana getirse seve seve yerim.bu kadar kotuluge calismasin aklimiz

Evde siz varsınız..bir iki neyse surekli yapiyosa art niyet ararim herseyi dusunurum yani. Cok sacma ve gereksiz yemek getirmesi..hak verdim. Kalıyo getirme bitiremiyoruz ben her gun sevdigimiz canimizin istedigi yemekleri yapıyorum diyin.

Back
X