Doğru söylüyorsunuz ve haklısınız . Ama sonradan keşke demek istemiyorum.Ama bunlar riskli hareketler, güvenmiyorsanız neden bu doktorla devam ettiniz aylarca?
Devlet genelde normal doğuma yönlendiriyor, bu konuda olumlu / olumsuz bir çok doğum hikayesi var, bahsedip canınızı sıkmak istemiyorum. Ama elbette istediğinizi size söyleyecek doktoru bulabilirsiniz, sorun şu aşamada doktor değiştirip nasıl güveneceksiniz?
Doğru söylüyorsunuz ve haklısınız . Ama sonradan keşke demek istemiyorum.
Peki siz olsaydınız ikinci bir doktora muayne için devlete mi giderdiniz ozele mi ?Ben sezeryan oldum hiç pişman olmadım, senin durumunda olsam bir doktordan daha fikir alırdım normal doğum istiyosun anladığım kadarıyla
Ben elinden geleni yaptım olmadı seçeneği bana daha uygun. Yani sancı çektim olmadı keşke doğrudan sezaryen olsaydim demem. Benim icin once bebegim. Ancak zorlayip bebege zarar vermek istemiyorum.Aklınızda soru işareti kalmasın bir başka doktora daha muayene olun sonra keşke şöyle olsaydı böyle olsaydı diye düşünmekten iyidir yurt dışında çatı muayenesi diye birşey yok mesela sancılardan sonra gidişata göre karar veriliyor ama normal Doğum sancısı çekip sonra sezeryana girerseniz keşke sancı çekmeden sezeryan olsaydım mı dersiniz yoksa ben elimden geleni yaptım hayırlısı buymuymuşmu dersiniz düşünün hangi seçenek size daha yakın geliyorsa ona göre karar verin 13 saat sancı çekerek saatlerce 1,5 santim olan açıklığım 1 saat içinde 7 santime ulaştı normal Doğum yaptım Doğum spontane ilerleyen birşey önceden kestirilemiyor şimdi sancının s'sini hatırlamıyorum ama ihtiyaç halinde sezeryan büyük nimet artık eskiden abartıldığı gibi sonrasında çok eziyet çekilen bir ameliyatta değil ama planlı sezeryana şahsen karşıyım sancılar başladıktan sonra bebek kendini doğmaya hazır hissettiğinde de sezeryan yapılabilinir mantığınıza ve kalbinize göre karar verir bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız İnşallah
Peki siz olsaydınız ikinci bir doktora muayne için devlete mi giderdiniz ozele mi ?
Rica ettim yine de konum taşınmış. Ve benim için su an bu buyuk bir dert ne yapacağını şaşırdım ve çok kotuyum. burda konumu goren sayısı az aman kurallarinizdan asla ödün vermeyin hamile bir kadının can sıkıntısından moral bozukluğundan daha önemli sizin kurallariniz. Kaldı ki gerçekten kv sorunu su an içinde bulunduğum duruma nazaran benim için viz geliyor.
Aynı durumu bende yaşadım catim dardı sezeryanla doğum yaptım sizin gibi hep normal istemistim içimde kaldı ben dört beş doktora gittim hepside aynı şeyi söyledi bebek çatıda kalabilir ama teknoloji ilerledi vakumla cekiliomus fakat vakum sirasinda bebek zarar gorebilirmis ve çatı darligindan zorlanma olacağı için rahimde aşırı yirtiklar deforme olacaktı onun için hiç pişman değilim iyiki sezeryanla dogurmusum kesinlikle hiç düşünme sezeryan ol riske atmaya degmezMerhaba hanımlar.
Bugün kontrol icin dr a gittik dr çatı muaynesi yapti ve catin çok dar çok zorlanirsin sezaryen dogum yapalim dedi ve uc gun sonraya randevu verdi.
doktorum normal doguramazsin demiyorum elbet dogurabilirsin ama çok zorlanirsin dedi.
Doktora benim zorlanmam değil bebegimin sağlığı önemli dedim yüzde olarak risk nedir diye sordum %70-80 bu dogum sezaryenle gider beklemek normal dogum bebek için de risk dedi.
Eğer normali deneyelim dersen deneriz dedi ama risk dedi. Şaştım kaldım ve çok kotuyum. Normal dogum istiyordum hep. Ve hala da istiyorum. Ama bebegim daha önemli ve onu riske atamam. Siz olsanız napardinız normali denermiydiniz? Yoksa doğrudan sezaryen mi olurdunuz? Çatı darlığı teşhisi konan hanımlar siz naptnız ?
Lütfen rica ediyorum konum tasinmasin çok kotuyum ve su an benim için dünyanın en büyük derdi bu .
