Cati darlığı, sezaryen dogum, çok açık yardım !!!

Baska doktora da giderdim.

Korkmayın lütfen. Şuan korku ve üzüntü en çok zarar verendir size.

Bir doktora daha gidip kararınızı verirsiniz inşallah. Hangi sehirdesiniz ?

sağolun bilinçlendirdiğiniz için..

Bunu söyliyen devlet hastanesi mi bence özeller bunu söyler genelde bi devlet hastanesine görün çünkü özeller genelde kolayı seçiyor hiç bi özel 2 gün veya daha az sancı çeken hastayla uğraşmak istemiyorlar ben özelde normal doğum yaptım çokta memnunum ikinciyide aynı devlette planlıyorum

Ben elinden geleni yaptım olmadı seçeneği bana daha uygun. Yani sancı çektim olmadı keşke doğrudan sezaryen olsaydim demem. Benim icin once bebegim. Ancak zorlayip bebege zarar vermek istemiyorum.
Konunun taşınması önemli değilki burda aşağı yukarı aynı şeyi söyleyecekler kimse bebeğini riske atmanı önermez. Bir profesör bebek kendi gelmeye karar verdiyse Eğer normal ya da Sezeryan bir önemi yok demişti. Benim suyum geldi sekiz saat bekledik suni sancı da verildi açılma olması için. Doktor artık bekleyemem sezeryana alıyorum dedi iyiki öyle yapmış bebeğimin boynuna kordon dolanmış. Bir tanıdığım da yine suyu gelmişti doktor evde bekle demiş sancın artınca gelirsin. Doktor ısrarla normal deneyince bebek havasız kalmış ve şu an hasta bir bebeği var. Ayrıca doktorların tutumu da bellidir. Benim doktorum normal Doğum yanlısi biriydi sezeryan deyince hiç üstelemedim bile. Doktorunu bunca zaman tanimissindir.

+1 Ben de sanci geldikten sonra sezeryan dogum diyorum. Bu arada normal dogum konusundaki bilincliligin icin de seni tebrik ederim konu sahibi. Istersen cati darligi konusunda bir doktorun daha gorusunu al ve bu dogrultuda karar ver. Ben de yaklasik iki gun sanci cektikten sonra dogum yaptim zor bir dogumdu ve risk aldim ama sana riske gir diyemem baska doktorlarin gorusunu alman onemli.

Aktif yasam bicimlerinden, ozellikle tarlada bahcede surekli comelerek calistiklari icin, yerde oturup kalktiklari icin vucutlarinin daha esnek olduguna dair bir teori var spor hocamiz da ozellikle bazi egzersizlerin dogumu kolaylastirdigini soylemisti.

Annem yurtdışında 4.5 kiloluk abimi doğurdu 3. Günde. 3 gün sancı düşünün. Normalde sezeryana alınması gerekiyordu ama adamlar yılmamış zorla doğurtmuş. Abimi de vakumla çekmişler artık. Annem anlatiyo da gözlerim mosmordu 3 gün sancı cektim çok kan kaybettim diyo. Lavaboda bayılmış hastahanede. Çok zor yaaa.. çatı muayenesi olun da olumsuz bişey çıkarsa sezeryan olun nolcak yani

Ben sezeryan dogum yapmadim ama korkulacak bir sey degil. Yeri geldiginde hayat kurtaran bir yontem. Yalniz tabi onun da kendine gore zararlari var anne acisindan daha da cok bebek acisindan. Yeni arastirmalar normal dogumla dogan bebekler ile sezeryanla dogan bebekler arasinda bagirsak florasi yonunden farklilik oldugunu gosteriyor. Bu sadece bir yonu ama bebegin bagisikligi acisindan onemli bir faktor. Normal dogumla dogan bebekler dogum esnasinda anneden cok sayida faydali bakteri aliyor ve bu sagligini olumlu yonde etkiliyor. Ama hayat kurtaracaksa tabi ki de sezeryan.
InşaAllah çoook deli gibi korkuyorum sezeryan dan inşaallah normal olur bakalım yarın gidicem bi doktora daha inşaallah bende normal doğururum

Öyle tabi önemli olan bebegimin ve benim sagligimiz Rabbim hayirlisini versin ama tek doktorlada kalmak içime sinmezdi

Hayırlısı olsun hakkımızda ablam sezeryan la dogurmus onu gördükten sonra iyice bi korku oldu bende o yüzden birazda istemiyorum ama benim isteyip istememem çokta önemli değil sağlık olsun bakalım oylede boylede geçicek bu günler inşaallah

Yurtdisinda ozellikle avrupa'da kolay kolay sezeryan yapilmiyor hatta ilk dogum sezeryan olsa bile ikinci dogumu normal yapiyorlar ve bazi doktorlar cati darliginin dogum anina kadar tam anlamiyla anlasilamayacagini soyluyor bu yuzden Turkiye'deki gibi duzenli bir cati muayenesi olayi yok sanirim.

InşaAllah çoook deli gibi korkuyorum sezeryan dan inşaallah normal olur bakalım yarın gidicem bi doktora daha inşaallah bende normal doğururum
İnşallah ama sezeryandanda korkma yani bende sezeryanla dogurdum konu sahibinede soledim iki gün sıkıntı cekeceksin sorasinda herşey normale dönüyor ya evlat Candan tatlı hele bi kucagina alda ne sezeryan acin kalıo nede başka bisi çok güzel bi duygu canım hayırlı doğumlar olsun insallah

Bebek iri değilmiş. 3 ile 3.5 kg arası dogar normal kiloda dedi dr.Ama çatin dar dedi.

Amin inşaallah dualarınizi esirgemeyin kimin duası kabul olur bilinmez

Bugün devlet hastanesine gittim.dr cati muaynesi yapti ve evet biraz basiklik var yani darlık var dedi. Bi de kendini kasiyorsun dedi. Normal doguramazsin diyemem dedi.Eğer burada dogum yapmak istersen bizim onceligimiz normal dogum normal dogum deneriz. Eğer olmazsa sezaryenle geçeriz dedi. Devlet hastanelerinde öncelik normal dogum dedi zira sağlık bakanlığı sezaryen yaptığımızda neden diye soruyor ciddi bir sebep olması gerekiyor dedi.Ozel de doktorlar biraz sorumluluktan kaçmak için sezaryenle yonlendiyor dedi. Durum bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…