Bence onların bebek iri dedigine bakma benim oglumada öle demislerdi kedi yavrusu gibi doğdu eğer çatıda darlık yoksa dinleme doktorlar aşırı derece sezeryan yanlısı ota b*ka sezeryan diolar çayın musaitse iri miri dediklerini dinleme normal dogur canimÜzme kendini doktoruna guvenmiyorsan bi doktora daha gözük derim benim doktorumda sürekli bana sezeryan diyor yarın başka bi doktor için randevu aldım bide ona gidecegim eğer oda sezeryan derse kendi doktorumda olurum sezeryan ama normal olabilir derse denerim çatı muayenesi yapmadı bile benim doktorum direk bebek iri dedi sende üzme kendini hem sezeryan çokta kötü bişey değil bebeğinin ve senin sağlığın için önemli
Onu ben devlette gittiğim bı doktora sordum evet elbette dar oluodu ama ozamn bebek ölümleri anne ölümleri çok oluodu dedi çatı dar oldumu bebek havasizliktan oluodu annede çok kan kaybından oluodu dedi teknoloji ilerlemisken riske atmaya değermi demiştiözel de doktora gidiyorsanız devlete de muhakkak görünün. para tuzağı olmadan sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın inşallah.
eskilerin de çatıları dar olmuyor muydu acaba, gerçekten merak ediyorum bu durumu.
Ben llk doktor sezeryan dedi diye guvenmeyip ikinci bir ozel hastaneye ayni gun gidip doktordan muayene istemistim. Onada doktorumun sezerysan onerdigini normal dogum sansim varsa muayene sonrasi gerekirse dogumu burda yapacagimu soyledim. Teshisi bile soylememistim doktorumun. Iyice bir muayenne etti diger doktor ne dediyse buda aynini dedi. Hatta normal dogum istersen yaparim ama dogumun ortasinda vakumlada cekilmezse sezeryana donme durumun cok yuksek dedi. Doktorun buyuk ihtimal bunlari dusunerek sezeryan olarak belirtmis dedi ve bende sezerysn derim dedi. Eger icinizdde kalmasin derseniz sabah bir devlet hastanesine gidin olmadi sonra ozel bir hastaneye fikir almak icin muayene olabilirsiniz. Benim saat gecti ve devlet hastanesi o saate bakmayacagi icin ozele gecmistimPeki siz olsaydınız ikinci bir doktora muayne için devlete mi giderdiniz ozele mi ?
Bence onların bebek iri dedigine bakma benim oglumada öle demislerdi kedi yavrusu gibi doğdu eğer çatıda darlık yoksa dinleme doktorlar aşırı derece sezeryan yanlısı ota b*ka sezeryan diolar çayın musaitse iri miri dediklerini dinleme normal dogur canim
Benim çatim dar değildi. Ama son kontrole gittiğimde bebegin kalp atışları yavaslamisti. Hiç istememe rağmen sezaryen doğum yaptım. Hep normal doğum istemiştim. Benim doktorum da istersen normal doğumu bekleriz ama doğum başladığında kalp atışı daha da yavaslar dedi. Ben daha o an hemen sezaryen olmaya razı oldum. Dr dinleyin. Risk varsa hiç zorlamaya gerek yok. Her doğumun zorluğu başka ben spinal anestezi aldım 1 hafta baş ağrısı çektim onun dışında hiç bir problem yaşamadım 5 ay oldu her türlü sporumu da yapabiliyorum. Önemli olan bebeklerimiz. Normal doğan da büyüyor diğeri de ...Merhaba hanımlar.
Bugün kontrol icin dr a gittik dr çatı muaynesi yapti ve catin çok dar çok zorlanirsin sezaryen dogum yapalim dedi ve uc gun sonraya randevu verdi.
doktorum normal doguramazsin demiyorum elbet dogurabilirsin ama çok zorlanirsin dedi.
Doktora benim zorlanmam değil bebegimin sağlığı önemli dedim yüzde olarak risk nedir diye sordum %70-80 bu dogum sezaryenle gider beklemek normal dogum bebek için de risk dedi.
Eğer normali deneyelim dersen deneriz dedi ama risk dedi. Şaştım kaldım ve çok kotuyum. Normal dogum istiyordum hep. Ve hala da istiyorum. Ama bebegim daha önemli ve onu riske atamam. Siz olsanız napardinız normali denermiydiniz? Yoksa doğrudan sezaryen mi olurdunuz? Çatı darlığı teşhisi konan hanımlar siz naptnız ?
Lütfen rica ediyorum konum tasinmasin çok kotuyum ve su an benim için dünyanın en büyük derdi bu .
Benim çatim dar değildi. Ama son kontrole gittiğimde bebegin kalp atışları yavaslamisti. Hiç istememe rağmen sezaryen doğum yaptım. Hep normal doğum istemiştim. Benim doktorum da istersen normal doğumu bekleriz ama doğum başladığında kalp atışı daha da yavaslar dedi. Ben daha o an hemen sezaryen olmaya razı oldum. Dr dinleyin. Risk varsa hiç zorlamaya gerek yok. Her doğumun zorluğu başka ben spinal anestezi aldım 1 hafta baş ağrısı çektim onun dışında hiç bir problem yaşamadım 5 ay oldu her türlü sporumu da yapabiliyorum. Önemli olan bebeklerimiz. Normal doğan da büyüyor diğeri de ...Merhaba hanımlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?